• No results found

8.1 Podnikatelský plán

8.1.5 Podstata podnikání

Podstatou firmy je zvyšovat svou hodnotu, přinášet co největší užitek majitelům a zároveň přidávat co největší přidanou hodnotu cílovým zákazníkům.

• Vyvarovat se možným rizikům a investovat do svého vlastního rozvoje.

• Využívat místa na trhu, zacílit přesně na zákazníka a znát ho.

• Hledat inovace a spolupracovat s architekty a designéry.

• Hledat nové metody ve stavebnictví, tím snižovat náklady, ale zachovat kvalitu provedení.

• Vstřícně a objektivně řešit reklamace.

• Zajistit spolehlivé dodavatele a kvalifikované pracovníky.

• Přinášet velkou přidanou hodnotu a zajistit, aby se k firmě zákazník vracel a doporučoval ji.

• Individuální přístup k zákazníkovi je prioritní.

Těchto cílů firma dosáhne schopným managementem, pracovníky, spolehlivými dodavateli, kvalitně odvedenou prací.

45 8.2 Průzkum trhu

Průzkum trhu zjišťuje konkurenci stavební firmy. Analýza SWOT představuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby firmy.

8.2.1 Konkurence

Konkurence pro AL-Complet, s.r.o. budou především podobné malé stavební firmy.

O velké zakázky jako např. státní, krajské nebo od měst zatím firma nebude usilovat.

Získání takových zakázek vyžaduje velké úsilí, lobby, kontakty, doporučení.

Přímými konkurenty jsou malé stavební firmy v Libereckém kraji. Zákazníci se často setkávají s velkými problémy s takovými firmami. Některé podnikají nekale a realizaci stavby nebo rekonstrukce úmyslně prodlužují nebo naopak ji odvedou rychle, ale nekvalitně. Často se stává, že si firma nechá zaplatit zálohu na materiál, ale stavbu nedokončí. Takové chování budí nedůvěru v malé stavební firmy. S nedůvěrou od zákazníků se bude muset vypořádat i začínající firma AL-Complet, s.r.o.

Webový portál www.firmy.cz vykazuje 280 stavebních firem jenom v Liberci. Mezi vyhledanými firmami jsou i živnostníci, kteří se nechávají najímat na menší realizace.

V Liberci působí i velké firmy jako např. Syner s.r.o., Interma a.s., atd.

8.2.2 Zákazník

Zákazníkem je nejčastěji mladý manželský pár nebo rodina, která si plánuje vzít úvěr a hodlá si vystavět vlastní dům, protože už nechtějí bydlet v pronájmu. Zákazník vždy očekává kvalitní provedení své vize, za co nejméně peněz. Pro takový typ zákazníka lze realizovat i rekonstrukce, úpravy zahrad, výstavbu bazénu atd.

46 8.2.3 SWOT analýza

SWOT analýza stanovuje silné a slabé stránky začínající firmy. Dále příležitosti, které by firma měla využít a přeměnit je na své přednosti. Hrozby, kterých by se měla vyvarovat a které ji ohrožují.

Silné stránky

• Kvalitní realizace zakázek

• Osobní přístup ke klientům

• Schopný management

• Zkušení pracovníci

• Přizpůsobení se klientům, flexibilita

• Kvalitní a spolehliví dodavatelé

Firma se bude snažit o vytvoření dobrých odběratelsko-dodavatelských vztahů. V rámci nich nebude mít firma vlastní velkosklad materiálu, ale bude ho odebírat v přesném množství potřebném k realizaci zakázky.

Slabé stránky

• Malá začínající firma, bez vybudovaného jména na trhu

• Velká konkurence

• Sezónnost

• Počáteční neznalost trhu

• Dělníci

Pokud se firmě podaří zajistit stálé dělníky, je velmi těžké s nimi udržovat pracovní vztahy.

V tomto oboru se často vyskytuje nespolehlivost ze stran dělníků. Je nutné zajistit stavební dozor (stavbyvedoucí), který bude dohlížet na dělníky, aby vykonávali práce, které jsou naplánovány. Dozor bude dohlížet na vybavení a materiál, aby nedocházelo ke krádežím a prodlevám v plnění plánu stavby.

