• No results found

Hälsofrämjande verksamhet och hälsoövervakning

F ö r k l a r i n g : Anslaget under moment 33.53.23 används för skötseln av uppgifter som förutsätts i hälsoskyddslagen, livsmedelslagen, gentekniklagen, kemikalielagen och strålskyddslagen. Hälsoövervakningen syftar till att förebygga och avhjälpa de olägenheter för hälsan som människans livsmiljö orsakar. År 2003 förbättras alltjämt den kommunala hälsoövervakningens verksamhetsbetingelser i fråga om övervakningen av bostäder och i den övriga verkställigheten av hälsoskyddslagen samt utökas livsmedelsövervakningen. Övervakningen av genteknik utökas på det sätt som EU förutsätter.

Anslaget under moment 33.53.24 används för övervakning och information enligt lagen om smittsamma sjukdomar.

Målet är att förebygga spridning av smittsamma sjukdomar och utreda epidemier. Prioriteringarna 2003 består i att förebygga spridningen av infektioner i anslutning till bruket av injicerad narkotika och att stärka det förebyggande arbete som utförs inom ramen för internationellt samarbete.

Anslaget under moment 33.53.50 används för minskning av tobaksrökning och för hälsofostran enligt lagen om åtgärder för inskränkande av tobaksrökning samt för förebyggande av olägenheter förorsakade av rusmedelsbruk enligt lagen om nykterhetsarbete. Anslaget används dessutom för information och upplysning om alkoholfrågor samt för förebyg-gande av narkotikabruk och av de olägenheter som narkotika förorsakar. År 2003 prioriteras genomförandet av EU:s tobaksdirektiv och verkställigheten av den reviderade tobakslagen, avbrytandet av den ökade användningen av alkohol och stärkandet av arbetet för bekämpning av narkotika.

23. Hälsoövervakning (reservationsanslag 2 år) Under momentet beviljas 850 000 euro.

Anslaget får användas till betalning av utgifter för den hälsoövervakning som förutsätts i hälsoskyddslagen (763/1994), livsmedelslagen (361/1995), gentekniklagen (377/1995), kemikalielagen (744/1989) och strålskydds-lagen (592/1991), för forskningen kring hälsoövervak-ningen och för vidareutbildning och fortbildning av personalen samt för övervakningen av icke-joniserande strålning. Anslaget får också användas till betalning av statsunderstöd enligt prövning som beviljas för ovan nämnda ändamål. Anslaget får också användas för bered-ningen av lokala miljöhälsoprogram. Anslaget får använ-das till avlönande av personal motsvarande högst två årsverken samt för betalning av andra utgifter på grund av detta.

F ö r k l a r i n g : Vid dimensioneringen av anslaget har beaktats de kostnader som föranleds av den hälsoövervak-ning av bostäder som förutsätts i hälsoskyddslagen, av effektiveringen av den kommunala hälsoövervakningen, av förebyggandet av matförgiftningar samt de kostnader som föranleds av den aktiverade övervakningen av gen-teknik inom EU. En del av utgifterna kan täckas med de inkomster som har beaktats under moment 12.33.99.

Vid dimensioneringen av anslaget har som avdrag be-aktats 250 000 euro i överföring till moment 33.09.21.

2003 budget 850 000

2002 budget 1 100 000

2001 bokslut 925 034

24. Övervakning av smittsamma sjukdomar (förslags-anslag)

Under momentet beviljas 1 100 000 euro.

Anslaget får användas till betalning av utgifter för fö-rebyggande av och information om smittsamma sjukdo-mar enligt lagen om smittsamma sjukdosjukdo-mar (583/1986), för utredning och uppföljning av oväntade epidemier samt för internationellt samarbete som dessa förutsätter. Ansla-get får också användas till betalning av statsunderstöd enligt prövning som beviljas för ovan nämnda ändamål.

