NEWS

Good to Great Tennis Academy

Månaden innehöll ännu en gång många tävlingar för våra spelare.

Milos tog hem dubbeltiteln i Jönköping och Fanny Östlund tog bland annat hem en singeltitel i Turkiet. Rebecca Peterson visade även på bra spel i Asien.

Den svenska inomhussäsongen är igång på riktigt och träningen i Järfälla är hård på banan och i gymmet.

TE- Slovenien

(2)

Challenger - Jönköping

Vårt Pro-team befann sig i slutet av

månaden i Jönköping och det var dags för Challenger turneringen.

Spelare som var på plats var Milos Sekulic, Daniel Appelgren, Linus Frost, Sam Taylor och Team Catella spelaren Karl Friberg.

Coacher med på resan var Gianluca och Peter.

Milos spelade dubbel tillsammans med Markus Eriksson, de visade på bra spel och coach Gianluca var väldigt nöjd med

prestationen genom hela tävlingen, något som också resulterade i titeln. Kul! Stort grattis Milos!

Milos spelade även singel och vann tre kvalmatcher för att då stå i huvud, där tog det dessvärre stopp i första.

Resten spelade i huvud men det gick tyvärr trögt och som bäst kom Daniel till andra omgången.

Future - Falun

Pro-Teamet åkte veckan efter upp till Falun för en Future, coach Gianluca följde även med på denna tävling.

Spelare som deltog var Milos, Daniel, Linus och Sam.

Sam förlorade dessvärre redan första matchen i kvalet medan Daniel vann de tre matcherna som behövdes och kvalade in.

Han vann sedan första matchen mot en spanjor men förlorade tyvärr andra

omgången mot den kommande segraren i tävlingen. 6-7 4-6.

Linus förlorade tyvärr redan i första omgången.

Milos spelade endast dubbeln och detta gjorde han återigen med Markus Eriksson.

De var andraseedade i tävlingen och spelade också efter förväntningarna. Väl i final förlorade de tyvärr mot det

förstaseedade paret. En kille från Filippinerna/USA. 4-6 6-7.

Linus och Daniel spelade tillsammans, de tog sig fram till semin där de stötte på just Milos och Eriksson.

Gianluca ser framsteg i varje tävling och efter dessa två blev det träning och uppladdning inför och nästa tävling, i Estland.

Milos tillsammans med partner Markus Eriksson

(3)

Champions Bowl

Coach Martin var tillsammans med spelarna June Björk och Lisen Rinman i Umag, på juniortävlingen Champions Bowl. En tävling många utav de bästa juniorerna från Europa deltar i.

June och Lisen spelade bra under veckan.

Dubbeln spelade de tillsammans och de tog sig hela vägen till final och vinst. Grattis!

I singeln gick det tyvärr inte lika bra för Lisen som vann en utav tre matcher. June tog sig vidare till spel i consulation något hon gjorde väldigt bra och hon vann match efter match upp till final. Hon vann även denna, kul att se!

TE - Slovenien och Kroatien

Tsegai Gebremeskel och Henrik Bladelius spelade två TE tävlingar, en i Slovenien och en i Kroatien. Coach Robin var med på dessa.

I singleln så förlorade dessvärre Tsegai redan i andra matchen mot en seedad

hemmaspelare.

Henrik spelade bra och vann första och andra omgången i raka set. I tredje mötte han en kille från Österrike, dessvärre tog det stopp för honom med förlust i tre set.

Dubbeln spelade de tillsammans och de vann upp till kvartsfinal. Det blev förlust mot ett seedat kroatiskt par som sedan stod som finalister i tävlingen.

I andra tävlingen tog sig Tsegai till tredje omgången, där fick han tyvärr stryk mot sjunde-seedade Alen Bill.

Henrik fick det direkt tufft mot en kroat. Han spelade bra men förlorade i en tresetare mot den kommande semi-finalisten.

I dubbeln tog de sig till en andra omgången men fick en tuff lottning och stötte på andraseedade paret med förlust 7-10 i ett match-tiebreak.

Summerat en bra erfarenhet för killarna!

Coach Martin tillsammans med gästspelare Maria, Lisen och June

(4)

Fanny Östlund

Fanny spelade tre tävlingar under september. Hon har varit i bra form en längre tid och gjort bra resultat i samtliga tävlingar hon ställt upp i. Och denna månad blev inget undantag heller.

De två inledande tävlingarna spelades i Turkiet.

