• No results found

I detta avsnitt behandlas specifika detaljer rörande Rapporter/Historik.

Under ikonen Rapporter presenteras historik från Anläggningarna och det är även möjligt att ta fram fördefinierade rapporter utifrån historik från Anläggningarna.

Det första som visas under ikonen Rapporter är den aktuella dagens senaste 50 händelser från samtliga Anläggningar i systemet.

Under fliken Sök ges möjlighet att skapa urval av historik från Anläggningar. Det är möjligt att begränsa urvalet genom selekteringar på bland annat Anläggning, Typ av aktivitet och inom specificerade tidsintervall. Det är

även möjligt att direkt göra sökning i arkiverad historik.

Har val gjorts under andra ikoner kan dessa följa med automatiskt till fliken Sök och utgör en del av de urvalskriterier som fylls i. För att ta bort dessa val från kriterierna tryck på Återställ.

Görs val av Typ ges möjlighet att göra urval på upp till fem olika Aktiviteter som skall presenteras. Val av Aktivitet görs i den presenterade rutan till höger om rubriken. Genom att klicka på en aktivitet placeras denna ovanför den streckade linjen och ingår då i urvalskriterierna. För att ångra en vald Aktivitet väljs denna över linjen och den flyttas då tillbaka under linjen.

Resultatet av utförda urval presenteras under fliken Historik och är där möjliga att sortera efter samtliga presenterade kolumner.

Larm

Larm inkommer direkt till servern när de inträffar i en Anläggning. I en Anläggning är det möjligt att stänga av ljuden (återställa larm lokalt), men reset av ett larm sker i webbapplikationen.

Samtliga larm presenteras under fliken Historik med en bockruta till vänster. När denna ruta bockas för

presenteras en möjlighet att skriva in en anledning till varför larmet inträffat och/eller vilken åtgärd som togs till följd av larmet. När knappen Reset Larm trycks förbereds detta för att sändas till Anläggningen.

Det är möjligt att direkt göra reset på flera larm. Genom att bocka för flera larm förändras knappen för reset till Multippel reset och förbockade larm presenteras med ID till höger om knappen. Information som registreras kommer att föras in på samtliga larm som valts.

Under fliken Historik presenteras larm som inte gjorts reset på med Typ Larm* och de som tidigare gjorts reset på presenteras med Typ Larm.

När ett Larm är markerat är det möjligt att se de händelser som hänt före och efter själva Larmet under fliken Relaterade i listarean.

Det aktuella larmet (eller det senast förbockade vid flera) är markerat i blå färg, i listan visas även de händelser som skett inom det antal minuter som angetts under fliken Parametrar under ikonen Sysadmin. Under fliken Sök Relaterade är det möjligt att förändra hur många poster och hur lång tid före och efter Larmet som poster skall visas för.

Det är möjligt att läsa åtgärder och orsaker som registrerats för Larm som tidigare gjorts reset på genom markering av bockruta till vänster – dessa är då dock inte möjliga att ändra på.

Sök - Uttag

Under fliken Sök Uttag är det möjligt att skapa rapporter av:

- Uttagna Knippor vid specifik tidpunkt

- Tillfällen då Användare har haft mer än X Knippor uttagna samtidigt - Tillfällen då Användare har haft som mest Knippor uttagna samtidigt - Knippor uttagna längre än Y timmar och Z minuter

Ifall bockrutan Endast nyligen uttagna är markerad genomförs endast sök av de senaste historikhändelserna i Anläggningarna. Denna tid ställs in under fliken Parametrar under ikonen Sysadmin – standardvärdet är 30 dagar.

Resultatet av den rapport som görs presenteras under fliken Rapport Antal.

När en rad i den presenterade rapporten markeras genom bockrutan till vänster presenteras respektive händelse som ligger bakom rapporten under fliken Historik.

Sök - Insättning

Under fliken Sök Insättning är det möjligt att skapa rapporter av:

- Knippor som inte satts in i enlighet med det Schema för Insättningskontroll som registrerats för Knippor.

Som standard skapas rapporten utifrån de senaste 30 dagarna. Denna tid ställs in under fliken Parametrar under ikonen Sysadmin.

Resultatet av den rapport som görs presenteras under fliken Insättning.

I denna rapport visas vid sidan av uppgifter kring Knippan, Användaren och det Schema som kopplats till Knippan även status för Knippan för tillfället samt vad verkligt resultat blev.

Sök - Aktivitet

Under fliken Sök – Aktivitet är det möjligt att skapa rapporter av:

- Knippor som inte använts enligt det Schema för Aktivitet som registrerats.

- Knippor som skall användas i en Aktivitet i enlighet med ett Schema som finns registrerat.

Som standard skapas rapporten utifrån de senaste 30 dagarna. Denna tid ställs in under fliken Parametrar under ikonen Sysadmin.

Det är även möjligt att skapa rapporten framåt i tiden för att få en ”Att-göra-lista” för Aktiviteter som skall utföras. Detta görs genom att Till datum sätts framåt i tiden.

Rapporten presenteras under fliken Aktivitet.

I denna rapport visas vid sidan om uppgifter kring Knippan och det Aktivitetsschema som kopplats även vilken status Aktiviteten har.

Schema

Under ikonen Schema ges möjlighet att med fullständig flexibilitet skapa Scheman som styr:

- Behörighet - Insättningskontroll - Aktiviteter

Under fliken Basinfo ges möjlighet att välja vilken typ av Schema som skall skapas. Detta val styrs hur Schema skapas och vilka flikar som visas.

Schema - Behörighet

Ett Behörighetsschema kan bestå av ett obegränsat antal kombinationer av veckodagar, tider och datum – och det är möjligt att skapa obegränsat antal Behörighetsscheman.

I det integrerade editeringsfönstret i editeringsarean skapas Schema. Här sparas också de Schema som eventuellt skall kombineras ihop innan Behörighetsschemat sparas i sin helhet.

Flera olika Behörighetsschema kan dessutom kombineras i samband med att Behörighetsregler skapas under ikonen Behörighet. För att på så sätt skapa en heltäckande kalender för en Behörighetsregel.

Schema - Insättningskontroll

Ett Schema för Insättningskontroll styr regler för:

- Hur lång tid en Knippa får vara uttagen (i minuter)

- En specifik tidpunkt när en Knippa måste vara insatt under den dag den tagits ut

I det integrerade editeringsfönstret i editeringsarean skapas Schema.

Under fliken Knippor är det möjligt att direkt koppla de Knippor som det aktuella Schemat för Insättningskontroll skall gälla för.

Det är endast möjligt att ange ett Schema för Insättningskontroll per Knippa.

Schema - Aktivitet

Ett Aktivitetsschema anger regler för när Knippor skall tas ut från en Anläggning för att en Aktivitet skall genomföras.

I det integrerade editeringsfönstret i editeringsarean skapas Schema. Det är möjligt att skapa flera Aktivitetsschema för en Knippa för att på så sätt täcka samtliga dagars planerade Aktiviteter.

Under fliken Knippor är det möjligt att direkt koppla de Knippor som det aktuella Schemat för Aktiviteten skall gälla för.

Related documents