• No results found

Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Detta innebär att den ska vara av god kvalitet med en god hygienisk standard och tillgodose patientens behov av trygghet i vården och behandlingen, vara lättillgänglig, bygga på respekt för patientens självbestämmande och integritet, främja goda kontakter mellan patienten och hälso-och sjukvårdspersonalen, tillgodose patientens behov av kontinuitet och säkerhet i vården. (HsL 1982:763)

4.1. Lagar, förordningar, policy, direktiv och rutiner

Leverantören ansvarar för att gällande lagar, konventioner, föreskrifter, förordningar och av landstinget antagna policys, direktiv och rutiner som berör detta avtal följs. Övergripande dokument från landstinget som gäller Hälsoval Gävleborg kommer att finnas på landstingets webbplats www.lg.se/hvk

4.2. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Vårdgivaren skall planera, leda och kontrollera verksamheten (2010:659) på ett sätt som leder till att kravet på god vård i hälso- och sjukvårdslagen (1982:763) upprätthålls.

Vårdgivaren skall ge patienterna och deras närstående möjlighet att delta i patientsäkerhetsarbetet.

Hälsocentralen skall ha ett ledningssystem för systematsikt kvalitetsarbete i enlighet med Socialstyrelsens föreskrift SOSFS 2011:9. Hälsocentralen skall regelbundet följa upp och revidera ledningssystemet.

4.3. Lokaler och fysisk tillgänglighet

Leverantören skall redovisa i ansökan för var och i vilka lokaler verksamheten ska bedrivas.

Förhandsbesked från eventuell fastighetsägare/hyresvärd kan komma att krävas.

Hälsocentralens lokaler skall vara tillgängliga för personer med funktionsnedsättning.

Landstingets handlingsplan för personer med funktionsnedsättning skall följas.

Hälsocentralen ansvarar för att vårdhygienska rutiner finns och tillämpas.

Lokaler och utrustning/inventarier för nystartade hälsocentarler i privat regi tillhandahålls inte av landstinget.

Hälsocentralen har rätt att bedriva filialverksamhet inom sitt närområde för delar av sin verksamhet och för sina listade patienter. Hälsocentralen har däremot inte rätt att öppna en filialverksamhet i annat område än det där hälsocentralen är etablerad.

4.4. Tillgänglighet till rådgivning och besök

Hälsocentralen skall erbjuda invånarna mottagningsverksamhet samt hembesök vid hälso- och sjukvårdsbehov. Hälsocentralen är inte skyldig att göra hembesök hos invånare som bor utanför hälsocentralens närområde.

Hälsocentralens tillgänglighet per telefon skall vara minst vardagar 08.00-17.00 . Hälsocentralens mottagningsverksamhet skall vara öppen minst vardagar 08.00-17.00.

Övriga tider på dygnet samt helger skall jour- och beredskapsverksamhet i samverkansområdet upprätthållas.

För akut sjuka skall hälsocentralen vara tillgänglig samma dag genom besök på mottagningen alternativt hembesök vid behov.

Hälsocentralen skall informera sina patienter om primärvårdens innehåll och tillgänglighet.

Vid förändringar i tillgängligheten på hälsocentralen skall landstinget underrättas för godkännande av avvikelsen i öppettiderna och eventuellt samarbete med annan hälsocentral skall dokumenteras skriftligen.

I den mån patienten har behov av annan vård än den som kan erbjudas inom primärvård skall familjeläkaren fungera som patientens vägledare och även svara för eventuell efterbehandling och rehabilitering som kan ges inom primärvård.

Hälsocentralen skall organisera verksamheten så att kraven på tillgänglighet upprätthålls även för patienter som inte själva har möjlighet av medicinska skäl ta sig till mottagningen.

Hälsocentralen skall informera patienten om hälso- och sjukvårdens valfrihetsregler. Detta innefattar även remissregler till specialistvården.

• Hälsovalskontoret har möjlighet att utföra medicinska revisioner. Vid dessa står Hälsovalskontoret för extern expertis. Granskande hälsocentral bistår med de resurser som anses nödvändiga för att utföra revisionen.

4.5. Bemanning och kompetens

Basuppdraget ställer krav på att alla hälsocentraler har tillgång till läkare som är

specialiserade i allmänmedicin, distriktssköterska, legitimerad sjukgymnast, legitimerad arbetsterapeut, socionom och/eller legitimerad psykolog och/eller legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i psykiatri.

Under hälsocentralens öppettider skall verksamheten vara bemannad med minst en läkare med specialistkompetens i allmän medicin och distriktssköterska för att säkerställa uppdraget och tillgängligheten.

