Sidan har lite problem med Sequenciality ifall man har för mycket text i en ruta

Full text

(1)

1.2

Balance: Gränssnitt har ingen balans då det inte finns någon fast bredd Symmetri: Har några passande färger och menyn går hela vägen Innehållet har någon regularity

Sidan har samma upplägg på alla sidor (predicitability)

Sidan har lite problem med Sequenciality ifall man har för mycket text i en ruta De mesta innehåll är på samma höjd och placering ( Simplicity)

1.3

Förbättringspunkt

Layout: Gränssnittet ska ha en fast bredd så innehållet ligger i mitten av sidan.

Kontrollerna ska ligga på samma placering på alla sidorna Fylla tomrum på sidan

2.1 -

 Tycker min redigera och ta bort knapp har jag gjort på ett bra sätt då man skickas till en annan sida för att ta bort, men när man trycker för att kommentera ett videoklipp/bild så är jag ganska skeptiskt och borde göra så man får en iframe eller något för nu så kommer det ner som en drop-downlist ruta med kommentarerna vilket ser ganska fult ut och ha iframe skulle nog passa bättre in.

 Jag har grupperat det på vissa funktioner som ta bort och redigera då man skickas till annan sida och det ligger under ett videoklipp/bild på uppladdningsidan så man ser , borde nog också göra det på uppladdningsidan antingen så ska jag lägga det på egen sida eller så ha något som delar upp de så man ser lite tydligare genom någon styling eller ha något för att göra det mer tydligt. Borde också ha pagingen som är i uppladningssidan mer intill bilderna för de är ju bara för visa vilka bilder man själv har.

2.2 Gruppen sa att jag borde göra något så man kan se att mina bilder och uppladdningsfunktionen inte riktigt är samma sak så man ser funktionalliteten med uppladdningen inte har något med bilderna.

(2)

3.1

 Färgerna harmoniserar med varandra då det är liknande färger men ska ändra till en vitare nyans så det är grå och vit så de är mer harmonisk till min målgrupp

 Göra så att knapparnas och textboxar, kommentar rutor och texterna har mer passande färger till min målgrupp så det passar bättre för nu så jag bara valt några färger som jag tyckte

 Borde nog ge login knappen speciellt utseende så det sticker ut för det är igentligen funktionen som jag vill att användarna ska göra på min sida för att kommentera eller administrera sina bilder/videoklipp

3.2

Fick kritik om att färgerna inte passade när det gäller mina texter

Ändra färgerna i helhet för grått så jag ska göra det jag skrev ovanför och ändra till vitt och grå eller grön och vitt för inte har för enskild färg och ha antingen vit och grönt för att ljusa upp sidan lite

4.2

 Effektivitet: Ja, har ju gjort så att videoklippen sorterade beroende på vad det handlar om genom drop-downlist så ifall en användare vill se något som har med sport och göra så kan dom bara välja den kategorin så får dom allt som har med det att göra.

 Learnability och Memorability: Eftersom jag har så simpel hemsida så krävs det inte riktigt några förkunskaper att komma ihåg något.

 Kul/Underhållande: På grund av att de som besöker sidan är av samma målgrupp så kommer dom säkert ha någorlunda samma intressen som dom innan som laddat upp innehållet.

 Tydlighet: Navigationen gör det rätt tydligt för användaren att förstå vad det handlar om men texten som presenteras vid startsidan gör det någorlunda tydligt men skulle säkert behövas lite mer för namnet på sidan gör det inte så tydligt.

4.3

Försöka förbättra mitt sätt att förmedla det sidan handlar om så man förstår direkt då man besöker sidan

(3)

5.1

Förbättringspunkter

Gränssnittet ska ha en fast bredd så innehållet ligger i mitten av sidan.

Kontrollerna ska ligga på samma placering på alla sidorna Fylla upp tomrum som finns på sidan

Gruppera funktionerna så det blir tydligare för användaren

Ändra allmänt färgerna på sidan så det passar mer till målgruppen (Bakgrund, Text, Knappar)

Jag vet nu att det är viktigt att färgerna är anpassade efter målgruppen och att man ska gruppera funktionerna så användarna får en tydligare upplevelse vad det handlar om.

Fokus på överordnad struktur, Fokus på fuktionella detaljer i gränsnittet, Fokus på estetiska detaljer i gränsnittet tyckte jag var de mest användarbara checklistorna och det var för jag inte hade någon riktigt syn på hur jag skulle göra och nu så har jag fått bättre förståelse

Checklistor är användbara på de sättet att man följer en struktur istället för att göra så man själv tycker så får man det på ett bättre sätt.

(4)
(5)
(6)

Figur

Updating...

Referenser

Updating...

Relaterade ämnen :