• No results found

Arkivreglemente för Göteborgsregionens kommunalförbund (GR)

Bakgrund

Göteborgsregionens kommunalförbunds (GRs) arkiv är en del av vårt nationella kulturarv. Arkiven ska bevaras, hållas ordnade och vårdas så att de tillgodoser rätten att ta del av allmänna handlingar, behovet av information för rättsskipningen samt förvaltningens och forskningens behov.

För att uppnå detta krävs rationella och enhetliga arkivrutiner.

Förutom de i arkivlagen (1990: 782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård så gäller för arkivvården inom Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) följande arkivreglemente, meddelat med stöd av 16 § arkivlagen.

1 § Tillämpningsområde

Detta reglemente gäller förbundsfullmäktige, förbundsstyrelsen, förbundsrevisorer samt andra organ inom kommunalförbundet med självständig ställning. Exempel på andra organ är andra nämnder utsedda av förbundsfullmäktige

Reglementet gäller även aktiebolag, handelsbolag, ekonomiska föreningar och stiftelser där GR utövar ett rättsligt bestämmande inflytande (enligt OSL 2 kap 3§) samt de samägda företag för vilka GR har arkivansvar enligt särskild överenskommelse.

2 § Ansvar för arkivvården

Varje myndighet ansvarar för vården av sitt arkiv enligt lag.

Har myndighet överlämnat arkivmaterial till GRs arkivmyndighet övergår hela ansvaret till arkivmyndigheten. Se 9 §.

Förbundsstyrelsen har, som arkivmyndighet (§ 4), även ansvar för förbundsfullmäktiges arkiv.

3 § Arkivansvarig och arkivredogörare

Varje myndighet ska utse en arkivansvarig. Varje myndighet ska utse en eller flera arkivredogörare. Arkivansvarig har ett övergripande ansvar för att relevanta författningar och detta reglemente följs. Arkivredogörare utför den praktiska vården av arkivhandlingarna.

4 § Arkivmyndighet

Förbundsstyrelsen är arkivmyndighet.

Arkivmyndigheten utövar tillsyn över arkivvården inom GR. I tillsynen ingår inspektion av arkivverksamheten.

Arkivmyndigheten har rätt att överta arkivmaterial från en myndighet eller annat organ enligt 1 § som står under dess tillsyn, såväl efter överenskommelse som efter ensidigt beslut av arkivmyndigheten.

5 § Redovisning av arkiv

Varje myndighet ska redovisa sitt arkiv dels genom information om vilka slag av handlingar som kan finnas och hur arkivet är organiserat (arkivbeskrivning), dels i en systematisk arkivförteckning över de handlingar som förvaras i myndighetens arkiv (arkivförteckning).

6 § Dokumenthanteringsplan

Varje myndighet ska upprätta en plan som beskriver myndighetens handlingar och hur dessa hanteras (dokumenthanteringsplan)

2015-04-14

7 § Rensning

Myndighet ska avgränsa arkivet genom att fastställa vilka handlingar som ska vara arkivhandlingar. Arbetsmaterial och andra handlingar som inte ska tillhöra arkivet, ska fortlöpande rensas ut.

8 § Bevarande och gallring

Inga allmänna handlingar får förstöras utan ett gallringsbeslut. Myndighet eller annat organ enligt 1 § beslutar efter samråd med arkivmyndigheten om gallring av allmänna handlingar, såvida annat ej är särskilt föreskrivet. Beträffande arkiv som har överlämnats till arkivmyndigheten beslutar denna om gallring efter samråd med den överlämnande myndigheten.

9 § Överlämnande

Myndighet eller annat organ enligt 1 § kan, efter överenskommelse med arkivmyndigheten, överlämna sitt arkiv eller del därav till arkivmyndigheten för fortsatt vård.

Myndighet eller annat organ enligt 1 § kan, efter samråd med arkivmyndigheten, överlämna sitt arkiv eller del därav till en annan myndighet inom GR vid organisationsförändring.

