• No results found

TF:s kostnad för trafiken

In document Handen, Tyresö och Nynäshamn (Page 56-60)

3 Basfakta om Handen, Tyresö och Nynäshamn

3.10 TF:s kostnad för trafiken

Kostnaderna för trafiken i de tre avtalsområdena visas i tabellen nedan.

Område 2008 (utfall) 2011 (utfall) 2012 (prognos)

Handen 262 365 000 333 241 000 358 776 000

Tyresö 164 301 000 227 114 000 244 669 000

Nynäshamn 64 434 000 66 908 000 80 285 0001 De redovisade kostnaderna innefattar den totala kostnaden för trafikområdet, utförd trafik, dimensionerande fordon, standardhöjningar mm. De stora kostnadsökningarna från 2008 till 2011 beror sannolikt framförallt på de trafikutökningar som gjordes i samband med beslutet att alla som reser i hastigheter över 70 km/h ska erbjudas sittplats. Detta infördes framförallt under 2009 och genererade ett stort antal dimensionerande fordon. Både i Handen och Tyresö går ett stort antal linjer på vägar med skyltad hastighet 90 km/h.

Under de senaste åren har flera linjer från både Handen och Tyresö förlängts så att de trafikerar hela vägen in till city. Detta medför ökade kostnader både för fler fordon och fler timmar och kilometer. Anledningen till förlängningarna är främst för att avlasta Gullmarsplan.

Kostnadsutvecklingen i Nynäshamn mellan år 2008-2012 är mindre i

förhållande till ökningen i Handen och Tyresö. Den procentuella ökningen är

1Den kraftiga kostnadsökningen i Nynäshamn mellan 2011 och 2012 orsakas till övervägande del av en missvisande periodisering av index och är inte kopplat till trafikverksamheten. Indexpåslagen har inte justerats varje år utan har ackumulerats under flera år och justeringen gjordes 2011/2012.

allra störst i Tyresö, och detta avtalsområde har också flest andel linjer som går i höga hastigheter.

3.10.1 Förkalkyler

Ett led i idé- och förstudien är att sammanställa en ”förkalkyl” baserad på den trafik som genomförs under 2011/2012 och det förväntade ekonomiska resultatet motsvarande period. Förkalkylen ger en schematiserad bild över trafiken på de berörda trafikdistrikten och vilken rationalisering och/eller förbättringar av den ekonomiska effektiviteten som kan förväntas.

Avtalsområdena Handen, Nynäshamn och Tyresö kommenteras varför sig, bland annat för att ansvaret för trafiken finns hos två skilda trafikutövare samt att förutsättningarna i respektive kontrakt skiljer sig åt.

Kalkylresultaten som delvis bygger på likartade schabloniseringar skiljer sig markant åt.

Antal bussar grundar sig på utdrag ur lista per den 23 januari 20132 (källa: Per Ekberg). Det bör poängteras att antal bussar i de olika avtalen ständigt

förändras och det går inte att fastställa ett exakt antal. Antal utbudskilometer, utbudstimmar och avgångar är hämtade från ”difflista”. Prognostiserat resultat 2012 utgör referensvärde i kalkyleringen.

Det finns anledning att i samband med en förstudie skaffa underlag för att göra noggrannare bedömningar kring framför allt tomkörning och passningstider eftersom dessa båda är starkt kostnadsdrivande.

Återköpsgarantier

De båda trafikutövare som idag ansvarar för Tyresö, Handen och Nynäshamn använder totalt ca 292 bussar. 185 av dessa finansieras av TU, och för 45+34+2

= 813 av dessa finns det avtal om återköpsgarantier. Det finns indikation på att det finns fler sådana, undersökning pågår. 107 bussar finansieras av SL-finans.

2 I andra avsnitt av rapporten samt i underlagsdokument redovisas något andra siffror gällande bussantal i de olika områdena och depåerna samt fördelningen mellan bränsleslagen. Bussantal är under ständig förändring och siffrorna i andra delar av rapporten bygger på senare uppgifter. Förkalkylerna är inte justerade sedan dessa nya siffror framkommit.

3 Alla etanolbussar omfattas inte av återköpsgaranti, därav differens mellan angivet antal bussar med återköpsgaranti (ovan) och antal etanolbussar (se avsnitten nedan).

Differensen kan också bero på att uppgifterna är framtagna vid olika tidpunkter.

Bussantal är under ständig förändring.

45 bussar drivs med etanol och kommer att vara knappt 6 år i aug 2015. De andra bussarna kommer att vara 9 år i genomsnitt och drivs med RME eller Diesel+RME 5%.

Marknadsvärdet är baserat på värderingen som gjordes i E22. Denna har sedan jämförts med de restvärden som beräknats baserat på avskrivningsregler som återfinns i avtalen om garantier. Ursprungligt anskaffningsvärde är 223 Mkr medan beräknat restvärdet uppgår till 108 Mkr. Det bedömda marknadsvärdet på dessa bussar är 37 mkr. Detta innebär att en sannolik maximal förlust uppgår till 71 Mkr.

