• No results found

Nya Veckorevyn 3/2012

Puffar/rubriker:

Nu med ännu lyxigare känsla och ännu mer läsning!

Exklusivt! Molly om uppbrottet från Eric Saade: ”Jag vill inte tänka på om jag saknar honom” 10 smarta tips som gör träningen rolig igen!

Mr Right? Så påverkar din födelsedag ditt kärleksliv Vårens snyggaste jackor! Trendfynd från 399 kr!

Hade du en sexdröm i natt? Experten avslöjar vad drömmarna betyder

Här försvinner människor spårlöst – VR listar världens mest mystiska platser VR Testar: Vårens trendigaste och bästa nagellack

Denotation

Nya VeckoRevyn har blivit lyxigare och bjuder oss nu på ännu mer läsning. I det här numret talar Molly ut om uppbrottet från Eric Saade och vill inte tänka på om hon saknar honom. VeckoRevyn kommer att visa vårens snyggaste jackor och trendiga fynd från 399 kronor. En expert kommer att avslöja vad våra sexdrömar betyder och vi får också tio smarta tips som ska göra träningen rolig igen. VeckoRevyn har listat världens mest mystiska platser och även testat vårens trendigaste och bästa nagellack. Vi kommer även att få veta hur vår födelsedag påverkar vårt kärleksliv.

Texten har olika typsnitt och olika färger; svart, vitt, mintgrönt och orange. Vissa ord är kursiva och andra är i fetstil, rubrikerna har också olika storlek. Texten ramar in omslagspersonens ansikte.

Konnotation

Precis som vi kunde se på det förra omslaget (se Bilaga 1) är VeckoRevyn lyxigare och vi får

ännu mer läsning, det verkar vara ett återkommande inslag.

VeckoRevyn har fått en exklusiv intervju med sångerskan Molly Sandén som har gjort slut med sångaren Eric Saade. Hon uppger att hon inte vill tänka på om hon saknar honom och det

45

ger uppfattningen om att hon faktiskt är lite ledsen. Hon verkar ha pratat förtroligt med VeckoRevyn om detta och det måste kännas stort att få ett sådant förtroende av en kändis och VeckoRevyn är glada att kunna visa upp det. Kanske är det inte så många andra tidningar som har fått en intervju med henne om uppbrottet och därför benämner de det som exklusivt. I det här numret får vi tio smarta tips om hur träningen ska bli rolig igen. Det är viktigt att träningen är rolig och inte bara hälsosam och ansträngande. Det är ju inte så bra om vi kommer hem från gymmet och är helt utpumpade, sura och inte orkar vara tillgängliga för våra pojkvänner som gärna vill se en sund, slank och glad flickvän. En annan tolkning skulle kunna vara att det faktiskt finns roliga träningsformer som innebär att vi kanske inte tänker på att vi tränar och dessutom kan ju en bieffekt av träningen vara att vi istället blir väldigt glada trots att vi har ansträngt oss hårt och är väldigt trötta efteråt. Det behöver ju faktiskt inte alls ha någonting med en eventuell pojkvän att göra, det går ju faktiskt att träna enbart för sin egen skull också.

Genom att använda titeln ”Mr” (eller ”mister”) antyder VeckoRevyn att läsarna söker efter en manlig partner och det stämmer väl in på samhällets heterosexuella norm. Tydligen kan vår födelsedag påverka vårt kärleksliv. Det skulle kunna ha någonting att göra med vårt stjärntecken eller kanske vilken veckodag vi är född på. Vår födelsedag ger oss speciella egenskaper som gör att vi har olika förutsättningar att hitta en kille eller så kanske det gör att vi passar ihop med en viss typ av kille. VeckoRevyn ska hjälpa oss att ta reda på hur vi kan förbättra vårt kärleksliv, nu när vi faktiskt kommer till insikt om hur vi själva kan påverkas av någonting vi faktiskt inte kan påverka.

