• No results found

Sammanfattande slutsatser

In document Tillväxt som gynnar de fattiga (Page 52-66)

korruptions riskerna inom infra strukturområdet, (ii) expansion av de lokala finansiella marknaderna med syfte att ge ett betydligt större antal företag och hushåll tillgång till relevanta finansiella tjänster samt (iii) uppbyggnad av institutionell infrastruktur för bättre inves- teringsklimat och förhandlingskapacitet inom handelsområdet.

Lika viktigt som att skapa produktiva sysselsättningsmöjligheter är det att de ekonomiska aktörerna har möjlighet att ta till vara på de möjligheter som skapas. Detta kräver omfattande satsningar för att stärka den mänskliga resursbasen i termer av exempelvis utbildning och hälsa. Stöd till att stärka fattiga människors rättigheter och avlägsnande av diskriminering är också viktiga förutsättningar för fattiga människors aktiva medverkan i tillväxt processer. Satsningar på yrkesutbildning samt forsknings- och innovations system kan bidra till att stärka länkarna mellan utvecklingen av humankapita- let och den ekonomiska tillväxten.

Kvinnor är ofta en diskriminerad och underutnyttjad resurs för ekonomisk tillväxt. Ökad jämställdhet är inte bara en rättighetsfråga utan också en faktor som bidrar till ekonomisk tillväxt. Utvecklings- samarbetet bör medverka till att kvinnor ges möjlighet att delta i tillväxtprocesser på lika villkor som män samt eftersträva att en aktiv jämställdhetspolitik betraktas som en viktig del i samarbets- ländernas tillväxtstrategier.

2. Utvecklingssamarbetet bör söka identifiera och bekämpa hinder för utveckling av marknader och företagande

Erfarenheten visar att tillväxtstrategier inte låter sig kopieras och knappa resurser bör riktas till de sektorer som på ett mest effektivt sätt bidrar till fattigdomsinriktad tillväxt i en given kontext. Funge- rande strategier måste därmed bygga på situationsspecifika analyser som visar vilka faktorer som i ett visst land och ett visst samman- hang utgör de viktigaste hindren för tillväxt.

Den sekvens genom vilken olika insatser sätts in i en tillväxtpro- cess är av central betydelse. Sverige kan i samarbete med andra givare stötta samarbets länderna i utvecklingen av metoder och kapacitet för tillväxtanalyser som grund för fattigdoms reducerande tillväxtpolitik. Exempel på centrala aspekter som bör beaktas i dessa analyser är effekterna av samarbetslandets demografiska utveck­

ling, förväntade effekter av och möjligheter att anpassa sig till klimat­ förändringen samt hur samarbetslandets möjligheter att dra nytta av internationell handel kan stärkas.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt marknader som har direkt relevans för fattiga människors sysselsättning och inkomster. Med

Sammanfattande slutsatser

tanke på att en mycket stor del av de fattiga är ekonomiskt aktiva inom lantbruket och i den informella ekonomin har satsningar på ökad produktivitet i dessa områden en central roll att spela i fattig- domsbekämpningen. Exempel på konkreta åtgärder är satsningar på (i) jordbruksforskning och organiserad jordbruksrådgivning samt ett aktivt engagemang kring naturresurs rättigheter och naturresurs- frågor i nära samverkan med civila samhället, och (ii) utveckling av regelverk och institutioner som skapar incitament att öka antal arbetstillfällen i den formella ekonomin och samtidigt förbättrar möjligheterna för informella företag att formaliseras.

Hinder för involvering av fattiga människor i tillväxtprocesser återfinns på alla nivåer i det ekonomiska systemet; alltifrån globala han- delsvillkor till lokala administrativa regelverk. Utvecklingssamarbe- tet måste finna flexibla arbetsformer för att hjälpa samarbetslän- derna att avlägsna tillväxthinder på alla dessa nivåer. En viktig framgångsfaktor ligger i att skapa länkar mellan kunskap som gene- reras på olika systemnivåer. Utvecklingssamarbetet behöver dess- utom utveckla modeller för samarbete med olika typer av aktörer bero- ende på systemnivå och övriga förutsättningar. Etablerade modeller för samarbete med statliga aktörer behöver anpassas till de utma- ningar som uppkommer när aktörer i civila samhället och i privata sektorn involveras.

Genom ökad samstämmighet mellan utvecklingssamarbetet och andra politikområden kan Sverige bidra mer effektivt till att minska samarbetsländernas ekonomiska utanförskap. Ökat kunskapsutbyte och ökad samverkan mellan svenska verksamheter med olika man- dat och syfte förbättrar förutsättningarna för samstämmighet.

