• No results found

Vårdgivares rapportering bör göras

In document Transportstyrelsens olycksdatabas (Page 40-42)

6.10 Skyldighet att lämna uppgifter till Strada

6.10.1 Vårdgivares rapportering bör göras

Regeringens bedömning: Vårdgivares rapportering bör göras obligatorisk.

Promemorians bedömning överensstämmer med regeringens. Remissinstanserna: Majoriteten av remissinstanserna, däribland

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Socialstyrelsen, Trafik- analys, Trafikverket, Transportstyrelsen, Statens väg- och transport- forskningsinstitut, Chalmers tekniska högskola AB (SAFER), National- föreningen för trafiksäkerhetens främjande, Svensk Trafikmedicinsk Förening, Motorförarnas Helnykterhetsförbund, Sveriges Motorcyklister

samt Göteborgs, Linköpings och Sollentuna kommuner ställer sig positiva till att vårdgivares rapportering till Strada görs obligatorisk. Sveriges

Kommuner och Regioner (SKR) avstyrker förslaget och påpekar att en

obligatorisk rapportering inte utgör någon garanti för kvalitetsförbättringar av innehållet i databasen. Även Region Norrbotten avstyrker förslaget med en obligatorisk rapportering eftersom det riskerar att bli administrativt betungande för en redan belastad akutsjukvård. Akademiska sjukhuset ser en risk med att göra rapporteringen till Strada obligatorisk, eftersom det kan medföra att Transportstyrelsen får monopol på vårdens skaderegistrering och därmed på vilka typer av skador som ska uppmärksammas och förebyggas.

41 Skälen för regeringens bedömning

Problem med dagens ordning

Till skillnad från vad som gäller för Polismyndigheten finns ingen författ- ningsreglerad skyldighet för vårdinrättningar att rapportera uppgifter om olyckor. Rapporteringen bygger på överenskommelser mellan Transport- styrelsen och varje sjukhus, eller i vissa fall regionen, och att samtycke från patienten inhämtas.

Nyttan av de sjukhusrapporterade uppgifterna i Strada är omvittnat stor. Genom att sammanföra information från Polismyndigheten och sjukvården går det att få en mer komplett bild av de trafikanter som varit involverade i olyckor och bättre uppgifter om de skador som drabbar de inblandade. Detta resulterar i en mer korrekt information om de faktiska trafiksäkerhetsproblemen, vilket underlättar planering och prioritering för trafiksäkerhetsåtgärder. Genom att inkludera information från sjukvården har kvaliteten på uppgifterna och användbarheten av Strada ökat avsevärt. Det finns emellertid vissa problem med sjukvårdsrapporteringen enligt den nu gällande ordningen.

Systemet med individuella avtal som träffas mellan Transportstyrelsen och vårdinrättningarna innebär en tidskrävande administration, framför allt för Transportstyrelsen men även för respektive vårdinrättning. Den frivilliga grunden innebär också att avtal kan sägas upp, eller inte förlängas, vilket medför en osäkerhet om huruvida uppgiftsinsamlingen kan upprätthållas över tid. Ett annat problem är att antalet rapporter från sjukhusen varierar över året utan att detta synes ha sin grund i att antalet olyckor varierar. Dessa förhållanden leder till att de sjukvårdsrapporterade uppgifterna inte håller tillräckligt hög kvalitet för att användas i vissa sammanhang. Här kan det särskilt framhållas att officiell statistik ska uppfylla vissa kvalitetskriterier enligt vad som anges i lagen (2001:99) om den officiella statistiken. På grund av de ovan påpekade bristerna är lagens krav på noggrannhet och jämförbarhet i uppgifterna från sjukvården inte uppfyllda. Vid framställningen av den officiella statistiken används därför enbart de uppgifter som rapporteras från Polismyndigheten, vilket bl.a. innebär att underlag för den officiella statistiken saknas för vissa trafikantkategorier.

Vårdgivares rapportering bör göras obligatorisk

Ett stort antal remissinstanser tillstyrker förslaget att det ska införas en skyldighet för vårdinrättningar att lämna uppgifter mot bakgrund av det stora mervärde som de sjukvårdsrapporterade uppgifterna tillför. Om rapporteringen från såväl Polismyndigheten som sjukvården vilar på obligatorisk grund, förbättras förutsättningarna för att uppnå en hög kvalitet på uppgifterna i Strada. En skyldighet att lämna uppgifter bör leda till att statistik kan skapas i tidsserier och att olycksutvecklingen över tid kan utvärderas på ett mer tillförlitligt sätt. Det faktum att Trafikanalys inte kan använda de sjukvårdsrapporterade uppgifterna som underlag för den officiella statistiken på transportområdet understryker enligt regeringens mening att grunden för rapporteringen behöver stärkas för att nyttan och användbarheten med databasen ska öka. En obligatorisk rapportering bedöms i förlängningen även gagna regionernas verksamhet, eftersom den förbättrar möjligheterna att förhindra olycksrelaterad ohälsa. Regeringen

42

delar inte Akademiska sjukhusets farhåga att en rapporteringsskyldighet medför en monopolisering av vårdens skaderegistrering, eftersom medicinska data avseende patienter även behandlas hos vårdgivaren själv och i olika kvalitetsregister på sjukvårdsområdet.

Några remissinstanser, däribland Sveriges Kommuner och Regioner och

Region Norrbotten, avstyrker förslaget att göra rapporteringen

obligatorisk. Ett av argumenten mot att införa en skyldighet att lämna uppgifter är att rapporteringen tar tid i anspråk från sjukhuspersonalen och att en sådan skyldighet därmed blir betungande för sjukvården. Regeringen konstaterar att de vårdinrättningar som rapporterar till Strada får ersättning från Transportstyrelsen för detta. Kompensationen bör uppväga för den arbetsbörda som en rapporteringsskyldighet medför. Ett par remiss- instanser påpekar vidare att ett obligatorium inte med automatik löser alla brister vad gäller kvalitet och omfattning i rapporteringen. Enligt regeringens uppfattning bör dock en författningsreglerad skyldighet för vårdgivare att rapportera till Strada överlag bidra till en jämnare och mer fullständig rapportering. Regeringen är medveten om att en sådan skyldig- het bör kompletteras med andra stödjande åtgärder för att förbättra underlaget i Strada. Regeringen ser därför positivt på det projekt om kvalitetsförbättrande åtgärder i rapporteringen som Transportstyrelsen driver och där berörda aktörer deltar.

Mot bakgrund av det ovanstående väger skälen för att införa en skyldighet för sjukvården att rapportera till Strada tyngre än de olägenheter som en sådan skyldighet kan medföra för de rapporterande enheterna. Sjukvårdens rapportering bör därför göras obligatorisk. I följande avsnitt behandlas de rättsliga förutsättningarna för detta.

In document Transportstyrelsens olycksdatabas (Page 40-42)