• No results found

4 Förfarandet

4.1 Handläggningen hos Skatteverket

4.1.1

Beslut enligt lagen om omställningsstöd

Skälen för promemorians förslag: Omställningsstödet är till för att

lindra de ekonomiska konsekvenserna av spridningen av coronaviruset för företag. Det kan förutses att det kommer att vara ett mycket stort antal företag som kommer att vilja utnyttja stödet. Det är dessutom fråga om

utnyttjar dessa möjligheter för egen vinning är stora. Det är därför nödvändigt att den myndighet som ska hantera utbetalningarna av omställningsstödet har en uppbyggd kontrollverksamhet som kan användas för att i största möjliga mån undvika att stödet missbrukas. För att säkerställa en effektiv, snabb och rättssäker handläggning av ansökningarna om omställningsstöd bör den handläggande myndigheten dessutom ha vana att handlägga ett stort antal ärenden på kort tid. Skatteverket är den myndighet som har bäst förutsättningar att klara av denna uppgift på den korta tid som står till buds. Även om hantering av stöd till företag inte har någon naturlig koppling till beskattnings- verksamheten bör ärenden om omställningsstöd därför handläggas av Skatteverket.

Bestämmelserna i skatteförfarandelagen (2011:1244) kan inte vara direkt tillämpliga på ärenden om omställningsstöd. Utgångspunkten är därför att bestämmelserna i förvaltningslagen (2017:900) gäller i ärenden om omställningsstöd.

Mot bakgrund av behovet av att kunna betala ut omställningsstödet så snabbt som möjligt måste ärendehandläggningen avseende omställningsstöd ge Skatteverket förutsättningar att så skyndsamt som möjligt kunna fatta beslut och betala ut stödet.

På skatteförfarandeområdet är det vanligt att beslut gäller omedelbart. Laga kraft krävs alltså inte för att besluten ska bli gällande, vilket t.ex. betyder att delgivning inte behövs och att betalningsskyldighet gäller även om ett återbetalningsbeslut överklagas. Även beslut enligt lagen om omställningsstöd bör gälla omedelbart.

I avsnitt 4.4. föreslås att Skatteverket ska kunna besluta om återkrav av utbetalat omställningsstöd. Att ett beslut om återbetalning kommer att gälla omedelbart innebär emellertid inte att beslutet måste verkställas omgående av Kronofogdemyndigheten. Den som beslutet gäller kommer alltså inte i normalfallet att behöva betala fordran omedelbart för att undvika indrivningsåtgärder. Av beslutet ska framgå när betalning ska ske enligt förslagen i 17 och 22 §§. Att beslutet om återbetalning gäller omedelbart påverkar alltså inte företagets möjlighet att överklaga beslutet och inte heller att ansöka om anstånd med betalningen. Förslaget innebär endast att beslut om omställningsstöd gäller omedelbart och att skyldigheten att betala i enlighet med ett beslut om återbetalning gäller direkt utan att det har fått laga kraft.

Att Skatteverkets beslut gäller omedelbart kan antas leda till en bättre kontrolleffektivitet, eftersom obetalda återkrav kan överlämnas till Kronofogdemyndigheten och bli föremål för verkställighet snabbare än om företaget först måste delges och återbetalningskravet få laga kraft. Att tiden från det att en fordran fastställs till dess den kan överlämnas för indrivning är kort är en viktig faktor för ett effektivt återkravsförfarande. Risken för utebliven återbetalning ökar även med tiden, eftersom risken för att den betalningsskyldige saknar tillgångar eller försätts i konkurs ökar över tid. Vidare undanröjs risken för att en fordran preskriberas innan verkställighetsåtgärder hinner vidtas.