3. Utvecklingssamarbetet bör underlätta samarbetsländernas anpassning till förändringar, hot och möjligheter

Världen står i dag inför en situation med tilltagande miljöproblem och resursbegränsningar, vilket även kommer att påverka utveck- lingsländernas möjligheter till utveckling. Utvecklingssamarbetet bör därför sträva efter att miljömässig hållbarhet genomsyrar utveck- lingsinsatser och samarbets ländernas tillväxtstrategier.

Ekonomisk utveckling och tillväxt innebär i de flesta fall mer eller mindre radikala strukturomvandlingar. Dessa processer kan skapa vinnare och förlorare både på landsbygden och i städerna. Utveck- lingssamarbetet bör bidra till att stödja strukturomvandlingen, öka de utsatta gruppernas möjlighet att dra nytta av de nya möjlighe- terna och minska deras sårbarhet då detta inte är möjligt. Sats- ningar på ökad produktivitet i jordbruket liksom i den rurala och

urbana informella ekonomin samt på ökad mobilitet förbättrar för- utsättningarna för hållbara tillväxtprocesser och fattigdomsminsk- ning.

I dagens globaliserade världsekonomi sker dynamiska förändringar som påverkar även de fattigaste länderna i en allt snabbare takt. Klimat förändringen, regionala konflikter, kampen om och priset på ändliga natur resurser, urbanisering och migration samt kunskaps- potentialen inom informations- och kommunikationsområdet är exempel på faktorer som snabbt kan förändra förutsättningarna för tillväxt och fattigdomsminskning. En viktig uppgift för utvecklings- samarbetet bör vara att hjälpa samarbetsländer att bygga upp kun- skaper, kompetens och beredskap att hantera kända (och okända) hot och möjligheter. Utvecklingssamarbetet bör också bidra till att stärka fattiga länders intressen i utvecklingen av de globala institu- tioner som krävs för att hantera globala utmaningar.

Många utvecklingsländer, i synnerhet i Afrika, kommer att få svårt att uppfylla milleniummålet att halvera inkomstfattigdomen till år 2015. Enligt FN:s aktuella uppföljning krävs väsentligt ökad uppmärksamhet och ökat stöd för att stärka ländernas produktiva kapacitet och infrastruktur, inklusive jordbruket160. Detta policyun-

derlag har redovisat ett antal slutsatser och lämnat konkreta förslag till hur det svenska utvecklingssamarbetet kan öka fokus på ekono- misk tillväxt och stärka stödet till en tillväxt som bidrar till att minska fattigdomen i samarbetsländerna.

Referenser

Referenser

Commission on Growth and Development (2008) “

1. The Growth report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, s. 1.

För en diskussion om ojämlikhet i Asien, se Asian Development Bank,

2. Key Indicators 2007, i

synnerhet kapitel ’Inequality in Asia’ (Manila: Asian Development Bank, 2007). Länkarna mellan globalisering, fattigdom och ojämlikhet har diskuterats flitigt i den 3.

akademiska debatten under de senaste åren. För en bra introduktion och en överblick i denna debatt, se Nissanke, M. & Thorbecke, E. (eds.) (2007) ”The Impact of Globalization

on the World’s Poor”, Palgrave macmillan och UNU-WIDER; Cornia, G.A. (ed) (2004)

“Inequality, Growth and Poverty in an Era of Liberalization and Globalilzation“, Oxford University Press och UNU-WIDER; samt The World Bank (2002) “Globalization, Growth and Poverty”, New York: Oxford University Press & The World Bank.

Utrikesdepartementet (2007) “

4. Gemensamt ansvar: Sveriges Politik för Global Utveckling”,

Regeringsskrivelse 2007:08/89. Se FN konventionerna. 5.

Stern, N. – Peters, S. – Bakhshi, V. – Bowen, A. – Cameron, C. – Catovsky, S. – Crane, 6.

D. – Cruickshank, S. – Dietz, S. – Edmonson, N. – Garbett, S-L. – Hamid, L. – Hoffman, G. – Ingram, D. – Jones, B. – Patmore, N. – Radcliff, H. – Sathiyarajah, R. – Stock, M. – Taylor, C. – Vernon, T. – Wanjie, H. – Zeghelis, D. (2006) “Ster Review on the Economics of

the Climate Change”, HM Treasury, London.

För en överblick över litteraturen kring tillväxt och ojämlikhet, se: Ravallion, M. (2004) 7.

