• No results found

Om tjänsten Inloggning Skapa konto Glömt användarnamn Startsida Kategorier/menyer Varumärken...

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "Om tjänsten Inloggning Skapa konto Glömt användarnamn Startsida Kategorier/menyer Varumärken..."

Copied!
10
0
0
Show more ( Page)

Full text

(1)

MANUAL

Innehållsförteckning

Om tjänsten ... 2

Inloggning ... 3

Skapa konto ... 3

Glömt användarnamn ... 4

Startsida ... 4

Kategorier/menyer... 4

Varumärken ... 4

Mitt sortiment ... 4

Lägga till produkter ... 5

Lägga in egen produktinformation (priser, toppings m.m.) ... 6

Lägga in ett styckpris ... 7

Lägga in ett multipris-erbjudande (Köp 3 för 25,90 kr) ... 7

Lägga till toppings ... 7

Ändra vikt ... 7

Eget produktnamn ... 7

PLU kod ... 8

Spara / Ladda upp prisfil ... 8

Dokumentmallar/skapa dokument ... 9

(2)

2 Om tjänsten

Lantmännen Unibakes varumärken Bonjours produktdatabas ligger online på OPV som är en webbaserad produktdatabas med bild- och produktinformation. I OPV Online lagras högupplösta produktbilder, miljöbilder, logotyper, produktinformation såsom innehållsdeklaration, näringsinformation, allergiinformation, produktmärkning, EAN och övriga koder.

I tjänsten för etiketter och butiksmaterial kan ni själva skapa önskade etiketter, multiprisskyltar , beställningslistor, PLU-listor och produktfaktablad.

(3)

Inloggning

www.lantmannen-unibake.se Klicka på länken ”Till etiketter & butiksmaterial. För att kunna använda tjänsten behöver du ett konto.

Skapa konto

Om du redan har ett konto sedan tidigare (hos Vaasan eller Lantmännen Unibake) så loggar du in som vanligt eller skapar ett nytt konto. Är du ny kund klicka på Skapa konto. Fyll i dina kontaktuppgifter och klicka på ”Skapa konto”. Samtliga fält måste fyllas i. Dina personliga inloggningsuppgifter med

användarnamn får du direkt på webben samt till den angivna mailadressen. Skriv upp ditt användarnamn/login. Skriv in ditt användarnamn och kryssa i ”Kom ihåg mig” så lagras ditt användarnamn automatiskt då din dator. Klicka sedan på Logga in.

(4)

4 Glömt användarnamn

Om du glömt ditt användarnamn, kan du klicka på ”Glömt Login” under inloggningsrutan. Fyll i de

uppgifter som önskas så skickas dina uppgifter till den mailadress som du uppgivit när du skapade kontot.

Startsida

Att skapa etiketter, PLU-listor, faktablad, sortimentlistor m.m. börjar alltid med att man väljer de produkter som man vill ha med. Dessa kan man leta upp på tre olika sätt – bläddra bland kategorier, bläddra bland varumärken, eller söka.

Kategorier/menyer

Efter att du loggat in, bläddrar eller söker du dig fram till de produkter du vill använda genom menyerna/sökfältet till vänster. Därefter klickar du på ”Lägg till produkt”. Den kommer då att visas i listan över tillagda produkter längst nere till vänster. På startsidan finns även den senaste

kundinformation samt en kort beskrivning hur du går vidare.

Varumärken

Varumärkena fungerar precis som kategorierna. Klicka på ett varumärke, så visas alla produkter tillhörande varumärket.

Mitt sortiment

De flesta butiker har bara en del av produkterna i sitt sortiment. Därför finns en funktion som låter er snabba upp och förenkla ert arbete genom att välja ut de produkter som ni har i ert sortiment och sedan bara jobba mot detta urval av produkter. Som ny användare är det viktigt att du lägger till alla aktuella produkter genom att söka dig fram i produktgrupperna i menyerna till vänster. Till vänster finns ett fält för att söka produkter. Här skriver du bara in en eller flera söktermer och klickar på sökknappen, så söker den igenom varumärke, produktnamn, GTIN/EAN, artikelnummer och innehållsförteckning.

