• No results found

Tillståndsplikt för miljöfarlig verksamhet med liten miljöpåverkan m.m

miljöpåverkan m.m.

4.1 Miljöfarlig verksamhet med liten miljöpåverkan

Vissa slag av miljöfarlig verksamhet kan antas medföra förhållandevis liten miljöpåver- kan. Även i sådana fall kan det finnas behov av krav på tillstånd eller anmälan. Som exempel kan nämnas enskilda avloppsanordningen och mindre värmepumpar. Enligt 9 kap. 8 § andra stycket får regeringen föreskriva att en kommunal nämnd skall pröva frågor om tillstånd för sådana verksamheter. Bestämmelser om tillstånds- och anmäl- ningsplikt för dessa verksamheter finns i 13-20 §§ FMH.

4.1.1 Enskild avloppsanordning

För att inrätta en avloppsanordning till vilken en vattentoalett skall anslutas krävs tillstånd93. Om det är fråga om att inrätta en avloppsanordning för BDT (ingen vattentoa- lett ansluten), krävs endast en enligt 13 § tredje stycket FMH en anmälan94. Om en fastighetsägare vill ansluta en vattentoalett till en befintlig avloppsanordning, t.ex. en avloppsanordning för BDT, är en sådan ändring tillståndspliktig. Vidare kan en kommun föreskriva att även anordningar för BDT-avlopp skall vara tillståndspliktiga.

Krav på tillstånd för att inrätta en avloppsanordning gäller dock inte enligt dessa bestämmelser om anordningen kräver tillstånd enligt 5 § FMH eller anmälan enligt 21 § FMH95.

4.1.2 Värmepumpsanläggning

Att inrätta en mindre värmepumpsanläggning för utvinning av värme ur mark, ytvatten eller grundvatten är som huvudregel anmälningspliktigt. Kommunen får dock föreskriva att det skall fordras tillstånd av nämnden för att inrätta en sådan anläggning inom

kommunen eller inom vissa delar av denna, om det behövs för att skydda människors hälsa eller miljön96.

93 13 § första stycket FMH 94 13 § tredje stycket FMH 95 15 § FMH

33

4.2 Grundvattentäkter

4.2.1 Inledning

När det gäller skyddet för grundvattentäkter finns det en särskild hänsynsregel97 som anger att anläggningar för grundvattentäkter skall inrättas och användas på ett sådant sätt att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer.

Vattentäkt är per definition en vattenverksamhet. Med vattenverksamhet98 avses bl.a. bortledande av grundvatten. Med vattentäkt99 avses bortledande av yt- eller grundvatten för bl.a. vattenförsörjningen. Som huvudregel krävs tillstånd100 enligt miljöbalken för vattenverksamhet. Tillstånd behövs dock inte för vattentäkt för en- eller tvåfamiljsfastighets eller jordbruksfastighets husbehovsförsörjning101.

4.2.2 Tillståndsplikt för grundvattentäkter

Om det inte krävs tillstånd för grundvattentäkter får en kommun föreskriva att det ändå skall krävas tillstånd av kommunen eller anmälan till denna102. Detta gäller för att inrätta och använda en ny anläggning för grundvattentäkt i områden där knapphet på sött grundvatten råder eller kan befaras uppkomma. Förutsättningen är att det behövs för att hindra att olägenheter för människors hälsa skall uppkomma. Kommunen får också föreskriva anmälningsplikt för sådana anläggningar som redan finns inom angiva områden.

Det kan påpekas att kommunen i detta fall har fått ett direkt bemyndigande i miljöbal- ken att meddela föreskrifter. Någon bestämmelse i förordning behövs således inte för att en kommun skall få meddela sådana föreskrifter.

Med olägenhet för människors hälsa avses i detta fall att en bostad inte har tillgång till vatten i tillräcklig omfattning och av godtagbar kvalitet. Begreppet knapphet på sött grundvatten omfattar de fall då brunnar sinar eller då brunnar drabbas av saltvattenin- trängning. Det är här fråga om områden där det antingen finns bostäder som inte har tillgång till vatten i tillräcklig omfattning och av godtagbar kvalitet eller där det finns risk för detta och där orsaken är att grundvattenuttagen är eller befaras bli för stora103.

Kommunen kan genom att föreskriva om tillstånd eller anmälningsplikt förhindra tillkomsten av nya anläggningar eller påverka användningen av befintliga anläggningar. Kommunen kan då också påverka lokaliseringen och kan vid tillståndsprövningen även kräva att det kontrolleras exempelvis om det förekommer radonhalter i vattnet.

97 9 kap. 10 § första stycket 98 11 kap. 2 §

99 11 kap. 5 § 100 11 kap. 9 § 101 11 kap. 11 §

102 9 kap. 10 § andra stycket

34

4.2.3 Bygglovsplikt för grundvattentäkter

En kommun får om det finns särskilda skäl införa bygglovsplikt för vissa grundvattentäk- ter104 som är undantagna från kravet på tillstånd till vattenverksamhet enligt 11 kap. miljöbalken. Här avses i likhet med vad som nyss diskuterats vattentäkt för en- eller tvåfamiljsfastighets eller jordbruksfastighets husbehovsförsörjning. Dessa möjligheter att antingen meddela lokala föreskrifter till skydd för vattentäkter enligt miljöbalken eller införa bygglovsplikt enligt plan- och bygglagen (PBL) kompletterar varandra. Av förarbetena till följdlagstiftningen till miljöbalken105 framgår att PBL:s regler främst bör tillämpas då det inom en kommun finns ett behov att ha en planmässig hantering av grundvattenfrågorna inom nya områden som planläggs.

4.3 Tillståndsplikt för viss djurhållning

Regeringen får föreskriva106 att vissa djur inte utan särskilt tillstånd av kommunen får hållas inom områden med detaljplan eller områdesbestämmelser. Regeringen får i sin tur överlåta åt en kommun att meddela sådana föreskrifter. Som förutsättning gäller att sådana föreskrifter behövs för att hindra att olägenheter för människors hälsa uppstår.

En kommun får således föreskriva107 att: • nötkreatur, häst, get, får eller svin,

• pälsdjur eller fjäderfä som inte är sällskapsdjur, • orm

inte får hållas inom område med detaljplan eller områdesbestämmelser utan särskilt tillstånd av den kommunala miljönämnden. Ett sådant tillstånd får förenas med särskilda villkor.

Prövningsförfarandet diskuteras nedan i avsnitt 9.

4.4 Tillståndsplikt enligt hälsoskyddsföreskrifter

4.4.1 Kommunala föreskrifter allmänt till skydd för människors hälsa

Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela de föreskrifter som behövs till skydd mot olägenheter för människors hälsa. Regeringen får också överlåta åt kommunerna att meddela sådana föreskrifter108.

104 8 kap. 6 § Plan- och bygglagen (1987:10) 105 prop. 1997/98:90 sid. 167-168

106 9 kap. 11 § 107 39 § FMH 108 9 kap. 12 §

35

I sådana föreskrifter får anges att verksamheter som kan medföra olägenheter för människors hälsa inte får bedrivas eller att vissa anläggningar inte får inrättas utan att kommunen har lämnat tillstånd eller en anmälan har gjorts till kommunen.

4.4.2 Föreskrifter i syfte att hindra uppkomsten av olägenheter för människors hälsa

En kommun får om det behövs för att hindra att olägenheter för människors hälsa uppkommer i en kommun, meddela föreskrifter109, om:

• tomgångskörning med motordrivna fordon,

• spridande av naturlig gödsel, slam och annan orenlighet inom område med de- taljplan eller intill sådant område,

• inrättande av annat slag av toalett än vattentoalett,

• hantering av mjölk i utrymme för mjölkprodukter på vilket livsmedelslagen inte tillämpas,

• skydd för ytvattentäkter och enskilda grundvattentäkter,

• tillfälligt förbud mot småskalig vedeldning med vissa fasta bränslen inom särskilt angivna områden,

• skötsel och tillsyn av eldningsanordningar för vissa fasta bränslen,

• tillfälligt förbud mot eldning av löv, kvistar och annat trädgårdsavfall inom område med detaljplan,

• bränning av halm på åkermark, och

• luftvärmepumpar för en- eller tvåfamiljsfastigheter. En föreskrift kan i vissa fall innebära krav på tillstånd.

Om det i en kommun finns tättbebyggt område som inte omfattas av detaljplan får kommunen, om det finns särskilda skäl, föreskriva att en bestämmelse om spridande av naturligt gödsel, slam och annan orenlighet skall gälla även i ett sådant tättbebyggt område.

Lokala föreskrifter om camping

Om det i en kommun förekommer camping i betydande omfattning på annan plats än på särskilda campinganläggningar får kommunen meddela föreskrifter110 för eller förbjuda sådan camping inom särskilt utsatta områden om det behövs för att förhindra att

olägenhet för människors hälsa uppkommer. En sådan föreskrift skulle kunna innebära ett krav på tillstånd för camping på viss plats.

109 40 § första stycket MHF 110 40 § andra stycket FMH

36

Lokala föreskrifter om gatumusik

Kommunen får i ett enskilt fall meddela föreskrifter111 om begränsningar av eller villkor för utövande av gatumusik på viss offentlig plats om det behövs för att hindra att

olägenheter för människors hälsa uppkommer. En sådan föreskrift skulle kunna innebära krav på tillstånd för utövande av gatumusik på viss offentlig plats.

37