Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2010-10-23

Tid: 15:45

Plats: Hestrahallen Resultat: 41-24 (23-13)

REFERAT

Tack för lektionen!

Vi har under de tidigare matcherna försökt dra upp ett rejält tempo för att på så sätt få dom enkla målen plus att det tröttar ut motståndarna. Vi har också fått ganska bra betalt för detta.

Det började bra mot ett förstärkt Borås U. Vi ledde med 4-1 innan hemmalaget vaknade. När vi försökte dra upp ett högt tempo så svarade dom med att dra på lite till! Detta var det klart bästa laget vi stött på hitills. Dom tränar väl 6 pass i veckan och det vore ju konstigt om inte det syntes på planen. När vi dessutom hade några sjuka plus skadade med oss så orkade vi inte stå emot. Trots detta så tycker jag att siffrorna blev lite för stora. Spelar Borås på detta sättet resten av serien så är det bara andraplatsen kvar att slåss om. Alla kan bättre än detta och jag hoppas att samtliga frisknar till tills på fredag då HP Skövde kommer på besök.

Målskyttar: Jonas J 12, Peter M 4, Tobias I 3, Richard G 2, Johan B 1, Erik H 1, Per S 1

Nossebro IF A - HP Skövde 90

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2010-10-29

Tid: 19:00

Plats: Idrottshallen Nossebro Resultat: 28-30 (15-13)

REFERAT

Vi vek ner oss!

Topplaget HP Skövde var på besök och det kändes som om det var dags att visa att vi hör hemma i toppen av serien. Det var en jämn första halvlek där båda lagen spelade riktigt bra försvarsspel. Vi avslutade dock starkt och kunde gå till pausvila med 15-13. Trots spel en man

(2)

mer i 4 minuter så förmådde vi inte att dra ifrån utan Skövde kunde komma ikapp. Vi följdes åt och vi hade även ledningen med 26-25 men tyvärr så tog vi ett antal felbeslut som avgjorde matchen till gästernas fördel. En grym förlust och samtliga får rannsaka sig själva till nästa match som är om två veckor mot guldkroken u.

Målskyttar: Jonas 8, Per 4, Herman 4, Carl 3, Erik H 3, Johan B 2, Peter M 2, Tobias I 1, Jimmie 1

HK Guldkroken U - Nossebro IF Senior handboll

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2010-11-14

Tid: 14:00

Plats: Guldkrokshallen Resultat: 32-30 (12-18)

REFERAT

En bitter förlust!

Efter en riktigt bra första halvlek så lyckades Guldkroken förstöra dagen genom att spela med ett skevt 5-1-försvar. Tyvärr så löste vi inte detta och i kombination med att orken tröt så kunde hemmalaget gå ikapp och förbi.

Målskyttar

Niklas Johansson 8 (1) Carl Dafgård 5

Peter Mogren 4 Per Stockhem 3 Richard Gunnarsson 3 Johan Börjesson 2 Tobias Ivehag 2 Herman Timmersjö 2 Victor Kalén 1

Nossebro IF Senior handboll - Byttorp

Grupp: Herrlaget handboll

(3)

Datum: 2010-11-22 Tid: 19:00

Plats: Idrotthallen Nossebro Resultat: 31-30 (17-13)

REFERAT

Äntligen!

Efter tre raka förluster så var det äntligen dags att ta en tvåpoängare. Byttorp stod för

motståndet och det är ett lag som är ganska svårspelat. Det är en samling helt oskolade spelare som har ett lag ihop. Det kommer avslut lite varstans och är man inte på tårna så straffar dom dig. Det är heller inte ovanligt att dom kör med dubbel kantinspring med växel och en tick- tackrörelse som avslutning. Rörigt värre men som sagt, efter förutsättningarna så gör dom det riktigt bra. Efter ett ganska slarvigt försvarsspel så kunde vi ändå gå till pausvila i ledning med 17-13. När gästerna åkte på en dubbelutvisning i början av den andra halvan så trodde nog fler än jag att matchen var på väg att avgöras men tji fick vi. Byttorp vann det numerära underläget med 1-0 och bet sig kvar i matchen. Vi gjorde ändå ett litet ryck och ledde med 3 mål när det endast var 1 minut kvar. Byttorp gjorde då 2 snabba mål och hade efter vår straffmiss även chansen att kvittera på ett frikast när slutsignalen hade gått. Som tur var så kunde Jerry tippa frikastet i ribban. Det var lite slarvigt i andra halvlek och vi skulle nog ha avgjort tidigare men 2 poäng är 2 poäng. Nu hoppas vi att alla är friska och krya på fredag då vår trupp har visat sig vara något tunn när ett par spelare är borta pga skada/sjukdom.