F ö r k l a r i n g : Vid dimensioneringen av anslaget har beaktats att förebyggandet av smittsamma sjukdomar

ef-fektiveras, i synnerhet att det internationella samarbetet utökas. EU:s ökade satsningar på förebyggande och upp-följning av smittsamma sjukdomar förutsätter också att det nationella uppföljningssystemet utvärderas och vidareu-tvecklas i synnerhet när nya sjukdomar blir aktuella. Den alltjämt försvårade situationen när det gäller smittsamma sjukdomar i Finlands närområden kräver ökade nationella insatser i fråga om framför allt avvärjandet av HIV-infek-tionen.

2003 budget 1 100 000

2002 budget 1 100 000

2001 bokslut 935 071

50. Hälsofrämjande verksamhet (reservationsanslag 2 år)

Under momentet beviljas 7 550 000 euro.

Anslaget får användas till betalning av utgifter för häl-sofostran och åtgärder i anslutning till verksamhet som avses i 27 § lagen om inskränkande av tobaksrökning (693/1976) samt med stöd av 10 § 1 punkten lagen om nykterhetsarbete (828/1982) till betalning av utgifter för förebyggande av olägenheter som förorsakas av rusme-delsbruk. Utöver de ovan nämnda tillägg som beviljas i form av statsunderstöd enligt prövning får anslaget an-vändas till utgifter för information och upplysning om alkoholfrågor samt till utgifter för åtgärder som effektive-rar narkotikapolitiken. Utöver ovan nämnda tillägg som beviljas i form av statsunderstöd enligt prövning får an-slaget användas till utgifter för avlönande av personal motsvarande högst fem årsverken samt till betalning av övriga konsumtionsutgifter för social- och hälsovårdsmi-nisteriet.

F ö r k l a r i n g : Social- och hälsovårdsministeriet har preliminärt för år 2003 uppställt följande resultatmål för den hälsofrämjande verksamheten och för minskandet av tobaksrökning och användning av rusmedel:

Stärkande av den hälsofrämjande verksamhetens struk-tur

Målet är att kontinuerligt effektivera resursanvändning-en och att utveckla funktionerna. Detta eftersträvas gresursanvändning-enom att man utökar kännedomen och kunskaperna om de pri-mära utgångspunkterna i fråga om den hälsofrämjande verksamheten, utvecklar styrningen, planeringen,

genom-förandet och bedömningen av den hälsofrämjande verk-samheten, stöder de involverade aktörernas samarbete inom framför allt gemensamma projekt, utvecklar arbets-redskap som kan användas av kommunerna, gynnar upp-komsten av kunskapscentrum för hälsofrämjande verk-samhet samt genom att man i tillämpliga delar genomför resultaten av den externa bedömning av den hälsofräm-jande verksamhetens politik som blev klar 2002.

Främjande av en rökfri miljö

Målet är att främja rökfria miljöer, att som ett led i en sund uppväxt och utveckling förebygga att i synnerhet barn och ungdomar börjar röka, att förebygga passiv rök-ning, att stöda dem som vill sluta röka och att stöda verkställigheten av ändringarna i tobakslagen.

Minskande av skador till följd av rusmedelsbruk Målet är att förebygga att ungdomar experimenterar med narkotika, att minska ungdomars användning av al-kohol i berusningssyfte och att hejda ökningen av den totala alkoholkonsumtionen.

Främjande av hälsosam kosthållning

Målet är att förbättra befolkningens kosthållning så att ökningen av andelen överviktiga stannar av, användningen av salt minskar ytterligare, användningen av kostfiber ökar och kvaliteten på matfett utvecklas i en hälsofrämjande riktning. Ett viktigt utvecklingsområde är att förbättra kva-liteten på massbespisningen och att utveckla uppföljning-en och utvärderinguppföljning-en av bespisninguppföljning-en.