”Pro-Poor Growth: A Primer”, The World Bank, Policy Research Working Paper No. 3242. samt OECD (2007), Promoting Pro­Poor Growth: Policy Guidance for Donors, DAC Guidelines and Reference Series, OECD, Paris. Francois Bourguignon (före detta chefsekonom vid Världsbanken) är en av de ledande forskarna inom detta område. Se till exempel Bourguignon, F. (2004) “The Poverty­Growth­Inequality Triangle”, New Delhi, ICRIER. Se till exempel Commission on Legal Empowerment of the Poor (2008) “

8. Making the Law

Work for Everyone – Volume 1 & 2”, United Nations Development Programme, New York.

Ekosystemtjänster definieras som de livsnödvändiga nyttor som ekosystemet producerar 9.

för människor. Till exempel rent vatten, mat och frisk luft är viktiga ekosystemtjänster. The World Bank (2007) ”

10. World Development Report 2008: Agriculture for Development”, The

World Bank, s. 45. The World Bank (2007) ”

11. World Development Report 2008: Agriculture for Development”, The

World Bank, s. 1.

De asiatiska erfarenheterna och dess relevans för Afrika i detta avseende diskuteras 12.

bland annat i Mats Hårsmark (red.) (2006) ”Agricultural Development in Sub­Saharan Africa”, Stockholm: UD-EGDI. och i Djurfeldt, G. & Jirström, M. (2003) “Asian Models of

Agricultural Development and Their Relevance to Africa”, AFRINT Working Paper 2.

Se exempelvis Agence Francaise de Développement – Bundesministerium für 13.

Wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung – DFID – The World Bank (2005) ”

Pro­Poor Growth in the 1990s – Lessons and Insights from 14 Countries”, Operationalising Pro-

Poor Growth Research Programme, The World Bank, Washington, s. 38-39. Orsakerna till den snabba ekonomiska utvecklingen och minskningen av fattigdom i 14.

stora delar av ost- och sydost Asien har varit föremål för en hel del kontroverser. Det föreligger dock i stort en samsyn om denna kedja av orsakssamband. Se till exempel två auktoritativa studier som speglar olika skolor: The World Bank (1993) “The East Asian

Miracle: Growth and Public Policy”, New York: Oxford University Press. och Wade, R. (1990,

utgivet på nytt 2004) “Governing the Market: Theory and the Role of Government in East Asian

Industrialisation”, Princeton University Press. För en sentida uttolkning av forskningen inom

detta område se också Commission on Growth and Development (2008) “The Growth report

– Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank.

Commission on Growth and Development (2008) “

15. The Growth report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, s. 57.

Tannerfeldt, G. & Ljung, P. (2006) “More Urban Less Poor – an introduction to urban 16.

development and management”, Sida.

Lundström, S. & Ronnås, P. (2006) “Integrated Economic Analysis for Pro-Poor Growth”, 17.

Edita Publications, Sida.

Acemoglu, D. & Robinson, J. (2008) “The Role of Institutions in Growth and 18.

Development”, Growth Commission Working Paper No. 10, The World Bank. Rodrik, D. (2008) ”The New Development Economics: We Shall Experiment, but How 19.

Shall We Learn?”, Working paper prepared for Brookings Development Conference, May 21, 2008.

Se till exempel The World Bank (2006) “

20. The World Development Report 2007: Development and the Next Generation”, The World Bank.

Sida (2004) “Policy Guidelines for Sida’s Support to Private Sector Development”, Sida, 21.

Stockholm. UNFPA (2005) ”

22. State of World Population 2005: The Promise of Equality”, UNFPA, s. 10.

Det finns flera aktuella översikter över den växande forskningen om sambanden mellan 23.

jämställdhet och ekonomisk tillväxt. Se exempelvis Morrison, A. – Dhushyanth, R. – Sinha, N. (2007), ”Gender equality, poverty and economic growth”, World Bank Policy Research Working Paper 4349 och DFID Growth Team Briefing note 5 (2007); ”Gender and Growth”. Det finns många belägg för att jämställdhet har positiva effekter på mikronivån (det vill säga individer och företag). Det har samtidigt varit svårare att identifiera entydiga samband i ekonometriska studier på makronivån, vilket delvis kan relateras till de generella problem som kännetecknar denna typ av studier, till exempel i form av omvänd kausalitet.

Nelson, J. & Prescott, D. (2003) “Business and the Millennium Development Goals – A 24.

Framework for Action”, UNDP.