Sebastian var den enda som höjde sig över mängden.

Målskyttar kommer senare.

HP Hyveln - Nossebro IF Senior handboll

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2010-11-26

Tid: 20:00

Plats: Sporthallen Tibro Resultat: 29-27 (17-14)

REFERAT

Ännu en slarvig förlust!

Under den första halvan så slarvade vi med avsluten och lät motståndarna kontra in många enkla mål. I den andra halvleken så försökte vi komma ikapp och förbi men det var tyvärr hemmalaget som kunde dra ifrån till en ledning med 26-20. Då fick vi en rejäl utskällning av Ive under en time out. Vi tog oss i kragen och kom så nära som 26-25. Därefter så följdes vi åt

(4)

men tyvärr så klarade vi inte att kvittera Hyvelns ledning utan dom kunde kontra in

slutresultatet med bara sekunder kvar. Självförtroendet är inte på topp just nu och därför så förlorar vi jämna matcher som denna. Hyveln som ställde upp med ett rent juniorlag hade även rättskiparna på sin sida i andra halvlek när allt skulle avgöras. Dom fick väldigt många billiga utvisningar och frikast med sig p.g.a. att vi var mycket större än dem. Det var dock helt ok att dra i tröjor och armar åt andra hållet. Det är ju tyvärr vedertaget bland egentligen samtliga domare i Sverige att det tillåts mycket mer fasthållningar och drag i tröjor om man spelar ett offensivt försvar. Sebastian och Ive kvitterar ut godkänt, resten kan betydligt bättre.

Jonas 6 Börjesson 5 Ivehag 5 Sebastian 3 Mogren 3 (1) Per 3

Niklas 1 Rikard G 1

Nossebro IF Senior handboll - KFUM Trollhättan B

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2010-12-03

Tid: 19:00

Plats: Idrottshallen Nossebro Resultat: 29-25 (12-11)

REFERAT

Stabilt men inte mer.

Ofta när man möter lag som är något sämre än sig själva så blir matchbilden ofta så att så länge som motståndaren märker att dom är med i matchen så kämpar dom med näbbar och klor men så snart som man lägger i en extra växel så viker dom ner sig ganska snabbt. Det stod 12-11 i halvtid men segern var aldrig hotad.

Målskyttar:

Per Stockhem 6 Niklas Johansson 6 Peter Mogren 4 Johan Börjesson 4 Carl Dafgård 3 Herman Timmersjö 2

En dag på jobbet

Avkast 18:30 i ett ödsligt älvhögsborg i Trollhättan. Vi konstaterade innan matchen att detta var en skittid att spela på men att vi skulle göra det bästa av situationen. Och vi spelade väldigt stabilt i den första halvleken, bra försvar och bra avslut framåt. Pausledningen skrevs till 18-12 i vår favör. Tyvärr så tappade vi en hel del koncentration i början av den andra halvleken och hemmalaget åt sig faktiskt både ikapp och förbi. Trollhättan ledde med 25-24.

Undertecknad var dock aldrig orolig och när vi lade i en växel till så kunde inte Trollhättan svara och segern var kassaskåpssäker.

Målskyttar

Jonas Jonson 11 Peter Mogren 8 Niklas Johansson 6 Per Stockhem 3 Rickard Gunnarsson 2 Jimmie Seger 1 Tobias Ivehag 1 Johan Börjesson 1

Inte någon värdemätare

Efter förlusten i Tibro för en månad sedan så hade vi revansch att utkräva. När vi såg på uppvärmningen att dom bara var 6 utespelare plus målvakt så insåg vi att det skulle bli en lätt resa. Lite onödigt att släppa 25 men om man tittar rent individuellt på motståndarna så var dom inte så pjåkiga. Herman kom igång ordentligt med sitt skytte och han kvitterar ut det högsta betyget. Per skötte sig också hyggligt då undertecknad vilade sin dåliga rygg. Nu har vi 3 raka segrar att bygga vidare på inför vårsäsongen.

God Jul och gott nytt år. Nu tar vi det lugnt fram till den 4/1 då vi tränar igen.

Målskyttar Per Stockhem 8 Johan Börjesson 8 Herman Timmersjö 6 Peter Mogren 6 Rickard Gunnarsson 4 Sebastian Johansson 3 Carl Dafgård 3

Niklas Johansson 2 Tobias Ivehag 1

Jonas Jonson

Byttorps IF - Nossebro IF A

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2011-01-08

Tid: Plats: Hestrahallen Resultat: 22-28 (10-13)

REFERAT

Stabil seger!

