• No results found

ŐRIZZE MEG EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT

In document Modul Pipe 25/16. Modul Pipe 25/16 (Page 197-200)

„Kum saati“ ekrandayken güç düğmesine basmayın!

ŐRIZZE MEG EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT

1) Munkaterület

a) Tartsa tisztán a munkaterületet és világítsa azt jól meg. A rendetlen és sötét területek balesetet okozhatnak.

b) Soha ne használja az elektromos szerszámot robbanásveszélyes környezetben, például gyúlékony folyadékok, gázok vagy porok jelenlétében. Az elektromos szerszámok szikrákat állítanak elő, amelyek meggyújthatják a porokat vagy a gőzöket.

c) Az elektromos szerszám használata közben tartsa távolt a gyerekeket és a bámész- kodókat. Ha elterelik a figyelmét, akkor elveszítheti az uralmát a szerszám fölött.

2) Elektromos biztonság

a) A gépi szerszám csatlakozóinak illeszkedniük kell az aljzathoz. Soha, semmilyen mó- don ne módosítsa a dugót. Ne használjon semmilyen adapter dugót földelt gépi szerszámmal. A nem módosított gugók és illeszkedő kimenetek csökkentek az áramütés veszélyét.

b) Kerülje, hogy a teste érintkezzék a földelt felületekkel, például a csővezetékekkel, a radiátorokkal, a tűzhelyekkel és a hűtőszekrényekkel. Ha teste földelt felülettel érintkezik, akkor az növeli az elektromos áramütés kockázatát.

c) Ne engedje, hogy az elektromos szerszámok megázzanak vagy azokat nedvesség érje. Ha víz kerül az elektromos szerszámba, akkor az növeli az elektromos áramütés kockázatát.

d) Óvatosan kezelje a tápkábelt. Az elektromos szerszámot soha ne vigye a kábelnél fogva és a dugaszt ne a kábelnél fogva húzza ki az aljzatból. Óvja a kábelt a hőtől, olajtól, éles szegletektől, illetve a mozgó alkatrészektől. A sérült vagy összecsavaro- dott kábel növeli az elektromos áramütés kockázatát.

Az anyagban használt jelölések:

Balesetveszély!

Ez a jel a személyi sérülésektől óv.

Figyelem!

Ez a jel anyagi- vagy környezeti károktól óv.

Felhívás cselekvésre

e) Ha a szabadtéren használja az elektromos szerszámot, akkor használjon kültéri használatra alkalmas hosszabbító kábelt. A kültéri használatra alkalmas kábel használata csökkenti az elektromos áramütés kockázatát.

3) Személyi biztonság

a) Soha ne veszítse el éberségét, figyeljen oda arra, amit csinál és használja a józan eszét, ha elektromos szerszámmal dolgozik. Ne dolgozzon a szerszámmal, ha fáradt, kábítószert vagy alkoholt fogyasztott, illetve gyógyszer hatása alatt áll. Az elektromos szerszám használata közben egy pillanatnyi figyelmetlenség is súlyos személyes sérülést okozhat.

b) Használjon biztonsági védőfelszerelést. Mindig viseljen védőszemüveget. A megfelelő körülmények között használt védőfelszerelés, például a pormaszk, a biztonsági csúszásmentes védőcipő, a védősisak és a hallásvédelem csökkentik a személyi sérülés kockázatát.

c) Kerülje a véletlen elindítást. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kapcsoló a kikapcsolt állásban van a csatlakoztatás előtt. Az elektromos szerszámot úgy hordozza, hogy az ujja a kapcsolón legyen, vagy olyan elektromos szerszámot helyezzen áram alá, amely rendelkezik balesetet elkerülésére szolgáló kapcsolóval.

d) Távolítsa el a beállításhoz használt kulcsot vagy csavarkulcsot, mielőtt bekapcsolja az elektromos szerszámot. Az elektromos szerszám forgó alkatrészéhez rögzített csavar- kulcs vagy kulcs személyi sérülést okozhat.