47 Příležitosti

• Spolupráce s designéry a architekty

• Investice do firmy a zajištění jejího rozvoje

• Vybudování dobrého jména firmy

• Získání nových kontaktů

• Používání inovativních technologií

• Ekologické postupy a ochrana životního prostředí

Hrozby

• Příchod nové konkurence

• Adaptabilita a reakce konkurence

• Recese ve stavebnictví – politická a ekonomická situace

• Nespolehliví dělníci

Malou stavební firmu čeká při jejím vstupu na trh velmi mnoho těžkých překážek. I přes tyto počáteční potíže, dokáže zákazníkům nabídnout kvalitní služby s vysokou přidanou hodnotou, a tím si najde své zákazníky. Její nejsilnější stránkou je schopný management, který dokáže plnit všechny náležitosti při stavbách a zajištění zakázek. Velkou hrozbou, kterou firma nemůže ovlivnit, je příchod dalšího nepříznivého vývoje ve stavebnictví v České republice popř. v libereckém regionu. Silná konkurence by malou firmu mohla velmi silně poškodit, stavební firma by měla využít mezer na trhu a hledat své zákazníky.

Firma disponuje několika výhodami na trhu, kterými by měla zaujmout nové zákazníky a nastartovat tak svůj růst.

48 8.2.4 Marketingový mix

Marketingový mix obsahuje tzv. 4P3. Jedná se o nástroje marketingu, kterými dosahuje firma svých marketingových cílů.

Výrobek

Konečným produktem je služba jako např. dokončená stavba, rekonstrukce, úpravy zahrad, zateplení domů a bytů. Firma se bude co nejvíce přizpůsobovat přáním zákazníka, nabízet mu varianty realizace. Velmi důležitá je komunikace při vytváření projektu a při jeho předem stanovené procento ze zisku za dokončený projekt. S přibývajícím počtem zakázek by se zvyšovalo i využití služeb architekta.

Realizace projektu by zahrnovala kompletní zhotovení. Od základů až po vybavení.

Nabídka úkonů je široká. Firma dokáže zrealizovat zateplení domů, rekonstrukce kuchyní, koupelen nebo celých domů. Schopní manažeři, kteří se v odvětví pohybují už dlouhou dobu, dokáží zajistit potřebný materiál, koordinaci prací a komunikaci se zákazníkem.

Samozřejmostí je ručení za kvalitu zárukou.

Cena vypočtena a navrhnuta zákazníkovi, ten jí buď schválí, nebo dojde k dalším jednáním.

3 Jedná se o 4 základní marketingové nástroje: výrobek (product), cenu (price), propagaci (promotion) a distribuci (placement). Pomocí těchto nástrojů se firma snaží dostáhnout svých vytyčených cílů.

49 Propagace

Komunikace se zákazníky bude probíhat na regionální úrovni. Plakáty, letáky, reklamy v rádiích a novinách po Libereckém kraji. Zacílení bude na širší skupinu. Snaha oslovit co nejvíce potenciálních zákazníků. Samozřejmostí jsou kvalitní internetové stránky, které budou pravidelně aktualizovány. Aby firmu zákazník na internetu vyhledal, zaregistruje se firma na webovém portálu www.firmy.cz. Cílem komunikace je dostat se do povědomí lidí a vybudovat si dobré jméno, ke kterému se budou zákazníci vracet a doporučovat. Dalším cílem komunikace je vyzdvihnout přednosti firmy před konkurencí.

Distribuce

Firma by měla v co možná nejkratším časovém horizontu zřídit kancelář pro manažery, kteří tím získají nejen prostory ke své práci, ale i reprezentativní místnost pro zákazníky, kde s nimi budou projednávat zakázky. Vlastní kancelář je velmi důležitá pro získání důvěry zákazníka, který může firmu kdykoli kontaktovat a jednat s ní.

50 8.3 Volba organizačně právní formy

Při řešení otázek organizačně právní formy se firma musí řídit několika zákony.

