• No results found

Bilaga III.2 – Säkerhetsstyrningssystemets grunder

4 BILAGA III

4.2 Bilaga III.2 – Säkerhetsstyrningssystemets grunder

Säkerhetsstyrningssystemet skall ha följande som grund:

a) … en säkerhetspolitik som godkänts av organisationens chef och meddelats all personal.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

a.0 Säkerhetspolitiken uttrycker och avspeglar en organisations engagemang, åtagande (mission) och strategiska syn (vision) på järnvägssäkerheten. Den omfattar bl.a. en avsiktsförklaring och visar också den övergripande riktningen och säkerhetsstyrnings-systemets allmänna mål.

Säkerhetspolitiken skall även beskriva de principer och kärnvärden som organisationen och personalen arbetar efter, och på så sätt visa på organisationens ledningsengagemang för att utveckla och förbättra arbetsmoralen och ge personalen klara riktlinjer för att befästa säkerhetskulturen och säkerhetsmedvetandet inom organisationen.

BEDÖMNINGSKRITERIER

a.1 Organisationens säkerhetspolitik är tillgänglig för all personal,

lämplig sett till den typ och omfattning av trafik som järnvägsföretaget/ infrastruktur-förvaltaren driver,

godkänd av organisationens chef.

b) … organisationens kvantitativa och kvalitativa mål för upprätthållande och förbättring av säkerhet samt planer och förfaranden för uppnåendet av dessa mål.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

b.0 Järnvägens säkerhetsnivå bedöms normalt genom att det görs en utvärdering av insatserna avseende organisationens samlade säkerhetsmål, vilka behöver fastställas och fördelas för att styras på samtliga tillämpliga nivåer inom organisationen.

Varje järnvägsföretag/infrastrukturförvaltare måste inom ramen för sitt eget säkerhetsstyrningssystem också kunna styrka sin förmåga att upprätthålla eller förbättra säkerhetsnivån genom att

mäta sin säkerhetsnivå (kontroll, intern revision),

fastställa vilka åtgärder som är mest ändamålsenliga och genomförbara med de resurser som finns tillgängliga (säkerhetsplanering),

genomföra de planerade åtgärderna (agerande),

utvärdera åtgärdernas effektivitet (kontroll, intern revision, säkerhetsrapportering).

BEDÖMNINGSKRITERIER

b.1 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer och förfaranden för att fastställa relevanta säkerhetsmål i linje med det rättsliga regelverket.

b.2 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer och förfaranden för att fastställa relevanta säkerhetsmål som överensstämmer med järnvägsföretagets/infrastrukturförvaltarens typ, omfattning och relevanta risker.

b.3 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer och förfaranden för att regelbundet bedöma den övergripande säkerhetsnivån i förhållande till dess egna säkerhetsmål och de mål som har fastställts på medlemsstatnivå.

b.4 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer och förfaranden för att kontrollera och övervaka driftsrutiner genom att

sammanställa relevanta säkerhetsdata för att fastställa trender när det gäller säkerhetsnivån och bedöma hur målen uppfylls,

bedöma den tidigare nivån (gäller inte för förstagångssökande) jämfört med säkerhetsmålen,

tolka relevanta data och genomföra nödvändiga förändringar.

b.5 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer för att utveckla planer och förfaranden i syfte att uppnå sina mål.

Bedömningskriterier för säkerhetsstyrningssystem 20/29 31.5.2007

c) … förfaranden för att uppfylla befintliga, nya och ändrade tekniska och operativa normer eller andra föreskrifter som fastställts

- i TSD,

- i de nationella bestämmelser som avses i artikel 8 och i bilaga II, - i andra bestämmelser eller

- i myndighetsbeslut

och förfaranden för att garantera förenlighet med normerna och andra föreskrifter under utrustningens och verksamhetens hela livscykel.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

c.0 Alla säkerhetsrelaterade förfaranden och processer inom säkerhetsstyrningssystemet måste vara utformade i överensstämmelse med det rättsliga regelverket och uppdateras för att beakta eventuella förändringar eller tillägg,

överensstämma med den typ och omfattning av trafik som organisationen bedriver, överensstämma med de relevanta organisationsförändringarna.

Säkerhetsstyrningssystemet bör ha en process/ett förfarande för att omgående identifiera, sammanställa och ange de krav som fastställs för varje enskild personalkategori i EU-bestämmelser, tekniska specifikationer för driftskompatibilitet, nationella säkerhetsbestämmelser och interna bestämmelser/förfaranden.