e) Ne nyúljon túl messze, az kibillentheti az egyensúlyából. Mindig szilárd felületen álljon és ügyeljen, ne veszítse el az egyensúlyát. Ezzel jobban tudja uralni az elektro- mos szerszámot váratlan helyzetekben is.

f) Öltözzön megfelelően. Ne viseljen laza ruházatot vagy ékszert. Haját, ruháját és kesztyűjét tartsa távol a mozgó alkatrészektől. A laza öltözék, az ékszerek vagy a hos- szú haj beleakadhat a mozgó alkatrészekbe.

g) Ha a készülékek rendelkeznek por eltávolító és gyűjtő képességgel, akkor győződjön meg róla, hogy ezek csatlakoztatva vannak és megfelelően használtak. Ezen készülé- kek használata csökkenthetik a por kockázatát.

4) Elektromos szerszám használata és ápolása

a) Ne erőltesse túl az elektromos szerszámot. A célnak megfelelő elektromos szerszá- mot alkalmazza. A megfelelő elektromos szerszámmal jobban és biztonságosabban dolgozhat, mert azt kifejezetten az adott feladatra tervezték.

b) Ne használja az elektromos szerszámot, ha azt a kapcsolóval nem lehet ki- vagy bekapcsolni. A hibás kapcsolóval rendelkező elektromos szerszámok használata veszélyes, az ilyen készüléket meg kell javíttatni.

c) Válassza le a dugaszt áramforrásról, mielőtt valamilyen beállítást végezne rajta, tar- tozékot cserélne vagy eltárolná az elektromos szerszámot. Ezekkel a megelőző biztonsági intézkedésekkel csökkentheti az elektromos szerszám véletlen beindításának kockázatát.

d) A nem használt elektromos szerszámokat tárolja olyan helyen, ahol a gyerekek nem érhetik el; és ne engedje, hogy azt olyan személyek használják, akik az elektromos szerszám használatát és ezen utasításokat nem ismerik. Gyakorlatlan felhasználó kezében az elektromos szerszám veszélyes lehet.

e) Tartsa karban az elektromos szerszámokat. Ellenőrizze a mozgó alkatrészek il- leszkedését és hogy nem szorul-e valamelyik; ellenőrizze az alkatrészeket törésre és más olyan sérülésre, amelyek befolyásolhatják az elektromos szerszám működését.

Ha az elektromos szerszám sérült, akkor azt a használat előtt javíttassa meg. A nem megfelelően karbantartott elektromos szerszámok számos balesetet okoztak.

f) A vágószerszámok legyenek mindig tiszták és élesek. A megfelelően karbantartott éles vágószerszám kisebb valószínűséggel szorul be és jobban irányítható.

g) Az elektromos szerszámot, a tartozékokat, a vágóéleket, stb. a használati utasítás- nak, a rendeltetésének megfelelően használja a munkakörülmények és az

elvégzendő feladat figyelembe vételével. Az elektromos szerszám rendeltetésellenes használata vészhelyzetet teremthet.

5) Akkumulátor használata és ápolása

a) Bizonyosodjon meg arról, hogy a kapcsoló a kikapcsolt állásban van az akkumulátor behelyezése előtt. Ha az akkumulátort úgy helyezi be, ha az elektromos szerszám be van kapcsolva, akkor azzal balesetet okozhat.

b) Csak azzal a töltővel töltse újra, amelyet a gyártó írt elő. Az olyan töltő használta másik akkumulátorhoz, amely egy adott típusú akkumulátorhoz alkalmas növelheti a tűzveszélyt.

c) Az elektromos szerszámot csak a kimondottan megfelelő akkumulátorral használja.