Vid varje produkt finns därför en knapp där det står ”Lägg till i Mitt sortiment” (alt. ”Ta bort från Mitt sortiment” om den redan är tillagd). Så fort ni klickar på ”Lägg till i Mitt sortiment”-knappen, kommer ni att se att ni får en menystruktur ute till vänster som byggs upp efter hand som ni lägger till produkter.

(5)

Denna är uppbyggd precis som i menyn ovanför, men innehåller bara de produkter ni lagt till i ”Mitt sortiment”. Klickar ni på ”Mitt sortiment” ovanför menyn, listas alla produkter i ert sortiment.

Lägg till produkter

När du hittat en produkt du vill använda, behöver den läggas till i ”kundkorgen”. Detta gör man genom att klicka på knappen ”Lägg till i etikettlistan”. Den kommer då att dyka upp i listan över tillagda produkter längst nere till vänster. Om du vill lägga till samtliga produkter som just nu visas, finns en knapp ovanför produktlistningen där det står ”Lägg till ALLA produkter”.

När du lagt till alla produkter du vill använda, klickar du på ”Välj dokumentlayout”. Den knappen tar er till nästa steg, som låter er välja layouten på det som ska skapas.

(6)

6 Lägga in egen produktinformation (priser, toppings mm)

Vill du fylla i priser, toppings eller liknande, klickar du på ”Lägg in priser, jämförspriser och toppings”- länken som ligger lite längre ner på sidan.

Du får då upp en sida där du kan ange:

- Pris per enhet, ex 19,90 - Multipriser ex 3 för 15 kr

- Toppings med både färdiga alternativ samt möjlighet att skriva egen text.

- Eget produktnamn, ex Solbulle, Kvantumlimpan.

- Egen PLU-kod

- Ändra vikt (om t ex toppings påverkat vikten).

(7)

Om ni bara vill redigera en enskild produkts information, går detta även att göra direkt från

produktlistningen genom att klicka på länken ”Lägg till eller ändra produktinformation pris, topping, namn, PLU-kod mm”.

Lägga in ett styckepris

Om ni vill ange ett styckpris, fyller ni bara i pris-fältet. Jämförpriset räknas ut automatiskt baserat på produktens vikt. Använd kommatecken som decimaltals-separator. Om ni vill, kan ni byta enhet på såväl produkten som jämförpriset. Klicka bara på rullgardinsmenyn till höger för att välja mellan ett antal olika alternativ.

Lägga in ett multipris-erbjudande (Köp 3 för 25,90)

Om ni vill använda någon av multipris-etiketterna, behöver ett multipris anges.Klicka på Multipris, så öppnas ett nytt prisfält. Detta fungerar precis likadant som det vanliga prisfältet, men med den skillnaden att man måste välja ”Antal produkter” som erbjudandet ska gälla. Ex. fyll i 3 för 25,90.

Lägg till toppings

Butiker som ändrar på en produkt genom att lägga till olika toppings, behöver ange detta. För att göra det, klickar du på ”Toppings”. Här kan du bocka för ett antal olika standard-toppings. Så fort en topping bockas för, läggs där på en schablonvik på produkten (vilket påverkar jämförpriset, olika schablonvikt för olika toppings). Toppingens innehållsförteckning kommer dessutom att läggas till automatiskt i produktens innehållsförteckning. Om ni har en topping som inte finns med i listan, kan du skriva in egna i textfältet under. Tänk dock på att även skriva in toppingens ingrediensförteckning på samma sätt som syns på bilden. Det är alltid svårt att veta hur mycket av en topping som används. Det går exempelvis åt betydligt mer frön till en brödlimpa än en bulle. Därför kan ni ändra produktens vikt om ni vill. Tänk även på att den topping som ni i butik adderar till produkten också skall deklareras i enlighet med

märkningsreglerna (t ex ägg). Vi har implementerat en funktion i etikettsystemet som gör det möjligt för er att märka ut allergener på ett enkelt sätt genom att markera allergenen och sedan trycka på ”allergen knappen”. Då markeras allergenen med VERSALER så som allergenerna deklareras i

ingrediensförteckningen. Det går även att skriva allergenerna med VERSALER.

