Har du koll på FSAstuds aktiviteter? STUDinfo Höstterminen 20121

Full text

(1)

Har du koll på

FSAstuds aktiviteter?

(2)

Engagera dig du också!

Nästa termin vill vi påverka ännu mer, anordna fler aktiviteter och ha ännu roligare. Då behöver vi fler

perspektiv och mer idéer. Kort sagt – vi behöver dig!

Genom FSAstud har du möjlighet att påverka och förbättra såväl arbetsterapeututbildningen som

arbetsterapeutstudenters studiesociala situation.

Ett engagemang i FSAstud ger dig dessutom värdefulla meriter inför yrkeslivet och vänner för livet.

Du hittar kontaktuppgifter till alla lokala styrelser och den centrala styrelsens ledamöter på FSAs webbplats,

www.fsa.se/fsastud. Hoppas att vi ses i vår!

STUDinfo, höstterminen 2012

© Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter Layout: Gelinda Jonasson

Foto: Colourbox

Tryck: FSA, Box 760, 131 24 Nacka www.fsa.se

(3)

FSAstud Lund

Under höstterminen 2012 har vår lokala styrelse i Lund anordnat två stycken ”soppevent”

där vi har bjudit in arbetsterapeutstudenter att komma och äta gratis lunch och lärt dem mer om vårt arbete i FSAstud, samt pratat med andra studenter från de olika terminerna. Innan eventen har vi tillsammans i styrelsen samlats hemma hos någon av oss för att laga och provsmaka sopporna vilket har varit mycket trevligt.

Våra styrelsemöten har hållits dels på lärosätet men även via Facebook. När vi träffas brukar vi antingen äta lunch ihop eller fika, diskutera kommande aktiviteter och hur vi ska bli bättre på att samarbeta mellan de olika utbildningarna i Lund.

Ibland ses vi även utanför skolan och hittar på saker tillsammans så som filmkvällar, bakning och matlagning. I september var vi på föreställningen DansFunk på Skånes dansteater, där det var personer med funktionsnedsättningar som uppträdde, vilket var mycket spännande och lärorikt att gå på.

Under Arbetsterapins dag den 18 oktober anordnade FSAstud Lund en föreläsning om hur man kan arbeta tillsammans med en vårdhund inom våra yrken som arbetsterapeuter, sjuksköterskor och sjukgymnaster. I samband med detta hade vi också bakat olika sorters cupcakes som vi bjöd alla som deltog.

Höstterminen 2012 kommer att avslutas med den sedvanliga rosceremonin där vi tackar av arbetsterapeuter från termin 6 innan de ska ge sig ut i arbetslivet.

Under vårterminen 2013 hoppas vi i FSAstud Lund kunna anordna fler spännande aktiviteter som ni som arbetsterapeutstudenter är intresserade av att medverka på. Bland annat har vi planer på att ordna en föreläsning med en kille som har levt med MS sedan han var en ungdom på högstadiet. En annan aktivitet vi funderar på är att besöka en visningslägenhet i Helsingborg som är anpassad för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva och bo där. Tveka inte att hänga på om du vill engagera dig eller vill vara med att påverka och välja vilka aktviteter vi ska anordna nästa termin.

Har du frågor eller är intresserad av att delta på våra möten? Maila oss på fsastudlund@hotmail.com. Vi finns även på facebook – FSAstud Lund!

God Jul och Gott Nytt År önskar FSAstud Lund!

(4)

4

FSAstud Göteborg

Under hösten har en ny styrelse för FSAstud Göteborg bildats. Den består av:

• Therese Ivarsson, ordförande

• Jonna Jonsson, vice ordförande

• Emmy Bergstedt, informatör

• Eleanor Davies, kassör

Vi önskar bli fler i den nya styrelsen och kommer att satsa på rekrytering! Med ny energi och hög ambition kommer vi dra igång med aktiviteter för våra medlemmar lokalt med start från årsskiftet. En förslagslåda finns nu uppsatt på Anslagstavlan. Åsikter och kritik är välkommet!

Våra T6:or i Göteborg kommer att avtackas med den sedvanliga rosceremonin vid examen till våren och efter årsskiftet har vi planerat att sätta igång med aktiviteter lokalt!

Information om kommande aktiviteter kommer att finnas på vår Facebooksida och uppdaterat på vår anslagstavla.

Vi har etablerat kontakt med Göteborgskretsen och ser fram emot ett gott samarbete.

(5)

FSAstud Jönköping

Under höstterminen 2012 har Jönköpings styrelse haft möten minst en gång i månaden, där vi över en fika planerar och diskuterar kommande aktiviteter samt vad som händer utanför Hälsohögskolans dörrar.