Minden más akkumulátor használata növelheti a sérülés vagy tűz kockázatát.

d) Ha nem használja az akkumulátort, tartsa távol a fémes tárgyaktól, mint pl. gemkap- csok, érmék, kulcsok, szögek, csavarok vagy olyan kisebb fémes tárgyaktól, ame- lyek érintkezhetnek egyik kivezetéstől a másikig. Az akkumulátor kivezetések egymással történő rövidrezárása égést vagy tüzet okozhatnak.

e) Abúzus feltételek között folyadok lövellhet ki az akkumulátorból; kerülje az érint- kezést. Ha az érintkezés véletlenül megtörtént, öblítse ki vízzel. Ha a folyadék érintkezik a szemmel, emellett keressen orvosi segítséget. Az akkumulátorból kijövő folyadék irritációt és égést okozhat.

6) Szerviz

Az elektromos szerszámot képzett szakemberrel szervizeltesse és csak eredeti cserealkatrészeket használjon fel. Ezzel biztosíthatja az elektromos szerszám folyamatos biztonságos működését.

2. Műszaki adatok Modul 25/16

Látótávolság ...75 mm-től a végtelenig (3 hüvelyktől a végtelenig)

Tápellátás ...2db AA méretű kadmium akkumulátor (a háromlábú állványra szerelt készüléknél)

Akkumulátor becsült

üzemideje ...1 óra időtúllépés (kikapcsolás), 8-10 óra használat (amikor az érzékelő be van kapcsolva, és adatokat továbbít)

Súlya ...7 font és 4 uncia / 3.29 kg

Hőmérséklet ...0°C to 40°C (32°F to 104°F)

Páratartalom ...Legfeljebb 95%, páralecsapódástól mentesen (kijelző egység) Tárolási hőmérséklet ...-20°C to 60°C (-4°F to 140°F)

Vízállóság ...Képfelvevő fej és kábel 16 m (52,5 láb) vízmélységig Kábel hossza ...16 m (52.5 láb)

Érzékelő adófrekvenciája ...512 Hz Állókép felbontás ...640 x 480 Mozgókép felbontás ...320 x 240 3. Az egység funkciója

3.1 Leírás Modul 25/16

A Modul 25/16 a ROSCOPE 1000/i2000 kézi csővizsgáló készülékkel történő együttes használatra készült (és a Modul ROLOC PLUS).

16 m hosszú flexibilis képtovábbító kábelének köszönhetően sokkal bővebb tartományban lehet vele csővizsgálást végezni. A képfelvevő magában foglal egy akkumulátorral működő

érzékelő eszközt is, amely (amikor a ROLOC PLUS típussal együtt használják) lehetővé teszi, hogy a felhasználó beazonosíthassa a képfelvevő fej (és az érzékelő) pontos helyét, azzal együtt pedig a sérült vagy eltömődött cső vagy ürítővezeték pontos elhelyezkedését.

3.2 Alapfelszerelés

A Modul 25/16 (No. 1500000052) a következő részekkel szállítjuk:

- Modul 25/16 (orsóval és képfelvevővel együtt) / (ROSCOPE 1000/i2000 külön beszerezhető) - 2 db AA méretű akkumulátor

- Kezelési útmutató - Fúvószerszám doboz

Ábra 1 - Modul 25/16 (No. 1500000052) Rendszer alkatrészek 3.3 Akkumulátor eltávolítása és telepítése (Modul 25/16)

A használat közbeni súlyos sérülés kockázatának csökkentése érdekében kövesse ezeket a folyamatokat a megfelelő összeszereléshez.

Akkumulátor eltávolítása és telepítése:

1. A száraz kézzel helyezze hüvelykujját reteszt, és nyomja, majd emelje fel és húzza, hogy távolítsa el a kupakot, amikor megjelent. (Ábra 2).

Ábra 2 - Modul 25/16 Akkumulátor kupak

2 db AA méretű akkumulátor 60 min. kikapcsolása

Ábra 3 - Kivétele / behelyezése Az akkumulátor Modul 25/16

In document Modul Pipe 25/16. Modul Pipe 25/16 (Page 197-200)

Related documents