Organisationer bör ha en process/ett förfarande för att omgående upptäcka/se förändringar/tillägg i det rättsliga regelverket. Det rättsliga regelverket kan omfatta olika handlingar, t.ex. tekniska specifikationer för driftskompatibilitet och tillhörande tekniska standarder, nationella säkerhetsbestämmelser i enlighet med artikel 8 och bilaga II samt andra bestämmelser.

När det gäller underhållsprocesser måste organisationerna följa samtliga rättsliga bestämmelser och relevanta specifikationer, normer och krav under utrustningens och verksamhetens hela livscykel.

BEDÖMNINGSKRITERIER

c.1 Säkerhetsstyrningssystemet har processer och förfaranden för att identifiera alla nödvändiga säkerhetsrelaterade krav, som är relevanta för den typ och omfattning av trafik som järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren bedriver och se till att de uppdateras och genomförs i enlighet med detta (ändringshantering).

c.2 Säkerhetsstyrningssystemet har processer och förfaranden för att kontrollera genomförandet av alla nödvändiga säkerhetsrelaterade krav.

c.3 Säkerhetsstyrningssystemet har processer och förfaranden för att vid behov genomföra korrigerande åtgärder i syfte att säkerställa järnvägssystemets överensstämmelse med normer och andra föreskrifter under utrustningens och verksamhetens hela livscykel.

c.4 Säkerhetsstyrningssystemet har processer och förfaranden för att säkerställa att rätt personal, förfaranden, specifika handlingar, utrustning och rullande materiel används för avsett syfte (7).

c.5 Säkerhetsstyrningssystemet har processer och förfaranden för att säkerställa att underhåll utförs enligt tillämpliga krav.

7

Bedömningskriterier för säkerhetsstyrningssystem 22/29 31.5.2007

d) … förfaranden och metoder för utförande av riskbedömning och genomförande av åtgärder för riskhantering närhelst en ändring av driftsförhållandena eller nytt material medför nya risker för infrastrukturer eller verksamheter.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

d.0 Järnvägsorganisationer måste ha ett system för att kontrollera ändringar/nya projekt och hantera tillhörande risker, där hänsyn också tas till risker som gäller säkerheten på

Säkerhetsstyrningssystemen behöver säkerställa att de gemensamma säkerhetsmetoderna för riskbedömning, som har utvecklats enligt artikel 6.3 a i säkerhetsdirektivet, tillämpas när detta är lämpligt.

BEDÖMNINGSKRITERIER

d.1 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer och kriterier för att känna igen ändringar vad gäller utrustning, förfaranden, organisation, bemanning eller samspel.

d.2 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer för att bedöma ändringarnas betydelse för att avgöra om de gemensamma säkerhetsmetoderna för riskbedömning skall tillämpas.

d.3 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer för att säkerställa riskbedömning och identifiering av kontrollåtgärder.

d.3 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har processer för att övervaka kontrollåtgärdernas genomförande och effektivitet.

d.5 Det finns processer/åtgärder för att tillsammans med andra organisationer (infrastrukturförvaltare, andra järnvägsföretag, tredje part osv.) bedöma de samspelsrisker som dessa ändringar innebär.

d.6 Riskanalysens resultat är synliga för all relevant personal och det finns processer för att förmedla dessa resultat till andra processer inom organisationen.

(8) Se direktiv 2004/49/EG, skäl 14.

e) … tillhandahållande av program för utbildning av personal och system för säkerställande av att personalens kompetens bibehålls och att uppgifterna utförs i enlighet därmed.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

e.0 En organisation måste säkerställa att all personal med ansvar inom säkerhetsstyrningssystemet har kompetens att utföra sina uppgifter samt att personalens kunskaper och färdigheter upprätthålls under alla omständigheter.

Om detta inte omfattas av särskild lagstiftning, skall ett kompetensstyrningssystem omfatta följande:

Urvalsprinciper (krav på grundläggande utbildningsnivå, psykisk och fysisk lämplighet).

Grundläggande utbildning samt certifiering av förvärvade kunskaper och färdigheter.

Fortlöpande utbildning och regelbunden uppdatering av befintliga kunskaper och färdigheter.

Kompetenskontroller, efter behov.

Särskilda åtgärder vid lång arbetsfrånvaro, efter behov.

Särskild utbildning i säkerhetsstyrningssystemet för personal som arbetar direkt med att genomföra och verkställa en organisations säkerhetsstyrningssystem, t.ex. säkerhetschefen, de som ansvarar för säkerhetsrelaterade processer/funktioner osv.