I den första tävlingen vann hon dubbeltiteln tillsammans med Jasmina Tinjic från

Bosnien/Herzegovina. Grattis!

Singelspelet gick även det bra och hon tog sig upp till semi, en match hon tyvärr förlorade 6-7 i ett avgörande set.

Andra tävlingen tog det ett tidigt stopp i dubbel men i singeln gick hon hela vägen och tog hem tävlingen, stort grattis Fanny!

Finalen vann hon mot ryskan Amina Anshba.

Den avslutande tävlingen spelade hon i Libanon och i dubbeln spelade hon med Team Catella spelaren Jacqueline Cabaj Awad. Inte bara kul att se dem spela tillsammans utan det gav även resultat, tyvärr blev det ingen titel men en välförtjänt finalplats.

Fanny efter andra veckan

Singeln vann hon upp till semi, hon förlorade denna mot en äldre fransyska i raka set.

Fanny gör återigen en väldigt bra prestation i samtliga tävlingar hon ställer upp i, coach Andre ser framsteg och är glad att hon går långt i varje tävling vecka efter vecka.

(5)

Team Catella

Rebecca Peterson - Bra spel i Asien

Rebecca har i september spelat i Asien. Efter US-Open var det tre tävlingar, två i Kina och en i Japan.

Den första spelades i Dalina, Kina och det var en 125.000$. Tyvärr blev det tufft för henne i första matchen. Hon förlorade mot en bättre rankad kinesiska, 6-7 4-6.

Andra tävlingen spelades i Tokyo. Det blev dessvärre även där en tidig förlust för henne. Hon mötte polskan Magdalena Frech, och förlorade 2-6 i avgörande set.

Den tredje tävlingen var WTA tävlingen i Guangzhou, Kina. Rebecca spelade på hög nivå och tog sig enda fram till kvartsfinal. I kvarten mötte hon den äldre och bättre rankade spelaren

Aleksandra Krunic från Serbien. Rebecca fick det tufft och förlorade i raka set mot den 55e rankade motståndaren. Dock en väldigt bra tävling utav Rebecca, kul att se!

Hon avslutade månaden med träning hemma på akademin.

(6)

Rebecca Peterson Född: 1995 Ranking:

WTA 210 Sverige 2

Tränarteamet runt Team Catella 2017

Teamet som är med och stöttar tjejerna i Team Catella ser ut som följer under 2017.

Ansvarig tränare:

Andre Rizzoli

Övriga tränare på Good to Great Tennis Academy:

Magnus Norman, Nicklas Kulti, Mikael Tillström, Johan Örtegren, Johan Hedsberg, Robin Brage, Martin Öhrman, Peter Carlsson, Gianluca Marchiori, Joakim Nyström och Igor Tubic Fysisk träning/kiropraktor:

Viktor Tuurala/Tim Lindberg

Jacqueline Cabaj Awad Född: 1996 Ranking:

WTA 491 Sverige 6

Jacqueline Cabaj Awad

Jacqueline spelare i Ungern och Lebanon i september.

I Ungern var det en $25.000 tävling med inledande spel i kvalet. Hon vann första matchen i raka set och kvalfinalen vann hon även den.

Väl i huvud stötte hon på en

hemmaspelare, en match hon utan några som helst problem tog hem i raka set.

Tyvärr blev det förlust i andra omgången då hon mötte Greta Arn. En rutinerad motståndare född 1979.

I Lebanon var det en $15.000 tävling som skulle spelas. Jacqueline tog sig till en välförtjänt kvartsfinal, väl där mötte hon GTG spelaren Fanny Östlund och förlorade dessvärre i raka set.

I dubbeln spelade hon tillsammans med Fanny och de tog sig hela vägen till final. I finalen mötte de ett turkiskt/egyptiskt par, tyvärr resulterade det i förlust, 4-6 5-7.

(7)

Filip, Karl och Jonas

Killarnas månad har till mestadels innehållit tuff träning. Alla tre tränade hemma på akademin och det var bra veckor för Karl och Filip. Dessvärre har Jonas knäskada uppenbarat sig igen och han är tvungen att hålla sig borta från tennisbanan. Det var fys och rehab som gällde den senare delen av september.

Karl åkte till Jönköping i slutet av månaden och deltog i Challenger-turneringen som spelas där för andra året i rad. Tyvärr stötte han på den tre år äldre GTG-spelaren Daniel Appelgren i första omgången. Det blev förlust raka set.

Karl Friberg Född: 1999 Ranking: