• No results found

5. FRAMTAGNING AV SLUTFÖRSLAG

5.2 U TVECKLING AV SLUTFÖRSLAG

5.2.2 Utkast till slutförslag

Nästa steg i processen att ta fram ett slutförslag var att arbeta fram ett utkast till slutförslaget.

Utifrån de 29 punkter som låg till grund för workshopen valde examensarbetarna individuellt ut vilka de själva ansåg var viktiga att ha med i slutförslaget. Sedan jämfördes resultaten dels med varandra och dels med de punkter som användes i de fyra lösningsförslag som togs fram under workshopen. Alla de punkter som varken valts ut i de fyra lösningsförslagen eller av examensarbetarna själva exkluderades.

De återstående punkterna diskuterades igenom utifrån de kunskaper som samlats in under benchmarking, teoristudier och intervjuer som genomförts under examensarbetet. Av dessa punkter valdes tre bort och sexton valdes ut till att ha med i utkastet till slutförslaget. Fem av dessa sexton var sådana punkter som inte inkluderades i de lösningsförslag som togs fram under workshopen utan har valts ut av examensarbetarna själva. En sammanställning av jämförelsen och vilka punkter som inkluderas i utkastet till slutförslaget finns i tabell 6.

Fyra lösningsförslag Utkast till slutförslag

Avstämning med styrgruppen

Vidare-utveckling av

slutförslag

Kravspec:

layout och beskrivning

Sammanställning av punkter till slutförslag Grupp 1 Modullina

Grupp 2 Modullina

Grupp 1 Multiline 1

Grupp 2

Multiline 1 Emma Gustav Inkluderas

1 Plan-, Är-, och Börvärde x x x x x x x

2 Planen på tavlan baseras på dagsmål x x

3 Planen på tavlan baseras på veckomål x x x x x x

5 Ackumulerat släp x x x x x x x

6 Takttid på översiktstavlan x x

7 Taktklocka vid varje takt som stoppas vid

problem x x x x x

8 Tavlan visar planerade stopp varpå klockan

stannar x x x x x

9 Brister och störningar visas på översiktstavlan x x x x x x x

10 Status för varje takt på översiktstavlan x x x

11 Stopptid visas på översiktstavlan per takt x x x

12 Störningsrapportering där störningar loggas

efter stopp x x x x x x x

14 Andonknapp kopplad till andonruta på tavlan x x x

16 Cykeltiden anpassas efter produkttyp,

exempelvis genom skanning x x x x x x x

19

På varje takt i slutmontage kan det finnas aktuell status för samtliga förmontage som ska monteras in på just den takten

x Viktigt med översiktstavla samt takttavla per

Nedan följer en diskussion av de fem punkter som examensarbetarna valt att inkludera utöver de punkter som togs upp i lösningsförslagen från workshopen:

Status för varje takt på översiktstavlan

Under workshopen hade båda grupperna med denna punkt på sina lösningsförslag. Dock gick denna punkt i förslagen in under punkten Brister och störningar visas på översiktstavlan. Då båda grupperna hade en lösning för denna punkt där störningar visades per takt var denna punkt viktig att ta med.

Stopptid visas på översiktstavlan per takt

Detta anser examensarbetarna är viktigt då en stopptid ger tydlig överblick för hur länge ett problem pågått. Detta är en del i att lyfta upp problem till ytan. För andonpersonen underlättar en stopptid då denne ser vilken takt som stått still längst och därmed bör prioriteras.

Andonknapp kopplad till andonruta på tavlan

Då punkterna Status för varje takt på översiktstavlan och Stopptid visas på översiktstavlan per takt ska inkluderas i utkastet till slutförslaget underlättar det om denna information finns samlad i en andonruta på tavlan. Detta gör så att tavlan blir enkel och tydlig. För att detta ska fungera krävs det att rutan styrs på något sätt av montörerna. För att underlätta deras arbete bör en andonknapp finnas i anslutning till arbetsplatsen. En sådan knapp kan utformas på en rad olika sätt.

Viktigt med översiktstavla samt takttavla per takt

Om det ska fungera att ha en anpassad cykeltid beroende på produktvariant måste cykeltiden kunna visas upp på något sätt. Därför bör det finnas en takttavla per takt som visar den anpassade cykeltiden.

Information från produktionstavlorna kan ses från datorer på kontoret

Denna punkt har valts ut då de företag som besöktes under benchmarkingen som hade denna funktion var mycket nöjda över den.

De tre punkter som valdes att exkluderas ur sammanställningen var följande:

Planen på tavlan baseras på dagsmål

Denna punkt exkluderades i samråd med Bombardier Transportations produktionschef. Då företaget arbetar med standardisering som en del i sitt arbete med 5S är det viktigt att alla produktionstavlor är likadana på alla produktionslinor i fabriken. Produktionschefen påpekade också att produktionsplaneringen i dagsläget är veckobaserad vilket gör att detta är mest logiskt att använda.

Det var enbart grupp 2 som ansåg att dagsmål var nödvändigt att ha med på en elektronisk produktionstavla till Modullinan medan grupp 1 ansåg att både vecko-, och dagsmål skulle fungera att basera tavlan på. Examensarbetarna själva ansåg att veckomål passar bättre då det är mer applicerbart över hela fabriken.

Ur benchmarkingsynpunkt har de flesta företag som besökts under examensarbetet baserat planen på sina elektroniska produktionstavlor på dagsmål alternativt dagsmål i kombination med veckomål. Dessa har dock haft betydligt högre produktionsvolymer än Bombardier Transportation. För Bombardier Transportation lämpar sig veckomål bäst då detta ändå ger en tydlig bild över hur det aktuella produktionsläget ser ut.