FSAstud Jönköping har ett etablerat samarbete med Jönköpingskretsen och deltog regelbundet i deras möten för att ta del av den lokala utvecklingen i Jönköpings län. På Arbetsterapins dag den 18 oktober marknadsförde FSAstud Jönköping vår profession genom ta plats på Rosenlundsvårdcentral och dela ut informationsblad samt berätta om arbets- terapi för allmänheten. Vi har även skickat insändare om arbetsterapi till den lokala pressen och radion. Insändaren publicerades både i tidningen och på nätet.

Den 16–17 november ägde FSAs fullmäktige rum i Stockholm. Där fattades det beslut om hur FSAs framtida arbete ska se ut. Den 18 november var det FSAstuds årsmöte och där har bland annat en ny central styrelse valts. Vid båda tillfällena deltog studentmedlemmar från FSAstud Jönköping och framförde studenternas åsikter.

I december anordnade vi en spännande föreläsning om arbetsterapi i skolan där två arbetsterapeuter ifrån Växjö kom och berättade om projektet Teknikstöd i skolan.

Vårt mål är att ha med minst två studenter från varje termin med i styrelsen, så att studenterna får chansen att vara med och påverka, utveckla och förbättra vår utbildning.

Vi ser fram emot många roliga aktiviteter tillsammans och planerar bland annat att anordna föreläsningar.

Har du frågor eller är intresserad av att delta i våra möten du också? Mejla oss på fsastudjonkoping@hotmail.com.

FSAstud Jönköping tackar för en underbar hösttermin. God Jul och Gott Nytt År, så ses vi åter!

(6)

6

FSAstud Norrköping

FSAstud Norrköping fick en riktigt bra start på höstterminen och vi lyckades bra med marknadsföring hos de nya studenterna.

Vi fick nya aktiva medlemmar till den lokala styrelsen vilket vi är oerhört glada för. Nu har vi representanter från nästan alla terminer vilket känns mycket bra då vi får större spridning och kan föra talan för samtliga.

Arbetsterapins dag blev en stor succé. Vi besökte olika äldreboenden och hade aktiviteter som Wii-spel, tipspromenad, bowling och rebusar. Alla aktiviteter var mycket uppskattade av de äldre. Vi har gjort ett fotocollage för att främja till ett aktivt åldrande.

Inspirationshelgen var väldigt uppskattad av de studenter som åkte, de fick mycket inspiration och mer energi till sitt arbete för FSAstud.

En jultallrik för alla arbetsterapeutstudenter och lärare planeras tillsammans med sektionen och det sociala utskottet för att stärka gemenskapen inom arbetsterapeutprogrammet.

Terminen avslutas med att vi tackar av våra T6-studenter och våra aktiva medlemmar från FSAstud med en rosceremoni och en dikt.

FSAstud Norrköping tackar för terminen och vill påminna våra medlemmar om att titta på vår Facebooksida, FSAstudnorrköping.

(7)
(8)

8

FSAstud Stockholm

FSAstud Stockholm har tillsammans med Artemis (Arbetsterapeuternas sektion i

Medicinska Föreningen) under detta år börjat med en ny tradition: att välkomna T1:orna.

Det visade sig vara mycket uppskattat och därför kommer vi att fortsätta hälsa våra nya arbetsterapeutstudenter välkomna till utbildningen på detta sätt.

Under året har även andra sedvanliga evenemang ägt rum, så som T1-info där FSAstud tillsammans med FSAstuds studentombudsman presenterar sig för de nya arbetsterapeutstudenterna och berättar om FSA och FSAstud, central och lokalt.

Terminerna har avslutats med en Roscermonin för T6:orna som även det hör till de sedvanliga evenemangen som FSAstud anordnar. Vid detta tillfälle önskar vi studenterna som går ut utbildningen ”Lycka till i arbetslivet” med en ros.

När året är slut har FSAstud också varit med att arrangera två gästföreläsningar tillsammans med Artemis och Karolinska institutet. Den första föreläsningen hade fokus på innovation inom arbetsterapi och hölls tillsammans med Karoliska institutets innovationsnätverk. Den andra föreläsningen hade fokus på sexualitet och hur man som arbetsterapeut kan bemöta och ta upp ämnet med de personer vi träffar.

Under COTEC-kongressen som i år hölls i maj i Stockholm var FSAstud Stockholm

huvudarrangörer till ett studentevenemang där vi samlade alla studenter som närvarade vid kongressen för att umgås och dela erfarenheter med varandra under en kväll.

FSAstud deltog också att sprida information om vad arbetsterapi är under Arbetsterapins dag.

För att samla alla studenter innan terminernas slut så arrangerar FSAstud och Artemis en avslutningsfika. Där bjuds det på fika, trevliga samtal och många skratt.