Upphör en myndighet eller annat organ enligt 1 § med sin verksamhet, ska dess arkiv överlämnas till arkivmyndigheten inom tre månader, såvida fullmäktige ej beslutat annat.

För annat överlämnande av arkivhandlingar krävs stöd av lag eller särskilt beslut av förbundsfullmäktige.

10 § Arkivbeständighet och arkivförvaring

Handlingar som ska bevaras ska framställas med materiel och metoder som garanterar informationens beständighet.

Arkivhandlingar ska alltid förvaras under betryggande former.

Närmare bestämmelser om arkivbeständighet och förvaring meddelas av arkivmyndigheten.

11 § Utlån

Utlåning av arkivhandlingar ska ske under sådana former att risk för skador eller förluster inte uppkommer. Förutsättning för utlån av handlingar är att utlämnande kan ske enligt

Inledning till Dokumenthanteringsplanen

Dokumenthanteringsplanen är ett dokument som reglerar hur dokument som finns inom GR ska hanteras. Planen relaterar till hanteringen av allmänna handlingar, arkivlagen och andra externa regler som styr och påverkar dokumenthanteringen hos GR.

Dokumenthanteringsplanen behandlar alltid dokumenttyper, inte enstaka dokument. Planen fungerar som en vägvisare till hur man ska hantera och var man kan hitta dokumenttypen. För att hitta enstaka dokument så behövs kompletterande information. Det framgår i planen var sådan kompletterande information finns.

Dokumenthanteringsplanen är ett styrande dokument och det är vars och ens ansvar att följa de anvisningar som finns i planen. Generellt kan sägas att den som är ansvarig för en aktivitet också är ansvarig för att dokumentationen som relaterar till den aktiviteteten hanteras på ett riktigt sätt.

Dokumenthanteringsplanen ändras löpande när verksamheten och dess rutiner ändras. Om det finns brister som gör planen svår eller omöjlig att använda så är det också vars och ens ansvar att påpeka det för GR:s registrator som ansvarar för förvaltning av

dokumenthanteringsplanen.

Handlingar som hör till EU-finansierade projekt redovisas i en bilaga till

dokumenthanteringsplanen. Skälet till detta är att handlingarnas bevarandetid till viss del påverkas av andra regler än för andra handlingar. De handlingar från EU-projekt som ska bevaras diarieförs, de handlingar som ska vara kvar 10 år finns hos ekonomi och de handlingar som ska bevaras under den tid som EU kräver bevaras av projektet. Här kommer en kortfattad förklaring till dokumenthanteringsplanens kolumner:

• Dokumenttyp: Här anges namnet på de dokument som reglerna gäller för. Namnet ska vara tydligt för dem som arbetar hos GR. Vid behov kan det konkretiseras med exempel eller på annat sätt i fältet för kommentar, se nedan.

• Område: Anger vilket verksamhetsområde som dokumenttypen hör till, om fältet är tomt relaterar dokumenttypen till två eller flera områden.

• Registrering. Om någon registrering av dokumenttypen sker så anges det här. Vanligast är diarieföring

• Lagringsplats: Här anges var dokumenttypen lagras när den arkiverats och vilket medium den ska arkiveras i. Dokumenttypen lagras ofta under sin aktiva tid hos ansvarig för aktiviteterna som dokumenten relaterar till och det är hens ansvar att se till att arkivering sker enligt planen. Detta sker oftast i samband med att en aktivitet avslutas.

• Bevarande/gallring: Här anges om dokumenttypen ska bevaras eller gallras, om den ska gallras anges också när detta kan ske. Bevaras betyder att handlingen ska bevaras enligt arkivlagen, vilket innebär att den ska bevaras för historiska ändamål för all framtid. ”Gallras vid inaktualitet” betyder att handlingen kan gallras när den inte behövs i verksamheten längre.

• Kommentarer: Här anges förtydliganden som underlättar användning, t.ex. exempel som tydliggör vad det är för dokumenttyp eller förtydliganden om när gallring kan ske.

