• No results found

Annan e-post korrespondens

Andersson, Fredric. (2010). Intervjudokument [e-post] (personlig kommunikation, 2010-12-14)

Carlsson, Thomas. (2010). Intervju om Umeå, regional utveckling, entreprenörskap och

restaurangbranschen. [intervju] (personlig kommunikation, 2010-12-13)

Carlsson, Roland. (2010). Intervju om Umeå, regional utveckling, entreprenörskap och

restaurangbranschen. [intervju] (personlig kommunikation, 2010-12-15)

Göransdotter, Anna. (2010). Intervju om Umeå, regional utveckling, entreprenörskap

och restaurangbranschen. [intervju] (personlig kommunikation, 2010-12-12)

Norén, Björn. (2010). Intervju om Umeå, regional utveckling, entreprenörskap och

restaurangbranschen. [intervju] (personlig kommunikation, 2010-12-14)

Orre Montan, Ia. (2010). Intervjudokument [e-post] (personlig kommunikation, 2011-01-06)

Ruda, Barbro. (2010). Intervju om projektet Res & Ät, Umeå, regional utveckling,

entreprenörskap och restaurangbranschen. [intervju] (personlig kommunikation,

2010-12-16)

Sandström, Cecilia. (2010) Intervju om Umeå, regional utveckling, entreprenörskap och

restaurangbranschen. [intervju] (personlig kommunikation, 2010-12-16)

8.7 Annan e-post korrespondens

Carlsson, Roland. (2011) Korrespondens om godkännande av intervjuinnehåll. (personlig kommunikation, 2011-01-27)

30! Ruda, Barbro. (2011) Korrespondens om godkännande av intervjuinnehåll. (personlig kommunikation, 2011-01-27)

Bilaga 1

E-postkorrespondens

Här följer den information om uppsatsen inklusive frågor till de två respondenterna som använts i de intervjuer som hölls via e-post.

Ur dokument: Skriftlig intervju inklusive första utkastet av modell

Nedanstående information beskriver den bakgrundsinformation ni behöver för att kunna svara på frågorna på sidan tre. Era svar kommer delvis att användas som vägledning kring hur restaurangbranschen och offentlig sektor bör samarbeta men även som fakta för vilka åsikter som representanter ur restaurangbranschen har om ämnet i allmänhet. Var vänlig läs informationen på denna sida, samt studera modellen på nästa innan ni svarar på frågorna på sida tre.

Syftet med vår studie är att uppmärksamma samt diskutera kring restaurangbranschens betydelse som en viktig spelpjäs i den regionala utvecklingen. Vi strävar efter att beskriva hur ett intensivare samarbete mellan offentlig och privat sektor (då främst restaurangägare), skulle kunna vara utformat samt hur detta samarbete skulle kunna bidra till samhälleliga mål. Tanken är att t. ex kommunen ska kunna involvera restaurangbranschen i målsättningar och projekt. Det exempel på samhälleligt mål som vi har valt att använda oss av är Umeå kulturhuvudstad 2014, andra mål skulle kunna beröra miljö, infrastruktur etc.

Vår föresats är att de slutsatser som kan dras ur vår undersökning skall hjälpa oss i arbetet att slutligen designa en modell för hur ovanstående beskrivna samarbete bör startas upp. Delvis kommer vi att undersöka hur nätverket inom restaurangnäringen bör se ut, vidare kommer vi att studera förutsättningarna för själva samarbetet och hur det operativt skulle kunna fungera. Vänligen studera modellen på nästa sida, den visar en förenklad beskrivning av vårt förslag.

Det övre hjulet representerar ett nätverk uppbyggt av en regions restaurangnäring dit frivilliga restauranger anslutit sig. Detta nätverk kommer att jobba för ett utökat samarbete mellan restaurangerna och därmed öppna möjligheter och förstärka restaurangernas position i regionen som en samlad kraft att räkna med. Varje restaurang sitter med i nätverkets styrelse genom en representant. I denna styrelse kommer även en tillfällig gästrepresentant sitta från den offentliga sektorn, gästrepresentanten har speciella kunskaper om det aktuella projektets mål och resurser och fungerar även som en kommunikationslänk till kommunen.

