• No results found

Anskaffning bostad som gäller utöver skyldighet, bistånd enligt 4 kap 2 § SoL

Socialtjänsten har också en möjlighet att bevilja bistånd med stöd av 4 kap 2

§ SoL. Av den aktuella bestämmelsen framgår att Socialtjänsten får ge bistånd utöver vad som följer av 4 kap 1 § SoL. Det rör sig alltså om frivilligt åtagande från socialtjänstens sida. Innan den enskilde får bistånd med stöd av 4 kap 2 § SoL ska den enskilde ha fått ett avslag enligt 4 kap 1 § SoL, för att ha möjlighet till att överklaga sitt beslut. Detta eftersom en 4 kap 2 § inte går att överklaga.

7 Levandegöra och uppföljning

Vid antagande av riktlinjen kommer den att implementeras och göras känd i organisationen, läggas in i respektive nämnds kvalitetsledningssystem och finnas tillgänglig för allmänheten.

Det kommer att utvecklas arbetssätt och skrivas fram tillhörande rutiner, instruktioner, överenskommelser, strategier och processflöden i och med en samlad organisation kring anskaffande av bostad och vräkningsförebyggande arbete.

Riktlinjen följs upp, utvärderas och revideras parallellt med att kommunens bostadsförsörjningsplan revideras. Riktlinjer ska antas av

kommunfullmäktige varje mandatperiod. Om förutsättningarna förändras ska nya riktlinjer upprättas och antas av kommunfullmäktige.

8 Gällande lagstiftning och annan rättslig reglering

Följande lagar, förordningar och förkortningar förekommer i riktlinjen:

 Socialtjänstlag (2001:453), SoL

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/socialtjanstlag-2001453_sfs-2001-453

 Lag (2016:38) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning; bosättningslagen.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-

forfattningssamling/lag-201638-om-mottagande-av-vissa-nyanlanda_sfs-2016-38

 Socialstyrelsen handbok för ensamkommande

https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/handbocker/2020-2-6588.pdf

 Lagen om stöd och service vissa funktionshindrande

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk- forfattningssamling/lag-1993387-om-stod-och-service-till-vissa_sfs-1993-387

 Högsta förvaltningsdomstolen, HFD (före den 1 januari 2011 Regeringsrätten).

https://www.domstol.se/hogsta-forvaltningsdomstolen/

 Regeringsrättens årsbok, RÅ.

 Jordabalk (1970:994), kap 12; Hyreslagen

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/jordabalk-1970994_sfs-1970-994

 Lag (2000:1383) om kommunernas bostadsförsörjningsansvar https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-20001383-om-kommunernas_sfs-2000-1383

 RÅ 2004:130 https://lagen.nu/dom/ra/2004:130

9 Förhållande till redan fattade politiska beslut

Den riktlinje som är beslutad inom socialtjänsten i Eskilstuna finner vi inom Arbetsmarknad och vuxenutbildningsnämnden.

Riktlinje för ekonomiskt bistånd (AVN)

https://intranat.eskilstuna.se/ViInomKommunen/AVF/Documents

/Riktlinjer/AVN_2019_32-Uppdaterad%20-%20Riktlinjer%20för%20ekonomiskt%20bistånd%20gällande%20frå n%201%20mars%202020.pdf

 Riktning boendebeslut som avslutas inom LSS och socialpsykiatrin (VON) https://intranat.eskilstuna.se/saarbetarvi/vard-och-sociala-tjanster/processbibliotek_vost/_layouts/15/WopiFrame2.aspx?sourc edoc={40d1f87f-7831-4d8e-a096-7f4681fea5df}&action=view

 Riktlinje äldreomsorg (VON)

https://intranat.eskilstuna.se/saarbetarvi/vard-och-sociala-tjanster/processbibliotek_vost/_layouts/15/WopiFrame.aspx?source doc={f5bd02d5-0c13-402a-a980-0a03d906a1dd}&action=view Övrig hänvisning sker till dokumentet inom respektive förvaltnings hemsida på internportalen.

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

§ 197

Riktlinje för bostadsanskaffning (KSKF/2020:288)

Beslut

1. Förslaget till Riktlinjer för bostadsanskaffning remitteras enligt sändlista.

2. Remissvaren ska vara inkomna till kommunstyrelsen senast den 24 februari 2021.

Reservation

Kim Fredriksson (SD) reserverar sig muntligt mot beslutet.

Ärendebeskrivning

För att nå Eskilstunas vision 2030 behöver alla människor ges samma förutsättningar att leva ett gott liv. Att ha ett hem är grundläggande för möjligheten att forma vår tillvaro och planera för framtiden, att ha ett arbete, kunna sköta sin hälsa och ha ett stabilt nätverk.

Idag råder obalans på bostadsmarknaden och det råder brist på tillgängliga bostäder.

Det medför att grupper av individer har svårt att på egen hand få en bostad på den ordinarie bostadsmarknaden och riskerar hamna i hemlöshet. Ansvaret att bekämpa och motverka hemlöshet befinner sig mellan kommunens generella ansvar för

bostadsförsörjning och socialtjänstens uppdrag och är därmed både en bostadspolitisk och socialpolitisk fråga.

Riktlinjen för bostadsanskaffning har arbetats fram med hjälp av representanter från Socialtjänstens tre förvaltningar; Arbetsmarknads och Vuxenutbildningsförvaltningen, Vård och Omsorgsförvaltningen samt Socialförvaltningen under ledning av

Socialförvaltningen. Kommunledningskontoret Välfärd har haft en samordnande roll under framtagandet av Socialtjänstens Riktlinjer för bostadsanskaffning och Plan för bostadsförsörjning (KSKF/2020:287) för att tillse att de båda styrdokumenten kompletterar varandra med syfte att ge en övergripande bild av hur Eskilstuna verkar för att förebygga hemlöshet enligt Kommunfullmäktiges beslut (KSKF/2016:484).

Riktlinjen beskriver förutsättningarna för rätten till bostad enligt Socialtjänstlagen (SoL), kommunens ansvar gentemot nyanlända och hur kommunens tre nämnder som bedriver socialtjänst kan motverka hemlöshet.

Riktlinjen ska vara ett hjälpmedel och en del av bedömningen för rätten till bistånd avseende anskaffning av bostad. Vidare ska riktlinjen skapa ett enhetligt synsätt vid utredning och bedömning så att biståndsansökningarna gällande bostadsanskaffning behandlas likartat och rättssäkert.

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

Riktlinjen avses följas upp, utvärderas och revideras parallellt med att kommunens bostadsförsörjningsplan revideras. Riktlinjer ska antas av kommunfullmäktige varje mandatperiod. Om förutsättningarna förändras ska nya riktlinjer upprättas och antas av kommunfullmäktige.

Konsekvenser för hållbar utveckling och en effektiv organisation

Socialtjänstens tre nämnder har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp de behöver. Idag kan kommuninvånaren som söker stöd gällande sin boendesituation hamna i en situation som försvårar rätten till stöd och hjälp på grund av de olika nämndernas bedömningar. Genom att fastställa

gemensamma riktlinjer för hur bedömning ska ske bidrar det till både en mer kvalitativ handläggning och invånarservice samt en mer effektiv organisation.

Målbilden för Eskilstuna 2030 beskriver en trygg, grön och inkluderande plats där alla ges möjlighet att ha framtidsdrömmar, arbetsglädje och trygghet genom livets alla skeden. Ett eget boende är en grundläggande förutsättning för att kunna skapa ett gott liv. Genom att arbeta förebyggande kring boendet och stärka den egna individens förmåga att administrera och hantera sin boendesituation bidrar det även till en förbättrad förutsättning att skapa en bra grogrund för både barn och vuxna som annars riskerar hamna i utanförskap.

Det förebyggande arbetet bidrar främst till de globala målen:

1 som innefattar frihet, makt, inflytande, hälsa, utbildning och fysisk säkerhet

3 som handlar om att skapa förutsättningar för människors grundläggande rättigheter till välbefinnande.

