Innovation och service har sedan 1945 utvecklat Hagens Spring Group till att vara en ledande producent av kvalitetsfjädrar till den globala

Full text

(1)
(2)

Innovation och service har sedan 1945 utvecklat Hagens Spring Group till att vara en ledande producent av kvalitetsfjädrar till den globala marknaden. Välkommen.

Henrik Hagens CEO

(3)

Innehåll

Produkter

Fjädrar i alla storlekar . . . 5 Material

Fjädrar kräver den rätta materialsorten . . . 7 Rådgivning

Fjädrar till alla applikationer . . . . 9 Kvalitet

Fjädrar utan kompromisser . . . . 11 Flexibilitet

Specialfjädrar är vår standard . . . . 13 Produktion

Fjädrar direkt till kund . . . . 15

(4)

För Hagens

Spring Group är

speciallösningar

vår standard

(5)

Produkter

Fjädrar i alla storlekar

Hagens Spring Group är en orderproducerande tillverkare av fjädrar, fjäderlösningar och tråddetaljer till den globala marknaden. Vi har den senaste teknologin och vi kan erbjuda alla typer av fjädrar i alla typer av material och storlekar.

Hagens Spring Group kan erbjuda alla ytbehandlingar.

Dragfjäder från 0,1 till 25 mm trådtjocklek Tryckfjäder från 0,1 till 25 mm trådtjocklek Vridfjäder från 0,1 till 25 mm trådtjocklek Pick-up fjäder upp till 18 mm trådtjocklek Efterharvpinnar upp till 18 mm trådtjocklek Specialfjädrar från 0,1 till 25 mm trådtjocklek Vågfjäder i platt material från 0,5 mm

Verktygsfjäder enligt standard ISO 10243 (Standardsortiment) Tallriksfjäder från 0,1 mm tjocklek

Tråddetaljer från 0,1 till 25 mm trådtjocklek Sprintar från 1,0 mm till 8,0 mm trådtjocklek Ringar från 0,1 mm till 25 mm trådtjocklek Bladfjäder från 0,2 mm tjocklek

(6)

Erfarenhet och kunskap säkrar kvaliteten i vår

produktion samt tekniskt

rådgivning

(7)

Material

Fjädrar kräver det rätta materialet

Hagens Spring Group arbetar med dom ledande materialleverantörer och vår personal vet vilka material som möter de specifika krav för brottgräns och fjäderns användning. Till våra produkter så används huvudsakligen följande material:

• EN10270-1, Kalldragen fjädertråd – SM, SH och DH.

Används till fjädrar av alla slag.

• EN 10270-2 oljehärdad fjädertråd – FD och VD

Används vid förhöjd brottgräns och vid lång livslängd som t ex ventilfjädrar

• EN 10270-3 Rostfri fjädertråd – W1.4310 vanlig, W1.4401 syrafast, W1.4568 förhöjd arbetstemperatur och W1.4462

Används när krav för högre korrosionsmotstånd föreligger.

Vi arbetar dessutom med material till branscher med speciella krav på fjädertråden.

T ex olje- och gasindustrin, matindustri och marin miljö där vi arbetar med material som Elgiloy, Hastelloy C-276, Inconel X-750, Inconel 718, MP35, Nimonic 90 och Beryllium koppar.

(8)

Tillsammans med kunden skapar den

optimala fjäderlösningen

(9)

Rådgivning

Fjädrar till alla lösningar

Som orderproducerande tillverkare är kundens krav och behov alltid i centrum. Det är med kundens önskemål och specifikationer samt med tät dialog och samarbete med kunden, att vi utvecklar den optimala lösning.

Många års erfarenhet kombinerat med en personlig rådgivning med våra ingenjörer, tekniker och säljare gör att Hagens Spring Group kan producera fjädrar till applika- tioner. Hos oss är fjädern inte en standardartikel utan den är framtagen från start med fokus på funktionalitet, kvalitet och ekonomi.

Hagens Spring Group verkar mot en bred krets av kunder med sina specifika kravspeci- fikationer. Vår erfarenhet med produktion till många branscher gör att det är alltid värt att kontakta Hagens Spring Group. Vi tillverkar t ex till följande segment:

• Jordbruksmaskiner

• Pumpar och ventiler

• Offshore och marin

• Medicinindustri

• Parker och trädgårdar

• Hus och fastigheter

• Mat industri

• Tåg

(10)

Kvalitet är mer än

kontroll. Det är attityd

till vårt arbete

(11)

Kvalitet

Fjädrar utan kompromisser

Hagens Spring Group är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001. Det betyder att alla fjädrar produceras enligt internationella kvalitet- och miljölednings- system.

För att säkra en optimal produktion, är det fasta rutiner för, hur produktionen dokumenteras samt hur produktionsflödet och materialet kan spåras.