Nejzásadnější jsou nový občanský zákoník, kterým je obecným právním předpisem, živnostenský zákon a zákon o obchodních korporacích. ZOK určuje specifika právních forem obchodních korporací. (Rydvalová, 2014)

8.3.1 Volba právní formy podnikání

Český právní řád nabízí několik možností právních forem podnikání, ze kterých je možné si vybrat. Komanditní společnost a veřejná obchodní společnost není přijatelná pro AL-Complet, s.r.o., kvůli neomezenému ručení za závazky. Založení akciové společnosti vyžaduje vysoký základní kapitál. Evropská společnost je administrativně náročná na založení, navíc se firma bude soustředit hlavně na český trh. U podnikatele je největší překážka opět neomezené ručení za závazky, další nevýhodou je těžší dosažitelnost cizího kapitálu.

Vzhledem k náročnosti organizování činnosti stavební firmy je nejvhodnější právní formou společnost s ručením omezením. Stavební firmu zakládají dva zakladatelé. Obchodní vztahy, řízení společnosti a rozdělování zisku mezi nimi bude přesně vymezovat společenská smlouva. V novém Zákoně o obchodních korporacích (č. 90/2012 Sb.) je společnost s ručením omezeným nově upravena oproti předchozímu stavu.

Společnost s ručením omezeným může založit i jedna fyzická osoba. Minimální základní kapitál je 1 Kč. Zakladatelé ručí do výše svých nesplacených vkladů. Společnost pak ručí celým svým majetkem. Firma AL-Complet, s.r.o. bude mít za povinnost se přihlásit jako plátce DPH pokud po prvním roce podnikání její obrat přesáhne 1 milion Kč.

Z důvodu, že vlastníci disponují vlastním kapitálem, který chtějí do podnikání vložit, není výše základního kapitálu při volbě právní formy pro ně rozhodující. Zakladatelé se rozhodli do podnikání vložit 300 000,- Kč z vlastních zdrojů.

51 8.3.2 Založení s.r.o.

Zakládání s.r.o. je rozebráno ve 2. a 5. kapitole. Společnost se zakládá společenskou smlouvou v případě více zakladatelů. Pokud zakladatelé splnili veškeré náležitosti, je jejich žádosti vyhověno a dnem zápisu do obchodního rejstříku společnost může fungovat jako právnická osoba. (dle Zákonu o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb.)

Dokumenty potřebné pro zapsání do obchodního rejstříku

• Notářsky ověřená společenská smlouva

• Doklad o složení zakladatelského vkladu

• Čestné prohlášení jednatelů a správce vkladu

52 8.3.3 Společenská smlouva

Firmu zakládají dva společníci, proto je nutnou podmínkou sepsání společenské smlouvy.

Smlouva musí být notářsky ověřena a musí splňovat náležitosti dle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích.

Tab. 8 - Společenská smlouva firmy AL-Complet, s.r.o.

Název a sídlo společnosti

AL-Complet, s.r.o., Třešňový vrch 12, 460 01 Liberec Společníci

Alice Šípová, Kodešova 734, 464 01 Frýdlant Aneta Šípová, Kodešova 734, 464 01 Frýdlant Předmět podnikání

Provádění staveb, jejich změn a odstraňování podle Živnostenského zákona č. 278/2008 Sb.

Zakladatelské vklady

34% Alice Šípová – peněžní formou, 66% Aneta Šípová – vklad formou automobilu4. Základní vklad

300 000,- Kč Jednatelé

Alice Šípová a Aneta Šípová, každý z jednatelů je oprávněn jednat jménem společnosti.

Správce vkladů Alice Šípová

Dozorčí rada – není vytvořena Zdroj: Vlastní zpracování

4 Nepeněžitý vklad ocení znalec.

53 8.3.4 Živnostenský zákon – vázané živnosti

Stavební firma si řídí zákonem č. 278/2008 Sb., o živnostenském podnikání, přílohy č. 2 o vázaných živností. Předmětem podnikání je provádění staveb, jejich změn a odstraňování. Podmínkou pro získání živnostenského oprávnění je splnění odborné způsobilosti. Oba zakladatelé jsou plně kvalifikovaní.