Vårens snyggaste jackor kommer att presenteras och då får vi chansen att göra riktigt trendiga fynd, det är viktigt att följa trenden, viktigt för vår image. Det här får vi bara inte missa, det är ju faktiskt de snyggaste jackorna. En jacka för 399 kronor är ju inte så dyrt heller, men det står ju från 399 och vissa av jackorna är nog betydligt dyrare. Men det är ju bra att vi kan vara snygga för mindre än en förmögenhet, det är ju viktigt att vara attraktiv, trendig och se bra ut – annars skulle inte VeckoRevyn har ansträngt sig så mycket för att hitta de snyggaste jackorna, då hade det ju gått lika bra med förra säsongens jacka som kanske har hängt med i flera säsonger innan dess.

46

VeckoRevyn har tagit hjälp av en expert även i detta nummer och i det här fallet en expert på att tyda sexdrömmar. Vad för typ av sexdröm framgår inte direkt, men kanske handlar det om våra sexuella fantasier som får liv medan vi sover och vad kan de i så fall betyda? Det här måste vara någonting verkligt intressant eftersom experten avslöjar någonting.

Det finns tydligen platser där människor försvinner spårlöst och det här skulle kunna tolkas som en varning, men antagligen är det platser som till exempel Bermuda-triangeln eftersom det framgår att det är världens mest mystiska platser. Kanske är mystik lite av ett tema i detta nummer, med tanke på vi kommer att som bekant också kommer att få veta mer om såväl drömtydning som hur vi påverkas av vår födelsedag. Att anspela på sex och kärlek lockar antagligen till läsning eftersom det är någonting som de flesta unga kvinnor funderar över, det är ju viktigt att hitta någon att vara med, någon som får en att känna sig speciell.

Även i det här numret har VeckoRevyn testat någonting och nu är det vårens trendigaste och

bästa nagellack. Det är inte bara viktigt att ha en trendig jacka, vi vill såklart veta vilket

nagellack som gäller till våren också så att vi kan matcha det med den nya jackan och bli extra trendiga.

Det är knappt någonting rosa på det här omslaget, istället har VeckoRevyn valt färger som mintgrönt och orange tillsammans med svart och vitt. Dessa färger är något mer könsneutrala och orange är en väldigt knallig färg som verkligen syns och fångar vår blick.

Ethos

Att Molly Sandén väljer VeckoRevyn för att tala ut om sitt uppbrott med Eric Saade är tydligen någonting exklusivt och det visar att VeckoRevyn har en stark ställning i tidningsbranschen. De är pålitliga och förtroliga. Att ha en expert (som i det här fallet kan tyda drömmar) ger såklart också tyngd, här spekuleras det inte om någonting utan det är kunniga människor som uttalar sig.

47

Pathos

Molly Sandén vill inte tänka på sitt ex och det verkar som om hon är ledsen över att det tog slut. För VeckoRevyn öppnar hon sig och vi får lära känna henne lite bättre och kanske få tröst om vi själva befinner oss i samma situation.

Logos

VeckoRevyn har gjort en lista över och konstaterat vilka som är världens mest mystiska platser och de bjuder även på tio smarta och roliga träningstips. De har dessutom gjort ett test och valt ut vårens bästa nagellack.

Myt

En klassisk bild av kvinnan är en kvinna som längtar efter och trånar efter en man och om hennes man har lämnat henne är det ett misslyckande. Hon tänker ”vad gjorde jag för fel?” och på ett liknande sätt framställs Molly Sandéns uttalande där hon berättar att hon inte vill tänka på om hon saknar sitt ex Eric Saade. VeckoRevyn har länge sett sig själva som läromästare med obestridlig kunskap och kanske vill de med hjälp av intervjun med Molly lära ut ett och annat om förhållanden. Och självklart letar vi ju efter ”Mr Right” och behöver all hjälp vi kan få för att hitta honom, därför har VeckoRevyn tagit reda på hur vi ska göra just det och leva lyckliga i alla våra dagar.

Metafor

Färgvalet orange kan ses som en symbol för solen och den annalkande våren och mintgrönt är en klassisk pastellfärg som även den förknippas med våren. Och till våren behöver vi en ny jacka när vi lägger undan vinterkläderna. Ordvalet ”Mr Right” kan ses som ett uttryck för den heterosexuella normen, läsarna (som är kvinnor) är ute efter en man och antagligen är det en man som finns med i sexdrömmarna.