Ändra vikt

För att ändra produktens vikt, klickar ni på ”Ändra vikt”. I fältet fyller ni i produktens totala vikt inkl. alla toppings och liknande, i gram. Jämförpriserna kommer att räknas om per automatik.

Eget produktnamn

Om ni lagt hallonsylt i en vaniljmuffin, kanske ni vill ändra produktnamnet från ”Vaniljmuffins” till

”Hallonmuffins”. Detta gör ni genom att expandera ”Eget produktnamn” och fylla i det namn ni vill att produkten ska ha i stället.

(8)

8 PLU-kod

Om ni ska skapa en PLU-lista, är det bra om ni fyller i produktens PLU-kod. Då får ni såväl PLU-koden som en streckkod genererad i dokumentet. Expandera bara ”PLU kod”-fältet och fyll i koden. Om ni vill ha en streckkod, får PLU koden bara innehålla siffror.

Spara/Ladda upp prisfil

När ni fyllt i informationen färdigt, klickar ni på en av spara-knapparna. Det är av sekretesskäl som där finns två olika alternativ. Klickar ni på ”Spara”, kommer priserna att sparas i en fil på vår server, som laddas in per automatik nästa gång ni loggar in. Smidigt och praktiskt.

Om ni inte vill att era prisuppgifter sparas på vår server, finns ”Spara tillfälligt och till fil”. Då sparas bara informationen tillfälligt i minnet på vår server, och raderas per automatik så fort ni loggar ut (eller loggas ut automatiskt efter en viss tids inaktivitet). Men för att inte allt ska gå förlorat till nästa gång ni ska använda tjänsten, kommer ni att få möjligheten att spara prisfilen på er egen dator istället.

Nästa gång ni loggar in, kan ni ladda upp prisfilen till oss genom att klicka på bläddra, välja filen, och därefter klicka på ”Ladda upp”. Då laddas prisfilens data åter in tillfälligt i minnet på servern. Prisfiler kan även användas för att dela information mellan exempelvis butiker inom en viss kedja. Om alla har ungefär samma priser och samma utformning, kan man gå in och fylla i all information, klicka på ”Spara tillfälligt och till fil”, och sedan skicka filen till sina kollegor, så kan de ladda in filen i systemet och på så sätt slippa fylla i informationen själva.

Ingen information försvinner när man sparar. Så om man lagt in information på ett antal produkter tidigare, och sedan lägger in information på andra produkter, kommer informationen på de tidigare produkterna att ligga kvar även om de inte redigeras just då.

Klicka sedan på <<Tillbaka för att sedan välja dokumentmall.

(9)

Dokumentmallar/skapa dokument

Här finns flera olika mallar att välja på, t ex finns hyllkantsetiketter i tre olika format och scrolla ner så ser du fler funktioner allt från produktfaktablad, PLU-listor till butiks A4-blad.

Nu är det bara att klicka på den mall du vill använda dig av. För varje produkt som lagts till, kommer ett ex att genereras med den valda layouten. Om man exempelvis lagt till fyra produkter och väljer en produktblads-mall, kommer det att resultera i fyra sidor – en helsida per produkt. Väljer man däremot en mall som kan ha flera produkter på varje sida, kommer den att lägga ut så många produkter per sida som får plats. Beroende av vilken layout som väljs, kan man ställa in olika saker. Listan med inställningar finns under dokumentlayouterna, längst ner på sidan. I fallet med etiketter, kan man exempelvis välja hur många av varje etikett man vill skapa, välja om EAN-koden ska visas eller döljas, vilken pappersstorlek mm. För andra mallar är nästan alla inställningar låsta. När allt är valt och inställt, klickar du på ”Skapa dokument”-knappen längst ner på sidan. Dokumentet kommer då att skapas (beroende av vald mall och antal produkter kan det ta en stund).

(10)

10

De mallar som du väljer sparas som PDF:er i högra kanten. Den senast sparade mallen hamnar alltid högst upp. Om popuper tillåts, kommer dokumentet att öppnas per automatik i ett nytt fönster så fort det skapats. Annars får du klicka på ”Öppna”-knappen om du vill öppna det och skriva ut artiklarna.