Dokumenttyp Område Registrering Lagringsplats Bevarande/gallring Kommentar

Anbud, antagna Upphandlingar Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Anbud, icke antagna Upphandlingar Diarieföras Ciceron, Diariearkivet 4 år Gallras tidigast 4 år från den dag avtal slöts

Anläggningsregister Ekonomi Raindance 10 år

Anmälningar kurser KompetensutvecklingsgruBookit Bookit 1 år

Anmälningar om arbetsskador Personal Personalakt Bevaras

Anställningsavtal Personal Personalakt Bevaras I personalakt

Ansökningar från övriga Sverige, antagna Gymnasieantagningen Papper, Gymnasieantagningen 5 år Pappersansökningar som läggs in i indra2 Ansökningar från övriga Sverige, icke antagan Gymnasieantagningen Papper, Gymnasieantagningen 1 år Pappersansökningar som läggs in i indra2 Ansökningar för "papperslösa", antagna Gymnasieantagningen Papper, Kassaskåp på Gymnasieantagningen 5 år

Ansökningar för "papperslösa", icke antagna Gymnasieantagningen Papper, Kassaskåp på Gymnasieantagningen 1 år

Ansökningar om extern finansiering Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

T. ex. till Skolverket, Västra Götalandsregionen, för EU‐projekt, eller andra projekt eller aktiviteter av projekt eller andra aktiviteter

Ansökningar om medfinansiering Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Ansökningar om Vuxenutbildning, antagna Vuxenutbildning Alvis Alvis Gallras vid inaktualitet

Ansökan görs direkt i Alvis av den sökande. Bevaras så länge utbildningen pågår hos  utbildningsarrangören.

Ansökningar om Vuxenutbildning, inte antagna Vuxenutbildning Alvis Alvis Gallras vid inaktualitet Ansökan görs direkt i Alvis av den sökande

Ansökningar om ändringsbeslut i projekt Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Från GR till finansiär av projekt

Ansökningar via indra2.se, antagna Gymnasieantagningen indra2 5 år

Ansökningar via indra2.se, icke antaggna Gymnasieantagningen indra2 1 år

Ansökningar yttrande etikprövning Välfärd Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Till regionala etikprövningsnämnden

Ansökningshandlingar för elever med skyddad idenditet Gymnasieantagningen Papper, Kassaskåp på Gymnasieantagningen 5 år  Hanteras inte i indra2, personbevis och betyg i pappersform. Gäller alla ansökninga Antagningslistor Gymnasieantagningen Papper, Gymnasieantagningen Gallras vid inaktualitet Utskrift ur indra2, information bevaras i indra2

Anteckningar rådslag G: Gallras vid inaktualitet

Innehåller också diskussionsunderlag om rådslag. Väsentlig dokumentation om rådslag  ska bevaras, t. ex genom att behandlas i nätverk eller på annat sätt inom GR.

Arbetsgivarintyg Personal Papper,Personalakt 2 år

Attestdokument Ekonomi Papper, Ekonomienheten Bevaras

Lista över vilka personer hos GR som har rätt att attestera, godkänns av  förbundsdirektör, uppgifterna läggs in i Raindance, häri också ifyllda delegeringa av  attesträttigheter

Avsiktsförklaringar med medlemskommuner Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Överenskommelser

Avslut/godkännande av projekt Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Från finansiär, uppdragsgivare eller annan projektägare

Avstämningar Ekonomi Papper, Ekonomienheten 2 år

Skrivs ut från Raindance och banker för kontrolländamål. Görs varje månad. Bevaras 2  år efter räkenskapsårets utgång

Avtal gällande validering Validering Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Med t. ex. kommuner, måleriförbundet

Avtal med branschorganisationer Skola/Arbetsliv Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras T. ex. Visita