En inte oväsentlig effekt av förslaget i denna del är att det bedöms fungera som ett milt påtryckningsmedel för att bidra till en hög grad av regelefterlevnad. En hög grad av regelefterlevnad är viktig, inte minst med 56 tanke på de avsevärda belopp omställningsstödet omfattar. Bestämmelser

Promemorians förslag: Ansökan om omställningsstöd ska göras

elektroniskt på ett av Skatteverket fastställt formulär. En sådan ansökan ska innehålla uppgifter om företagets minskade nettoomsättning, vad nedgången i nettoomsättning beror på, de fasta kostnader som ansökan avser, ett skriftligt undertecknat yttrande från revisor om det sökta omställningsstödet uppgår till minst 100 000 kronor, och de övriga uppgifter som Skatteverket behöver för att kunna fatta beslut om omställningsstöd. Om flera företag som ingår i en koncern ska ansöka om omställningsstöd, ska ansökningarna ges in samtidigt. Dessa företag ska också lämna uppgift om koncernstrukturen. Uppgifterna i en ansökan om omställningsstöd ska lämnas på heder och samvete.

som kan leda till en hög grad av regelefterlevnad är dessutom viktiga för acceptansen av omställningsstödet i stort.

Sammantaget bedöms förslaget om att beslut ska gälla omedelbart vara ett led i att Skatteverkets kontrollverksamhet blir så effektiv som möjligt. Förslag

Förslaget föranleder 5 § i den nya lagen om omställningsstöd.

4.1.2

Ansökan om omställningsstöd

Skälen för promemorians förslag: För att förenkla hanteringen hos

Skatteverket bör företaget i sin ansökan om omställningsstöd lämna de uppgifter Skatteverket behöver för att kunna ta ställning till rätten till omställningsstöd. En ansökan om omställningsstöd ska innehålla följande uppgifter.

• Företagets minskade nettoomsättning. • Vad nedgången i nettoomsättning beror på. • De fasta kostnader som ansökan avser.

• Ett skriftligt undertecknat yttrande från revisor om det sökta omställningsstödet uppgår till minst 100 000 kronor.

• De övriga uppgifter som Skatteverket behöver för att kunna fatta beslut om omställningsstöd.

I avsnitt 3.10 anges att omställningsstöd får beviljas endast om företaget till ansökan har bifogat ett skriftligt, undertecknat yttrande från revisor. Av yttrandet ska det bl.a. framgå i vilken grad den sammanlagda netto- omsättningen har minskat samt vad denna minskning beror på. För att EU- kommissionen ska anse att utformningen av omställningsstödet är tillåtet med hänsyn till EU:s statsstödsregler måste stödet vara begränsat till den skada som uppkommit av spridningen av sjukdomen covid-19, vilket framgår av avsnitt 3.3. Att nettoomsättningen så gott om uteslutande är orsakad av effekterna av rådande spridningen av covid-19 ska därför också framgå av intyget. Kravet på revisorsintyg gäller inte om det sökta omställningsstödet understiger 100 000 kronor.

De övriga uppgifter som Skatteverket kan behöva för att fatta beslut om omställningsstöd är, exempelvis, uppgift om företaget fått försäkrings- ersättning, skadestånd eller annan liknande ersättning för sådan förlorad omsättning eller sådana kostnader som stödet beräknas på. Det kan även

Promemorians förslag: Ett företag som ansökt om omställningsstöd är

skyldigt att till Skatteverket omgående anmäla om de uppgifter som lämnats i ansökan visat sig vara felaktiga eller om sådana förändringar inträffat som kan påverka rätten till stöd eller stödets storlek.

Ett företag som har fått omställningsstöd är skyldigt att till Skatteverket omgående anmäla omständigheter som skulle ha påverkat rätten till stöd eller stödets storlek om omständigheterna varit kända vid tidpunkten för prövningen av ansökan. Skatteverkets beslut om stöd ska innehålla en upplysning om denna skyldighet.

regionalt eller kommunalt stöd för sådan förlorad omsättning eller sådana kostnader som stödet beräknas på. Vidare bör företaget lämna uppgift om belopp som lämnats i vinstutdelning, använts för förvärv av egna aktier eller återbetalats till aktieägarna vid minskning av aktiekapitalet eller reservfonden, om värdeöverföringen skett under perioden mars 2020–juni 2021 eller beslutats på bolagsstämma under denna period.