Sida (2003) “Making markets Work for the Poor – Challenges to Sida’s Support to Private 25.

Sector Development”, Edita.

Wilhelm, V. & Fiestas, I. (2005) “Exploring the link between public spending and poverty 26.

reduction: lessons from the 1990s”, World Bank Institute Working Paper, No: 35868, Washington, DC.

Commission on Growth and Development (2008) “

27. The Growth report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, s. 4.

Lindahl, C. (2005) “

28. Wealth of the Poor – Eliminating Poverty through Market and Private Sector Development”, Sida Studies no 14, Edita.

De Janvry, A. – Fafchamps, M. – Sadoulet, E. (1991), Peasant Household Behaviour with 29.

Missing Markets: Some Paradoxes Explained, Economic Journal, No. 101, ss. 1400-17. The World Bank (2005) “

30. Doing Business 2005: Removing obstacles to growth”, The World Bank.

Ferrand, D. – Gibson, A. – Scott, H. (2004) “

31. Making Markets Work for the Poor – An Objective and Approach for Government and Development Agencies”, ComMark Trust.

The World Bank (2004) “

32. World Development Report 2005: A Better Investment Climate for Everyone”, The World Bank and Oxford University Press.

Bigsten, A. & Söderblom, M. (2005) ”What Have We Learned From a Decade of 33.

Manufacturing Enterprise Surveys in Africa?”, Policy Research Working paper No. 3798, The World Bank.

The World Bank (2005) “

34. Doing Business 2005: Removing Obstacles to Growth”, The World

Bank.

Till exempel har ett specifikt delmål rörande sysselsättning inlkuderats inom FN:s 35.

millenniemål (Report of the Secretary-General on the work of the Organization, Official Records of the General Assembly, Sixty-first session, Supplement No. 1 (A/61/1), § 24). Flodman Becker, K. (2004) “

36. The Informal Economy in Developing Countries: a Fact Finding Study”, Sida.

Chen, M. (2007) “Rethinking the Informal Economy: Linkages with the Formal Economy 37.

and the Formal Regulatory Environment”, DESA Working Paper, No. 46. Fox, L. & Sekkel Gaal, M. (2008): “

38. Working out of poverty Job Creation and the Quality of Growth in Africa”, The World Bank.

Ishengoma, E. K. & Kappel, R. (2006 ) “Economic Growth and Poverty: Does 39.

Formalisation of Informal Enterprises Matter?” GIGA German Institute of Global and Area

Studies Working Paper, No. 20.

Se Tupy, M.L. “Minimum Interference, National Review Online”, May 14, 2004 and 40.

(UK) Low Pay Commission (2005). “National Minimum Wage - Low Pay Commission Report 2005”.

OECD (2006) “

41. Hot Topic Paper: Removing Barriers to Formalisation”, OECD.

UNDP (1996) “

42. Human Development Report 1996: Economic Growth and Human Development”,

UNDP, s.86.

Chen, M. A. & Vanek, J. (2005) “Informal Employment: Rethinking Workforce 43.

Development” i Avigan, T.L. – Bivens, J. - Gammage, S. (red.), “Good Jobs, Bad Jobs, No

Jobs: Labor Markets and Informal Work in Egypt , El Salvador , India , Russia , and South Africa”,

Washington D.C., Economic Policy Institute.

Estache, A. & Fay M. (2007) “Current Debates on Infrastructure Policies”, The World 44.

Bank, Policy Research Working Paper No. 4410. OECD (2007) “

45. Promoting Pro­Poor Growth: Policy Guidance for Donors”, DAC Guidelines and

Reference Series, OECD, Paris.

Collier, P. (2006) “African Growth: Why a ´Big Push´?”,

46. Journal of African Economics 15,

Supplement 2, ss. 188-211. UN Statistics Division (2003) “

47. National Accounts – A Practical Introduction“, New York, s. 12.

Commission on Growth and Development (2008) “

48. The Growth report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, s.34.

Arne, B. – Isaksson, A. – Söderbom, M. – Collier, P. – Zeufack, A. – Dercon, S. – 49.

Fafchamps, M. – Gunning, J. W. – Teal, F. – Appleton, S. – Gauthier, B. – Oduro, A. – Oostendorp, R. – Pattillo, C. (2000) “Rates of Return on Physical and Human Capital in Africa’s Manufacturing Sector”, Economic Development and Cultural Change, 48:801–827, July 2000.

Heavily Indebted Poor Countries (HIPC) Initiative. 50.