Avtal med friskolor Läromedel Diarieförs Ciceron, Diariearkivet 10 år efter att avtalet upphört Om lån av film och beställning av läromdel böcker Avtal med fristående skolor Gymnasieantagningen Papper, Gymnasieantagningen 10 år efter avtalets upphörande

Avtal med leverantörer Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Med t. ex IT‐leverantörer, hyresvärdar, städning, konferenslokaler

Avtal med skolor om praktik Praktikplatsen Papper, praktikplatsen 10 år efter avtalets upphörande

Avtal med skolor om praktikplatser Utbildning Diarieförs Ciceron, Diariearkivet 10 år efter avtalets upphörnade avtal med användare av praktikplatsen.se

Avtal med uppdragsgivare Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Avtal med utbildningsanordnare Vuxenutbildning Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Avtal om personella resurser  Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Avtal om att "låna" personal från medlemskommuner,instiutioner,  universitet etc

Begäran om anstånd Gymnasieantagningen Papper, Gymnasieantagningen 2 år

Begäran om avgång Personal Papper, Personalakt Bevaras Även uppsägning

Besiktningsprotokoll Papper, Diariearkivet Bevaras T. ex. Miljöförvaltningen angående Livsmedelshantering i GRs konferensservice

Beslut från finansiär Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

T. ex. till Skolverket, Västra Götalandsregionen, för EU‐projekt, eller andra projekt eller aktiviteter av projekt eller andra aktiviteter

Beslut från medlemskommuner Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras protokollsutdrag från medlemskommuner, t. ex om interkommunala ersättningar

Beslutsdokument Diarieförs Ciceron, Diariearkivet T. ex beslut om hantering av kommunal resurs

Beställningar av läromedel bok Läromedel Spider LM Spider LM 2 år  

Beställningar av läromedel film (lån) Läromedel Registreras i Spider film Spider film 2 år Via e‐post, fax, muntligt, telefon. Lån av film Beställningar av läromedel till förlag Läromedel Spider LM Spider och pärm Läromedel Från GR till förlagen, inklusive beställningsunderlag 

Betalningsjournaler Ekonomi Digitalt, i Raindance 10 år Specifikation leverantörsbetalningar eller kundinbetalningar

Bokslut Ekonomi Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Brandskyddsdokumentation Fastighet http://i‐sba.se/ Gallras vid inaktualitet

Ritningar på huset, utrymningsövningar mm. Gallras när ny version upprättas eller  dokumentationen på annat sätt blivit inaktuell

Budget Ekonomi Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Fastställs  av styrelsen, diarieförs som ett styrelseärende. Budgeten läggs också in i   Raindance

Dagordningar från nätverksträffar G: Gallras vid intaktualitet Väsentlig information överförs till andra dokument rörande nätverket

Delrapporter Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Delårsbokslut Ekonomi Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Delar av delårsbokslutet finns också skannad

Direktupphandlingar Upphandlingar Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Utanför ramavtal (moderatorer, föreläsare etc))

Dokumentation från arbetsgruppsmöten under nätverken G: Hos ansvarig för resp. nätverk? Gallras vid inaktualitet

Väsentlig dokumentation ska bevaras, t. ex genom att behandlas i nätverk eller på  annat sätt inom GR.

Dokumentation från forskningsprojekt Diariearkivet Bevaras

Dokumentation som ska bevaras är planering, ansökningar, beviljande av medel,  metodbeskrivningar, rapportering, resultat, publikationer eller motsvarande.  Forskningsledaren/projektledaren beslutar om undantag från gallring 

Dokumentation från mässor mm som GR medverkar i G:, Diariearkivet Bevaras

Dokumentation som ska bevaras är manus för föredrag, projektplaner,  överenskommelser, dokumentation från genomförande och uppföljningarArkiveras  efter genomförande

Dokumentation från mässor som GR arrangerar G:, Diariearkivet Bevaras

Olika mässor eller mötesplatser, t. ex. Läromedelsmässan, Gymnasiemässan.  Dokumentation som ska bevaras är projektplaner, kontrakt med utställare och  entreprenörer, monterplaner, foton, filmer, marknadsmaterial, annonser,  seminariedokumentation  och liknande. Arkiveras efter genomförande.

