Flytthandbok Arkitekturskolan. från Östermalmsgatan 26

Full text

(1)

Flytthandbok Arkitekturskolan

från Östermalmsgatan 26

(2)

Innehållsförteckning

1. Flyttprocessen s 2

2. Tidplan s 2

3. Packning och Märkning s 3-4

4. Arbetsplatser s 5

5. Placeringar plan 2 och 6 s 6

6. Övrigt s 7

7. Kontakt s 8

8. Egna anteckningar s 9

1

(3)

1. Flyttprocessen

Vårt gemensamma uppdrag, när vi nu ska flytta till våra nya lokaler, är bland annat att detta ska göras med en minimal påverkan vår verksamhet, på vår undervisning och på miljön. För att möjliggöra detta har vi fördelat arbetet här på skolan för att tillsammans bestämma hur detta ska göras på ett bra sätt.

Denna flytthandbok är en del av detta arbete.

Först, ett viktigt förtydligande. Flytten består egentligen av tre separata flyttar där Biblioteket och Verkstaden är egna, självständiga delar som kommer att göras klara innan sommaren. Den tredje flytten, kontorsflytten, som kommer beröra de flesta av oss innebär att allt som ska flyttas ska vara uppmärkt och packat före midsommar. Denna flytthandbok handlar om detta.

2. Tidplan

Fredag den 29:e maj Biblioteket stänger

Måndag den 1:a juni Verkstaden o DFL stänger

Måndag den 1:a juni Exjobbsveckan startar

Fredag den 5: juni Ritsalarna C301, E301, C401, E401 töms till arkitektprovet

Fredag den 5: juni Examensfest

Tisdag den 9:e juni Termin/läsår slut Samtliga betygslistor ska vara inlämnade

Tisdag den 9: juni Ritsalarna G301, G401, C501 o E501 töms

Torsdag den 11:e juni Kollegiedag 9-12

Fredag den 12:e juni Studenternas passerkort slutar gälla

Torsdag den 18: juni Personalens passerkort slutar gälla

ALLT PACKAT OCH KLART!

Skolan är stängd från och med 18/6

Måndag den 3:e augusti NFB Flyttar våra kartonger o möbler till nya skolan

Tisdag den 4:e augusti NFB Flyttar våra kartonger o möbler till nya skolan

Onsdag den 5:e augusti Personal får tillträde till nya skolan.

Måndag den 17:e augusti Mottagning för åk1

Torsdag den 20:e augusti Kollegiedag - heldag

Måndag den 31:a augusti Läsåret och höstterminen startar

Måndag den 12:e oktober Invigning + fest i Nya Skolan

2

(4)

3. Packning och Märkning

Allt som ska med till nya skolan ska packas och märkas (se instruktioner nedan). Allt annat lämnas kvar. I enlighet med vårt statliga ramavtal så övertar flyttfirman NFB detta för att för skolans räkning sälja och källsortera i enlighet med KTH:s miljöpolicy och Skatteverkets regler.

Tänk på att böcker och papper är tungt så packa därför dessa flyttlådor till hälften.

Passa på att arkivera och rensa bland dokument och litteratur. Littertur du vill skänka kan läggs på bokbordet utanför biblioteket. Pappersåtervinningskärl finns på varje våning/ritsal. För rensning av sekretesspapper (med personuppgifter, omdömen mm.) finns särskilda behållare i korridoren på plan 2 (utanför Katharina Berndts rum).

Vi hjälper dig gärna med arkivering. Har du frågor ställ dem till nyaskolan@arch.kth.se och ange arkivering i ämnesraden.

Att ta med/packa från rummet

Arbetsmaterial, böcker och kontorsmaterial

Ergonomiskt utprovade kontorsstolar – märk med flyttetikett

Stationär dator, datorskärm, tangentbord och sladdar– packas i öppen låda Att ta hem över sommaren

Bärbar dator

Privata tillhörigheter t.ex. böcker, växter, paraplyer och dylikt

Ömtåliga saker, t.ex. modeller som du inte vill riskera att de går sönder Att lämna kvar i rummet

Möbler, lampor Fast telefon

Tomma pärmar, papperskorg och annat kontorsmaterial du inte behöver Uppsamling

Häftapparat och hålslag lämnas i uppsamlingslåda i kollegierummet på plan 2.

