VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Full text

(1)

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

STRANDS IF FOTBOLL 2020

(2)

Inledning

Kort om Strands IF Fotbolls kärnverksamhet ... 3

Styrelse ... 4

Arrangemang ... 5

Seniorlag ... - Division 4 ... 6

- Division 5 ... 7

- Division 6 ... 8

Ungdomslag ... 9

- P17 ... 10

- P16 ... 11

- Övriga ... 12

Elitspelare ... - Elitspelare ... 13

- Läger ... 14

(3)

Kort om Strands IF Fotboll’s kärnverksamhet

Strands IF Fotboll är Hudiksvalls största fotbollsförening med ca 500 medlemmar och 19 lag. För att ta hand om våra spelare har vi ca 75 st ideella ledare vilket under 2020 gav 1005 antal unika aktivitetstillfällen varav 292 var matcher.

Under 2020 inledde vi samarbete med Team Hudik kring uppstartsverksamheten för pojkar och flickor födda 2014 där de tränade tillsammans på Björkberg, Håsta och Team Hudik Arena. Satsningen på ungdomsverksamheten är sektionens viktigaste uppgift. Den är bärande och det är här morgondagens spelare och ledare ska formas. Alla ungdomar som fostrats i Strands IF/Fotbolls anda,

kommer att föra traditionerna vidare och se till att Strands IF/Fotboll bedriver verksamhet långt in i framtiden. Vi har även en gedigen bas av seniorspelare om under säsongen 2020 innebar att föreningen deltog i totalt tre serier.

Resultatmässigt blev det en lyckad säsong med seriesegrar och således uppflyttningar från såväl div 4 som div 5.

KÄRNVERKSAMHET

(4)

Styrelsen

Styrelsen har under året haft 6 st protokollförda styrelsemöten. Dessutom har styrelsen detta speciella år fattat löpande beslut via telefonkontakter eller skrift.

Anställda har varit adjungerade till styrelsens möten.

STYRELSEN BESTOD 2020 AV:

Meho Medic, styrelseordförande Elisabeth Bäcklund, ledamot Henrik Sonerud, ledamot Lava Bastan, ledamot Håkan Westberg, ledamot Jens Nyholm, ledamot MEDLEMMAR

Fotbollenssektionen har 498 medlemmar. Av medlemmarna är 353 ungdomar under 18 år och 145 personer fyllda minst 18 år.

EKONOMI

Fotbollen finansieras till stor del av Hudik Cups intäkter, så en stor oro

gällande det ekonomiska tappet har funnits inom fotbollssektionen under året.

Trots att åtgärder gjordes gällande personal, inköp m.m. så var osäkerheten kring ekonomin stor i slutet av året, men ett positivt besked på ansökt kompensationsstöd från RF gjorde att fotbollen kunde få ihop ekonomin. Utförligare information finns att läsa i föreningens årsredovisning.

FOTBOLLSKANSLIET

Föreningen har under året haft följande personer anställda:

Fredrik Sundfors, Kalle Ersjons, Olof Forsvik

STYRELSEN

(5)

Arrangemang

Hemmamatcher

Med tanke på det speciella året då vi knappt fick ta emot publik så handlade det mesta om att göra vårt bästa för att reducera eller helt och hållet hålla publik borta från våra matcher. Föreningen tog ett beslut att livesända

division 4-lagets hemmamatcher och samtidigt anordna ”Studio skunk” för att skapa en så rolig upplevese som möjligt hemifrån TV-soffan. Något som har visat sig vara väldigt uppskattat hos både hemma- och bortalag samt neutrala

intressenter. Våra övriga lag har tack vare föräldrar osv gjort det man kunnat för att tillgängliggöra så många matcher som möjligt via appen min fotboll vilket möjligen stillat abstinensen en aning för vissa. Här förtjänar också Mikael Flaaten ett omnämnande efter att ha visat upp ett enormt engagemang och intresse att göra matchupplevelsen så bra som möjligt för både spelare, ledare och publik (på läktare och via sändningar) genom att bemanna speakerbåset på

Sparbanken Arena vid ett väldigt stort antal matcher.

Hudik Cup 2020

Varje år sedan 1979 har Hudik Cup lockat mängder av fotbollsspelande flickor och pojkar till fotbollsplaner i och omkring Hudiksvall. Pandemiläget gjorde att cuporganisationen först beslutade att skjuta på cupen från juni till augusti, men till sist tvingades vi ta beslutet att ställa in cupen helt för första gången i cupens historia. Hade cupen genomförts så skulle det innebära rekorddeltagande.

Vid inställd cup låg siffrorna på:

• 322 lag, över 50 lag på reservplats.