Commission on Growth and Development (2008) “

51. The Growth report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, s.55.

Beck, T. – Demirgüc-Kunt, A. – Ross, L. (20007) ”Finance, Inequality and the Poor”, 52.

Journal of Economic Growth, Vol. 12, No. 1, March 2007.

Demirguc-Kunt, A. and Levine, R. (2008), “Finance and Economic Opportunity”, The 53.

World Bank, Policy Research Working Paper No. 4468. DFID (2008) ”

54. Growth – Building Jobs and Prosperity in developing Countries”, s. 20.

Lundström, S. & Ronnås, P. (2006) “

55. Integrated Economic Analysis for Pro­Poor Growth”, Edita

Publications, Sida, s. 27.

Eichengreen, B. (2008) ”The Real Exchange Rate and Economic Growth”,

56. Growth

Commission Working Paper No. 4, The World Bank.

Rodrik, D. (2006) “Goodbye Washington Consensus, Hello Washington Confusion?”, 57.

Journal of Economic Literature, Vol. 44, No. 4, December 2006.

Acemoglu, D. & Robinson, J. (2007), “The Role of Institutions in Growth and 58.

Development”, Commission on Growth and Development Working Paper No. 10, The World Bank.

Se vidare diskussionen i Commission on Growth and Development (2008) “

59. The Growth

Report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, pp 4–5

samt 29-31.

Rodrik, D. (2008), “Second-best Institutions”,

60. American Economic Review, Vol. 98, Issue 2,

May 2008, ss. 100-104.

Allen, R. & Schiavo-Campo, S. (2004), “

61. Assessing and reforming public financial management. A new approach”, The World Bank.

Se Douglas, N. (1990) “

62. Institutions, Institutional Change, and Economic Performance”, Cambridge

University Press.

Commission on Growth and Development (2008) “

63. The Growth Report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, pp 67-68.

OECD (2006) “

64. The Challenge of Capacity Development. Working towards Good Practice”, OECD.

Acemoglu, D. – Johnson, S. – Robinson, J. (2005), “Institutions as the Fundamental Cause 65.

of Long-Run Growth”, i Acemoglu, D. & Durlauf, S. (red), “Handbook of Economic Growth”, Elsevier.

Commission on Growth and Development (2008) “

66. The Growth Report – Strategies for Sustained Growth and Inclusive Development”, The World Bank, pp 26-28. Se också Rusuhuzwa

Kigabo, T. (2008), “Leadership, Policy Making, Quality of Economic Policies, and Their Inclusiveness: The Case of Rwanda”, Commission on Growth and Development Working Paper No 20, The World Bank.

Persson, Torsten and Guido Tabellini (2008), “Democratic capital: The nexus of political 67.

and economic change”, Working Paper, July.

Prezeworski, Adam, Michael Alvarez, José Antonio Cheibub and Fernando Limongi 68.

(2000), Democracy and Development: Political Institutions and Well­being in the World 1950­1990. Cambridge University Press. Se också UNDP Human Development Report 2002,

Deepening Democracy in a Fragmented World.

Rodrik, Dani and Romain Wacziarg, “Do Democratic Transitions Produce Bad 69.

Economic Outcomes?” (2005), American Economic Review, vol 95, no 2.

Persson, Torsten and Guido Tabellini (2008), “Democratic capital: The nexus of political 70.

and economic change”, Working Paper, July.

Exempelvis finns det bevis på att invånare som har tillgång till en säker bostad även 71.

blir mer delaktiga i samhället och säkra äganderätter därmed förstärker interaktionen och demokratisk kultur i landet. Mulder, C.H. & M. Wagner (1998) “First-time home- ownership in the family life course: a West German-Dutch comparison”, Urban Studies Vol. 35, No. 4, ss. 687-713.

Winters, A. (2006),”International Trade and Poverty: Cause or Cure?”,

72. The Australian

Economic Review, vol. 39, no. 4, s. 347-358.

Aksoy, A. & Salinas, G. (2006) “Growth before and after trade liberalization”,

73. World Bank

Policy Research Working Paper 4062, November.

OECD (2006), “Dynamic Gains from Trade”,

74. Trade Policy Working Paper, No. 43,

Organisation for Economic Co-operation and Development, Paris, November. Berg, A. & Kreuger, A. (2003) “Trade, Growth and Poverty: A Selective Survey”, 75.

International Monetary Fund Working Paper No. 03/30, February.

Rodriguez, F. (2007),”Openness and Growth: What Have We Learned?”,

76. DESA Working

Paper, No. 51, World Economic and Social Survey.

ibid 77.