Takttid på översiktstavlan

Denna punkt exkluderades då examensarbetarna anser att det inte skulle tillföra Bombardier Transportation något att ha med detta på en elektronisk produktionstavla. I och med att företaget arbetar med flytande takter och cykeltiden skiljer mellan olika produktvarianter och olika takter skulle en genomsnittlig takttid på översiktstavlan enbart bli missvisande.

Exempel på detta kom fram under besöket på Cargotec där de precis som på Bombardier Transportation arbetar med flytande takter. Montörerna ansåg där att den visualiserade genomsnittliga takttiden på tavlan enbart var missvisande och inte tillförde något värde. Både Volvo CE och Scania använde sig av nedräknande takttider på sina elektroniska produktionstavlor. I och med att de har fasta takttider kunde montörerna direkt relatera till hur de låg till tidsmässigt. Därför skapade takttiden där värde för montörerna.

På varje takt i slutmontage kan det finnas aktuell status för samtliga förmontage som ska monteras in på just den takten

Att visualisera samtliga förmontage på respektive takter skulle kräva separata tavlor för varje takt vilket skulle bli för komplext. Alternativt skulle detta tas med på översiktstavlorna för hela produktionslinan vilket skulle innebära extremt mycket information på tavlorna. Detta skulle gå emot det projektdirektiv om att tavlorna ska vara enkla och tydliga. Dessutom förklarade grupp 1 som tog upp detta på workshopen att det skulle kunna lösas med ett kanbansystem och därmed inte behövde vara med på produktionstavlorna. Detta förs vidare till företaget i form av en rekommendation på fortsatt produktionsutvecklingsarbete.

Genom denna sållning har följande punkter valts ut vilka ska användas vid utkastet av slutförslaget:

 Plan-, Är-, och Börvärde

 Planen på tavlan baseras på veckomål

 Ackumulerat släp

 Taktklocka vid varje takt som stoppas vid problem

 Tavlan visar planerade stopp varpå klockan stannar

 Brister och störningar visas på översiktstavlan

 Status för varje takt på översiktstavlan

 Stopptid visas på översiktstavlan per takt

 Störningsrapportering där störningar loggas efter stopp

 Andonknapp kopplad till andonruta på tavlan

 Cykeltiden anpassas efter produkttyp, exempelvis genom skanning

 Viktigt med översiktstavla samt takttavla per takt

 Sammanställningstavla för hela fabriken

 Information från produktionstavlorna kan ses från datorer på kontoret

Rutan i övre vänstra hörnet visar vilken produktionslina tavlan tillhör samt aktuellt klockslag.

I övre högra hörnet syns aktuell aktivitet på produktionslinan samt hur länge den kommer att pågå. produktionsstopp startar en klocka att räkna för att visa hur länge produktionslinan stått still. Utanför ordinarie arbetstider visar tavlan att arbetsdagen är slut med vit som producerats hittills under veckan. Det visas också ett Börvärde som talar om hur många enheter som skulle ha producerats hittills under veckan för att produktionslinan ska ligga i fas med planen. Längst ner visas ett ackumulerat släp som talar om hur produktionslinan ligger till mot den totala produktionsplanen.

Det ackumulerade släpet följer med

Den sista rutan, i nedre högra hörnet, är en andonruta. I denna syns om det är problem på någon takt, vad det är för problem samt hur länge problemet pågått.

Figur 35 – Utkast till slutförslag

Bilden har med åtta av de sexton punkter som ska användas i utkastet. Resterande åtta punkter är tilläggsfunktioner och underfunktioner. Listan nedan visar de resterande åtta punkterna.

Efter detta följer en förklaring om hur punkterna ska fungera tillsammans med tavlan.

 Andonknapp kopplad till andonruta på tavlan

 Störningsrapportering där störningar loggas efter stopp

 Viktigt med översiktstavla samt takttavla per takt

 Taktklocka vid varje takt som stoppas vid problem

 Cykeltiden anpassas efter produkttyp, exempelvis genom skanning

 Återkoppling i montageinstruktionerna för att se hur det egna arbetet ligger till tidsmässigt

 Information från produktionstavlorna kan ses från datorer på kontoret

 Sammanställningstavla för hela fabriken

På varje takt ska det finnas en andonknapp kopplad till andonrutan på tavlan. Med denna knapp ska montörerna kunna signalera att de har störningar och vad de har för störningar. Dessa störningar ska förutom att visas på tavlan även loggas automatiskt i en störningsdatabas så att de ska gå att följa upp senare.

Det ska också finnas en taktklocka på varje takt som stoppas när störningar rapporteras via andonknappen. Då cykeltiderna är olika beroende på produktvariant och takt ska taktklockan med hjälp av exempelvis skanning visa rätt tid beroende på produktvariant. Som stöd till detta ska det också finnas checkpunkter i montageinstruktionerna som talar om hur lång tid det borde återstå av cykeltiden då montörerna når ett visst arbetsmoment. Genom dessa checkpunkter tillsammans med den anpassade cykeltiden får montörerna direkt en indikation om hur de ligger till.

All information som visas på produktionstavlorna bör även kunna ses från datorer på kontoret samt på en sammanställningstavla som visar samtliga produktionslinor i fabriken. Detta för att göra informationen lättillgänglig. Ett utkast till hur en sådan sammanställningstavla skulle kunna utformas syns i figur 36.