Dokumentation från nätverksmöten G: Hos ansvarig för resp. nätverk? Gallras vid inaktualitet

Väsentlig dokumentation ska bevaras, t. ex genom att behandlas i nätverk eller på  annat sätt inom GR.

Dokumentation om utbildningsstarter Vuxenutbildning G: , Diariearkivet Bevaras

Information om varje start tex tidplaner, listor, inskickade vuxmallar, erbjuda  utbildningar, utbildningsbeskrivningar i PDF, kostnadskalkyler etc. Arkiveras efter  genomförd utbildning

Ekonomisk rapportering  och prognoser Ekonomi Diarieförs Ciceron, Diariearkivet

Rapportering till styrelsen, inklusive prognoser. Produceras varje rapportmånad (mars,  maj, Augusti, oktober, december)

Ekonomiska rapporter till finansiärer Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras T. ex Skolverket, Socialstyrelsen, Västra Götalandsregionen m. fl. Etiska riktlinjer för gymnasieantagningen Gymnasieantagningen Diariearkivet Bevaras Arkivering av  riktlinjer sker när de ersätts av nya

Fakturakopior med uppgifter om rättigheter/licenstid Läromedel Papper, Läromedel 10 år efter rättighetens upphörande

Filmer Hos beställaren Bevaras

Avser filmproduktioner gjorda i GR  beställt av annan på GR, från t. ex. utbildningar,  konferenser eller spridningsaktiviteter, eller rena instruktionsfilmer 

FoU‐publikationer Välfärd Närarkivet, Välfärd Bevaras  Trycks. Bevaras i ett arkivexemplar

Fraktsedlar Hos Vaktmästeriet 1 år

Fraktsedlar för skadat gods som reklameras bevaras i 10 år och ingår i  ekonomimaterialet

Frikvotsansökningar med bilagor Gymnasieantagningen Papper, Gymnasieantagningen 5 år Medicinska eller sociala skäl att antas trots otillräckliga betyg. Skannas 

Frågor från allmänheten Gymnasieantagningen 1 år Frågor av rutinmässig karaktär

Följesedlar Hos den som tar emot följesedlarna 2 år

Förenklade upphandlingar Upphandlingar Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Avser konkurrensutsatta upphandlingar under tröskelvärde för "riktiga" upphandlingar

Förfrågningar av rutinmässig karaktär från externa Hos ansvarig Gallras vid inaktualitet

T .ex Frågor röranda antagningar till utbildningar, kursanmälningar, support, allmän information etc

Förfrågningar från externa Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Frågeställningar som inte kan besvaras rutinmässigt. T. ex Frågeställningar om att starta  projekt, Förslag till samarbete, klagomål av väsentligt art etc

Förfrågningsunderlag upphandlingar Upphandlingar Diarieföras Ciceron, Diariearkivet Bevaras Inklusive kravspecifikationer, administrativa föreskrifter etc

Förnyad konkurrensutsättning Upphandlingar Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Inom ett ramavtal

Handlingar rörande dödsfall Personal I personalakt Bevaras

Handlingsplaner per avdelning  Hos respektive avdelningsledning Gallras vid inaktualitet För avdelningarnas verksamhet, årlig

Hemsidor Sitevision (och andra verktyg)

Bevaras genom regelbunden  nedtankning

Gäller t. ex. siterna: www.grkom.se, Grvux.se,Grsfi.se, Grlär.se, grledare.se,  praktikplatsen.se, valideringvast.se,  fouvalfard.se

Inbetalningsfil Ekonomi Raindance 10 år Kallas "Totalin", Inbetalningar, läser in i Raindance. Bevaras i Raindance

Inbjudningar nätverk G: Gallras vid inaktualitet

Kallas också "kallelser nätverk". Gallras under förutsättning att all relevant information  finns i protokoll/anteckningar från mötet, annars bilaga till protokoll/anteckningar