Hälsocentralen bör ha specialistläkare i allmänmedicin så att hälsocentralen ska kunna fullgöra kraven när det gäller tillgänglighet, samt utbildning och handledning av AT- och ST-läkare.

Hälsocentralens hälso- och sjukvårdspersonal skall kunna tala, förstå och skriva svenska för god kommunikation.

Hälsocentralen skall bedriva verksamhets- och kvalitetsutveckling samt fortbilda och

kompetensutveckla sina medarbetare inom ramen för vårdpengen för att kunna bibehålla och utveckla deras kompetens.

Hälsocentralen skall meddela landstinget vem som är verksamhetschef och eventuellt byte av sådan.

Hälsocentralen får inte utan landstingets medgivande, anlita läkare/annan personal verksam enligt Lag (1993:1651, 1993:1652) om läkarvårdsersättning/lag om ersättning för

sjukgymnastik eller som har sin verksamhet reglerad av landstinget enligt annat vårdavtal.

4.6. Kontinuitet

Hälsocentralen skall organisera arbetet så att patienten vid upprepade vårdkontakter i största möjligaste mån får träffa samma personal. Patienter med kroniska eller komplexa

sjukdomstillstånd skall erbjudas vård-, rehabiliterings- och omsorgsplanering samt regelbundna medicinska kontroller.

4.7. Samverkansområde

Områdesplan är en plan med kartor som beskriver samverkansområden inom länet och de olika hälsocentralernas närområden. För närvarande finns följande samverkansområden indelade utifrån gällande kommungränser:

• Hudiksvall/Nordanstig

• Ljusdal

• Bollnäs/Ovanåker

• Söderhamn

• Sandviken/Hofors/Ockelbo

• Gävle

4.8. Samverkansplan

Samverkansplan upprättas av hälsocentralerna inom varje samverkansområde.

Hälsovalskontoret är en aktiv part vid framtagandet av samverkansplanen. Vid förändring av antalet hälsocentraler kommer samverkansplanen att revideras. Samverkansplanen skall innehålla en beskrivning av hur samverkan regleras kring följande aktiviteter och funktioner:

• Särskilda boenden och korttidsplatser

• Jour och beredskapsorganisation

• Dödsfall och vårdintyg

• POSOM-gruppen

• Samverkansforum i närområdet

• Familjecentral

• Hembesök

• Dialog och kommunikation med patientföreningar

4.9. Närområde

Hälsocentralen har ett eget geografiskt område som den har ett särskilt ansvar för – detta kallas för närområde. Närområdet utgår från den fysiska placeringen av hälsocentralen och finns beskriven i närområdesplanen. Landstinget beslutar efter samråd med berörda

hälsocentraler om utformningen av närområdesplan och de ingående hälsocentralernas närområden i samband med godkännande och nyetablering av hälsocentral.

4.10. Journalhantering

Hälsocentralen skall följa Patientdatalagens bestämmelser (2008:355) för journalföring inom hälso- och sjukvård och Socialstyrelsens föreskrifter. Om en samordnad patientjournal blir aktuell under avtalsperioden skall leverantören följa kommande anvisningar från landstinget.

4.11. Miljö

Hälsocentralen och dess eventuella underleverantörer skall följa gällande miljölagstiftning och landstingets miljöpolicy samt uppfylla målen i landstingets miljöprogram i de delar som är tillämpbara. Det innebär att hälsocentralen skall arbeta strukturerat med att minimera sin miljöpåverkan, ta miljöhänsyn, dokumentera detta och arbeta med ständiga förbättringar.

Hälsocentralen skall redovisa det genomförda miljöarbetet och skall vid begäran ta fram data och underlag till landstinget i samband med redovisning och bokslut. Miljöredovisningarna kommer att vara tillgängliga för allmänheten.

http://www.lg.se/upplev-och-utveckla/Tank-miljo/Miljopolicy/

4.12. Tolk

Hälsocentralen skall tillhandahålla godkänd alt auktoriserad tolk då patienten inte förstår eller kan uttrycka sig på det svenska språket. I de fall där så är möjligt skall telefontolk användas.

Endast när tolkar med landstingsavtal används, ersätts hälsocentralen med fakturerad kostnad för tolkning. Anlitas annan språktolk får hälsocentralen själv stå för den kostnaden.

4.13. Sjukresor

Hälsocentralen skall följa landstingets regler för sjukresor. Sjukresorna bekostas av landstinget.

4.14. Patientnämnd

Landstingets patientnämnd handlägger ärenden som rör den hälso- och sjukvård som leverantören svarar för. Hälsocentralen skall snarast och utan kostnad ge nämnden de informationer och svar på ställda skrivelser som begärs. Svaren skall vara författade på svenska språket.

