• No results found

Dnr TN 20/0109

• Catharina Andersson (S) ställde som uppföljning av tidigare ställd fråga. Hur ser tidsplanen ut nu för färdigställande av tunneln under E18 och ombyggnaden av Granhammarsvägen?

Svar: Det är samma tidplan som gäller fortfarande. För att få den senaste informationen kan ni gå in på hemsidan: https://www.upplands-bro.se/bo- bygga--miljo/samhallsplanering-och-byggprojekt/byggprojekt/norrboda-brunna-handels--och-verksamhetsomrade.html

Från hemsidan 2020-01-17:

Etapp 3 - tunnlar under E18

Just nu pågår det arbeten under mark för att förhindra att grundvatten trycks upp. Det är lätt att uppleva att arbetet har stannat av när man tittar in i arbetsplatsområdet men arbete pågår för fullt.I dagsläget pågår förberedelse med tillfälliga angöringsplatser för att spontning (stödkonstruktion) ska kunna ske mellan de två tunnlarna. Anledningen till att spontning ska utföras är att de befintliga massorna kan rasa och urholka brofästena till E18 samt påfarten till E18. Detta är ett tidskrävande arbete då det krävs noggranna inmätningar och drag-/tryckundersökningar när sponten väl sitter på plats. När spontningen är hållfast så fortsätter arbetet med vägen.

Preliminärt är arbetet klart i maj 2020.

• Mats Karlsson (S) ställde fråga om Petersbergsvägen. När kommer trottoar och skyltning att utföras. Kommer det att ske först när området ytterligare har bebyggts?

Svar: Det kommer förhoppningsvis att göras så fort Petersbergsvägen är helt klar. Vi har varit och tittat där och ser över om vi kan göra någon tillfällig lösning.

• Mats Karlsson (S)ställde fråga om hur det går med utvärdering av

”felanmälningsappen”?

Svar: Felanmälningsappen är avstängd och nu används E-tjänster istället. Där kan man göra sina felanmälningar och lämna synpunkter samt följa sitt ärende.

https://service.upplands-bro.se/

• Maikki Lemne (S) ställde fråga om byte till fjärravlästa vattenmätare och cybersäkerhet?

Svar: Varje mätare har en enskild krypteringsnyckel som bara vi (VA) har tillgång till i vårt mätarregister som ligger innanför kommunens IT-skalskydd.

göra det hittills. Mest på grund av att det förkommer ägarbyten, hyresgäster, skilsmässor och andra faktorer som skulle göra att en person som inte är boende på adressen skulle kunna se vattenförbrukningen i hushållet.

Krypteringsnyckeln är knuten till mätaren så vi skulle behöva byta

vattenmätare vid varje sådant fall i så fall om vi lämnade ut dem. Vi avvaktar åtminstone tills leverantören eventuellt kommer med en godtagbar lösning för att hantera den säkerhetsaspekten.

Verksamheter, bostadsrättsföreningar och andra såna är lite annorlunda men vi har ännu inte landat i den frågan heller, det är så pass nytt än så länge.

• Maikki Lemne (S) ställde fråga om släkt belysning på ex. Råbyvägen. Det ryktas att de är känsliga för och slocknar av sparkar på stolpen?

Svar: Alla belysningsstolpar är säkrade så får dom en kraftigare stöt (tex spark eller påkörning) så stängs elen av i stolpen. Händer inget med stolpen så tänds lampan igen efter ett tag. Detta är för att säkra elen om det sker någon skada på stolpen.

• Maikki Lemne (S) ställde fråga vad som planeras och när det kommer att ske, för att förbättra avrinningen vid Råbyvägen?

Svar: Vi har inte kunnat identifiera problemet så vi föreslår att ses på plats för at titta på var problemet är och se om det är någon åtgärd som behövs.

• Catharina Andersson (S) ställde fråga om vi vet vad bullervallen i Brunna innehåller? Andreas Åström närvarade inte under frågan och svaret på frågan.

Svar: Samtliga massor har provtagits och provtagningsprotokoll har lämnats till miljöavdelningen. Enheten och entreprenören har utfört egenkontroller. Det som syns på bilderna är märkligt att det ligger på vallen. Entreprenören har varit där och sett över vallen och tagit bort, stora stenar samt eventuellt

material som inte ska vara. Staketresterna ska tas bort. Det som syns på bilden är någon form av geotextil samt armering, vilket inte är miljöfarligt men ska självklart inte ligga där, och har heller inte hittats där vid noggrann inspektion.

§ 14 Rapporter

Temaärenden

• Förnyelseplanen, Sara Nilsson

• Trafik-och tillgänglighetsprogrammet, Afsaneh Kasiri

Status avfallsupphandling i samverkan

• Omlastningsupphandlingen är klar.

Avfallet kommer att tömmas och lastas om hos Ragn-Sells.

Upplands-Bro och Håbo >>>> Högbytorp Knivsta och Sigtuna >>>> Brista

• Samråd med FTI 11 februari

FTI känns mer positiva och uttrycker intresse av att ”köpa in sig” i vårt system

Gäller dock inte tidningar då det är en annan förordning.

Kan och vill inte skriva avtal förrän de har fått tillstånd.

I den bästa av världar kan ett avtal aktiveras 1/1 2021.

• Vecka 11

Avtalsgenomgång med Ohlssons Samt inspektion av ”svåra hämtställen”

§ 15 Delegationsbeslut

Nämnden beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna

1. Visstidsanställning av mätningstekniker

2. Statlig medfinansiering

3. Polisanmälan drönare Tekniska avdelningen

4. Lokala trafikföreskrifter om parkering på Artistvägen

5. Polisanmälan Ipad

6. Beslut om adresser juni-december 2019

7. Upphävande av lokala trafikföreskrifter om vändplats på Textilvägen och

Vävnadsvägen

8. Delegationsbeslut p-tillstånd 20191201-20191231

9. Delegationslista, flytt av fordon, december 2019

10. Delegationsbeslut offentlig plats 2019-12-01-2019-12-31

11. Ledningskollen

12. Delegationsbeslut

13. Beslut om tilldelning Samordnad upphandling - Omlastning avfall

14. Yttrande gällande ansökan om tillstånd enligt ordningslagen och lokala föreskrifter@Delegationsbeslut gällande ansökan om tillstånd enligt

ordningslagen och lokala föreskrifter

15. Delegationsbeslut utlämnande av kartmaterial via ledningskollen.

LK 20200120-0252

16. Delegationsbeslut utlämnande av kartmaterial via ledningskollen. LK

20200120-0271

17. Begäran om allmän handling - e-postloggar

18. Utlämnande av allmän handling - e-postloggar

Related documents