Požadovaná odborná způsobilost:

• autorizace nebo zápis do seznamu registrovaných osob podle zákona č. 360/1992 Sb., nebo

• vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu a studijním oboru zaměřeném na stavebnictví nebo architekturu a 3 roky praxe v provádění staveb, nebo

• vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu a studijním oboru zaměřeném na stavebnictví nebo architekturu a 5 let praxe v provádění staveb, nebo

• vyšší odborné vzdělání v oboru vzdělání zaměřeném na stavebnictví a 5 let praxe v provádění staveb, nebo

• střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru vzdělání zaměřeném na stavebnictví a 5 let praxe v provádění staveb, nebo

• doklady podle § 7 odst. 5 písm. a), b), c), d) nebo e) živnostenského zákona.

(Zákon č. 278/2008 Sb., o živnostenském podnikání, příloha č. 2)

8.3.5 Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území ČR

Podnikatel musí splňovat všeobecné a zvláštní podmínky provozování živnosti, dále musí splňovat podmínky pro vázané živnosti uvedené v příloze č. 2 živnostenského zákona.

Všeobecnými podmínkami jsou plná svéprávnost k právním úkonům a trestní bezúhonnost.

Vázanou živnost může ohlásit právnická osoba se sídlem na území ČR. K provozování živnosti nesmí bránit žádná překážka uvedená v ustanovení § 8 živnostenského zákona.

Ohlášení se podává osobně u kteréhokoliv obecního živnostenského úřadu (nebo Czech POINTu) nebo lze ohlášení zaslat poštou nebo elektronicky s ověřeným podpisem.

54

Ohlášení se podává na příslušném formuláři. Přikládá se prohlášení odpovědného zástupce s ověřeným podpisem, že souhlasí s ustanovením do funkce. Doklad o odborné způsobilosti odpovědného zástupce. Doklad o zaplacení správního poplatku.

Poplatky

• 1000 Kč ohlášení živnosti při začátku živnostenského podnikání,

• 500 Kč za další ohlášení živnosti, nezáleží, zda je ohlašování jedna či více živností,

• 50 Kč za přijetí podání kontaktním místem.

Zápis do živnostenského rejstříku musí být proveden do 5 pracovních dnů ode dne doručení ohlášení. Pokud podnikatel splní všechny podmínky, vydá mu úřad výpis.

Právnickým osobám již zapsaným do obchodního nebo obdobného rejstříku vzniká živnostenské oprávnění dnem ohlášení. (Ministerstvo průmyslu a obchodu, 2015).

Podnikatel je povinen se zaregistrovat na finančním úřadu z důvodu odvodu daně z příjmu.

Na finančním úřadě přidělí firmě IČ a DIČ.

Pokud firma bude mít zaměstnance, musí se přihlásit u zdravotní pojišťovny a na České správě sociálního zabezpečení. Společníci budou pobírat podíly ze zisku za své funkce jednatelů, proto nemusí odvádět žádné sociální a zdravotní pojištění v rámci firmy AL-Complet, s.r.o. V prvním roce se nepředpokládá, že dojde k výplatě odměn.

55 8.4 Provozní plán podnikání

Provozní plán zahrnuje zajištění prostorů pro podnikání, shrnutí organizační struktury, zajištění lidských zdrojů a dodavatelů.

8.4.1 Prostory k podnikatelské činnosti

Tak jako každá firma, i firma AL-Complet, s.r.o. potřebuje k provozu své činnosti prostory, které využije jako kancelář a sklad. Firma musí brát ohled na její omezené finanční prostředky.

Kancelář

Manažeři firmy potřebují ke svému výkonu práce kancelář. Její provoz by neměl sebou nést vysoké náklady. Každý manažer bude mít vlastní notebook. Kancelář bude sloužit hlavně pro administrativní potřeby manažerů a pro schůzky a jednání s dodavateli a klienty. Sídlo firmy bude umístěno v místě kanceláře.

Jako prostory k podnikání lze v začátcích podnikání využít vlastního majetku jednatelů.