Främjande av stöd- och rörelseorganens hälsa och funktionsduglighet

Målet är att utveckla metoder för främjande av stöd- och rörelseorganens hälsa och funktionsduglighet. Ett mål är också att öka den hälsofrämjande motionen, i synnerhet vardagsmotionen, i olika befolknings- och åldersgrupper.

Förebyggande av olycksfall

Målet är att utveckla datasystem som stöder förebyg-gandet av olycksfall samt fungerande organisatoriska

strukturer och modellprogram för förebyggande av olycksfall i hemmen och under fritiden. Avsikten är att aktivera nya aktörer för förebyggandet av olycksfall.

Främjande av den mentala hälsan

Målet är att utveckla mentalvårdspolitiken som en del av det övergripande hälsofrämjande arbetet samt att ta fram, utveckla och undersöka verksamhetsmodeller för den praktiska förebyggande psykiska hälsovården och främjandet av den mentala hälsan. Målet för verksamheten är att stöda den psykosociala utvecklingen, mentala hälsan och sociala integrationen bland i första hand barn och unga.

Främjande av den sexuella hälsan

Målet är att effektivera sex- och samlevnadsundervis-ningen för unga samt att utveckla sexualupplyssamlevnadsundervis-ningen och preventivmedels- och familjeplaneringstjänsterna inom social- och hälsovården bl.a. så att ökningen i antalet ab-orter avstannar.

Den hälsofrämjande verksamheten bedrivs i form av omfattande åtgärder som kan påverka flera resultatmål samtidigt. Inom samtliga målområden fästs särskild vikt vid de befolkningsgrupper som löper de största riskerna.

Enligt 27 § 1 mom. lagen om åtgärder för inskränkande av tobaksrökning skall i statsbudgeten upptas ett anslag som motsvarar minst 0,45 % av tobaksaccisens beräknade årliga avkastning. Anslaget enligt lagen om nykterhetsar-bete är minst 0,07 euro per invånare.

Anslaget i budgeten för år 2003 motsvarar 0,75 % av tobaksaccisens beräknade avkastning. Anslaget enligt la-gen om nykterhetsarbete motsvarar uträknat per invånare 0,10 euro per invånare. Anslaget för information om al-koholfrågor är 1 510 000 euro och anslaget för förebyg-gande narkotikabruk och effektivering av narkomanvår-den är 1 010 000 euro.

2003 budget 7 550 000

2002 budget 7 145 000

2001 bokslut 7 349 812

57. Semesterverksamhet

F ö r k l a r i n g : Semesterverksamheten omfattar avbytarservice för lantbruksföretagare.

Lantbruksföretagarna har rätt till semester och vikariehjälp. Rätt till semester har endast personer som idkar kreatur-shushållning. Vikariehjälp kan även personer som idkar växtodling få. En lantbruksföretagare som på grund av sjukdom eller annan tillfällig orsak är förhindrad att sköta de nödvändiga uppgifter som hör till skötseln av ett lantbruksföretag kan få vikariehjälp. Semestern är avgiftsfri, men för vikariehjälp uppbärs en avgift. Lantbruksföretagaren kan dessutom under vissa förutsättningar köpa avbytarhjälp till subventionerat pris för högst 120 timmar per år.

Den allmänna ledningen, styrningen och övervakningen när det gäller avbytarservice för lantbruksföretagare hör till social- och hälsovårdsministeriets uppgifter. Vid ingången av 2000 överfördes ansvaret för verkställandet av avbytar-servicen på Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt. Såsom lokala enheter med ansvar för lokalförvaltningen av avbytar-servicen fungerar kommunerna med stöd av de uppdragsavtal som de har ingått med pensionsanstalten. Dessa sköter lokalför-valtningen och ordnar avbytarservice. Till Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt och de lokala enheterna betalas av statens medel en kalkylerad ersättning för förvaltningskostnaderna för avbytarservicen.

Lantbruksföretagarna har rätt att välja om de utnyttjar den service som kommunen ordnar eller om de själva ordnar avbytare, varvid de får ersättning för de kostnader som uppkommer för detta. De kostnader som åsamkas kommunerna på grund av ordnandet av avbytarservice ersätts helt med statens medel.