Patientnämndens informationsmaterial skall finnas tillgänglig för patienterna på hälsocentralen.

4.15. Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag och Personskadereglering AB (LÖF/PSR)

Hälsocentralen skall utan kostnad för landstinget och snarast tillhandahålla de intyg, utredningar, analyser och andra uppgifter kring behandlingen av patienter som begärs av landstingens ömsesidiga Försäkringsbolag och personskaderegleringen (LÖF/PSR).

4.16. Anmälan enligt Lex Maria

Vårdgivaren är skyldig att, enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2005:28) Lex Maria, utse en anmälningsansvarig. Anmälningsansvarig skall genomföra händelseanalyser vid allvarliga avvikelser samt återföra sina erfarenheter i verksamhetens kvalitets- och patientsäkerhetsarbete. Kopia på anmälan enligt Lex Maria skall omedelbart skickas till:

Landstinget Gävleborg Hälsovalskontoret 801 88 Gävle.

Anmälningsansvarig skall även ansvara för att informera patient eller anhörig om anmälan enligt Lex Maria och Socialstyrelsens beslut i ärendet.

4.17. Meddelarfrihet

Leverantören skall förbinda sig att tillförsäkra sina anställda meddelarfriheter enligt följande:

Leverantören får inte ålägga sina anställda en sådan tystnads- eller lojalitetsplikt som

inskränker deras möjlighet att lämna uppgifter till massmedia om allvarliga missförhållanden, som är av allmänt intresse, i verksamheten. Leverantören förbinder sig att inte efterforska källan till en sådan uppgift i massmedia.

4.18. Kollektivavtal

Landstinget framhåller vikten av att leverantören tecknar kollektivavtal om anställningsvillkor för anställda hos leverantören. Saknas kollektivavtal om anställningsvillkor skall leverantören ha sedvanliga personalförsäkringar.

4.19. Sekretess, tystnadsplikt

Leverantören skall se till att all berörd personal samt eventuella underleverantörer omfattas av sekretesskrav motsvarande de som ställs i Patientsäkerhetslag (2010:659) och Offentlighets- och Sekretesslagen.

4.20. Allmänhetens möjlighet till insyn

Leverantören är skyldig att utan oskäligt dröjsmål och utan kostnad efter begäran från landstinget lämna sådan information som avses i 3 kap 19 a § kommunallagen (1991:900).

Sådan begäran skall i normalfallet vara skriftlig. Informationen skall göra det möjligt för allmänheten att få insyn i hur uppdraget utförs.

Informationen skall lämnas i skriftlig form. Landstinget ansvarar för att precisera den information som efterfrågas. Leverantören är inte skyldig att lämna information om det inte kan ske utan väsentlig praktisk olägenhet för leverantören, om det strider mot lag eller annan författning eller om uppgifterna kommer att omfattas av sekretess hos landstinget.

Leverantören är inte skyldig att lämna information rörande löner eller andra kostnader hos leverantören.

Information som lämnats till beställaren enligt första stycket skall inte utgöra

företagshemligheter enligt lagen (1990:409) om skydd för företagshemligheter. Denna bestämmelse har ingen verkan på räckvidden av övriga bestämmelser i detta avtal.

4.21. Information och marknadsföring

Hälsocentralen ansvarar för att informera om sin verksamhet till invånare, patienter, samverkansparter och andra intressenter. Hälsocentralen ansvarar också för att de egna uppgifterna i landstingets informationsmaterial och på landstingets webbplatser är korrekta och aktuella. Landstinget äger rätt att i sin information kring verksamheten ange att avtal har slutits med hälsocentralen.

Hälsocentralen är skyldig att informera sig och följa de förändringar och förutsättningar som gäller för verksamhetens bedrivande som meddelas via landstinget. All marknadsföring av leverantörens verksamhet skall vara saklig och relevant.

Hälsocentralen äger rätt att i sin marknadsföring av och information om verksamheten ange att avtal slutits med landstinget.

All information och marknadsföring skall ha en tydlig avsändare. Landstingets roll som uppdragsgivare skall framgå i alla relevanta sammanhang, som vid information om

tillgänglighet, i annonsering, broschyrer och annan patientinformation. Landstingets riktlinjer för marknadsföring skall följas. Överträdelser kommer att beivras.

Landstinget kommer att publicera resultatet från olika jämförelser utifrån patientenkäter och andra mätningar på sin webbplats. Länkar till dessa resultat skall finnas på leverantörens webbplats.

Landstinget har rätt att utan ekonomisk kompensation till hälsocentralen, placera information riktad till patienter och befolkning i hälsocentralens lokaler.

Related documents