5 där kvinnor och män har en jämställd och rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser.

10 som syftar till att minska klyftor genom att bygga ett jämlikt samhälle som bygger på principen om allas lika rättigheter och möjligheter.

11 där målet är att göra städer och bosättningar inkluderande och säkerställa tillgång för alla till fullgoda, säkra och ekonomiskt överkomliga bostäder.

Yrkanden

Jimmy Jansson (S) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag.

Kim Fredriksson (SD) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag med ett tilläggsyrkande om att remissinstanserna ska uppmanas komma med inspel för att möjliggöra en kursändring där framtida inflyttning ska vara arbets-eller

utbildningsorienterad (bilaga 6).

Jimmy Jansson (S) yrkar avslag till Kim Fredrikssons (SD) tilläggsyrkande.

Maria Chergui (V) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag och avslag till Kim Fredrikssons (SD) tilläggsyrkande.

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

Propositionsordning

Ordföranden finner att det finns följande förslag till beslut:

 Jimmy Jansson (S) med fleras yrkande till bifall till kommunledningskontorets förslag.

 Kim Fredrikssons (SD) yrkande till bifall till kommunledningskontorets förslag med tilläggsyrkande.

 Jimmy Jansson (S) med fleras yrkande till avslag till Kim Fredrikssons (SD) tilläggsyrkande.

Ordföranden föreslår en propositionsordning som innebär att kommunstyrelsen först tar ställning till Jimmy Jansson (S) med fleras yrkande till bifall till

kommunledningskontorets förslag. Därefter får kommunstyrelsen ta ställning till Kim Fredrikssons (SD) tilläggsyrkande mot Jimmy Jansson (S) med fleras yrkande till avslag till densamma. Kommunstyrelsen godkänner propositionsordningen.

Ordföranden finner inledningsvis att det endast finns Jimmy Jansson (S) med fleras yrkande till bifall till kommunledningskontorets förslag. Ordförande finner därefter att kommunstyrelsen avslår Kim Fredrikssons (SD) tilläggsyrkande, innebärande att kommunstyrelsen bifaller kommunledningskontorets förslag till Riktlinje för bostadsanskaffning.

_____

Remiss från kommunstyrelsen

Riktlinje för bostadsanskaffning

Ärendet remitteras till er för yttrande. Yttrandet ska ha kommit in till kommunstyrelsen via LEX och på papper senast den 24 februari 2021.

Remissinstanser Nämnder

Arbetsmarknad och vuxenutbildningsnämnden Förskolenämnden

Grundskolenämnden Gymnasienämnden

Kultur – och Fritidsnämnden Miljö- och räddningstjänstnämnden Socialnämnden

Stadsbyggnadsnämnden Torshälla stads nämnd Vård och omsorgsnämnden Råd

Brottsförebyggande Funktionsrättsråd Jämställdhetsberedning Minoritetsrådet

Pensionärsrådet Koncernbolag

Eskilstuna Kommunföretag AB Eskilstuna Kommunfastighet AB Externa

Länsstyrelsen avd. Samhällsbyggnad

Region Sörmland avd. Hållbar regional utveckling 4 Mälarstäder, Västerås, Enköping, Strängnäs Eskilstuna Stadsmission

Fastighetsägarna Mitt-Nord Hyresgästföreningen

affjla00.fdt.docx

Mälardalens Studentkår Flens kommun

Kungsörs kommun

Ansvarig direktör på kommunledningskontoret Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör

Kommunstyrelsen

Riktlinjer för bostadsanskaffning

Förslag till beslut

Förslag till kommunfullmäktige

1. Förslaget till Riktlinjer för bostadsanskaffning remitteras enligt sändlista.

2. Remissvaren ska var inkomna till kommunstyrelsen senast den 24 februari 2021.

Ärendebeskrivning

För att nå Eskilstunas vision 2030 behöver alla människor ges samma förutsättningar att leva ett gott liv. Att ha ett hem är grundläggande för möjligheten att forma vår tillvaro och planera för framtiden, att ha ett arbete, kunna sköta sin hälsa och ha ett stabilt nätverk.