BEDÖMNINGSKRITERIER

e.1 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har upprättat ett kompetensstyrningssystem som gör det möjligt att

identifiera vilka befattningar som har ansvar för att fatta driftsrelaterade beslut inom systemet,

identifiera vilka befattningar som utför säkerhetskritiska uppgifter,

fastställa vilka krav som måste vara uppfyllda för olika befattningar när det gäller arbete i nationell och gränsöverskridande trafik,

ge personalen den kompetens som krävs för de relevanta uppgifterna.

e.2 Kompetensstyrningssystemet överensstämmer med

TSD Drift i den omfattning som detta ligger inom järnvägsföretagets/ infrastruktur-förvaltarens kontroll och detta är tillämpligt,

nationella krav som införlivar eller utvecklar relevanta poster från TSD Drift i de nationella bestämmelserna,

nationella krav för frågor/aspekter som inte täcks eller behandlas genom TSD, dess egna interna bestämmelser och principer för personalens behörighet.

e.3 Det finns förfaranden för att säkerställa att personalens nödvändiga kunskaper, färdigheter och (medicinska respektive psykologiska) lämplighet aktualiseras/uppdateras i syfte att bibehålla den nivå som krävs för ett säkert utförande av alla arbetsuppgifter.

Bedömningskriterier för säkerhetsstyrningssystem 24/29 31.5.2007

f) … arrangemang för tillhandahållande av tillräcklig information inom organisationen och, i tillämpliga fall, mellan organisationer som är verksamma inom samma infrastruktur.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

f.0 Utbytet av relevant säkerhetsinformation är avgörande såväl inom som mellan organisationer. Inom en strukturerad process är det därför viktigt att det finns fastställda rapporteringsvägar och förmedlingslänkar för att säkerställa att all information klart och tydligt kommer till rätt person/roll/funktion.

All nödvändig säkerhetsrelaterad information behöver vara spårbar, dokumenterad, fullständig och tillgänglig när så krävs.

BEDÖMNINGSKRITERIER

f.1 Säkerhetsstyrningssystemet har lämpliga processer för att säkerställa att all relevant och giltig säkerhetsinformation, inklusive löpande driftsrelaterad information, finns tillgänglig för personalen innan de måste verkställa/tillämpa den.

f.2 Lämplig tillgång och tillgänglighet när det gäller handlingar/information säkerställs för all berörd personal.

f.3 För att säkerställa att det finns kunskap och kännedom om säkerhetsstyrningssystemet förekommer det en informationsprocess som innebär att all personal som är engagerad i säkerhetsrelaterade processer får tillgång till relevanta handlingar och hjälp att se hur och var i dessa handlingar det finns delar som de behöver känna till.

f.4 Det finns en process som säkerställer att information om säkerhetsstyrningssystemet sprids till all personal som är av betydelse för säkerheten (ledningen samt personal som utför säkerhetskritiska arbetsuppgifter) samt att all annan personal informeras om dess förekomst och syfte.

f.5 Det är möjligt att säkerställa att lämpliga åtgärder har vidtagits för informationsutbytet mellan järnvägsorganisationerna.

g) … förfaranden och format för hur säkerhetsinformation skall dokumenteras och utarbetande av ett förfarande för konfigurationskontroll av vital säkerhetsinformation.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

g.0 Organisationerna måste fastställa kontrollförfaranden för handlingar och uppgifter på basis av befintliga ledningssystem. Handlingar och dokument måste vara lättillgängliga för vägledning och/eller kontroll.

Åtgärder som syftar till en kontroll av viktig säkerhetsinformation är betydelsefulla för att upprätthålla och förbättra säkerhetsnivån inom en organisation samt möjliggöra att korrigerande åtgärder vidtas snabbt och effektivt.

Järnvägsföretag och infrastrukturförvaltare som trafikerar samma spårsystem bör ha vidtagit åtgärder för att säkerställa att det sker ett korrekt utbyte av all relevant säkerhetsinformation och att detta dokumenteras i vederbörlig ordning. De bör utveckla och stödja användningen av standardiserade protokoll för den formella kommunikationen kring driften (tågloggar, trafik-/driftbegränsningar osv.) som en ändamålsenlig metod för att uppnå harmonisering.

