• No results found

4 METOD OCH GENOMFÖRANDE

5.5 R ESULTAT AV INSAMLAD DATA

Enkätresultaten är sammanställda i statistikprogrammet SPSS for Windows. I programmet kan man lätt generera fram korrelationer i form av matriser så att man kan se mönster i svaren. Av totalt 24 utskickade enkäter är 23 besvarade vilket ger en svarsfrekvens på ca 95 %, bilaga 5, 6 och 7.

Avsikten med analysen är att undersöka om den upplevda effektiviteten i gruppen har påverkats av informationshantering med mobila enheter. Analysen görs i fem faser. De tre första faserna redovisar vi hur den tekniken påverkat de beroende variablernas (samarbete, samordning och sambeslut) inbördes egenskaper som rör informationshanteringen. Utöver detta redovisar vi i fas fyra och fem resultatet av omgivningsvariablerna samt hur individerna upplever det egna arbetet kontra gruppen och verksamheten.

5.5.1 Hur påverkas samarbetet (fas 1)

I detta avsnitt redovisar vi hur Timrås och Nordanstigs personal upplever att samarbetet har påverkats av den mobila enheten.

Timrå

Timrås personal upplever att informationshantering med mobila enheter påverkat samarbetet enligt figur 5.1.

Teknikens bidrag till samarbete i Timrå

0

I enkätfrågan om rapporteringen påverkats av den mobila tekniken är samtliga eniga om att det har blivit bättre varav drygt 46 % upplever att det blivit mycket bättre.

Några citat kring rapporteringen som påverkar samarbetet:

’Man kan skriva in i rapportbladet på en gång när det blir förändringar eller det händer något. Ska man upp på grupplokalen är det lätt att glömma bort, om det blir tal om något annat’

’Man kan på morgonen hemma kolla i rapportbladet om det hänt något på kvällen innan.

Man kan rapportera till arbetskamrater om någon ramlat och man vill ha hjälp’

Figur 5.1. Diagram på resultatet av upplevt samarbete inom Timrås arbetsgrupper.

Informationssäkerhet

Informationssäkerheten har vi mätt genom att fråga om den mobila tekniken bidragit till förändringar i informationshanteringen och därmed lett till färre informationsmissar och bättre omvårdnad. På denna punkt upplevde ca 87 % att omvårdnadsarbetet blivit bättre samt 80 % att informationsmissarna blivit färre.

Kunskapsgenerering

På frågan om tekniken bidragit till förändringar i informationshanteringen beträffande kunskapsgenereringen inom gruppen upplever cirka 80 % av undersköterskorna-/vårdbiträdena att det har blivit bättre med den nya tekniken.

Nordanstig

Nedan redovisas hur personalen i Nordanstig upplever att informationshantering med mobila enheter påverkat samarbetet, figur 5.2.

Teknikens bidrag till samarbete i Nordanstig

0

I enkätfrågan om rapporteringen påverkats av den trådlösa tekniken är samtliga eniga om att det har blivit bättre varav drygt 66 % upplever att det blivit mycket bättre.

Några kommentar kring rapporteringen.

’Man kan inte missa något om vårdtagaren, det är bra’

’Man kan skriva in rapporten hos vårdtagaren ingen information blir glömd’

Informationssäkerhet

Informationssäkerheten har vi mätt genom att fråga om den mobila tekniken bidragit till förändringar i informationshanteringen och därmed lett till färre informationsmissar och bättre omvårdnad. På denna punkt upplevde drygt 83 % att omvårdnadsarbetet blivit bättre samt 67 % att informationsmissarna blivit färre.

Figur 5.2. Diagram på resultatet av samtligas upplevelse av samarbetet i Nordanstigs arbetsgrupp.

Kunskapsgenerering

På frågan om tekniken bidragit till förändringar i informationshanteringen beträffande kunskapsgenereringen inom gruppen upplever 50 % av undersköterskorna/vårdbiträdena att det har blivit bättre med den nya tekniken.