Byttorp är ett ganska svårspelat lag som verkligen kämpar och sliter och är troligtvis det laget i serien som är tråkigast att möta. Det gör ont och dom ger aldrig upp. Vi visade dock

omgående att vi är det bättre handbollslaget av oss två. Noterbart är att samtliga utespelare kom med i målprotokollet.

(7)

Mogren 8 Jonas 5 Ivehag 4 Börjesson 2 Carl 2 Niklas 2 Richard 2 Per 1 Herman 1 Sebbe 1

Nossebro IF Senior handboll - HK Guldkroken U

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2011-01-14

Tid: 19:00

Plats: Idrottshallen Nossebro Resultat: 32-28 (15-14)

REFERAT

Revansch

Vi hade revansch att utkräva och vi vann utan att egentligen spela särskilt bra. Ett ryck i andra halvlek gjorde att vi kunde vinna med 32-28. Bäst för dagen var Per o Sebbe.

Segersviten bruten!

5 raka segrar sen tog det stopp mot ett duktigt HP Skövde. Som vanligt så är det skolade killar som spelar i skövdelagen. Dom har tränat mycket handboll men har av någon anledning fallit bort på vägen mot elitserien. Vi hade problem med deras hårda och ibland fula försvarsspel.

När vi tröttnade i andra halvlek så kunde dom dra ifrån. Niklas ville dock annorlunda och vi var så nära som 23-25 efter 3 raka NIF-mål av Niklas. Tyvärr så var Skövde kyligare och kunde dra ifrån när vi chansade på slutet. Jag hade inte klagat om hemmalaget hade drabbats av några utvisningar till då dom var uppe i ansiktet på oss ganska ofta. Inte så vansinnigt hårt eller vårdslöst men ändock. Något som också skövdekillarna plus domaren höll med om efter matchen! Mogren var som vanligt stabil

Niklas 7 Mogren 5 Carl 5 Jonas 3 Börjesson 2 Ivehag 2 Herman 1

Vårgårda IK - Nossebro IF

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2011-02-04

Tid: 18:30

Plats: Nya Hallen Vårgårda Resultat: 29-24 (14-14)

REFERAT

Säsongens absoluta lågvattenmärke!

I Per, Peters och Johans frånvaro så kunde tyvärr inte vi övriga bita ihop tillräckligt för att slå ett Vårgårda som vi skall slå 7 dagar i veckan. Första halvan slutade 14 lika efter att båda lagen slarvat både i försvar och anfall. I andra halvlek så drog VIK ifrån och trots att vi kom så nära som 23-24 så kunde VIK hålla ut och vinna med komfortabla 29-24. 10 mål i en halvlek är alldeles för dåligt.

Niklas 8 Carl 5 Sebbe 4 (3)

(9)

Jonas 3 Rickard 2 Ivehag 2

Nossebro IF - Borås HK U

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2011-02-08

Tid: 19:00

Plats: Idrottshallen Nossebro Resultat: 39-32 (17-16)

REFERAT

Revansch

Efter bottennappet mot Vårgårda så var det ett heltaggat NIF som skulle utkräva revansch mot Borås. Borås vann ju ganska komfortabelt i höstas. Borås ställde upp med nästan bara juniorer och dom lät också ganska självsäkra innan matchen. När NIF gick in i pausen och ledde med 1 mål så var vi inte särskilt oroliga då Borås hade haft marginalerna med sig under hela halvleken. Plus att våra avslut kanske inte var dom bästa. I andra halvlek så drog vi ifrån tämligen omgående och när Borås testade en punkt så tog Sebbe och Per ett enormt ansvar.

Alla gjorde en gedigen insats och den andra halvleken kan mycket väl ha varit säsongens bästa!

Meriterande vinst mot serieledarna!

Hemmalaget skulle bara spela hem 2 enkla poäng mot ett omotiverat bortalag. Men tji fick dom! Vi visade redan från start att vi skulle sälja oss dyrt. Med god hjälp från Jerry i kassen så kunde vi dra ifrån till 9-4. Vi spelade med gott självförtroende och bra tålamod i

anfallsspelet. Tyvärr så fuskade vi lite i hemspringet så hemmalaget kunde krypa lite närmre.

