• No results found

Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral

F ö r k l a r i n g : Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral har som sin verksamhetsidé att förebygga skador som alkoholhaltiga ämnen, tobak och kemikalier ger upphov till samt att främja en hälsosam levnadsmiljö. Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral fullföljer två av social- och hälsovårdsministeriets huvudsakliga strategier: främ-jande av hälsa och funktionsförmåga samt förebyggande verksamhet och vård när det gäller utslagning. Medel för att genomföra mål som ställts upp utgående från dessa strategier är tillståndsförvaltning, tillsyn och påverkan samt styrning av och utbildning inom den regionala och lokala förvaltningen.

Förändringar i verksamhetsmiljön

Social- och hälsovårdens produkttillsynscentrals uppgifter blir mycket mer omfattande år 2003. På ämbetsverket över-förs verkställighetsuppdrag från social- och hälsovårdsministeriet med anledning av hälsoskyddslagen (763/1994) och gentekniklagen (377/1995). De uppgifter som hänför sig till godkännande av provningslaboratorier som avses i lagen om åtgärder för inskränkande av tobaksrökning (693/1976) påbörjades redan hösten 2002. Dessutom räknar man med att alkoholkonsumtionen kommer att öka i synnerhet som en följd av att importkvoterna för passagerarna blir större.

Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral påverkar människornas levnads- och arbetsmiljö och de levnadsvanor som hänför sig till användningen av alkoholhaltiga ämnen och tobak. Att effektivera den styrning och övervakning inom förvaltningsområdet som gäller näringsverksamhet samt att förebygga gråekonomin och den ekonomiska brottsligheten hör till de centrala områdena i Social- och hälsovårdens produkttillsynscentrals verksamhet.

Social- och hälsovårdsministeriet har preliminärt uppställt följande resultatmål för Social- och hälsovårdens produkt-tillsynscentral år 2003 resultatområdesvis:

Effektmål

Förebyggande av skador orsakade av alkohol: Skador som orsakas av alkohol förebyggs genom en tillståndsförvaltning som beaktar människors hälsa och levnadsmiljö samt genom främjande av näringsidkarnas ansvarsfulla verksamhet bl.a. med hjälp av egenkontrollsystem. När det gäller servering av alkoholdrycker överförs tillståndsförvaltningen till länsstyrelserna, varvid det behov av styrning som överföringen av uppgifterna medför framhävs. Den ekonomiska brottsligheten och gråekonomin som förekommer inom hotell- och restaurangbranschen åtgärdas effektivt med medel inom tillståndsförvaltningen och samarbete när det gäller tillsyn. Ungdomars alkoholbruk förebyggs med till buds stående medel inom tillståndsförvaltningen och tillsynen.

Förebyggande av skador orsakade av tobak: Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral skall styra och stöda till-synsmyndigheterna för att målen enligt tobakslagen skall uppnås. Ett mål är i synnerhet att säkerställa rökfria utrymmen på restauranger och uppnå en omfattande medvetenhet om tobaksrökningens skadliga verkningar. För att tobaksrök-ningen bland ungdomar skall minska säkerställs en tillräcklig uppföljning av egenkontrollskyldigheten inom detalj-handeln. De anvisningar och den utbildning som krävs till följd av införandet av direktivet om tillverkning, presentation och försäljning av tobaksvaror (märkningsdirektivet) förverkligas år 2003.

Förebyggande av skador orsakade av kemikalier: De hälsorisker som kemikalier medför minskas genom att farorna och riskerna bedöms samt genom att försäljningen och användningen övervakas effektivt. De uppgifter som omfattar bedömning av riskerna med bekämpningsmedel och som krävs enligt EG:s regelverk genomförs i samarbete med Kon-trollcentralen för växtproduktion och Finlands miljöcentral.

Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral styr och stöder tillsynsmyndigheterna när det gäller att effektivt över-vaka marknaden.

Främjande av en hälsosam levnadsmiljö: Nya uppgifter för Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral är att delta i tillsynen över verkställigheten av hälsoskyddslagen och gentekniklagen samt att i fråga om hälsoskyddslagen handleda kommunerna i att utveckla en enhetlig tillsynspraxis. Inom tillsynen över hälsoskyddslagen har kommunernas verk-samhetsbetingelser förbättrats genom att kommunernas samarbetsmöjligheter förbättrats och rättigheter att uppbära avgifter bl.a. för hälsotillsyn i bostäder utvidgats. Koncentreringen av tillsynen över hälsoskyddslagen till Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral tillsammans med förändringar som sker på kommunal nivå ger Finland bättre för-utsättningar än tidigare att klara av bl.a. de tillsynsuppgifter som EU kräver. En överföring av tillsynsansvaret för gentekniklagen till Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral gör tillsynen effektivare då man skapar

synergiför-delar t.ex. med den kemikalietillsyn som redan handhas av ämbetsverket. Social- och hälsovårdsministeriet har dock fortfarande kvar den högsta ledningen för tillsynen samt planeringen och normgivningen när det gäller nämnda lagar.

I fråga om hälsoskyddslagen (763/1994) genomförs ändringen så att till lagen fogas ett omnämnande om att Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral är tillsynsmyndighet och att Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral be-fullmäktigas att utfärda anvisningar om tillsynen. Dessutom överförs till Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral vissa enskilda tillsynsuppgifter, som särskilt nämns i hälsoskyddslagen och som för närvarande ankommer antingen på social- och hälsovårdsministeriet eller på kommunerna.

Med en bestämmelse som skall fogas till gentekniklagen preciseras fördelningen av de tillsynsuppgifter som föranleds av gentekniklagen mellan olika tillsynsmyndigheter (Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral, Finlands miljö-central och Kontrollmiljö-centralen för växtproduktion). Fördelningen av befogenheter mellan tillsynsmyndigheterna fastslås i statsrådets förordning.

Ekonomimål

Budgeten för Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral baserar sig delvis på nettobudgetering.

Bruttoinkomsterna till Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral har budgeterats under moment 12.33.09. De särskilda utgifterna för det nettobudgeterade kemikalieregistret i Tammerfors täcks med avgifterna för behandlingen av anmälningar.

Kostnadsmotsvarighetskalkyl för den nettobudgeterade avgiftsbelagda verksamheten (kemikalieregistrets produktregister) (1 000 euro):

2001 2002 2003

Intäkter av den avgiftsbelagda verksamheten 667 614 650

Kostnader för den avgiftsbelagda verksamheten

— personalkostnader 412 417 447

— hyror - - 47

— övriga särkostnader 156 197 156

Särkostnader sammanlagt 568 614 650

Driftsåterstod 99 0 0

Den avgiftsbelagda verksamhetens andel av gemen-samma kostnader

— kostnader för stödfunktioner 119 37 90

— avskrivningar och övriga gemensamma kostnader - 17

-Andel av gemensamma kostnader sammanlagt 119 54 90

Kostnader sammanlagt 687 668 740

Räkenskapsperiodens överskott (+) / underskott (-) -20 -54 -90

Tabell med jämförelsetal som beskriver utvecklingen inom den nettobudgeterade avgiftsbelagda verksamheten (kemikalieregistrets produktregister):

2001 2002 2003

utfall prognos uppskattning

Intäkter av den avgiftsbelagda verksamheten (t€) 667 614 650

Särkostnader för den avgiftsbelagda verksamheten (t€) 568 614 650

Driftsåterstod (t€) 99 0 0

— % av intäkterna 14,8 0 0

Andel av gemensamma kostnader (t€) 119 54 90

Överskott (+) / underskott (-) (t€) -20 -54 -90

— % av intäkterna -3,0 -8,8 -13,8

Intäkterna i % av de totala kostnaderna 97,1 91,9 87,8

Prisförändring, % 0 0 0

Volymförändring, % 0 0 0

21. Omkostnader (reservationsanslag 2 år)

Under momentet beviljas ett nettoanslag om 4 570 000 euro.

F ö r k l a r i n g : Vid dimensioneringen av anslaget har registeravgifterna till kemikalieregistret beaktats såsom nettobudgeterade inkomster av den avgiftsbelagda verk-samheten.

Utgifter och inkomster:

Bruttoutgifter 5 220 000

Särskilda utgifter för den avgiftsbelagda

verksamheten 650 000

Övriga omkostnader 4 570 000

Bruttoinkomster, inkomster av den

av-giftsbelagda verksamheten 650 000

— offentligrättsliga prestationer 650 000

Nettoutgifter 4 570 000

Vid dimensioneringen av anslaget har såsom tillägg be-aktats 70 000 euro som en utgift för effektiveringen av bekämpningen av gråekonomin och den ekonomiska brottsligheten och 134 000 euro som en utgift för EU:s riskbedömning av bekämpningsmedel.

Vid dimensioneringen av anslaget har också såsom till-ägg beaktats 250 000 euro i överföring från moment 33.53.23 och 49 000 euro från moment 33.08.21.

De bruttobudgeterade inkomsterna till Social- och häl-sovårdens produkttillsynscentral har budgeterats under moment 12.33.09.

2003 budget 4 570 000

2002 budget 4 377 000

2002 tilläggsb. 103 000

2001 bokslut 4 242 204