Idag råder obalans på bostadsmarknaden och det råder brist på tillgängliga bostäder.

Det medför att grupper av individer har svårt att på egen hand få en bostad på den ordinarie bostadsmarknaden och riskerar hamna i hemlöshet. Ansvaret att bekämpa och motverka hemlöshet befinner sig mellan kommunens generella ansvar för

bostadsförsörjning och socialtjänstens uppdrag och är därmed både en bostadspolitisk och socialpolitisk fråga.

Riktlinjen för bostadsanskaffning har arbetats fram med hjälp av representanter från Socialtjänstens tre förvaltningar; Arbetsmarknads och Vuxenutbildningsförvaltningen, Vård och Omsorgsförvaltningen samt Socialförvaltningen under ledning av

Socialförvaltningen. Kommunledningskontoret Välfärd har haft en samordnande roll under framtagandet av Socialtjänstens Riktlinjer för bostadsanskaffning och Plan för bostadsförsörjning (KSKF/2020:287) för att tillse att de båda styrdokumenten kompletterar varandra med syfte att ge en övergripande bild av hur Eskilstuna verkar för att förebygga hemlöshet enligt Kommunfullmäktiges beslut (KSKF/2016:484).

Riktlinjen beskriver förutsättningarna för rätten till bostad enligt Socialtjänstlagen (SoL), kommunens ansvar gentemot nyanlända och hur kommunens tre nämnder som bedriver socialtjänst kan motverka hemlöshet.

Riktlinjen ska vara ett hjälpmedel och en del av bedömningen för rätten till bistånd avseende anskaffning av bostad. Vidare ska riktlinjen skapa ett enhetligt synsätt vid utredning och bedömning så att biståndsansökningarna gällande bostadsanskaffning behandlas likartat och rättssäkert.

Riktlinjen avses följas upp, utvärderas och revideras parallellt med att kommunens bostadsförsörjningsplan revideras. Riktlinjer ska antas av kommunfullmäktige varje mandatperiod. Om förutsättningarna förändras ska nya riktlinjer upprättas och antas av kommunfullmäktige.

Konsekvenser för hållbar utveckling och en effektiv organisation

Socialtjänstens tre nämnder har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp de behöver. Idag kan kommuninvånaren som söker stöd gällande sin boendesituation hamna i en situation som försvårar rätten till stöd och hjälp på grund av de olika nämndernas bedömningar. Genom att fastställa

gemensamma riktlinjer för hur bedömning ska ske bidrar det till både en mer kvalitativ handläggning och invånarservice samt en mer effektiv organisation.

Målbilden för Eskilstuna 2030 beskriver en trygg, grön och inkluderande plats där alla ges möjlighet att ha framtidsdrömmar, arbetsglädje och trygghet genom livets alla skeden. Ett eget boende är en grundläggande förutsättning för att kunna skapa ett gott liv. Genom att arbeta förebyggande kring boendet och stärka den egna individens förmåga att administrera och hantera sin boendesituation bidrar det även till en förbättrad förutsättning att skapa en bra grogrund för både barn och vuxna som annars riskerar hamna i utanförskap.

Det förebyggande arbetet bidrar främst till de globala målen:

1 som innefattar frihet, makt, inflytande, hälsa, utbildning och fysisk säkerhet

3 som handlar om att skapa förutsättningar för människors grundläggande rättigheter till välbefinnande.

5 där kvinnor och män har en jämställd och rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser.

10 som syftar till att minska klyftor genom att bygga ett jämlikt samhälle som bygger på principen om allas lika rättigheter och möjligheter.

11 där målet är att göra städer och bosättningar inkluderande och säkerställa tillgång för alla till fullgoda, säkra och ekonomiskt överkomliga bostäder.

KOMMUNLEDNINGSKONTORET

Tommy Malm Suzan Östman Bäckman

Kommundirektör tf Utvecklingsdirektör

Beslutet skickas till:

Kommunfullmäktige, kommunledningskontoret

Related documents