Tyresö (Nobina)

Avtalet tecknades ursprungligen 1995 och har därefter omförhandlats och utökats i trafikomfattning väsentligt. Antal utbudskilometer är idag nästan 70 % högre än i ursprungligt avtal. I dag produceras 5,5 miljoner utbudskilometer av 98 bussar 58(diesel +5 % RME) och 40 etanol.

Antal utbudstimmar är nästan 175 000 vilket ger en förhållandevis hög medelhastighet 31,6 km/h. Det som är svårare att bedöma är andelen passningstid och tomkörning. I kalkylen uppgår andelen utbudstid av närvarotid till 80,5%, dvs den tid som föraren utför trafik med passagerare ombord på bussen.

Trafiken utförs av 58 bussar med diesel plus inblandning av RME som drivmedel, samt 40 st etanolbussar. Bussarna genererar i genomsnitt 65 000 fordonskm per år vilket bedöms vara en rimlig siffra. Jämförelse har gjorts med E19 (HBS) som är kalkylerat på 67 000 fordonskilometer per år. Den framtagna kalkylen indikerar att nuvarande avtal är fördelaktigt för TU.

Handen (Keolis)

Detta avtal tecknades 1998 och omfattade då en trafikproduktion på 6,6

miljoner utbudskilometer. Dagens trafik uppgår till 8,8 miljoneren ökning med drygt 30 %.

Dagens trafik utförs av 145 bussar fördelade på 99 diesel+5 % RME och 46 etanolbussar.

Antal utbudstimmar uppgår till 304 000 timmar vilket ger en medelhastighet på 28 km/h. Även för detta trafikdistrikt är det svårt att bedöma andelen passningstid och tomkörning. I kalkylen uppgår andelen utbudstid av närvarotid 80,5 %.

Etanolbussarna som utgör 30 % av bussflottan har en högre driftkostnad än diesel + RME, liksom ledbussarna som utgör nästan 80 % av bussarna. Detta gör att det blir svårare att jämföra avtalsområdena Tyresö och Handen med varandra. Bussarna i Handen har något längre antal fordonskilometer i snitt, nästan 70 000 per år.

Det är möjligt att TU hittar samordningseffekter i angränsande trafikdistrikt (men som inte redovisas till TU) annars är bedömningen att det ekonomiska resultatet för TU i detta avtalsområde är låg.

Nynäshamn (Keolis, E15)

Avtalet är tecknat 2006 och omfattar en trafikproduktion på 2,5 miljoner fordonskm och nästa 66 000 fordonstimmar. Trafiken har vuxit något och är idag 2,7 miljoner fordonskm och 76 000 utbudstimmar vilket innebär en

tämligen kraftig sänkning av medelhastigheten från 38 km/timma till idag 31,6.

Antal bussar har också ökat markant från ca 30 till 49. Bussflottan består idag av dels diesel+ 5 %RME (27 st) och dels RME (22 st). Dessa fördelas 14

normalbussar, 20 boggibussar, 14 ledbussar och en minibuss. Användningen av bussarna ligger på samma nivå som Tyresö.

Den kalkylerade kostnaden för kontraktet i jämförelse med den förväntade kostnaden (enligt bokföringen) 2012 indikerar en låg lönsamhet för TU. Detta är rimligt med tanke på dels den sänkta medelhastigheten och dels det ökade antalet bussar men framförallt så är prissättningen i avtalet mycket aggressiv.

Skuggkalkylen som gjordes visar en rörelsemaginal på 0,7 %.

Möjlig utveckling i samband med upphandling av respektive avtalsområde

Den ekonomiska utvecklingen av avtalsområdet är beroende av den

trafikstruktur som efterfrågas. En sammanslagning av de tre avtalsområdena medför med stor sannolikhet synergieffekter i sig. Färre reservbussar, samt lägre kostnad för administration och arbetsledning. Denna effektivisering är beräknad till 5 mkr.

En upphandling av alla tre avtalsområdena i sig bör generera besparingar. Risk och vinstpåslag har ensats i de tre kalkylerna vilket i sig ger en överraskande stor besparing. Bedömningen är att besparingen kan uppgå till dryga 30 mkr per år.

Flera busslinjer Handen och Nynäshamn går parallellt med pendeltåget och utgör en besparing om de istället används för att mata resenärer till pendeltåget.

Denna möjliga besparing är kalkylerad till 27 mkr per år.

Tabellen nedan återger en sammanställning över ekonomin i de tre avtalsområdena samt en möjlig utveckling vid en sammanslagning.

Mkr Handen Tyresö Nynäshamn Summa

Reservfordon (-5 bussar) -3

Resultat 638

En besparing på 40-45 mkr per år borde vara möjlig. Kanske kan besparingen bli ännu större genom att lämna ett utrymme i anbudsunderlaget för en anbudsgivare att planera för att därigenom bättre kunna hitta effektivitet i sin trafiklösning.

In document Handen, Tyresö och Nynäshamn (Page 56-60)

Related documents