• No results found

Jag vill först och främst tacka min huvudhandledare Birgitta Agerberth som introducerade mig för antimikrobiella peptider. Du är drivande, viljestark och öppen och jag uppskattar det. Jag vill även tacka min bihandledare Guðmundur H Guðmundsson för din entusiasm, glädje och idérikedom. Ni är ett radarpar av klass!!!

Övriga medlemmar i BA-GHG gruppen: Peter Bergman för att du alltid är villig att dela med dig av din breda kunskap samt är så enormt trevlig och social.

Stefan Termén, för att du lärt mig praktiskt molekylärbiologiskt arbete, och för alla trevliga stunder på MTC. Gudmundur ”Gummi” Bergsson, the lab became such a nicer place to be in after you joined us, I can´t imagine it without you anymore. Ylva Kai-Larsen för din humor, entusiasm och otroliga energi. Tack Lisa Bandholtz för tips om EMSA och för alla trevliga disskussioner. Monica Lindh och Berit Olsson för trevligt sällskap på resan till Island samt alla trevliga diskussioner och hjälp på labb. Cecilia Svanhlom för trevligt sällskap i USA, speciellt på ”valsafarit”. I also want to thank Hiroyuki ”Hiro” Yoshio for a nice collaboration on the vernix project.

Jag vill tacka Hans Jörnvall för att jag fått spendera tid i din underbara grupp med alla de intellektuella och materiella tillgångar som jag därmed haft tillgång till. Tack även för att du delar med dig av din begåvning för skrivandets konst och för de roliga labbresor du anordnat.

Mina skrivrumskompisar för att ni stått ut med mig: Anna Päiviö för allt roligt vi haft och för att du är så bra på att fixa fester. Waltteri Hosia för att du är en så otroligt rolig människa och för att du ännu stökigare än jag är. Jing Li for your warm personality and constant smile, and Elo Eriste for being so kind.

På Kemi I har jag mött så många härliga och underbara människor. Det är med sorg man lämnar en sån grupp. Alla doktorandkollegor som jag haft så kul ihop med, i vardagen, på disputationsfester samt i Buffalo, New York och Tallin:

Andreas Almlén, Eremias Melles, Claudia Staab, Xiaoqiu Wu, Charlotte Linde, Teres Jägerbrink, Susanne Vollmer, Emma Lindahl, Mikko Hellgren, Malin Hult, Johan Lengqvist, Juan Astorga-Wells, Daniel Hirschberg, Åke Norberg, Naeem Shafqat, Yuqin Wang, Charlotta Filling, Sam Tryggvason, Ann-Sofi Sandberg, Rafed Tabbo, Uzma Naseeb, Moin Ishrat, Erik Nordling, Andreas Jonsson, Yvonne Kallberg, Magnus Gustafsson, Margareta Stark, Annika Norin,

36

Patrik Strömberg, Jesper Hedberg, Johan Nilsson, Madalina Oppermann, Mikael Henriksson, och Shah Zaltash.

Jag vill tacka Ingegerd Nylander, Ella Cederlund, Carina Palmberg, Marie Stålberg, Gunvor Alvelius, Margareta Brandt, Irene Byman, Angelica Arribada, Jan Wiberg och Johnny Söderlund för all ovärdelig hjälp och trevliga stunder ni bistått med.

Professorer, Docenter och post docs: Jan Johansson, Jan Sjövall, Mats Andersson, Jan-Olov Höög, William H Griffiths, Rannar Sillard, Tomas Bergman, Lars Hjelmqvist, Jawed Shafqat, Udo Oppermann, Jenny Samskog, Karl Bodin och Bengt Persson, tack för trevliga diskussioner.

De involverade i undervisningen på MBB: Åke Rökeus, Susanne Rothstein, Sussi Björkholm samt alla studenter. Det har verkligen varit roligt och utvecklande.

Jag vill även tacka Anders Lundsjö och Essam Refai för hjälp med datorer och Essam även för hjälp på labb och för att du alltid är redo att höja allas blodsocker och mungipor.

When I was denied using the radioactivity room at MTC I was instead welcomed at Matrix biology, MBB. I would like to extend my gratitude to Karl Tryggvason and Zhijie Xiao for allowing me to work in your lab and for all your help.

Mina vänner Anna Andersson och Ann-Sophie ”Annsi” Persson för att ni alltid förstår och för allt kul vi haft ihop. Tack för alla gånger ni vattnat mina blommor och lyssnat på mig klaga på all världens problem. Ni har gjort de senaste nio åren så mycket roligare, speciellt sommaren på Irland. Ni är alltid välkomna på spelkväll, filmkväll, Tequila, Gin & tonic eller nåt annat.

Mina bästa vänner från ungdomsåren, Sara Johansson, Maria Larsson och Camilla Miller. När vi träffas känns det alltid som att komma hem. Tack för stöd och vänskap. Jag är ledsen att jag är dålig på att höra av mig men ni ska veta att jag tänker på er ofta.

Familjen Lindgren-Kristensson: Martin, Einar, Karin och Pelle, vill jag tacka för att ni varit som en andra familj för mig som barn. Tack för all god lasagne, alla annandagar och alla roliga spelstunder.

37

Utan kvinnorörelsen i Sverige och i världen hade det varit i det närmaste omöjligt för mig att få möjlihet att doktorera, så jag är enormt tacksam för alla modiga och starka kvinnor och män som kämpat och fortfarande kämpar för jämställdet. Keep at it!

Jag vill även tacka tv-serien Seinfeld för att ha gjort mitt liv roligare och för att ha visat att jag inte är ensam om att fundera på livets små underligheter. Ett mycket torftligare liv hade jag även haft utan Astrid Lindgrens otroliga bokskatt. Båda dessa har visat värdet av fantasi.

Jag vill tacka min familj för evigt stöd och uppmuntran och för att ni alltid får mig att känna mig älskad! Min smarta och roliga bror Calle som har hållt mig i kontakt med barnet inom mig och som jag inte vet vem jag skulle vara utan.

Min Syster Yster, dvs Katharina som är så stark, rolig och vis. Jag vill även tacka Katharinas sambo Fredrik för din humor, att du gör min syster lycklig och er båda för att ni gjort mig till moster till en underbar liten Lovisa. Jag vill sist, men lååångt ifrån minst, tacka mina föräldrar för er omtanke, kärlek och att ni ibland kan få mig att tro att jag klarar allt.

38

Related documents