Jako kancelář jim bude sloužit vyčleněná část jejich obydlí, kde budou mít počítačové vybavení a dostatečný prostor pro administrativu. Dalším vybavením jsou kancelářské potřeby, tiskárna se scannerem. Energetické náklady se promítnou do nákladů domácnosti, které nepodléhají podnikatelským tarifům. Energetické zatížení domácnosti vlivem činnosti jednatelů je zanedbatelné, náklady domácnosti nijak výrazně nezvýší. Naopak ušetří za provoz nebo podnájem externích prostor.

Sklad

Dalším potřebným prostorem je menší sklad, ve kterém bude uskladněno náčiní pro stavební činnost, jako je sbíječka, lopaty atd. Ve skladu by se uskladnil jen takový stavební materiál, jako cement atd., který je potřebný neustále. Specifický materiál se bude nakupovat od dodavatele na míru zakázce.

Na webovém portálu www.sreality.cz jsem nalezla vhodný objekt. Jedná se o pronájem skladového prostoru o rozloze 159 m2. Cena je 8 000 Kč za měsíc. Náklady na m2 jsou 50 Kč za měsíc. Sklad se nachází přímo v Liberci v ulici Sokolská. Poloha skladu je pro firmu vhodná a náklady na měsíční pronájem jsou nízké.

56

K podnikání ve stavebnictví není potřeba budovy např. pro výrobu, protože firma bude stavět na pozemcích klientů a firma sama nic neprodukuje.

Automobil

Ke svému provozu bude v majetku firmy i firemní automobil (starší dodávkový automobil). Z čehož vyplývá registrace k silniční dani (podkapitola 8.5.3).

8.4.2 Dodavatelé

S dodavateli budou jednatelé udržovat vřelé vztahy a plnit zaplacení faktur včas. Důvěra mezi dodavateli a odběrateli je základem pro dobrou spolupráci. Včasná dodání objednávek, zvláště pokud firma nebude mít vlastní sklad a bude nakupovat přesně na zakázku, je klíčový zdroj.

Možní dodavatelé jsou (zakladatelé s nimi mají osobní zkušenosti) např.:

• MPL stavebniny, s.r.o.

• Bauhaus, k.s.

• IZOMAT, s.r.o.

• Esentier, s.r.o.

Během prvního roku své činnosti bude firma odebírat materiál od několika libereckých dodavatelů stavebnin a materiálu. Další spolupráci bude firma rozvíjet s dodavatelem, se kterým naváže lepší odběratelsko-dodavatelské vztahy.

Firma v prvním roce své činnosti nemá prostředky na nákup veškerého nářadí a náčiní potřebného k realizaci zakázek. Proto firma využije služeb půjčovny nářadí, např.

libereckou pobočku půjčovny Bartoš nářadí, s.r.o.

8.4.3 Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

Veškerá stavební činnost firmy se bude řídit podle zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce o podmínkách bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

57

Pokud firma zaměstnává méně než 25 zaměstnanců, může zabezpečovat preferenci rizik při práci zaměstnavatel svojí osobou, ale musí mít k tomu potřebné znalosti. Firma musí vést dokumentaci k BOZP. Předpisy vlády č. 309/2006 Sb. a č. 591/2006 Sb. stanovují limity a podmínky, za jakých je povinná přítomnost koordinátora BOZP na stavbě.

Koordinátor je povinný, pokud stavební práce trvají déle než 30 pracovních dnů, pokud na stavbě bude pracovat více jak 20 osob současně po dobu delší než 1 den. Další opatření se týkají prací se zvýšeným rizikem, např. práce, kde hrozí pád z výšky nebo do hloubky větší než 10 metrů, sesuv půdy, při manipulaci s těžkými stavebními díly. Povinnost zajistit koordinátora BOZP má zadavatel stavby (i investor). Koordinátora BOZP může vykonávat pouze k těmto úkonům odborně způsobilá osoba. Pozici koordinátora nikdy nesmí zastávat hlavní zhotovitel stavby. (BusinessInfo, 2014)

58 8.5 Firma jako zaměstnavatel

Firma bez zaměstnanců nemůže existovat. Zaměstnávání pracovníků na plný úvazek pro tak malou firmu přináší velkou finanční zátěž, proto tuto otázku musí vyřešit.