Ni har även möjlighet att spara ner dokumentet till disk genom att klicka på ”Spara”-knappen, eller skicka en nedladdningslänk till någon via mail genom att klicka på ”Skicka”-knappen och fylla i vilken adress det ska skickas till. du vill spara den till din dator eller klicka på mailikonen om du vill skicka filen per mail.

LYCKA TILL!

References

Related documents

Då det i fråga om samtliga andra diktmanuskript av Ekelöfs hand som jag haft tillfälle studera förhåller sig så att rubrik eller titel finns utsatt endast

Conse- quently, the present communication extends the range of available surface chemistries on MXenes and facilitates tailoring of the amount of Cl terminations, from mixed (O + F +

För att komma till din föreningssida loggar du först in på din egna Facebook och i vänstra menyn ska du klicka på &#34;Sidor&#34; så kommer du få upp alla sidor som du

Vid egna mätningar eller observationer (t.ex. lukt- eller synintryck) rekommenderar branschen att av- vikelser som har betydelse för livsmedels- eller fodersäkerheten dokumenteras

Anmälan via Kalendariet på hushallningssallskapet.se/vastra eller direkt till Bengt Andréson, 070-829 09 31 eller bengt.andreson@hushallningssallskapet.se senast den 3 december....

Du som köper eller får mjölk direkt från gården behöver därför förvara mjölken rätt och hetta upp den innan du dricker den.. Opastöriserad mjölk kan innehålla bakterier

Lean Lantbruk större företag för dem som har fyra sysselsatta eller fler och Lean Lantbruk mindre företag för dem som är enmansföretagare eller har upp till tre

Hushållningssällskapet och HIR Skåne samverkar med Arbetsförmedlingen med att hjälpa nyanlända till arbete inom de gröna näringarna, under perioden juni 2016 till juni

Stötta Attention i deras arbete med föräldrar till barn med neuropsykiatriska diagnoser?. Stötta FUB i

Om du gör en anmälan för att du exempelvis ska byta en öppen spis till en braskamin eller byta till en ny braskamin behövs ingen fasadritning..

Det vanligaste är att söka förhandsbesked för att bygga ett nytt hus på en obebyggd tomt utanför detaljplanerat område, till exempel om du äger eller ska köpa en obebyggd

Situationsplanen som är baserad på kartunderlaget du fått från oss innehåller information om tomten/fastigheten och visar var muren är placerad i förhållande till byggnader

Den visar bland annat våningsplan, rumshöjder och taklutning och behövs för att kunna bedöma tillbyggnaden utifrån gällande bestämmelser. Sektionsritningen är också

Om du av någon anledning inte vill skriva under det begärda intyget och vill ha mer information kan du vända dig till Ulricehamns kommuns byggenhet. Råd till dig som

Kontoutdrag över de tre senaste månaderna för alla dina bankkonton inklusive uppgifter om fonder, pensionssparande, aktier och obligationer.. Kontoutdrag ska ges från alla myndiga

Vi sparar endast personuppgifterna så länge som krävs för att valen skall kunna genomföras enligt stadgarna.. Vem vill du ge förtroendet att leda

Nu är det dags att föreslå medlemmar till sektionsstyrelsen för Sektion Sjukvård syd Keolistrafiken samt till Kommunal Stockholms Läns Representantskap 2020.. Ta din chans

• Kom överens med någon närstående, till exempel en familjemedlem, vän eller granne, som kan ta hand om djuret om det skulle behövas.. • Ta reda på vad det finns för

Johan är medgrund- are av det nationella antidopningsnätverket PRODIS (Prevention av dopning i Sverige), har skrivit en veten- skaplig rapport om dopning och kosttillskott vid

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du uppfylla kraven både för anställning och studier, det vill säga:.. • Bli antagen på utbildningen

that different filmmakers and theoreticians choose different aspects of a film project or a film when describing its ability to constitute a political act: some stress the

Anbudsgivaren/Företaget kan själv, via ”Mina Sidor” (kräver e-legitimation), ta fram en digital SKV 4820 där skuldbelopp avseende skatter och avgifter hos Kronofogden

☐ Leverantören, som är etablerad i annat land än Sverige, och där intyg enligt ii inte utfärdas, försäkrar på heder och samvete att allvarliga ekonomiska svårigheter