Kvalitetsledningssystemet är utgångspunkten för våra kvalitetsmål, aktiviteter och ständiga förbättringar för att höja vår standard.

Dessutom så är produktionen baserad på principerna i TS16949. Detta inkluderar detaljerade rapporter mot materialkontroll, produktionscykel och mätning och testrapporter.

(12)

Vi vet vad flexibilitet

betyder för våra kunder

(13)

Flexibilitet

Specialfjädrar är vår standard

Hagens Spring Group är en ordertillverkande tillverkare. Vi lägger därför stor vikt på nära relationer och samarbete med våra kunder och våra leverantörer. Men inte minst är vi flexibla.

Verksamheten är anpassad till dom krav som ställs mot en modern producent.

Kvalitetsstyrning, välordnad produktion samt miljöhänsyn är väsentliga värderingar för Hagens Spring Group. Vi är välinformerade om alla viktiga frågor som rör en flexibel produktion av kvalitetsfjädrar.

Vi bygger upp kontinuerligt vår kunskap genom nätverk och utvecklingsprojekt med våra kunder, forskare och branschfolk, liksom att Hagens Spring Group är medlem i flera branschorganisationer, såsom

• Insitute of spring technology IST Fjäderbranschen intresseorganisation

• Verband der Deutchen Federnindustri VDFI

(14)

Den senaste teknologin tillsammans med vår

kunskap är fundamentet

I vår produktion

(15)

Produktion

Fjädrar direkt till kunden

Hagens Spring Group kan erbjuda optimala fjäderlösningar, på grund av effektiv produktion och senaste produktionsutrustning. Detta gör oss till en av dom ledande tillverkare av kvalitetsfjädrar till Konkurrenskraftiga priser.

Hagens Spring Group kan erbjuda all tänkbar ytbehandling, t ex kulbombning, galvanisering, delta-beläggningar och målning.

Emballering och leveranser är också en del av den totala process och att använda Hagens Spring Group, kan vi tillgodoske kundens önskemål. Önskar kund använda eget emballage så är detta inget hinder.

Vi befinner oss nära kunden med huvudkontor och produktion i Stövring, Danmark.

Vi har även produktion och försäljning i Ningbo, Kina.

(16)

IDAG Hagens Spring Group består av

• Hagens Fjedre A/S, Danmark

• Hagens Springs ApS, Danmark

• Hagens Spring Group Manufacturing (Ningbo) Co. Ltd., Kina

• Hagens Trading (Ningbo) Co. Ltd., Kina 2011 Hagens Spring Group är var kunderna är, då vi

värdesätter nära relationer till kunderna högt. Därför bygger och inviger Hagens Spring Group en helt ny fabrik med tillhörande försäljningskontor.

2008 För att optimera hela processen samler Hagens Fjedre A/S hela sin produktion till Stövring.

2005 Hagens FjedreA/S firar 60 års jubileum. Henrik Hagen utses som verkställande direktör.

1992 Nuvarande verkställande direktör – Henrik Hagens ingår i Hagens FjedreA/S styrelse. Henrik Hagens är tredje generation inom företaget.

1982 Hagens Fjedre A/S växer stadigt , och en produktion startas i Gladsaxe, Köpenhamn. Ett område med många kunder industriproduktion är lokaliserad.

1977 Hagens FjedreA/S expanderar och köper in en verksamhet i Brovst, Nordjylland. Dessutom så uppgraderas produktionsparken i Stövring.

1970 Hagens Fjedre A/S firar 25-års jubileum och Knud Hagens överlämnar verksamheten till nästa Generation. Peter Hagens tillträder som verkställande direktör.

1966 Produktionen av fjädrar är nu så stor samt attt tillverkning har ändrats till andra fjädrar att det är åter igen behov av nya lokaler. Då Knud Hagens vill vara närmare den stadigt växande kundkretsen Jylland så väljer han att etablera en produktion för 30 arbetsplatser i Stövring. Produktionen kan nu öka till trådtjocklek upp till 25 mm för både industrifjädrar och för jordbruksfjädrar.

1960 Hagens FjedreA/S är trångbodda och expanderar på Dr Olgas Vej- också i Frederiksberg.

1955 Hagens Fjedre A/S flyttar från Tjörnegade i Frederiksberg till större lokaler på Kong Georgs Vej.

Knud Hagens producerar nu enbart fjädrar.

1945 Hagens Fjedre var från början en mekanisk verkstad i Frederiksberg i Köpenhamn. Ingenjör Knud Hagens börjar parallellt med att reparera mekaniska makiner och tillverka fjädrar in tunn tråd.

Hagens Fjedre A/S · Hagensvej 13 · 9530 Støvring · Denmark Tlf. +45 98 37 14 44 · home@hagens.com · www.hagens.com

Historien

Om Hagens Spring Group

Figur

Updating...

Referenser

Updating...

Relaterade ämnen :