5.5.2 Hur påverkas samordning (fas 2)

I detta avsnitt redovisar vi hur Timrås och Nordanstigs personal upplever att samordning har påverkats av den mobila enheten.

Timrå

Nedan redovisas hur Timrås personal upplever att den mobila enheten bidragit till samordningen i arbetet, figur 5.3.

Teknikens bidrag till samordning i Timrå

0

På frågorna till samtliga om informationsåtkomsten/informationsutbytet har förbättras upplevde cirka 86 % av undersköterskorna/vårdbiträdena att det har blivit bättre varav 60

% upplevde att det blivit mycket bättre. Omvårdnadschefen upplevde att informationsutbytet förändrats till det bättre.

Synkronisering av arbetsuppgifter och personal

På ovanstående punkt upplevde omvårdnadschefen att det blivit bättre med den mobila enheten.

Kontinuitet av personal till vårdtagare

Om kontinuiteten av personal mot vårdtagaren upplevdes som oförändrat.

Kontroll och bevakning

På ovanstående fråga upplevde omvårdnadschefen att det blivit bättre med kontrollen verksamheten, vårdtagaren och personalbehovet.

Figur 5.3. Diagram på resultatet av samtligas upplevelse av samordning i Timrås arbetsgrupper.

Tidsutnyttjande

I enkäten har vi även frågat vårdbiträdena/undersköterskorna om tidsförbrukningen på de olika arenorna (grupplokalen, vårdtagaren, färdtid och vårdcentral/sjukhus) har förändrats. Generellt hade denna tid inte förändrats.

Ett citat som kan förklara ett oförändrat resultat beträffande tidsutnyttjandet i grupplokalen.

’Eftersom detta är ett projekt så måste vi även skriva i rapportbladet i lokalen. Men det är en tidsvinst om man ej skulle göra det.’

Nordanstig

Nedan redovisas hur Nordanstigs personal upplever att den mobila enheten bidragit till samordningen i arbetet, figur 5.4.

Teknikens bidrag till samordning i Nordanstig

0

På frågorna om informationsåtkomsten/informationsutbytet har förbättras upplevde samtliga undersköterskor/vårdbiträden att det bättre varav drygt 66 % mycket bättre.

Omvårdnadschefen upplevde denna att punkt blivit mycket bättre.

Synkronisering av arbetsuppgifter och personal

På ovanstående punkt upplevde omvårdnadschefen att det blivit mycket bättre.

Kontinuitet av personal till vårdtagare

Om kontinuiteten av personal mot vårdtagaren upplevde omvårdnadschefen att det blivit både bättre och mycket bättre.

Kontroll och bevakning

I enkätfrågorna till omvårdnadschefen om kontroll- och bevakning svarade hon att hon har större kontroll av verksamheten, vårdtagaren, personalbehovet och vårdbehovet.

Figur 5.4. Diagram på resultatet av samtligas upplevelse av samordning i Nordanstigs arbetsgrupp.

Tidsutnyttjande

På frågan till vårdbiträdena/undersköterskorna om tidsförbrukningen på de olika arenorna (grupplokalen, vårdtagaren, färdtid och vårdcentral/sjukhus) har förändrats svarade samtliga enhälligt att detta var oförändrat.

5.5.3 Hur påverkas sambeslut (fas 3)

I detta avsnitt redovisar vi hur Timrås och Nordanstigs personal upplever att sambeslut har påverkats av den mobila enheten.

Timrå

Nedan redovisas hur Timrås personal upplever att den mobila enheten bidragit till sambeslut i arbetet, figur 5.5.

Teknikens bidrag till sambeslut

0 1 2 3 4 5 6 7 8

mycket bättre bättre oförändrat

Antal personer

Arbets-/personalplanering

86 % av vårdbiträdena/undersköterskorna upplevde att sambesluten kring arbetsplaneringen blivit bättre varav 26 % mycket bättre. Omvårdnadschefen ansåg att sambesluten kring personalrekrytering blivit mycket bättre.