NFB heter företaget som ansvarar för kontorsflytten och vi har utarbetat dessa instruktioner tillsammans med dem. Arbetsledare på NFB är Göran Hällbom.

Packa dina saker i de flyttlådor som du hämtar hos Julio. Märk samtliga kartonger med en etikett, som ska fyllas i enligt instruktioner nedan och med tuschpenna (permanent). Ställ samman dina kartonger i ditt rum och var noga med att etiketterna är väl synliga. Innan du lämnar dit rum, kontrollera att allt som skall flyttas verkligen är märkt med etikett i rätt färg. Omärkta kartonger tar flyttfirman inte med.

Inventarier

Du ansvarar inte för möbler som ska flyttas med, dessa kommer att märkas upp separat. Inventering av samtliga rum/utrymmen har gjorts och inventarierna har fotograferats och sorterats i rumsmappar med rumsnummer för dokumentation vid flytt och eventuellt senare försäljning. Om du personligen äger någon möbel i ditt rum är det viktigt att du anmäler det till nyaskolan@arch.kth.se innan du transporterar hem det.

Allt som sedan inte är märkt kommer att lämnas kvar och återvinnas alternativt säljas.

Frågor?

Mejla nyaskolan@arch.kth.se

3

(5)

Märkning

4

(6)

4. Arbetsplatser

Vi får alla platser i nya skolan kopplat till våra funktioner i organisationen. För många kommer det att bli en stor förbättring med möjlighet till låsbart skåp, bättre organiserade arbetsplatser och en

tydligare struktur. Det som däremot kommer att bli svårare är att förvaringsmöjligheterna minskar för många och därför är det viktigt att vara noggrann i sitt urval av det arbetsmaterial man väljer att ta med. Så här ser förutsättningarna ut:

Lärare med mindre än 50% tjänst

Du kommer att ha ett eget, låsbart skåp om 39 x 45 cm samt del i en flexibel arbetsplats på plan 6. Till detta kommer det att finnas ca en löpmeter hyllplan som du disponerar. Om du har material packar du i en flyttlåda som du märker med BLÅ ETIKETT, PLAN 6 och DITT NAMN och ställer in den i

årkursansvarigas rum E307.

Konstnärer får, förutom ovanstående, också del av förråd på plan 1 för gemensamt konstnärmaterial.

Ni märker flyttlådor som innehåller böcker med BLÅ ETIKETT, PLAN 6 och DITT NAMN. Övrig rekvisita såsom kavaletter, pannåer, stafflier etc. med VIT ETIKETT, PLAN 1 och RUM B148. Allt som ska flyttas med ställs samlat i övre ateljén.

Lärare med 50% tjänst eller mer

Du kommer att ha ett eget, låsbart skåp om 39 x 45 cm samt del i en fast/flexibel arbetsplats på plan 6.

Till detta kommer det att finnas ca två löpmeter hyllplan som du disponerar. Du packar ditt material i flyttlådor som du märker med BLÅ ETIKETT, PLAN 6 och DITT NAMN och ställer upp dessa väl synliga i ditt nuvarande rum.

Forskare med mer än 50% tjänst

Du kommer ha en fast arbetsplats på plan 2 med tillhörande skåp (3 hyllmeter) och hel hyllsektion (6 hyllmeter). Packas som flyttlåda med material till arbetsplatsen och max 9st ”bokflyttlådor” (fylls till hälften). Flyttlådor märks med GRÖN ETIKETT; PLAN 2 och DITT NAMN och zon (A,B,C osv.).

Aktiva doktorander med mindre än 5 års aktiv studietid

Du kommer ha en fast arbetsplats på plan 2 med tillhörande skåp (3 hyllmeter) och del av hyllsektion (3 hyllmeter). Packas som flyttlåda med material till arbetsplatsen, och max 6st ”bokflyttlådor” (fylls till hälften). Flyttlådor märks med GRÖN ETIKETT; PLAN 2 och DITT NAMN och zon (A,B,C osv.).

Administrativ personal

Du kommer att ha ett eget, låsbart skåp om 39 x 45 cm samt antingen ett arbetsrum eller en fast arbetsplats på plan 6. Du packar ditt arbetsplatsmaterial i flyttlådor som du märker med BLÅ

ETIKETT, PLAN 6 och DITT NAMN eller din RUMSBETECKNING och ställer upp dessa väl synliga i ditt nuvarande rum.