Inbjudningar rådslag Planering G:  Gallras vid inaktualitet

Under förutsättning att all relevant information finns i redogörelsen för rådslaget, annars bilaga till protokoll

Inkomna Remisser Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

T. ex. Planremisser, bullerutredningar, åtgärdsvalsstudier,  från statliga myndigheter  och departement

Instruktioner Diariearkivet Bevaras

Instruktioner som gäller lagras hos ansvarig avdelning, upphörda instruktioner arkiveras  i Diariearkivet

Intranät Sitevision (och andra verktyg)

Bevaras genom regelbunden  nedtankning

Kontrolluppgifter Personal Papper Bevaras Skrivs ut från Kontek

Korrespondens av rutinmässig karktär med leverantörer, 

samarbetspartners och andra externa aktörer Hos ansvarig G: Gallras vid inaktualitet

Korrespondens av väsentlig art ska diarieföras, exempel: klagomål, förändringar i  överenskommelser eller avtal, sammanställningar/rapporter

Kundfakturaunderlag Redovisning Papper, Ekonomienheten 10 år Mall som finns på intranät,

Kundfakturor Redovisning Raindance Raindance 10 år

Kursdokumentation  G: Bevaras

Från kurser som GR arrangerat. Dokumentation som ska bevaras är inbjudan, program,  föreläsarmaterial, kurskompendier, deltagarförteckning

LAS‐listor Personal Papper, personalenheten 2 år Bevaras om LAS är skäl för avveckling av personal. Detta sker i personalakt

Lathundar och manualer, IT‐system Lagras hos resp systemägare Gallras vid inaktualitet Om det inte behövs för digital arkivering

Ledighetsansökningar Personal Papper, i personalakten Bevaras t. ex. tjänstledigheter och andra längre ledigheter (6‐månader och därutöver)

Leverantörsfakturor Ekonomi Raindance Papper, Raindance 10 år

Pappersfakturor skannas, Svefaktura, AXT. Verifikationer kan gallras efter 10 år under  förutsättning att de inte innehåller försäkringsbrev, åtkomst/äganderättshandlingar,  handlingar rörande nyttjanderätt och servitiut till fast egendom, investeringar med  garantitid eller handlingar som styrker värdehöjande investeringar på t. ex. fastigheter.  Finns sådana handlingar ska de särskiljas från Verifikationerna. Skannade  leverantörsfakturor kan gallras efter 4 år om vissa förutsättningar är uppfyllda

Loggar Gallras vid inaktualitet Avser loggar för telefoni, e‐post, cookies. Bevaras högst ett år

Läkarintyg  Personal Papper, personalenheten 2 år

Läkarintyg, arbetsskada och rehab Personsal Papper, i personalakten Bevaras

Löneartslistor Personal Kontek Bevaras Listor som skrivs ut kan gallras vid inaktualitet

Löneberäkningar Personal Gallras vid inaktualitet Kontroll som görs i Kontek

Lönebidrag Personal Bevaras Ansökningar om medel till lönebidrag till arbetsförmedlingen

Lönefil till banken för utbetalning Personal Papper, personalenheten Bevaras Papper som signeras av direktören, digitalt till banken, Utbetalningslista

Lönespecifikationer Personal Kontek Bevaras  Listor som skrivs ut kan gallras vid inaktualitet

Marknadsföringsmaterial G: Bevaras

Gäller färdigt marknadsföringsmaterial (annonser, filmer, banners etc). Även hela  kampanjer

Metodmaterial processbeskrivningar Validering G:  Bevaras

Minnesanteckningar avdelningsmöten G: Gallras vid inaktualitet

Minnesanteckningar förtroendevalda revisorer Ledning Bevaras

Minnesanteckningar ledningsgruppen Ledning G:  Bevaras

Minnesanteckningar möten med dotterbolag Ledning G: Bevaras

Minnesanteckningar nätverk G:  Bevaras

Mötesanteckningar, interna arbetsgrupper G: 2 år

T. ex: IT‐gruppen, IT‐forum, kommunikationsgruppen, samverkansgruppen, JOM‐ gruppen. Mötesnoteringarna gallras när de inte behövs för uppföljning

