Loading.... (view fulltext now)

Full text

(1)

Sunne 00-02-20

Bäste Broder,

"Det finns män. Det finns stora män. Och så finns det Jan Guillou."

Vad tycker du om den öppningsmeningen, Janne?

Tänkte att min bok Berömda män som varat, skulle börja så. Eller, jag funderar också på några andra titlar: Stora män som aldrig haft fel. Störst, bäst och kaxigast.

Den senare skulle handla om mallgrodorna bland de unga Internetentrepre-nörerna (dom tror dom kan militärhistoria l Pyttsan!), men jag tror inte det blir den boken jag skriver. Vill ju gärna ha något med Tunström-touch. (Efter en vecka här på spat kände jag att jag behövde veta vilka bröder som varit här tidigare, så jag läste hans sista om Sunne. Inte bara jag och Nils Holgersson; skönt att veta.) Och även om jag tänkt att den förra skall bygga på din livshistoria, vill jag även ha ett självbiografiskt inslag. Har en ide om omslaget också: Du och jag, givetvis. I en fransk eller palestinsk miljö. Du med din jägarhatt, jag med min basker. Du med grovkornigt under läppen, jag med pipa eller cigarr.

Ett problem bara. Vi på koncernens morgontidning har ju tidigare givit ut böcker på Norstedts men Svante gillade inte min ide. Eftersom jag tänkte att boken ska sälja rätt bra (tidningen går ju knaggligt), kanske det kan vara något för ditt nya förlag?

Broderliga hälsningar Björn Andersson Den oberäknelige

P.S. När du blir ordförande i klubben, kan du inte göra mig till vice. Har haft lite problem med Expressen på sistone (d j-a Salt) och behöver komma loss. D.S.

Figur

Updating...

Referenser

Relaterade ämnen :