• No results found

Hur ser handledarna på Skolverkets webbaserade handledarutbildning?

7. Diskussion och slutsatser

7.5 Hur ser handledarna på Skolverkets webbaserade handledarutbildning?

det antal personer som deltar i handledning, för att den verkliga tidsåtgången för APL- platsen ska erhållas. Det kan resultera i en större tidsåtgång än vad arbetsgivaren finner acceptabel.

7.4 Handledares syn på eventuella tillkommande faktorer

Att 16 handledare ansåg sig ha minst ”stora” möjligheter att ta hänsyn till elevers individuella förutsättningar och tidigare erfarenheter och att ingen uppgav möjligheterna till ”mycket små”, indikerar att utrymme finns för att ta individuella hänsyn under APL. En viss men begränsad tro fanns på att ökad kännedom om elevers behov, individuella förutsättningar och tidigare erfarenheter (faktorer ingående i Skolverkets första krav på lärare, se ovan) skulle gynna APL. Av kommentarerna blev det i det närmaste övertydligt att elevernas motivation och vilja till anpassning till arbetsplatsens krav var de i särklass viktigaste faktorerna för framgångsrikt APL: handledarna hade starka önskemål om att eleverna ska komma till APL väl förberedda av skolan. Av de i frågeformuläret föreslagna faktorerna tyckte samtliga handledare att det vore önskvärt med ”Ett CV-liknande standardformulär från skolan med namn, foto och personlig presentation”. I samband med det alternativet framkom flera önskemål om att eleverna ska söka till sina APL-plats som om det vore ett riktigt jobb och formulera varför de vill komma till en viss APL-plats. 16 handledare önskade sig också ”Ett sammanfattande dokument från skolan som innehåller allt som berör en given elevs APL-period”.

7.5 Hur ser handledarna på Skolverkets webbaserade

handledarutbildning?

Handledarna visade ett tydligt intresse för Skolverkets webbaserade handledarutbildning: 18 av 21 handledare trodde att den kan göra minst en ”viss” nytta för handledningen. Dock uppgav endast tre handledare att sannolikheten var stor att de skulle genomgå kursen. Detta visade sig bero på att kursen ansågs vara för tidskrävande. När alternativet ”En ”kortversion” av Skolverkets webbaserade handledarkurs på 1-2 timmar” erbjöds,

43

visade det sig önskvärt för 16 handledare. Det finns alltså intresse för, och tro på, handledarutbildning, men den kurs som erbjuds idag verkar inte kunna få genomslag på grund av sin längd.

7.6 Slutsatser

Tolkningen av dokument från Statens offentliga utredningar, Utbildningsdepartementet och Skolverket visar att Mästarlära utgör huvudgrund för hur det är tänkt att lärande under APL ska tillgå. I konceptet ingår att lärandet ska äga rum i en praxisgemenskap, vilket betyder att fokus flyttats från lärlingens förhållande till Mästaren, till deltagande i en yrkesgemenskap. Skolinspektionen förefaller inte uppdaterad på den versionen av mästarlära, vilket bland annat manifesterar sig som invändningar mot delat handledarskap och antydningar om att skolans styrdokument ska gälla fullt ut under APL. En inställning som inte tar hänsyn till företagskultur, frivillighet och mästarlära enligt Skolverkets intentioner, riskerar att försämra tillgången till APL-platser och interferera med APL:s funktion.

Den empiriska undersökningen har varit inriktad på att söka förutsättningar för lärande enligt Skolverkets intentioner, det vill säga enligt mästarläran. Yrkesgemenskap och elevers möjligheter till upptagande i den, påvisades tydligt. Möjligheterna för elever att tillgodogöra sig yrkeskunskaper förefaller vara goda och inlärningen verkar tillgå enligt mästarlärans teori. Med ett intuitivt antagande om att en elev som befinner sig i en yrkesgemenskap under utvecklande av yrkeskunskaper, är mottaglig för arbetsplatsens yrkeskultur, går det att föreställa sig att samtliga förutsättningar för utvecklande av yrkesidentitet föreligger. Sammantaget framstår det som troligt att samtliga förutsättningar för lärande enligt Skolverkets intentioner föreligger. Det förekommer viss variation avseende förutsättningarna, mellan undersökningens arbetsplatser. Det faktum att eleverna har flera APL-perioder till sitt förfogande, möjliggör en planering av helheten som inrymmer såväl varierade erfarenheter som säkerställande av möjligheter till lärande enligt Skolverkets intentioner.

Det framgår av empirin att handledarna hade blandade erfarenheter av elevers inställning till APL och en vanlig mening var att skolan har stort ansvar när det gäller att förbereda elever för vad APL kan innebära och kräva: affärsdrivande verksamheter har andra

44

begränsningar än skolan och kan därför kräva andra typer av anpassningar. Empirin visade också att flera av arbetsplatserna såg APL som en viktig rekryteringsbas och ingen APL-plats uteslöt möjligheten att en elev skulle kunna uppnå anställningsbarhet hos dem. Sammantaget förefaller motiverade elever ha goda möjligheter att uppnå direkt anställningsbarhet genom APL, inte minst med tanke på det varierade utbudet av arbetsplatser och antalet APL-placeringar. Att elever planerar sina APL-placeringar på ett genomtänkt sätt, för anställningsbarhet, framstår som viktigt.

Den implicita innebörden av Skolverkets krav om direkt anställningsbarhet bör vara att den ska ha uppnåtts genom mästarlärans mekanismer. Att detta gäller den av handledarna åsyftade anställningsbarheten är inte visat här, men empirin tillsammans med intuitiva antaganden pekar i den riktningen.

Delat handledarskap är regel och inte undantag. Det framstår som nödvändigt både enligt mästarläran och ur arbetsplatsernas perspektiv. Det senare beroende på arbetsplatsernas struktur, arbetsfördelning och på hur arbetstiderna är fördelade. Delat handledarskap har i den här undersökningen inneburit att en handledare har huvudansvaret för eleven, men att flera personer på arbetsplatsen deltar i handledandet. Delat handledarskap borde innebära att fler än en person på varje arbetsplats utses som mål för handledarutbildning.

Handledarna menade att det finns allt från ett visst till ett mycket stort utrymme att ta individuella hänsyn till APL-eleverna och det fanns ett tydligt intresse för Skolverkets webbaserade handledarutbildning. Däremot ansågs kursen ta för mycket tid i anspråk och en kraftigt nedkortad version på högst en till två timmar sågs som betydligt mer attraktiv. Att flera personer på varje arbetsplats bör vara aktuella för handledarutbildning, innebär att den totala tidsåtgången för handledarutbildning flerfaldigas på varje arbetsplats. Det framstår som angeläget att Skolverket utvecklar en kortare variant av handledarkursen för ökad attraktivitet, kostnadseffektivitet och genomslag på arbetsplatserna.

En kraftigt nedkortad handledarutbildning sågs alltså som en tillkommande faktor som kan gynna APL. Två ytterligare faktorer av tydligt intresse var:

- Ett CV-liknande standardformulär från skolan med APL-elevens namn, foto och en personliga presentation.

45

- Ett sammanfattande dokument från skolan innehållande allt som berör en given elevs APL-period.

Avslutningsvis kan konstateras att den här studien kan användas som underlag, för elever och yrkeslärare, för att bedöma arbetsplatsers lämplighetsgrad i förhållande till APL, med hänsyn tagen till Skolverkets intentioner. Förslag till urval av frågor ges i bilaga 9.4.

7.7 Resonemang kring och förslag till fortsatt forskning

Related documents