Nordanstig

Nedan redovisas hur Nordanstigs personal upplever att den mobila enheten bidragit till sambeslut i arbetet, figur 5.6, nästa sida.

Figur 5.5. Diagram på resultatet av samtligas upplevelse av sambeslut i Timrås arbetsgrupper.

Teknikens bidrag till sambeslut i Nordanstig

Drygt 16 % av vårdbiträdena/undersköterskorna upplevde att sambesluten kring arbetsplaneringen blivit bättre, 33 % svarade oförändrat samt 50 % var uteblivna svar.

Omvårdnadschefen ansåg att sambesluten kring insatser och personalplanering blivit bättre.

5.5.4 Resultat av omgivningsvariablerna (fas 4)

Nedan redovisas resultatet av omgivningsvariablerna för respektive analysenhet.

Timrå

Analysgruppen i Timrå bestod bara av kvinnor mellan 26 –65 år varav 60 % under 46 år.

Av dessa har drygt 70 % arbetat 11 år och uppåt. 30 % av gruppen hade ingen datorvana vid pilotprojektets början, de övriga hade liten eller medeldatorvana. Cirka 83 % har fått utbildning i kommunikatorn och Samtliga upplever verktyget som lättanvänt. Accesstiden har varit mellan 1-3 minuter varav ungefär 47 % låg på 1 minut. De cirka 23 % som låg på 3 minuter ingick majoriteten av dessa i nattpatrullen. Accesstiden upplevs av hälften som bra och andra hälfter som mindre bra. Slutligen var 76 % positivt inställda till att införa den trådlösa tekniken och resterande både och. Idag upplever cirka 88 % tekniken som positiv, varav 12 % saknas.

Nordanstig

Analysgruppen i Nordanstig bestod bara av kvinnor mellan 26 –65 år varav 60 % under 46 år. Av dessa har drygt 80 % arbetat 11 år och uppåt. Cirka 30 % av gruppen hade ingen datorvana vid pilotprojektets början, de övriga hade liten eller medeldatorvana.

Cirka 86 % har fått utbildning i kommunikatorn och 86 % upplever verktyget som lättanvänt. Drygt 86 % har uppgett att accesstiden har varit 1 minut, 14 % har inte svarat.

Accesstiden upplevs av 70 % som bra och de övriga 30 % saknar vi svar på. Slutligen var 57 % positivt inställda till att införa den trådlösa tekniken och resterande 43 % både och.

Idag upplever cirka 86 % tekniken som positiv, varav 14 % saknas.

Figur 5.6. Diagram på resultatet av samtligas upplevelse av sambeslut i Nordanstigs arbetsgrupp.

5.5.5 Det egna arbetsresultatet kontra grupp/verksamhet (fas 5)

Nedan redovisas resultatet av det egna arbetsresultatet kontra gruppen och verksamheten för respektive analysenhet.

Timrå

Drygt 40 % upplever att koncentration på arbetet och kollegors effektivitet har blivit bättre. 60 % upplever att det sociala umgänget med arbetskollegor samt status i yrket har blivit bättre. 53 % upplever att det egna arbetsresultatet förbättrats. Av dessa frågor har cirka 7 % inte svarat.

På frågan om upplevelsen av socialt umgänge i gruppen var spontana kommentarer av en undersköterska:

’Alla får ta del i biståndsplanen -> leder till att alla är mer intresserade av det vi gör -> gruppen är mer måna om varandra även privat.’

Nordanstig

När det gäller koncentration på arbetet utan avbrott, och det egna arbetsresultatet har endast 17 % upplevt förbättringar. Uppnå verksamhetens mål och andra kollegors effektivitet upplevde 33 % förbättringar Socialt umgänge med arbetskollegor upplever drygt 80 % som oförändrat. Vad gäller status i yrket upplever 50 % att den blivit högre.

En spontan kommentar från ett vårdbiträde:

’Vid rasterna så har vi nu verkligen rast. Förut satt man med sitt kaffe framför telefon och ringde alla man skulle ha tag i.’

Related documents