Nyhetsbrev från externa Hos den som tar emot det Gallras vid inaktualitet T. ex från Upphandlingsbolaget

Nyhetsbrev, GRs G: Bevaras Nyhetsbrev som skickas från GR till intressenter (från t. ex. Ledning, Läromedel etc etc

Paketförsändelser, kvitton och bud Posthantering Papper, Vaktmästeriet 1 år

Personalförsäkringar Personal Papper, personalenheten Bevaras

Fakturor, anmälningar av nyanställda, pensionsförsäkringar, gruppförsäkringar  (inklusive sjukvårdsförsäkringen etc) ITP‐planen

Plocklistor Läromedel Papper, Läromedel 1 år

Policies och riktlinjer Diarieförs Bevaras Diarieförs som en del av styrelsehandlingar

Pressmeddelanden Diariearkivet Bevaras Arkiveras årligen

Prioriteringsrutiner Vuxenutbildning G: Gallras vid inaktualitet Antagningen

Prisförfrågningar och beställningar Upphandlingar Hos den ansvarige, G: Gallras vid inaktualitet

Avser prisförfrågningar  och beställningar gällande köp av återkommande karaktär, t.  ex. köp av en konferenslokal, anlitande av en föreläsare som redan är upphandlad.  Gallras efter genomförd leverans och fakturering

Projektansökningar Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Projektbeslut Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras

Projektdirektiv Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Gäller fastställda projektdirektiv

Projektdokumentation   Diarieakivet Bevaras

Projektdokumentationen ansvarar respektive projektledare för, arkivering ska ske när  projektet avslutas. Projektdokumentation som ska bevaras är projektdirektiv,  projektplaner, ansökan och beslut om externa finansiering, ändringsbeslut,  projektrapporter, projektdbudget, väsentlig dokumentation från projektmöten, filmer,  upphandlingsdokumentation, kommunikationsplaner, riskanalyser, revisionsrapporter,  slutrapporter eller motsvarande. De projektdokument som ska diarieföras tas upp på  egna rader i dokumentanteringssplanen. För EU‐projekt gäller speciella regler, se egna  rader i dokumenthanteringsplanen. 

Projektdokumentation (GR medverkar, extern som driver) Diariearkivet Bevaras

Den dokumentation av nedanstående som GRs  representant arbetar med ska bevaras:  projektdirektiv, projektplaner, ansökan och beslut om externa finansiering,  projektrapporter, projektdbudget, väsentlig dokumentation från projektmöten,  upphandlingsdokumentation, revisionsrapporter, slutrapporter eller motsvarande

Projekthanddlingar Bevaras Gäller även interna projekt

Protokoll förbundsfullmäktige Ledning Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Med handlingar och kallelser

Protokoll förbundsstyrelse Ledning Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Med handlingar och kallelser

Protokoll förbundsstyrelsens presidium Ledning Diarieförs Ciceron, Diariearkivet Bevaras Med handlingar och kallelser

Protokoll Luftvårdsprogrammet Diariearkivet Bevaras

Administreras av Göteborgs stad. De handlingar som GR arbetar med ska hanteras och  arkiveras på GR, övriga handlingar arkiveras på Göteborgs stad

Protokoll styrgrupper Diariearkivet Bevaras Med handlingar och kallelser 

Protokoll valberedning Diariearkivet Bevaras

Protokollsutdrag Diarieföras Ciceron, Diariearkivet Bevaras Protokollsutdrag görs vid behov t ex vid expedieringar

Publikationer Diariearkivet Bevaras

Avser publikationer som ges ut av GR, även sådana som endast publiceras digitalt. T. ex.  Nyckeltal Hälsa ‐ ohälsa