• No results found

5. Anmälningsärenden

7.2. Handläggning

7.2.1 Kungörelse om ansökan

Om miljödomstolen bedömer att ansökningshandlingarna är kompletta och kan ligga till grund för fortsatt handläggning, tar domstolen upp ansökan till prövning. Domstolen skall därvid utfärda kungörelse om ansökan190. En sådan kungörelse skall innehålla:

• en kortfattad redogörelse för vad ansökan gäller,

187 10 kap. 20 a § rättegångsbalken 188 10 kap. 20 a § rättegångsbalken 189 42 kap. 2 § rättegångsbalken 190 22 kap. 3 § första stycket

57

• upplysning om att synpunkter på ansökan skall lämnas skriftligen i det antal exemplar som domstolen finner behövligt191,

• upplysning om den sista tidpunkt inom vilken synpunkter skall ha kommit in till domstolen,

• ett tillkännagivande om att kallelser och andra meddelanden i målet till parterna skall införas i alla, eller i vissa namngivna ortstidningar och om de inte särskilt skickas till en part, hålls tillgängliga hos den som förvarar akten, samt

• namn och adress på aktförvararen.

I kungörelsen skall anges att målet eller ärendet kan komma att avgöras på handlingar- na192.

Kungörelsen skall snarast införas i ortstidning193.

När en miljökonsekvensbeskrivning har upprättats, skall detta kungöras tillsammans med tillståndsansökan194.

Aktförvarare

Miljödomstolen skall förordna en eller flera personer att förvara ett exemplar av

handlingarna i målet (aktförvarare)195. Vanligtvis är det någon på kommunkansliet i den kommun där verksamheten skall bedrivas som utses till aktförvarare. Hos aktförvararen finns således ansökan och MKB:n och övriga handlingar i ärendet. Handlingarna är på så sätt tillgängliga under expeditionstid. Handlingarna finns också tillgängliga hos

miljödomstolen.

7.2.2 Berörda myndigheter

Myndigheter till vilka ansökningshandlingarna och kungörelsen skall sändas

Ett exemplar av ansökningshandlingarna och av kungörelsen skall sändas till196: • Naturvårdsverket,

• Kammarkollegiet, • Statens Räddningsverk,

191 22 kap.10 §

192 22 kap. 16 § andra stycket

193 Lag (1977:654) om kungörande i mål och ärenden hos myndighet m.m. När kungörande i ortstidning är

föreskrivet, skall kungörelsen föras in i alla lokala dagstidningar som har en spridning av någon betydenhet bland dem inom orten till vilka kungörelsen riktar sig. En lokal dagstidning anses ha sådan spridning om den kan beräknas vara spridd till minst fem procent av hushållen i orten. Även om det inte är så skall en lokal dagstidning anses ha sådan spridning om den kan beräknas vara spridd till minst femtio procent av hushållen i viss kommun inom det berörda området.

194 6 kap. 8 §

195 22 kap. 3 § andra stycket 196 22 kap. 4 § första stycket

58

• Fiskeriverket, • länsstyrelsen och

• den eller de berörda kommunala nämnder som fullgör uppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet.

Kungörelsen skall även sändas till berörda kommuner och andra myndigheter vars verksamhet kan beröras av ansökan197.

Av förarbetena198 till miljöbalken framgår att Naturvårdsverket, Kammarkollegiet, Statens Räddningsverk, Fiskeriverket och kommunerna kan ha ställning av part i ett mål. Av förarbetena199 till lagen (1999:381) om åtgärder för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor (”Sevesolagen”) framgår att Statens Räddnings- verk är part i mål för att tillvarata miljöintressen och andra allmänna intressen avseende säkerhetsfrågor. Vilka andra myndigheter som ansökan bör sändas till får bedömas av domstolen från fall till fall. Som exempel kan nämnas att kungörelsen bör sändas till Generalläkaren i de fall då denna myndighet är tillsynsmyndighet.

Om det kan antas att det allmänna fiskeintresset inte berörs av verksamheten behöver handlingarna inte sändas till Fiskeriverket. Om det kan antas att något visst allmänt intresse inte berörs av verksamheten behöver handlingarna inte sändas till den myndighet som har att bevaka det intresset.

Särskilt om fiskeriintresset

Om handlingar i målet sänts till Fiskeriverket skall verket yttra sig om verksamhetens inverkan på det allmänna fiskeintresset samt föreslå de villkor som behövs för att skydda fisket203. Om Fiskeriverket anser att det för att kunna yttra sig krävs en undersökning på platsen skall verket anmäla detta till miljödomstolen som i så fall skall förordna om sakkunnighetsutredning204.

7.2.3 Prövning av flera mål i ett sammanhang

Samma sökande

Flera mål och ärenden får handläggas i en och samma rättegång om de har samma sökande och avser samma verksamhet eller verksamheter som har samband med varandra. Om en miljödomstol prövar ett sådant mål eller ärende, får en ansökan i ett

197 22 kap. 4 § andra stycket

198 prop. 19987/98:45 del 2 sid. 238 och prop. 1998/99:64 sid. 66 199 prop. 1998/99:64 sid. 65

200 22 kap. 5 § punkt 5 201 24 kap. 3 § 202 24 kap. 5-6 §

203 22 kap. 6 § tredje stycket 204 22 kap. 12 §

59

annat sådant ärende göras hos miljödomstolen, även om ärendet annars skulle ha prövats av en förvaltningsmyndighet eller en kommun205.

Initiativet till en samordnad prövning tas av den sökande. Men även en miljödomstol får på eget initiativ ta till sig ett ärende som handläggs hos en länsstyrelse eller en kommun. Förutsättningen är att domstolen bedömer att ärendet bör handläggas tillsam- mans med ett mål som handläggs av domstolen. Den lägre instansen är i ett sådant fall skyldig att på begäran överlämna ärendet till domstolen206. Någon rättslig möjlighet för en länsstyrelse eller en kommun att hänskjuta ett ärende till miljödomstolen finns dock inte.

Enskild talan

Om någon bedriver miljöfarlig verksamhet utan tillstånd så får en enskild person väcka talan hos miljödomstolen om förbud mot fortsatt verksamhet eller om att skyddsåtgärder eller andra försiktighetsmått skall vidtas207. Om det är fråga om en nedlagd miljöfarlig verksamhet som bedrivits utan tillstånd får talan väckas om att skyddsåtgärder eller andra försiktighetsmått skall vidtas.

Om en enskild person väcker talan mot en verksamhetsutövare vilkens verksamhet inte är föremål för tillståndsprövning kan verksamhetsutövaren möta den enskildes talan med att ansöka om tillstånd för sin verksamhet. Detta har verksamhetsutövaren rätt att göra även om verksamheten inte kräver tillstånd208.