BEDÖMNINGSKRITERIER

g.1 Säkerhetsstyrningssystemet har lämpliga processer för att säkerställa att all relevant säkerhetsinformation är korrekt, fullständig, uppdaterad på lämpligt sätt och vederbörligt dokumenterad.

g.2 Säkerhetsstyrningssystemet har lämpliga processer för att

utforma, generera, sprida och hantera ändringskontrollen i all relevant säkerhetsdokumentation,

ta emot, samla in och lagra/arkivera all relevant dokumentation/information på papper eller genom andra metoder/registreringssystem,

säkerställa att personalen tidigare har fått all relevant och uppdaterad dokumentation och vidtar nödvändiga åtgärder i enlighet med detta.

g.3 Säkerhetsstyrningssystemet har lämpliga processer för att säkerställa samstämmighet, konsekvens och begriplighet när det gäller språk/innehåll.

g.4 Järnvägsföretag och infrastrukturförvaltare har vidtagit åtgärder för att säkerställa att det inte uppstår några kommunikationshinder eller att dessa hålls på en minimal nivå. Det skall kunna påvisas att standardiserade protokoll/format används för säkerhetsrelaterad information samt för att dokumentera alla relevanta uppgifter.

Bedömningskriterier för säkerhetsstyrningssystem 26/29 31.5.2007

h) … förfaranden för att säkerställa att olyckor, tillbud och händelser som kunde ha lett till olyckor och andra farliga händelser rapporteras, utreds och analyseras och att nödvändiga förebyggande åtgärder vidtas.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

h.0 Järnvägsorganisationer skall utgå från ett strukturerat övervakningssystem och ledningens beslutsprocess. Detta skulle främja och stimulera till rapportering av fel, farliga händelser/tillfällen, händelser som kunde ha lett till olyckor, vilket även omfattar händelser/fall där anställda har gjort misstag, underlåtit att rätta sig efter eller följa korrekta säkerhetsförfaranden osv. I tillämpliga fall skall en analys av de grundläggande orsakerna lämpligen utföras, resultaten skall integreras som erfarenheter i utbildningsprogrammen och relevant information skall göras tillgänglig för all berörd/tillhörande personal samt även till andra berörda parter, om detta anses nödvändigt.

Personal som är direkt eller indirekt involverad i säkerhetsrelaterade händelser bör aktivt delta i problemlösningsprocessen för att försöka finna och utveckla förebyggande åtgärder.

BEDÖMNINGSKRITERIER

h.1 Säkerhetsstyrningssystemet har lämpliga processer samt en kompetent person som ansvarar för var och en av dem i syfte att säkerställa att

olyckor, tillbud, händelser som kunde ha lett till olyckor och andra farliga händelser rapporteras, loggas, utreds och analyseras,

olyckor, tillbud, händelser som kunde ha lett till olyckor och andra farliga händelser rapporteras till de nationella organen i enlighet med bestämmelserna i tillämplig lagstiftning,

rekommendationerna från de nationella säkerhetsmyndigheterna, nätverket av undersökningsorgan, branschvisa/interna utredningar utvärderas och genomförs om detta är tillämpligt eller förordnas,

relevanta rapporter/uppgifter från andra järnvägsföretag och infrastrukturförvaltare övervägs och beaktas.

h.2 Säkerhetsstyrningssystemet innebär att

relevant information gällande utredning och orsaker till olyckor, tillbud, händelser som kunde ha lett till olyckor och andra farliga händelser används för att fastställa och anta korrigerande åtgärder som skall höja säkerhetsnivån,

utredningsprocesserna beaktar effekterna av den trafik som bedrivs av andra järnvägsföretag/infrastrukturförvaltare,

resurser och utbildning tillhandahålls för utredningsprocessen.

i) … tillhandahållande av sådana larmrutiner samt sådan information i nödsituationer som har godkänts av de tillämpliga offentliga myndigheterna.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

i.0 Varje järnvägsorganisation måste upprätta en katastrofplan som anger och specificerar olika typer och nivåer av (kritiska, icke-kritiska osv.) nödsituationer som kan uppstå. Varje plan skall regelbundet ses över och fastställa sådana larmrutiner respektive sådan information som skall användas vid ett nödläge.

För varje typ av nödsituation skall planen klart identifiera och fastställa olika parter/personer inom personalen som berörs/involveras,

samspelet mellan järnvägsföretag, infrastrukturförvaltare och behöriga offentliga myndigheter,

hänvisningar till aktiviteter och insatser i samband med nödsituationer,

processer och förfaranden som skall tillämpas beroende på typ av nödsituation.