• Ca 3 500 boende på skolor runt om Hudiksvall

• Deltagarantalet beräknades vara över 5000 st

Fotbollen finansieras till stor del av Hudik Cups intäkter, så en stor oro gällande det ekonomiska tappet har funnits inom fotbollssektionen under året. Trots att åtgärder gjordes gällande personal, inköp m.m. så var osäkerheten kring ekonomin stor i slutet av året, men ett positivt besked på ansökt kompensationsstöd från RF gjorde att fotbollen kunde få ihop ekonomin.

Vi får nu sikta på att Hudik cup ska genomföras 2021, anmälan öppnade upp 1: a oktober 2020 och intresset är fortsatt stort.

Årliga ledaravslutningen

Tyvärr gjorde corona-läget att vi inte kunde anordna vår sedvanliga säsongsavslutning för våra tränare.

Vi hoppas att läget är bättre efter säsongen 2021!

ARRANGEMANG

(6)

Seniorlag

Strands IF fotboll har gått in i en fas som innebär att våra seniorlag fylls med spelare från våra ungdomsled. Fler träningsgrupper bildas och fler lag anmäls till seriespel.

Detta är ett resultat av mångåriga insatser från ovärderliga ledare i

Strands ungdomssektion. Det gör att föreningen är i princip självförsörjande på spelare och kan rikta stort fokus mot att skapa så goda miljöer som möjligt.

Tävlingssäsongen 2020 genomfördes pga coronapandemin som enkelserier i såväl division 4, 5 och 6. Det hindrade inte föreningen från att övertyga

resultatmässigt. Det blev uppflyttningar från division 4 och 5, samt en tredjeplats i division 6. Alla tränare och spelare har gjort ett kanonjobb och dessa har fått

ovärderlig stöttning från våra materialförvaltare Pär Holmqvist och Roger Engström.

Div. 4

Föreningens representationslag axlade ett tydligt favoritskap och genomförde säsongen på ett övertygande sätt. Trots en ung trupp visade man inga tecken på tvivel och med stort fokus tog man sig an alla motstånd vilket genererade i 10 segrar av 10 möjliga. Därmed kan man med sina 30 inspelade poäng och 35 plusmål

titulera sig sveriges bästa division 4-lag. Laget leddes av Per Morten Rinnan och Fredric Lindh som tillsammans lyckades skapa en högpresterande grupp!

Ledarstab

Huvudtränare: Per Morten Rinnan Assisterande tränare: Fredric Lindh

Material: Roger Enström och Pär Holmqvist

seniorlag

(7)

Seniorlag

Div. 5

Division 5 bemannades av spelare som dels tillhörde lagets permanenta division 3-trupp, och dels spelare som av olika anledningar deltog i mindre utsträckning men som gärna var med så mycket man ville och kunde.

Detta gäng leddes av Fredrik Sundfors och Mikael Engström. En duo som är andra året i rad ledde laget till uppflyttning! Laget som även var det målgladaste av alla lag i sveriges division 5-serier.

Ledarstab

Tränare: Fredrik Sundfors och Mikael Engström Material: Roger Enström och Pär Holmqvist

seniorlag

(8)

Seniorlag

Div. 6

Strand startade upp ett nytt seniorlag efter att det uppvisats ett intresse bland spelare som tidigare slutat av olika anledningar samt att spelare som kom från yngre led behövde erbjudas en seniormiljö. Trotjänaren Anders ”Ålen” Åhlström och den yngre förmågan Mohammed Attaie tog på sig uppdraget att träna laget och gjorde det med bravur.

Ledarstab

Tränare: Anders Åhlström och Mohammed Attaie

seniorlag

(9)

Ungdomslag

Ungdomsverksamheten är det viktigaste vi har och det är där våra framtida spelare och ledare ska fostras. Mellan 6-15 år leds alla lagen i huvudsak av fantastiska föräldrar som lägger värdefull tid och energi på att skapa goda utvecklingsmiljöer. Från och med säsongen 2020 har föreningen valt att rekrytera externa tränare från 16 år vilket innebär att föräldrar kan ta ett steg tillbaka och inta föräldrarollen i högre utsträckning, även om vissa fortsatt väljer att vara med och hjälpa till vilket är fantastiskt. Syftet med de externa tränarna är att dels avlasta föräldrar, men framförallt att skapa kontinuitet på tränarsidan från och med 16 års ålder upp till senior vilket möjliggör att även tränare ges möjlighet att utvecklas inom sin roll över tid och därmed skapa ännu bättre förutsättningar för spelare. Ambitionen är att vi från och med 16 år ska ha nationella serietillhörigheter vilket också var fallet under säsongen 2020. Verksamheten består av stora

spelargrupper vilket är ett tecken på att vi lyckas attrahera barn till att vilja spela fotboll. Stora grupper innebär också utmaningar som att hinna med att se alla individer, fördela ansvar mellan tränarna, logistik under träningar osv.