8.5.1 Organizační struktura

Na vrcholu organizační struktury stojí jednatelé, kteří mají na starost administrativní chod firmy, jednání s klienty, dodavateli, dělníky, koordinaci prací a stavební dozor. Protože je firma začínající a velmi malá, její řízení zastanou dva jednatelé, kteří budou spolupracovat a doplňovat se. Oba jednatelé ponesou plnou odpovědnost.

8.5.2 Lidské zdroje

Většina dělníků se bude najímat pro jednotlivé zakázky. Dohoda o provedení práce bude uzavřena jen s některými zkušenými pracovníky. V případě, že zakázek bude více, zaměstná se stavbyvedoucí, taková pozice je velmi důležitá. Komunikace s dělníky není lehká a dohled nad nimi je nutný. Kvůli finanční náročnosti, v prvotní části podnikání zastanou většinu prací (i dělnických) sami jednatelé. Jejich přičinění v plnění zakázek pomůže velmi výrazně snížit náklady. S rozvojem firmy vzrostou administrativní, komunikační a organizační nároky na jednatele, kteří přenechají manuální práci zaměstnaným dělníkům.

Firma je povinna přihlásit své zaměstnance k příslušné zdravotní pojišťovně a Okresní správě sociálního zabezpečení, pokud jsou u ní zaměstnáni na základě pracovní smlouvy.

Firma nebude mít žádného dělníka na plný úvazek. Firma v případě potřeby najme pracovníky na dohodu o provedení práce, která je omezena 300 hodinami za rok u jednoho zaměstnavatele. Příjmy dělníků nepřesáhnou 10 000 Kč, proto firma nemusí takové zaměstnance přihlašovat u zdravotní pojišťovny ani u Okresní správy sociálního zabezpečení. Takové opatření by byla povinna učinit, pokud by mzdy dělníků přesáhly tuto hranici. (Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce)

Spolupráce s architektem nebo designérem se uskuteční, pouze pokud si to vyžádá zákazník.

59 8.5.3 Daňová povinnost

Společnost s ručením omezeným musí dodržet několik povinností:

• Vedení účetnictví.

• Podání daňového přiznání právnických osob.

Daň z příjmů

Společnost musí být přihlášena k odvodu daně z příjmů právnických osob (Zákon o dani z příjmu č. 586/1992 Sb.), její sazby dosahuje 19 %. Procenta se odvádějí ze zisku. Pokud bude společnost vyplácet zisk společníkům, pak musí podíly na zisku zdanit ještě další srážkovou daní ve výši 15 %.

Firma musí být registrována u příslušného finančního úřadu, kde bude přihlášena k odvodu dani z příjmu.

Sociální a zdravotní pojištění

Sociální a zdravotní pojištění se neplatí ze zisku, ale za zaměstnance společnosti. Firma je povinna odvádět za své zaměstnance zákonné zdravotní a sociální pojištění, která uplatňuje ve svých nákladech. Zdravotní pojištění placené zaměstnavatelem činí 9 % z hrubé mzdy zaměstnance a sociální pojištění placené zaměstnavatelem činí 25 % z hrubé mzdy. Zbytek si platí zaměstnanci sami ze své hrubé mzdy a zaměstnavatel za ně danou výši odvádí státu. Zdravotní pojištění placené zaměstnance dosahuje výše 4,5 % a sociální pojištění placené zaměstnancem 6,5 %. Firma je povinna zasílat na Okresní správu sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně přehled o výši pojistného. (Zákon č. 100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení, zákon č.187/2006 Sb., o nemocenském pojištění a Rydvalová, 2014)

Firma zaměstná tři pracovníky na zednické, zemní a pomocné práce na dohodu o provedení práce. Jejich příjem u firmy AL-Complet, s.r.o. nepřesáhne 10 000 tisíc

Firma zaměstná tři pracovníky na zednické, zemní a pomocné práce na dohodu o provedení práce. Jejich příjem u firmy AL-Complet, s.r.o. nepřesáhne 10 000 tisíc