Kneller, R. – Morgan, C.W. – Kanchanahatakij, S. (2008), “Trade Liberalisation and 78.

Economic Growth”, The World Economy, Vol. 31, Issue 6, ss. 701-719, June. Warner, A. (2003), “

79. Once More into the Breach: Economic Reform and the Process of Global Integration”, Centre for Global Development, Washington DC.

Francois, J. & Manchin, M. (2007), ”Institutions, Infrastructure and Trade”,

80. World Bank

Policy Research Paper, No. 4152, March.

Balat, J. – Brambilla, I. – Porto, G. (2008) “Realizing the Gains from Trade: Export 81.

Crops, Marketing Costs and Poverty”, Policy Research Working Paper, No. 4488, The World Bank, January. Se även Bigsten, A. & Söderbom, M. (2007), “Vad krävs för att tillverkningsindustrin i Afrika ska växa?”, Ekonomisk debatt, No. 7, årgång 35.

Chang, R. – Kaltani, L. – Loayza, N. (2005), “Openness Can be Good for Growth: The 82.

Role of Policy Complementarities”, World Bank Policy Research Working Paper, No. 3763, November.

Winters, A. (2004),”Trade Liberalization and Economic Performance: An Overview”,

83. The

Economic Journal, Vol. 114, Issue 493, ss. F4-F21, February.

OECD (2006), “Dynamic Gains from Trade”,

84. Trade Policy Working Paper No. 43,

Organisation for Economic Co-operation and Development, Paris, November. Winters, A. (2002), “

85. Trade Liberalisation and Poverty: What are the links?”, Blackwell Publishers

Winters, A. (2004),”Trade Liberalization and Economic Performance: An Overview”,

86. The

Economic Journal, Vol. 114, Issue 493, ss. F4-F21, February.

ILO & WTO (2007),”

87. Trade and Employment: Challenges for Policy Research”, ILO and WTO

Joint Study, Geneva, February.

Winters, A. (2006),”Will Trade Liberalisation Reduce Poverty?”,

88. Trade Insight, Vol.2, No.3.

Ravallion, M. (2005),”A Poverty-Inequality Trade-off ?”,

89. World Bank Research Working Paper,

No. 3579, April.

Perry, G. & Olarreaga, M. (2006), “Trade Liberalization, Inequality and Poverty 90.

Reduction in Latin America”, Paper presented at ABCDE in San Petersburg, January. ILO & WTO (2007),”

91. Trade and Employment: Challenges for Policy Research”, ILO and WTO

Joint Study, Geneva, February. World Bank (2006) “

92. Global Economic Prospects 2006; Economic Implications of Remittances and Migration”, World Bank: Washington D.C., ss. 26-27.

Akobirshoev, I. – Andersson, J. – Ronnås, P. – Sjöberg, Ö. (2007) ”Making Pro-poor 93.

Growth in Tajikistan Sustainable – An Integrated Economic Analysis Apporach”, Sida

Country Economic Report 2007:2, Stockholm: Sida.

Eskola, E. (2007) “Investing in a Brighter Future Abroad? The Need for a Domestic 94.

Alternative in Moldova”, Country Economic Report 2007:6, Stockholm: Sida. World Bank (2006) “

95. Global Economic Prospects 2006: Economic Implications of Remittances and Migration”, World Bank: Washington D.C., ss. xi.

Lücke, M. – Mahmoud, T.O. – Pinger, P. (2007) ”

96. Patterns and Trends of Migration and Remittances in Moldova: The CBSAXA Survey 2006”, International Organisation for

Migration (IOM), Moldova Office. UNCTAD (2007) “

97. World Investment Report 2007 – Transnational Corporations, Extractive Industries and Development”, UNCTAD.

The World Bank (2008) “

98. Global Economic Prospects 2008: Technology Diffusion in the Developing World”, World Bank: Washington D.C., s. 115.

Lindahl, C. (2005) “

99. Wealth of the Poor – Eliminating Poverty through Market and Private Sector Development”, Sida Studies No. 14, Edita, s. 104.

Commission on Growth and Development (2008) “

100. The Growth report – Strategies for Sustained

Growth and Inclusive Development”, The World Bank, s. 22.

DFID (2008) “Growth – Building Jobs and Prosperity in Developing Countries”, s. 2. 101.

Winters, L. A. & Yusuf, S. (edit.) (2007) “

In document Tillväxt som gynnar de fattiga (Page 52-66)

Related documents