Områden som föreningen arbetar för att erbjuda utökad stöttning inom.

Under 2020 har fokus varit på ett arbete vars syfte varit är ta fram ett tydligt gemensamt arbetssätt från 16 år-senior. Detta för att skapa en samsyn kring hur vår fotbollsutbildning ska se ut, samt underlätta och effektivisera för både spelare och ledare och organisation att bidra till varandras utveckling.

KNATTEUPPSTART

Den första kontakten med Strands IF fotboll får alla barn vid 6 års ålder.

Här stöttas lagens tränare av uppstartsansvariga från föreningen.

2020 var första året på ett samarbete med Team Hudik kring vår

uppstartsverksamhet där ambitionen är att blanda flickor och pojkar och bilda träningsgrupper som kan träna så nära deras hem som möjligt.

35 pojkar och 24 flickor tränade en gång i veckan på Björkberg, Håsta och Team Hudik arena under Juni-Augusti. Ett stort tack till alla spelare, ledare och föräldrar för genomförandet av denna verksamhet!

TRÄNINGSVERKSAMHETEN

Totalt hade våra lag 683 träningar under säsongen. Plusträningarna begränsades både i antal tillfällen och antal spelare som fick medverka vid varje enskilt tillfälle och totalt genomfördes 10 st plusträningar.

SERIESPEL

Föreningen hade 19 (10 år-senior) lag i seriespel fördelat på Sparbanken arena, Ullsätter, Björkberg, Glysisvallen och Överås. Med de yngre lagen har vi deltagit i poolspel under säsongen.

CUPER

I år deltog av förklarliga skäl inga utav våra lag i något cupspel

ungdomslag

(10)

P17

P17 bestod av spelare födda 2003 eller senare. De fick med sig värdefulla erfarenheter inför framtiden då de haft möjligheten att mäta sig med lag utanför våra regioner. Resultaten har av naturliga skäl i denna tuffa spelmiljö varit blandade, och laget har både vunnit och förlorat.

Det har givit spelare och ledare möjlighet att utvecklas i både med och motgång! Något som grupper alltid går stärkta ur under gott ledarskap som det Tobias, Jens och Micke stått för.

Ledarstab

Huvudtränare: Tobias Pettersson Assisterande tränare: Jens Nyholm Lagledare: Mikael Flaaten

Tabell - grundserie nationell div. 1 Tabell - fortsättningsserie

UNGDOMSLAG

(11)

P16

P16 har bestått av spelare födda 2004 eller senare. Det har varit deras första år då man kontinuerligt spelat matcher utanför regionen. De har mestadels åkt norrut och tävlat på ett förtjänstfullt sätt mot dessa lag. Likt P17 så har de erfarenheter med sig från både vinster och förluster vilka hanterats på ett bra sätt under ledning av Felix, Axel och Gavin. Extra roligt är att Felix och Axel som även varit seniorspelare visat en vilja och engagemang att göra en tränargärning och utveckla sig inom det området. Mycket roligt och ett steg i linje med

föreningens ambition att både forma spelare och ledare från de egna leden.

Ledarstab

Huvudtränare: Felix Olsson

Assisterande tränare: Axel Andersson Lagledare: Gavin McKeown

Tabell - grundserie nationell grupp 7 Tabell - fortsättningsserie

UNGDOMSLAG

(12)

Ungdomslag - övriga

ungdomslag

(13)

Elitspelare

Vi kan med glädje och stolthet konstatera att det finns en spelare som haft sin fostran i Strand och som tagit steget in i elitfotbollen (division 1 eller högre).

Spelare som idag finns inom elitfotbollen är:

- Nicklas Dahlström (övergång från Hudiksvalls FF till GIF Sundsvall inför säsongen 2020) Vi hoppas och tror att våra unga spelare ser Nicklas som en förebild och kan

inspireras av den resa han förhoppningsvis bara påbörjat. Att han vid 23 års ålder får chansen att representera GIF Sundsvall är ett tecken på gott tålamod.

Han är en spelare som tränat hårt och noggrant i många år, och som nu givit tydligt resultat vilket är oerhört glädjande.

Grattis Nicklas och ni ledare inom föreningen som varit med och bidragit på Nicklas resa!

Läger

REGIONALT LÄGER

Följande strandspelare har funnits representerade på regionala läger under säsongen 2020:

- Ivar Jonsson - 2004 LANDSLAGSLÄGER

Följande strandspelare har funnits representerade i landslagssammanhang under säsongen 2020:

- Anton Mossnelid – 2005 (I GIF Sundsvall från och med säsongen 2020) - Aram Khalil – 2005

ELITSPELARE

Figur

Updating...

Referenser

Updating...

Relaterade ämnen :