48

49

Denotation

Människan på bilden är antagligen en kvinna. Hon har långt, mörkt hår och mörka ögonbryn, blå ögon och rosa läppar. På hennes finger sitter en ring. Hon har ett vitt klädesplagg på sig och hennes ansikte tar upp en stor del av bilden. Bakgrunden är svagt lila och till vänster om personen syns en mörk skugga. Munnen är halvöppen och vi kan se hennes tänder. Personen är en ung tjej. Hon visar inte så mycket hud. Blicken är riktad utåt.

Konnotation

Tjejen på bilden heter Molly Sandén och är en välkänd, svensk sångerska som knappt har hunnit fylla tjugo. När det här numret kom ut i butik var Molly aktuell som deltagare i Melodifestivalen och fick även stor uppmärksamhet när hon gjorde slut med Eric Saade, som också är artist. Hennes ansiktsuttryck är tveksamt, hon ser tillbakadragen ut och hennes ögon avslöjar att hon inte är sprudlande glad vid fototillfället. Eller så spelar hon helt enkelt väldigt bra. Hon ser osäker ut och hennes hand som leker med håret kan vara ett tecken på att hon är nervös. Hon har en vit tröja på sig och blottar sin högra axel. Inget BH-band sticker fram och det är svårt att avgöra om hon har någon BH på sig. Håret är långt, mörkt och glansigt och Molly har glittrig ögonskugga och rosa läppglans. Hon har även ett halsband på sig, som är till hälften dolt av hennes långa hår. Blicken är riktad rakt mot oss men kroppen är något frånvänd. Vi ser inte så mycket av Mollys kropp på den här bilden, men vi vet att hon varken är pinnsmal eller tjock, hon har en fin och kurvig kropp. Bilden anspelar inte direkt på sex, men att låta tröjan visa hennes ena axel och inte visa någon BH visar ändå att Molly på något sätt är tillgänglig och hon är ju faktiskt singel också, åtminstone om vi ska tro rubriken. Uppbrottet har gjort henne sårbar och kanske söker hon någon som kan trösta henne.

Ethos

Molly Sandén framstår ofta som en väldigt gullig och glad tjej med båda fötterna på jorden. Hon har varit känd sedan hon var 14-15 år och har antagligen många unga fans. Själv tillhör hon VeckoRevyns målgrupp, men Mollys målgrupp är till stor del något yngre. Molly är ”barnvänlig” men samtidigt en självständig och vuxen kvinna. Att hon väljer att ställa upp på en plåtning för VeckoRevyn är någonting positivt och visar att VeckoRevyn är en tidning som är bra att förknippas med.

50

Pathos

Självklart tycker vi synd om Molly, det är alltid jobbigt när ett förhållande tar slut och på bilden visar hon tydligt att hon ledsen och kanske lite osäker, men ändå stark. Det är okej att inte vara på topp jämt. VeckoRevyn gillar Molly för att hon verkar vara en härlig tjej med en sund kropp.

Logos

Att välja Molly som omslagstjej är ett bra val eftersom hon är aktuell och har en bra image för VeckoRevyn. Hon är en ung, vacker och framgångsrik tjej som många kan relatera till, speciellt nu när hon delar med sig av sina känslor i tidningen.

Myt

På omslaget framställs Molly som en sårbar och förförisk kvinna. Hennes hand i håret kan symboliser osäkerhet men också sensualitet. Hon stryker undan håret från ansiktet och möter oss med en djup blick och halvöppen mun, vilket för tankarna till sexualitet. Traditionellt används kvinnor i reklam som blickfång och lockbete, vilket här bekräftas med hjälp av Molly Sandén. En kvinna behöver en man som beskyddar henne och Molly visar tydligt att hon är i behov av en tröstande kram.

Metafor

Ringen på Mollys finger skulle kunna vara en symbol för förlovning, men det är inte en typisk förlovningsring utan ett helt vanligt smycke, därför antar vi att Molly är en ung och ännu ogift tjej. Den vita färgen på tröjan kännetecknar oskuld och oskyldighet.

51

Related documents