• No results found

Telia SurfPort

3.1.5 Funktioner Abonnemang för datakommunikation

3.1.5.3 Säker anslutning Telia GPRS Lan Access

Med Telia GPRS LAN Access kan distribuerad utrustning bli delar av företagets interna nätverk. Detta används framför allt vid maskin-till-maskin-lösningar där enheterna ofta är fast monterade, men spridda geografiskt eller rörliga i te x fordon.

Med tjänsten får de kontakt med ert interna nätverk och kan styras och kontrolleras på samma sätt som övriga LAN-placerade enheter.

Med Telia GPRS LAN Access kan även kontoret bli mobilt och företagets anställda kan koppla upp sig mot företagets lan på ett säkert sätt med en GPRS-terminal (2G, edge eller 3G). Detta är möjligt tack vare att företaget får en egen anslutningspunkt med användarkontroll i Telias GPRS-nät. Från anslutningspunkten leder en säker, krypterad förbindelse till företagets lan.

Nytta

• Jobba där du är

• Always Online.

• Alltid tillgång till aktuell information i realtid.

• Hög säkerhet med egen anslutningspunkt för användarkontroll

• Betala bara för den datamängd som nyttjas Kan användas för maskin-till-maskin-kommunikation Telia Connect Pro

Telia Connect Pro (TCPro) är en mobil datakomtjänst som gör det möjligt för användaren att enkelt och säkert nå företagets Intranät, praktiskt taget var man än befinner sig, genom att koppla upp sig till Internet via något mobilt eller fast accessnät. Genom att göra en enda inloggning (Single Sign-On) så är användaren ansluten till företagets Intranät oavsett tid och plats och hur han än förflyttar sig, ända tills han stänger av datorn. Användaren behöver inte bekymra sig för att logga in på nytt, starta om datorn vid byten av accessform. TCPro håller reda på detta och växlar sömlöst mellan de olika accessformerna. Det enda som påverkar

användarupplevelsen är förbindelsehastigheten.

TCPro bastjänst innehåller Internetaccess via GPRS i Telias 2G/3G-nät och Telia HomeRun samt är kompatibel med andra accessformer såsom ADSL, LAN, WLAN och PSTN/ISDN. Den breda uppkopplingsmöjligheten skapar en unik sömlös sessionsmobilitet.

TCPro erbjuds i High, Medium och Low där skillnaden består i mängden datatrafik som ingår i den fasta kostnaden. I High ingår även ett PC-kort.

Telia Connect Pro erbjuder:

En säker ”tunnlad” kommunikation som gör att den bärbara datorn alltid är säkert uppkopplad till företagets Intranät.

Automatisk överkoppling (sessionsmobilitet) mellan olika accessformer utan krav på en ny säkerhetspåloggning.

Att datorn startar upp automatiskt i föregående arbetsläge vid återstart från batterisparläge.

En säker autentisering av användarna i enlighet med företagets säkerhetspolicy

Ett helhetsåtagande från Telias sida med såväl installation, drift, övervakning, support och förvaltning.

Telia Connect Pro bastjänst innehåller;

För användaren

 TCPro VPN-klientprogramvara, som installeras i användarens PC, och finns i versioner för Windows 2000 Professional, Windows XP och för Pocket PC 2002/2003.

 Mobil access med Telia Mobilt bredband (Edge, 3G, Homerun/W-LAN)

 SIM-kort för data i 2G/3G

 eSupport för installation och självhjälp För företaget

 TCPro VPN-infrastruktur, Telia- eller kundplacerad, med installation, konfiguration, drift, övervakning och förvaltning.

 Anslutning av TCPro infrastruktur till kundens befintliga autenticeringssystem

 Telia GPRS/3G trafik på avtalat antal MB per användare och månad.

 Telia HomeRun FlatRate eller Base

 Service Desk; första linjen för IT-ansvarig och andra linjen för användare

 Utbildning av kundens kontaktperson/administratör och användarstöd.