BEDÖMNINGSKRITERIER

i.1 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har identifierat alla typer av nödsituationer och har förfaranden för att identifiera nya situationer.

i.2 Det finns processer för att säkerställa att järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren kan kontakta larmtjänster omgående,

ge larmtjänsterna all relevant information, både med tanke på förberedelserna inför larmutryckningen och vid själva nödsituationen.

FÖR VARJE IDENTIFIERAD TYP AV NÖDSITUATION:

i.3 Roller och ansvarsområden för samtliga parter (järnvägsföretag/infrastrukturförvaltare, larmtjänst osv.) identifieras och fastställs.

i.4 Det finns planer för larmrutiner och information som omfattar

förfaranden för att larma all personal med ansvar för hantering av nödsituationer, åtgärder för att sprida dessa till samtliga parter, inklusive passagerarinstruktionerna för

nödsituationer.

i.5 Resurser, medel och utbildningskrav har identifierats och fördelats.

i.6 Det finns förfaranden för att återupprätta normala driftförhållanden så snart som möjligt.

i.7 Det finns förfaranden för att i samarbete med andra parter testa katastrofplanerna i syfte att utbilda personalen, pröva rutinerna för nödsituationer, identifiera svaga punkter och kontrollera hur potentiella nödsituationer hanteras.

i.8 När det gäller drift vid störningar:

Samspelet mellan järnvägsföretag/infrastrukturförvaltare/tredje part är klart fastställt och det har gjorts en entydig fördelning av åtaganden och ansvarsområden mellan behörig personal.

Bedömningskriterier för säkerhetsstyrningssystem 28/29 31.5.2007

Behörig personal kan omedelbart kontaktas för att ta de beslut som krävs.

För bedömningen av järnvägsföretag

i.9 Förfarandena skall säkerställa att infrastrukturförvaltaren enkelt och utan dröjsmål kan komma i kontakt med behörig personal eller ansvarig person (särskilt när det gäller trafik med farligt gods), som har lämpliga språkkunskaper.

För bedömningen av infrastrukturförvaltare

i.10 Samtliga infrastrukturförvaltarens katastrofplaner och förfaranden vid nödsituationer samordnas med de järnvägsföretag som använder dess infrastruktur respektive annan infrastruktur som den samspelar med.

i.11 Det finns åtgärder för att vid behov omgående kunna stoppa driften och järnvägstrafiken samt informera alla berörda parter om de åtgärder som har vidtagits.

j) … bestämmelser om återkommande intern revision av säkerhetsstyrningssystem.

SAMMANFATTNING/BESKRIVNING

j.0 Syftet med den interna revisionen är att det skall göras en översyn och kontroll av att säkerhetsstyrningssystemet fortfarande är effektivt, alltså om de förfaranden som beskrivs inom ramen för säkerhetsstyrningssystemet säkerställer att järnvägsföretaget/infra-strukturförvaltaren följer tillämpliga krav.

För att uppfylla de krav som anges i artikel 9.4 avseende rapportering till de nationella säkerhetsmyndigheterna skall järnvägsföretag/infrastrukturförvaltare upprätta en tidsplan över de interna revisioner som skall utföras (revisionsplanering).

Personal med ansvar för att utföra intern revision (revisorer) måste vara kompetent och erfaren när det gäller det område/den fråga som bedömningen gäller samt även kunnig och lämpligt förberedd och utbildad för att utföra revision.

Revisionen skall utföras opartiskt och oberoende: revisorer skall vara oberoende i förhållande till den organisationsenhet som revisionen gäller, och intressekonflikter mellan den granskande och granskade parten bör undvikas.

BEDÖMNINGSKRITERIER

j.1 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har ett internt revisionssystem som är oberoende, opartiskt och följer ett genomblickbart förfarande.

j.2 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren har en tidsplan över planerade interna revisioner, som kan ses över med hänsyn till resultaten från tidigare revisioner och effektivitetskontroller.

j.3 Revisionerna skall utföras av personer med lämplig kompetens.

j.4 Det finns förfaranden och/eller processer för att identifiera och välja ut revisorer,

analysera och utvärdera revisionsresultaten,

föreslå och genomföra särskilda korrigerande åtgärder/insatser, kontrollera tidigare åtgärders/insatser effektivitet.

j.5 Företagsledningen har kännedom om revisionsresultaten och tar ett övergripande ansvar för att det görs förändringar inom säkerhetsstyrningssystemet.

j.6 Järnvägsföretaget/infrastrukturförvaltaren visar hur revisionsprocessen är planerad i förhållande till rutinåtgärderna för att säkerställa överensstämmelse med interna förfaranden och normer.

Related documents