Vår tanke är att en representant från exempelvis kulturhuvudstad 2014 skulle utses för att i första skedet engagera nätverket till ett samarbete och om detta lyckas sedan figurera som gästrepresentant inom nätverket. Samarbetet skulle innebära att restaurangnäringen aktivt antar samma mål som det aktuella projektet. Tyngdpunkten i

3*! detta samarbete ligger på entreprenörskap. Nätverket jobbar fritt och kreativt för att på sitt eget sätt bidra till det antagna målet och med hjälp av gästrepresentanten som ett bollplank hålls projektet på rätt köl. En förutsättning för att restaurangerna ska kunna agera entreprenöriellt är tillgången till resurser och ett samarbete av detta slag bidrar till en utökad resursbas. Hjulet med ekrarna visar en jämnfördelad uppdelning mellan aktörerna inom nätverket, men tanken är att olika projekt engagerar olika restauranger i varierande grad. Självklart jobbar varje restaurang enskilt precis som vanligt med restaurangdriften.

Vårt förslag befinner sig på utvecklingsstadiet och vår önskan är att ni som besitter unika kunskaper inom ert område hjälper oss att vidare justera den modell som finns illustrerad på nästa sida.

3+! XZ[IS\]!MXQY!\SN[RV\RX^U\RXN_"SX! `8;!0! \'67#8(#$<!*! \'67#8(#$<! LX#77D&8;;!+! \'67#8(#$<!2! !!!!!\'67#8(#$<! !!!!!!!L_#@a!3! _#@a!4! _#@a!.! ! !\'67#8(#$<! LX#77D&8;;!,! XZ[IS\]S[N!N[b\ScNS!YS5!SX! \S`\SNSX[RX[!T\dX!IR\eS!R][f\!! g!SX!^ZN[\S`\SNSX[RX[!Tf\!5S[! R][VSccR!`\QeS][S[! !!!!!!!!!!!!!!!!]Vc[V\W! !!!!!!"VIV5N[R5!*10,! !!!!! !!!!!VYSd!]QYYVX! ^ZN[\S`\SNSX[RX[! !

3,! Var god svara på frågorna så utvecklat och fritt som du finner möjligt. Vi ser gärna att svaren kommer i form av negativ såväl som positiv kritik till förslaget. Följande frågor är endast vägledande; saknar du en fråga eller rubrik är det mer än välkommet att respondenten själv tar sig friheten att sätta dit den.

1. Vad skulle vara avgörande för att du personligen skulle vilja ingå i ett sådant samarbete?

2. Vad tror du är det kritiska punkterna för att få ett sådant samarbete att lyckas? 3. Vad är din generella inställning till samarbete mellan restauranger? Vilka problem och möjligheter kan det generera?

32!

Bilaga 2

Ämnesområden för intervjuer

Våra intervjuer har följt ämnena som följer:

• Våra ledord för studien o Entreprenörskap o Regional utveckling o Restaurangbranschen o Offentlig sektor o Samarbete

• Modellens initiala huvuddelar: o Nätverket

o Nätverkets styrelse o Det aktuella projektet o Projektets gästrepresentant o Kommundelen

• Umeå som stad

Exempel på frågor som ställts under intervjuerna:

Hur kan restaurangbransch och offentlig sektor gå tillväga för ett intensivare samarbete?

Hur skulle ett samarbete mellan restaurangbransch och offentlig sektor kunna bidra till samhälleliga mål/regional utveckling?

Vad har restaurangbranschen för betydelse i den regionala utvecklingen idag och vad kan den ha för betydelse i framtiden?

3.! Efter en titt på vår modell, vad kan respondenten tillägga, i utvecklandet av en modell för hur denna typ av samarbete bör startas upp?

Hur bör nätverket inom restaurangnäringen se ut?

Vilka är förutsättningarna för själva samarbetet och hur det operativt skulle kunna fungera?