Telia Mobil e-post Anslutning

Tjänsten ger kunden tillgång till det egna Office-systemets funktioner såsom e-post, kalender, kontakter, företagskatalog och uppgifter från sin avancerade mobiltelefon.

Med tjänsten blir kontoret mobilt och ger användarna ständig tillgång till viktig information som förkortar ledtider och ökar effektivitet på företaget. Dessutom förbättras kommunikationen, både externt och internt, då medarbetarna alltid är uppdaterade.

Anslutningen sker på ett säkert sätt via en inbyggd lösning där all data krypteras från företagets LAN till mobiltelefonen.

Tjänsten stödjer de vanligaste e-post servrarna (Microsoft Exchange och Lotus Notes) samt ett stort antal avancerade mobiltelefoner från HTC, Samsung, Nokia, SonyEricsson, Palm och Apple iPhone.

Telia Mobil e-post Anslutning är en mycket enkel paketering som ger kunden allt han behöver för att komma igång med önskat antal användare.

Synkroniseringsservern är installerad i Telias nät och kunden behöver enbart installera en enkel adapter i sin IT-miljö. Användarna som ska använda tjänsten installerar sedan en applikation i sin mobiltelefon.

Telia Mobil e-post Komplett

Telia Mobil e-post Komplett är en tjänst för kunder utan egen e-postserver men som ändå vill ta del av e-post i mobilen. Med Telia Mobil e-post Komplett blir e-post, kalender, kontakter och uppgifter åtkomliga från handdator eller mobil. Samtidigt får användaren åtkomst till all information från sin stationära dator.

Telia Mobil e-post Komplett passar kunder utan egen e-postserver som

underavdelningar, förvaltningsområden eller andra grupperingar där anställda har behov av tillgång till e-post, kalender, anteckningar med mera, både från stationär dator eller laptop och från en mobil terminal. Upp till fem användare kan dessutom ha Telia Mobil e-post Komplett utan att ha tillgång till mobil terminal. Även

funktionskonton som info@teliamail.eu stöds. Kunden kan även ha sitt domännamn kopplat till tjänsten och då få mer företagsknutna e-postadresser som

xxx@foretaget.se.

Hanteringen i den mobila terminalen är enkel och alla uppdateringar som nya e-postmeddelanden och kalenderbokningar överförs automatiskt till och från den mobila terminalen med så kallad Push-teknik. Det medför att en användare slipper synkronisera mobilen manuellt med datasystemet och är alltid uppdaterad med den senaste informationen.

Telia Business Access

Med Telia Business Access får Ni ett flexibelt system för uppkoppling av olika typer av handdatorer och mobiltelefoner till de egna Office-systemen på Intranätet.

Lösningen stöder mer än ett 70-tal nya och äldre terminaler som Windows Mobile- (HTC, Samsung) och Symbian- baserade terminaler (Nokia, SonyEricsson) samt iPhone och Palm. I lösningen ingår manuell eller automatisk synkronisering av e-post, kalender, kontakter, företagskatalog, uppgifter, RSS-kanaler och anteckningar.

Via tillval kan även interna chat, webbsidor, filtjänster eller verksamhetssystem nås.

Anslutningen sker på ett mycket säkert sätt via en inbyggd VPN-lösning.

Säkerhetsnivån kan anpassas efter ert företags krav och ofta integreras med era

existerande system för t. ex. inloggningshantering. Lösningen stöder e-post servrarna Microsoft Exchange och Lotus Domino.

Device Management ingår för alla anslutna bärbara terminaler (handdatorer och smarta mobiler). Via detta kan terminalerna fjärruppdateras, tas backup på och vid stöld även fjärrtömmas på information.

Telia Business Access består av en mycket enkel baspaketering som ger Er allt Ni behöver för att komma igång med önskat antal användare. Dessutom finns det en rad tillval för mer avancerade behov. Det gör att lösningen passar er som vill ha

flexibilitet och växa med lösningen.

3.1.6 Tilläggsfunktioner övrigt