40. Statlig ersättning för kostnaderna för semesterav-bytare för lantbruksföretagare (förslagsanslag)

Under momentet beviljas 178 800 000 euro.

Anslaget får användas till betalning av den statliga er-sättning som med stöd av 37 § lagen om avbytarservice för lantbruksföretagare (1231/1996) betalas till kommunerna för driftskostnaderna för de avbytartjänster som avses i la-gens 35 §. Av anslaget får högst 175 000 euro användas till ersättning för de nettokostnader som läroavtalsutbild-ningen för lantbruksavbytare medfört för de lokala enhe-terna.

F ö r k l a r i n g : Lantbruksföretagarens semester är 23 dagar om året.

Vid dimensioneringen av anslaget har som tillägg be-aktats 2 000 000 euro på grund av att omfattningen av en

avbytardag har förlängts, 300 000 euro på grund av att an-vändningen av vikariehjälp och avgiftsbelagd avbytarser-vice har ökat samt 7 000 000 euro med anledning av att lantbruksavbytarnas löner har justerats. Vid dimensioner-ingen av anslaget har som avdrag beaktats 4 000 000 euro som den kostnadsinbesparing som föranleds av att antalet lantbruksföretagare har minskat.

Det beräknas att 111 300 000 euro av anslaget används för semesterverksamhet, 60 700 000 euro för vikarie-hjälpsverksamhet och 6 800 000 euro för avgiftsbelagd avbytarhjälp.

Det beräknas att 172 300 000 euro av anslaget behövs till betalning av förskott på statliga ersättningar och 6 500 000 euro till betalning av slutrater av statliga ersätt-ningar.

Uppgifter om omfattningen av avbytarservicen för lantbruksföretagare

2002 2003

uppskattning uppskattning

Lantbruksföretagare som har rätt till semester 42 700 41 000

Antal semesterdagar 929 000 894 000

Mottagare av vikariehjälp 14 950 14 950

Antal vikariehjälpsdagar 554 000 555 000

Lantbruksföretagare som använder sig av avgiftsbelagd avbytarhjälp 11 000 11 000

Avgiftsbelagd avbytarhjälp, antal timmar 497 000 516 000

2003 budget 178 800 000

2002 budget 171 600 000

2001 bokslut 168 523 018

50. Statlig ersättning till Lantbruksföretagarnas pen-sionsanstalt och kommunerna för förvaltningsutgifterna för avbytarservicen för lantbruksföretagare (förslagsan-slag)

Under momentet beviljas 14 500 000 euro.

Anslaget får användas till betalning av den statliga er-sättning som med stöd av 31 och 32 § lagen om

avbytar-service för lantbruksföretagare (1231/1996) betalas till Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt och kommunerna för förvaltningskostnaderna för avbytarservicen.

F ö r k l a r i n g : Vid dimensioneringen av anslaget har som tillägg beaktats 100 000 euro på grund av att drifts-kostnaderna har stigit.

Det beräknas att 1 100 000 euro av anslaget används för Lantbruksföretagarnas pensionsanstalts förvaltningskost-nader för avbytarservicen och 13 400 000 euro för kom-munernas förvaltningskostnader för avbytarservicen.

Avbytarservicen för lantbruksföretagare, uppgifter om omfattningen av förvaltningen och perso-nalen

2002 2003

uppskattning uppskattning Hel- och deltidsanställda vid Lantbruksföretagarnas

pen-sionsanstalt 7 7

Lokala enheter för avbytarservicen 233 228

Heltidstjänster i kommunerna 117 117

Deltidstjänster i kommunerna 116 111

Ledande avbytare 222 225

Ordinarie avbytare i kommunerna 5 250 5 250

2003 budget 14 500 000

2002 budget 14 400 000

2001 bokslut 14 108 117