Vi i FSAstud har cirka två möten i månaden som alla studenter är välkomna till. Under dessa möten tar vi gärna emot önskemål, synpunkter och tankar från er studenter. Det går även bra att kontakta oss via mail, frida.sten@stud.ki.se.

Vi i FSAstud Stockholm tackar för detta år som varit och ser med glädje fram emot nästa år!

(9)

FSAstud Umeå

Höstterminen inleddes med T1-info där FSAstud Umeå presenterade sig och arbetet de utför samt bjöd in termin 1 på middag där det serverades hamburgare. Det var en trevlig kväll där vi även rekryterade nya medlemmar till FSA.

Arbetsterapins dag tillbringade vi i Umeå centrum där vi spred information om arbetsterapi och arbetsterapeuternas roll. Detta gjorde vi med hjälp av att prata med människor, sätta upp affischer och dela ut flyers samt annat material.

Om några veckor ska vi hålla i en beachvolleybollturnering mellan terminerna där både vinnarna och laget med bäst temaklädsel kommer att få pris. Något annat som finns på agendan är den traditionella glöggkvällen då den lokala styrelsen träffas för att öka gemenskapen. Detta för att vi tycker det är viktigt med en bra sammanhållning för att bli en stark lokal styrelse.

Vi ser fram emot nästa termin då vi har tänkt bjuda in föreläsare som alla arbetsterapeut- studenter får komma och lyssna på. Vill ni veta mer är ni är mycket välkomna på våra lunchmöten som äger rum varannan tisdag i Bostaden på Vårdvetarhuset!

(10)

10

FSAstud Örebro

Under hösten har vi i FSAstud Örebro fått in lite nya ansikten i den lokala styrelsen.

Vi har ny kassör och ny ordförande.

Hösten har ägnats till största del av rekryterandet av nya medlemmar, att få ut ny information på universitetet och vår Facebooksida.

Vi satsar nu helhjärtat på att ha möten via Skype vilket har fungerat toppen. Detta kommer vi fortsätta med. Tillsammans kommer vi planera för nyrekryterandet som är det fokus vi har till största del just nu, samt någon typ av mingelkväll eller en mysig brännbollskväll med grillning fram på vårkanten 2013. Finns det till och med tid över kanske vi kan få in en rolig föreläsare. Med andra ord finns det gott om planer inför vårterminen 2013.

Varje termin planerar vi också för avtackning av våra T6:or som ska ut i arbetslivet, detta sker traditionellt med en rosceremoni.

Om du är intresserad av att engagera dig eller har synpunkter på vad vi har eller ska arbeta med är du välkommen att höra av dig till oss via mejl, fsastud.orebro@gmail.com.

Vi kommer under december månad att försöka genomföra ett planeringsmöte inför våren samt informera och introducera eventuella nya styrelsemedlemmar inför hösten. Vårt mål är att tillsammans ha så roligt som möjligt i vår lokala styrelse. Välkommen!

(11)

FSAstud Luleå

Under höstterminen 2012 har FSAstud Luleå välkomnat våra nya studenter med T1-info och fika i början av september och sedan har vi arbetat med hur vi ska marknadsföra oss och visa studenterna att vi finns. Vi har rekryterat fler aktiva i styrelsen och därigenom bland annat fått vår Facebooksida att bli mer aktiv.

Den 15 november testade vi för första gången att ha en föreläsning online via Adobe Connect. Eftersom vi är en utbildning på distans vill vi hitta ett sätt att nå ut till alla våra medlemmar med intressanta föreläsningar då inte alla terminerna är på campus samtidigt.

Veckan efter, den 19 nov, bjöd vi in till filmvisning tillsammans med Unicef i Luleå om barn med socialt utanförskap i Sverige. De var väldigt nyfikna på att se om vi kan få med oss några kära medlemmar från trakten kring campus.

Utöver detta har vi haft inspirationshelgen, årsmötet och FSAs fullmäktige i fokus och nu när vinterkylan kryper sig närmre och julen snart är här blir det glöggfika för alla terminerna, vilket innebär tre olika tillfällen under november–december, då alla medlemmar som har möjlighet att komma är välkomna.

Vi i FSAstud Luleå har våra möten via länk på Adobe Connect en gång i månaden och försöker hålla oss till lunchtid, dock vissa ändringar ibland under till exempel praktikperioder, och så vidare.

Är du nyfiken på att veta mer om vilka vi är och vad vi gör eller har nå frågor så är du välkommen att höra av dig. Vi finns bland annat på Facebook som sagt – gå gärna mer i vår grupp där och få uppdaterad information om vad som är på gång.

(12)

Planiavägen 13, Box 760, 131 24 Nacka, 08-466 24 40, www.fsa.se

Figur

Updating...

Referenser

Updating...

Relaterade ämnen :