Varje företag i en koncern ansöker om stöd individuellt, vilket närmare utvecklas i avsnitt 3.5. Om flera företag som ingår i en koncern av sådant slag som anges i 1 kap. 4 § årsredovisningslagen (1995:1554) ska ansöka om omställningsstöd, bör krävas att ansökningarna ges in samtidigt för att underlätta Skatteverkets hantering. Dessa företag ska också lämna uppgift om koncernstrukturen.

Uppgifterna i en ansökan om omställningsstöd bör lämnas på heder och samvete. Den som skriftligen på annat sätt än muntligen lämnar osanna uppgifter eller undanhåller sanningen, när uppgiften lämnas på heder och samvete, kan dömas för osann försäkran till böter eller fängelse i högst sex månader. Är brottet grovt, döms till fängelse i högst två år. Den som av grov oaktsamhet begår en sådan gärning kan dömas för vårdslös försäkran till böter eller fängelse i högst sex månader. Ett krav på att uppgifter i en ansökan om omställningsstöd ska lämnas på heder och samvete skulle därför medföra en möjlighet att åtala företagets företrädare för osann försäkran eller vårdslös försäkran. Åklagare bör även kunna yrka på företagsbot för brott som begåtts i näringsverksamheten. Det är då företaget som åläggs företagsboten.

Förslag

Förslaget föranleder 6 § i den nya lagen om omställningsstöd och 14 § i den nya förordningen om omställningsstöd.

4.1.3

Anmälan vid ändrade förhållanden

Skälen för promemorians förslag: Rätten till det föreslagna

omställningsstödet är beroende av ett flertal parametrar, såsom minskad nettoomsättning. Vidare kan rätten till omställningsstöd komma att ändras efter att Skatteverket fattat beslut om detta, t.ex. om ett företag lämnat utdelning eller erhållit försäkringsersättning i efterhand som ska minska omställningsstödet. I vissa fall kan även rätten till, exempelvis, avdrag eller återbetalning av skatt enligt lagen (1994:1776) om skatt på energi inte alltid vara avgjord vid tidpunkten för prövning av ansökan om 58 omställningsstöd. Det är inte meningen att bedömning om rätten till avdrag

Promemorians förslag: Omställningsstöd ska tillgodoföras ett

företag genom kreditering på ett sådant skattekonto som avses i skatteförfarandelagen.

Om en avstämning av skattekontot visar att det finns ett överskott på kontot efter kreditering av ett omställningsstöd ska utbetalning ske om det inte finns hinder mot detta och beloppet inte behövs för avräkning enligt lagen om avräkning vid skatter och avgifter. En sådan utbetalning ska automatiskt ske till ett konto som har registrerats hos ett bank- eller kreditmarknadsföretag.

eller återbetalning av skatt ska ske inom ramen för handläggningen av omställningsstöd. Det är därför av vikt att företag som ansökt, men ännu inte fått stöd, såväl som företag som fått omställningsstöd åläggs en skyldighet att anmäla till Skatteverket om de förhållanden som ligger till grund för stödet ändras. På så sätt ökar Skatteverkets möjligheter att fatta korrekta beslut.

För de fall ett företag lämnar uppgifter till Skatteverket som tyder på att för mycket omställningsstöd har betalats ut föreslås i avsnitt 4.4.1 att företaget ska kunna bli återbetalningsskyldigt för det omställningsstöd som har betalats ut för mycket.

Avslutningsvis kan nämnas att Skatteverkets beslut om stöd ska innehålla en upplysning om att företaget har en skyldighet att anmäla ändrade förhållanden. Konsekvenserna av att företaget inte anmäler ändrade förhållanden är att Skatteverket, vid en efterkontroll, kan komma att använda sig av de kontrollmöjligheter som står till buds för att närmare utreda förhållandena. Underlåtenhet att anmäla ändrade förhållanden föreslås också i avsnitt 4.7 kunna leda till straffansvar.

Förslag

Förslaget föranleder 7 § i den nya lagen om omställningsstöd.