Det kändes dock som att vi hade full kontroll på läget och det hjälpte heller inte att

hemmalaget testade både 1- och 2-punkt utan vi kunde hålla ifrån. Slutet blev dock dramatiskt då Karlsborg kvitterade i sitt sista anfall. Vi kom aldrig till skott utan vi fick ett frikast och domaren lät tiden rinna ut. Vår expert på fasta situationer, Niklas Johansson satte bollen bergsäkert i bortre krysset och vi fick segern. Trots att vi inte har något att spela för mer än äran så offrar vi oss hela matchen och det är mycket imponerande. I och med att Karlsborg förlorade så tappade man också serieledningen till Skövde.

Jonas 8 Niklas 8 Sebbe 3 (3) Ivehag 2 Carl 2 Per 2 Rickard 1 Börjesson 1

Nossebro IF Senior handboll - IF Tidaholm U

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2011-02-25

Tid: 19:00

Plats: Idrottshallen Nossebro Resultat: 36-24 (24-11)

REFERAT

Fruktansvärd avslagen hemmaavslutning!

(11)

Sista hemmamatchen för säsongen mot jumbon Tidaholm blev precis så avslagen som vi inte ville att den skulle bli. Vi drog ifrån i början och ledde i halvtid med hela 24-11. Därför så hade vi inte riktigt den kämpaglöd som krävs med oss ut till den andra halvan. Vi avslutade i alla fall med seger. Noterbart är också att trots dom stora siffrorna så lyckades domarna med konststycket att bli kritiserade av både hemma- och bortalaget?! Tack för i år, hoppas vi kan förbättra vår fjärdeplats nästa säsong.

För övrigt så anser jag att Nossebro förtjänar en ny idrottshall!!

Per 7 Ive 6 Rikard 6 Carl 6 Herman 4 Niklas 3 Sebbe 2 Jimmie 1 Börjesson 1

Skara HK U - Nossebro IF Senior handboll

Grupp: Herrlaget handboll Datum: 2011-03-06

Tid: 14:00

Plats: Idrottshallen Skara Resultat: 31-20 (16-10)

REFERAT

Fantastiskt avslagen avslutning!

Ett ungt Skara ville något mer än ett gäng oinspirerade NIF-spelare. Ingen förtjänar något omnämnande. Det märktes att vi inte hade något att spela för.

Jonas 5 Sebbe 5 Carl 4 Herman 3 Rickard 2 Py 1

(12)

2010-09-16 Nossebro IF A-lag - Skara HK U 36 - 25 2010-09-16 Nossebro IF B-lag - KFUM Ulricehamn U 27 - 40 2010-09-24 IF HV Tidaholm U - Nossebro IF A-lag 19 - 43

2010-10-01 Nossebro IF A-lag - IFK Karlsborg 23 - 25

2010-10-01 Nossebro IF B-lag - Herrlljunga HK 22 - 23 2010-10-10 Guldkroken U - Nossebro IF Senior handboll 24 - 17

2010-10-15 Nossebro IF A-lag - Vårgårda IK 40 - 32

2010-10-15 Nossebro IF B-lag - Kropps 10 10 - 23

2010-10-23 Borås HK U - Nossebro IF A 41 - 24 Ref »

2010-10-29 Nossebro IF A - HP Skövde 90 28 - 30 Ref »

2010-11-14 HK Guldkroken U - Nossebro IF Senior handboll 32 - 30 Ref » 2010-11-22 Nossebro IF Senior handboll - Byttorp 31 - 30 Ref » 2010-11-26 HP Hyveln - Nossebro IF Senior handboll 29 - 27 Ref » 2010-12-03 Nossebro IF Senior handboll - KFUM Trollhättan B 29 - 25 Ref » 2010-12-03 Nossebro IF Senior handboll - KFUM Trollhättan B 29 - 25 Ref » 2010-12-12 KFUM Trollhättan B - Nossebro IF Senior handboll 29 - 33 Ref » 2010-12-17 Nossebro IF Senior handboll - HP Hyveln 41 - 25 Ref »

2011-01-08 Byttorps IF - Nossebro IF A 22 - 28 Ref »

2011-01-14 Nossebro IF Senior handboll - HK Guldkroken U 32 - 28 Ref »

2011-01-21 HP Skövde 90 - Nossebro IF A 29 - 25 Ref »

2011-02-04 Vårgårda IK - Nossebro IF 29 - 24 Ref »

2011-02-08 Nossebro IF - Borås HK U 39 - 32 Ref »

2011-02-20 IFK Karlsborg - Nossebro IF 26 - 27 Ref »

2011-02-25 Nossebro IF Senior handboll - IF Tidaholm U 36 - 24 Ref »