• No results found

Lön för sjukdomstid .1 Villkor

KAPITEL 6 SOCIALA BESTÄMMELSER 6.1 Semester

6.2 Lön för sjukdomstid .1 Villkor

Lön för sjukdomstid betalas om

- arbetstagaren på grund av sjukdom eller olycka är förhindrad att utföra arbete enligt arbetsavtalet,

- arbetstagaren inte har förorsakat sin arbetsoförmåga avsiktligen eller av grov vårdslöshet.

6.2.2 Anmälningsskyldighet och läkarintyg

Arbetstagaren är skyldig att omedelbart underrätta arbetsgivaren om han eller hon insjuknar. Arbetsoförmågan konstateras med ett läkarintyg av en

företagshälsovårdsläkare eller annat läkarintyg som arbetsgivaren godkänner, om något annat inte följer av denna anvisning.

Under en epidemi, då det är svårare att få läkartid eller då det annars inte finns tillräckligt med läkartjänster att tillgå, kan en företagshälsovårdare eller en hälsovårdare utifrån en undersökning utfärda ett intyg över sjukledighet för högst tre dygn i sänder. Intyget kan förnyas endast av samma hälsovårdare.

Tillämpningsanvisning:

Enligt bestämmelsen ovan har arbetstagaren fortfarande rätt att välja sin läkare.

Avsikten med dessa bestämmelser är dock inte att skapa en sådan praxis där arbetstagaren ska välja en läkare på en annan ort eller en sådan läkare vars tjänster han eller hon inte kan få utanför sin ordinarie arbetstid. Med andra ord utgår man ifrån att arbetstagaren i första hand använder sig av sin egen företagshälsovårdsläkares tjänster. Om möjligt ska även dessa tjänster användas utanför den ordinarie arbetstiden.

Intyget över sjukledigheten är på ovan nämnda villkor ett godtagbart intyg, om arbetsgivaren inte av grundad anledning kan påvisa missbruk.

6.2.3 Lönebetalning

Arbetsgivaren betalar lön för sjukdomstid som följer:

Anställningsförhållandet har vid den tidpunkt då arbetstagaren insjuknar pågått

Längden på tidsperioden i kalenderdagar

minst 1 månad men mindre än 3 år 28 dagar

3 år men mindre än 5 år 35 ''

5 år men mindre än 10 år 42 ''

10 år eller längre 56 ''

Lönen betalas för de dagar som ingår i sjukdomsperioden och är arbetsdagar enligt arbetstidsschemat. Lönen betalas utifrån den genomsnittliga

timförtjänsten. Lönen betalas från och med början av den andra sjukdag som hade varit arbetstagarens arbetsdag om han eller hon hade varit i arbete.

Om arbetsoförmåga till följd av sjukdom eller olycka börjar innan ett

anställningsförhållande har pågått en månad betalar arbetsgivaren i lön för sjukdomstid 50 procent av arbetstagarens individuella tidlön, dock högst för de arbetsdagar enligt arbetstidsschemat som infaller mellan den dag under vilken arbetsoförmågan uppstod och den därpå följande tidsperioden på nio vardagar.

I fråga om lönen för karensdagen och även i övrigt iakttas bestämmelserna i denna paragraf. Ifall arbetstagarens rätt till dagpenning enligt

sjukförsäkringslagen börjar tidigare förkortas den tid för vilken lön ska betalas i motsvarande mån.

6.2.4 Karens

Arbetsgivaren betalar lön även för karensdagen ifall

- en arbetsoförmåga som beror på en sjukdom pågår i minst sex vardagar efter dagen för insjuknandet,

- arbetsoförmågan har berott på ett olycksfall i arbetet,

- arbetstagarens anställningsförhållande innan arbetsoförmågan började utan avbrott har pågått i minst ett år betalas lönen för sjukdomstiden från början av den första sjukdag som hade varit arbetstagarens arbetsdag om han eller hon hade varit i arbete.

6.2.5 Insjuknande under arbetsdag

Ifall arbetstagarens arbetsoförmåga börjar mitt under en arbetsdag får han eller hon för den ordinarie arbetstid som han eller hon förlorar under den dagen en ersättning som motsvarar den genomsnittliga timförtjänsten.

6.2.6 Återfall av samma sjukdom

När en arbetstagare inom 30 dagar från att han eller hon har återvänt till arbetet insjuknar på nytt i samma sjukdom räknas frånvaroperioderna ihop och lönen för dem betalas som om det vore frågan om en och samma sjukperiod.

När samma sjukdom återkommer på nytt efter att mera än 30 dagar har gått från och med det att arbetstagaren återvände till arbetet betalas lönen som om det vore fråga om en ny sjukdom, dvs. de normala bestämmelserna om karens och perioder iakttas.

Huruvida det handlar om samma sjukdom eller olika sjukdomar sker utifrån Folkpensionsanstaltens beslut.

Tillämpningsanvisning:

Om arbetstagaren med anledning av en yrkessjukdom som ådragits i arbetet blir tvungen att övergå till andra uppgifter ska flyttningen, om arbetstagaren inte är berättigad till en pension enligt delpensionssystemet, i mån av möjlighet och med beaktande av hans eller hennes arbetsförmåga, å ena sidan, och den ersättning för yrkessjukdom som han eller hon får med stöd av lagen om olycksfallsförsäkring, å andra sidan, ordnas så att hans eller hennes inkomster inte minskar väsentligt. För att uppnå detta bör särskild uppmärksamhet fästas vid rehabilitering och omskolning.

När arbetstagaren återvänder från sjukledigheten ska arbetsgivaren sträva efter att placera honom eller henne i sitt tidigare arbete eller i ett arbete som

lönemässigt motsvarar arbetstagarens tidigare arbete.

6.2.7 Avdrag

Från lönen för sjukdomstiden dras av dagpenningen för samma tidsperiod eller en jämförbar ersättning som betalas utifrån lagen eller ett avtal. Arbetsgivaren har dock inte rätt att dra av denna ersättning från lönen för sjukdomstiden till den del ersättningen betalas till arbetstagaren på basis av en frivillig försäkring som arbetstagaren själv helt eller delvis har tecknat.

För den tid för vilken arbetsgivaren har betalat arbetstagaren lön för sjukdomstid eller moderskapsledighet har arbetsgivaren rätt att som

återbetalning lyfta den dagpenning eller den jämförbara ersättning enligt stycket ovan som arbetstagaren får eller få tillbaka dess belopp från arbetstagaren, dock inte till ett större belopp än det som arbetsgivaren har betalat.

Om dagpenning eller jämförbar ersättning inte betalas på grund av orsaker som beror på arbetstagaren själv eller om den betalas till ett lägre belopp än vad han eller hon enligt lagen hade varit berättigad till har arbetsgivaren rätt att från lönen för sjukledigheten avdra den dagpenning eller en del av dagpenningen som på grund av arbetstagarens försummelse har blivit outbetald.