Ledningsfunktion

Du kommer att ha ett eget, låsbart skåp om 39 x 45 cm samt en fast arbetsplats på plan 6. Till detta kommer det att finna

s ca två löpmeter hyllplan som du disponerar. Du packar ditt material i flyttlådor som du märker med BLÅ ETIKETT, PLAN 6 och DITT NAMN och ställer upp dessa väl synliga i ditt nuvarande rum.

Teknisk personal

Du kommer att ha ett eget, låsbart skåp om 39 x 45 cm på plan 6 och arbetsrum på plan 2. Du packar ditt arbetsplatsmaterial i flyttlådor som du märker med VIT ETIKETT, PLAN 2 och DITT NAMN eller din RUMSBETECKNING och ställer upp dessa väl synliga i ditt nuvarande rum.

Sektionen

Ni kommer att disponera rum B153 på plan 1. Ni märker era flyttkartonger och möbler med LILA ETIKETT, PLAN 1 och RUM B153.

Studenter

Får sina arbetsplatser på plan 3, 4 o 5. Årskurs 1 -3 har var sitt plan integrerat med studios från årskurserna 4 0 5. Som vanligt ska alla studenter ta hem alla sina saker när terminen är slut.

Allt kvarlämnat material kommer att slängas. 5

(7)

5. Placeringar plan 2 och 6

(du hittar också ritningarna på KTH-socialgruppen Nya skolan)

(8)

6. Övrigt

Förvaring

Det är ont om förvaring i nya skolan. Har du frågor gällande t.ex. böcker eller modeller som du inte fått svar på, hör av dig till nyaskolan@arch.kth.se

Telefoni

I nya skolan kommer det inte finnas så många fasta telefoner utan vi tittar på mobila lösningar. KTH går alltmer över till Mexx-abonnemang vilket innebär att du som har ett KTH-nummer idag kan behålla det. Vidare information om telefoni kommer före sommaren.

Skrivare

Det kommer att installeras nya skrivare/kopiatorer på plan 2 och plan 6 i nya skolan.

Utskriftssystemet kommer att kopplas till systemet ”Follow me print”. Vidare information om installering och utskrifter kommer.

Passerkort och nycklar

I nya skolan kommer vi att byta säkerhetssystem och alla kommer att behöva nya passerkort. Du kan redan nu byta passerkort eftersom det nya kortet gäller både i gamla och nya huset. Passa på att göra bytet under våren innan du tar semester och lämnar byggnaden på Östermalmsgatan 26 och innan alla nya studenter och lärare kommer i augusti.

Passerkorten på Östermalmsgatan kommer att avaktiveras torsdag den 18 juni (både gamla och nya kort) och börjar gälla i nya skolan den 5 augusti (endast nya kort). Tänk på att alla passerkort är en id- handling och borttappade kort ska anmälas till kortexpeditionen.

Personal som slutar till sommaren behöver inte byta passerkort.

För personal kvitteras nya kort ut på Kortexpeditionen, Drottning Kristinas väg 48.

Öppet: vardagar 08.00—16.00 Lunchstängt: 11.30—12.30 Telefon: 08-790 9200 Telefontider: 08.00—16.00 Fototider: vardagar 10-11:30 ; 12:30-14

Nycklar till huset på Östermalmsgatan 26 lämnas till Flora innan du går på semester.

Arbete i sommar

Meddela din närmaste chef om du behöver ha tillgång till en arbetsplats på KTH i sommar.

Post och leveranser

Post som skickas till Östermalmsgatan 26 kommer att lagras över sommaren. För att inte få problem med eventuella leveranser i sommar ber vi er senarelägga dessa till efter 5 augusti då vi flyttat in i nya huset.

Nya skolan har adress Osqars backe men med 3 olika nummer:

Postadress nya skolan KTH Arkitekturskola Osquars Backe 9 100 44 Stockholm

Leveransadress från gården på plan 2 Osquars Backe 7

Besöksadress (huvudentré) Osquars Backe 5

Frågor om något? Kontakta nyaskolan@arch.kth.se 7

(9)

7. Kontakt

Har du frågor som gäller flytten hör av dig till nyaskolan@arch.kth.se

Du kan också hitta uppdaterad information och ritningar på KTH-social gruppen Nya skolan

Entrén från Osqars backe 5

Figur

Updating...

Referenser

Updating...

Relaterade ämnen :