Sandvik Rock Tools donerar kronor till Vaccine Forward

Full text

(1)

Sandvik Rock Tools AB donerar nu 100 000 kronor till det svenska, ideella insamlingsinitiativet Vaccine Forward.

2021-11-08 08:33 CET

Sandvik Rock Tools donerar 100 000 kronor till Vaccine Forward

Sandvik Rock Tools AB donerar nu 100 000 kronor till det svenska, ideella insamlingsinitiativet Vaccine Forward. Vaccine Forwards mål är att samla in pengar för att vaccinera invånarna i världens 92 fattigaste länder mot covid-19.

Sandvik Rock Tools i Sandviken har under året genomfört en hälsoutmaning för sina anställda. Medarbetarna (både i Sverige och globalt) har då aktiverat sig på olika sätt och även delat med sig av sin vardag under Corona-tiden.

(2)

Som avslutning på utmaningen ger företaget en donation på 100 000 kronor till Vaccine forward och deras arbete för vaccinering mot Covid-19 i de fattigaste länderna i världen.

– Det räcker inte med att vi i norden och västvärlden nu får vaccin. Så länge inte alla i världen får vaccin finns det risk att nya mutationer uppstår och sprids. Viruset måste stoppas globalt, därför bidrar vi till Vaccine Forwards viktiga verksamhet. säger Jens Holmberg, President Sandvik Rock Tools.

Donationen möjliggör att 1 176 personer i något av världens 92 fattigaste länder kan bli fullt vaccinerade. Alla donationer till Vaccine Forward går oavkortat till COVAX AMC genom den Globala Vaccinalliansen (GAVI).

– Vi är otroligt tacksamma för Sandvik Rock Tools bidrag. Vårt mål är att vaccinera en miljon människor och tack vare Sandvik Rock Tools har vi nu kommit ännu närmare det målet, säger Elisabeth Thand Ringqvist, grundare av Vaccine Forward.

Sedan organisationens start i mars har man samlat in över 16 miljoner kronor.

Organisationen är grundad av affärsängeln och entreprenören Elisabeth Thand Ringqvist, som tidigare arbetat med bland annat GAVI, Världsbanken och Bill & Melinda Gates Foundation. Tidigare biståndsminister Gunilla Carlsson är ordförande för Vaccine Forwards globala råd.

Läs mer om Vaccine Forwards arbete här.

För mer information

Elisabeth Thand Ringqvist, grundare Vaccine Forward Telefon: 0703 - 55 20 32

www.vaccineforward.org, @vaccineforward

Jens Holmberg, Sandvik Rock Tools

(3)

Telefon: 026-26 00 00

Sandvik Group

Sandvik is a high-tech and global engineering group offering products and services that enhance customer productivity, profitability and safety. We hold world-leading positions in selected areas – tools and tooling systems for metal cutting; equipment and tools, service and technical solutions for the mining industry and rock excavation within the construction industry;

products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. In 2020, the Group had approximately 37,000

employees and revenues of about 86 billion SEK in more than 160 countries within continuing operations.

Sandvik Mining and Rock Solutions

Sandvik Mining and Rock Solutions is a business area within the Sandvik Group and a global leading supplier of equipment and tools, parts, service, digital solutions and sustainability-driving technologies for the mining and construction industries. Application areas include rock drilling, rock cutting, loading and hauling, tunneling and quarrying. In 2020, sales were

approximately 33.6 billion SEK with about 12,500 employees within continuing operations.

Om Vaccine Forward

Mer än 2 miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin befolkning, inte ens sin sjukvårdspersonal. Det saknas mer än 17 miljarder kronor för att vaccinera dem globalt. Vaccine Forward är en

insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier till förmån för Globala Vaccinalliansen (GAVI). Vaccine Forward är en svensk ideell förening, medlem i Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. Grundare av initiativet är Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel, entreprenör och styrelseproffs. Hittills har Vaccine Forward samlat in 159 000 vaccinationer sedan mars i år.

(4)

FAKTA

GAVI och COVAX AMC

GAVI är en internationell organisation som förenar aktörer från offentlig och privat sektor. GAVI har en ledande roll både i att samordna utvecklingen och inköpen av vaccin, genom COVAX Facility.

COVAX AMC har skapats för att säkerställa finansiering till de länder som inte har kapacitet att betala för sina vaccin. GAVI jobbar tillsammans med UNICEF och WHO för att säkerställa att infrastruktur och teknisk support är på plats för att säkert kunna distribuera Covid-19 vaccin till de som behöver.

GIVA

Giva Sverige är branschorganisationen för tryggt givande och arbetar med kvalitetssäkring, utbildning och kompetensutveckling samt intressepolitik med fokus på etisk, transparent och professionell styrning av ideella organisationer.

2 miljarder människor lever i länder som inte har pengar att vaccinera sin befolkning, inte ens sin sjukvårdspersonal. Det saknas 17 miljarder kronor för att vaccinera dem globalt. Vaccin Forward är en insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste

ekonomier till förmån för Globala Vaccinalliansen (GAVI). Vaccine Forward är medlem i Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande. Grundare av initiativet är Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel, entreprenör och styrelseproffs.

(5)

Kontaktpersoner

Elisabeth Thand Ringqvist Presskontakt

grundare

elisabeth@vaccineforward.org 070-3552032

Sofia Hagelin Presskontakt

Generalsekreterare och medgrundare sofia@vaccineforward.org

0708-877695

Figur

Updating...

Relaterade ämnen :