• No results found

3. Hypothesis Development & The Conceptual Framework

10.3 Appendix 3: Questionnaire Design - Swedish Version

Du och ditt uppfattade värde utav olika egenskaper i ett jobb.

Hej och välkommen!

Vi är två studenter från Linneuniversitetet som för tillfället skriver vår masteruppsats om Employer Branding (arbetsgivares varumärken). För att förklara det lite kort så är ambitionen med vår uppsats att utöka kunskapen kring hur arbetsgivare kan utveckla sitt värdeerbjudande så att det blir så attraktivt som möjligt för potentiella anställda.

Genom att fullfölja detta frågeformulär skulle du bidra till en inblick i det uppfattade värdet utav olika jobbegenskaper inom ditt specifika yrke. Detta avser i sin tur att skapa en riktlinje för hur arbetsgivare bör anpassa sina erbjudanden gentemot dina preferenser!

Bra att veta om formuläret:

- Frågeformuläret tar ungefär 5 minuter att fullfölja.

- Samtliga svar kommer behandlas helt anonymt utifrån strikta etiska riktlinjer.

- Om några frågor skulle uppstå eller om du skulle vilja följa upp resultatet av uppsatsen, då är du mer än välkommen att kontakta oss (Amina Catic: ac222qq@student.lnu.se eller Melissa Todorovska: mt222wm@student.lnu.se).

- Känner du till någon inom samma yrkesroll som du själv som skulle kunna tänka sig bidra till undersökningen? I sådana fall får du mer än gärna dela följande länk vidare.

Svenska:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgChlTeMhXmPJSaqnUlBuHzdQNY1_NhTTe 4zw1CDt3ek0YfQ/viewform?usp=sf_link

Engelska:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxvzDDV0qnhnQytsYK6gwrs-Mj3Eossxc2lHl

Din motivation och ditt engagemang gentemot sökandet av ett nytt jobb Till en början är vi nyfikna på hur ditt engagemang gentemot jobbsökande har sett ut den senaste tiden.

Hur ofta har tanken att ansöka om ett nytt jobb slagit dig under de senaste sex månaderna? -Inte en gång!/-Inte mer än två gånger./Mer än två gånger!

Hur mycket tid/ansträngning har du ägnat åt att granska, justera eller uppdatera ditt CV under de senaste sex månaderna? - Inte alls!/Begränsat med tid/ansträngning/En betydande mängd tid/ansträngning!

Hur mycket tid/ansträngning har du ägnat åt att att kolla upp tidigare arbetsgivare för en referens under de senaste 6 månaderna? - Inte alls!/Begränsat med tid/ansträngning/En betydande mängd tid/ansträngning!

Hur mycket tid/ansträngning har du ägnat åt att kolla igenom internet eller andra källor för nya jobbmöjligheter under de senaste sex månaderna? - Inte alls!/Begränsat med tid/ansträngning/En betydande mängd tid/ansträngning!

Du och ditt uppfattade värde utav olika egenskaper i ett jobb

Här ska du utvärdera hur du uppfattar värdet av olika egenskaper i ett jobb. MEN tänk på att även om du anser att alla egenskaper är viktiga hos en arbetsgivare, är det viktigt att du utvärderar de utifrån den påverkan varje egenskap har på att du faktiskt skulle ansöka om ett nytt jobb. Som riktlinje kan du lägga till lägga till följande mening innan varje påstående:

"Jag skulle ansöka om ett nytt jobb om ..."

Den nya arbetsgivaren uppmärksammar och uppmuntrar min kreativitet i utförandet utav mina arbetsuppgifter.

Den nya tjänsten ger mig friheten att kontrollera mina egna tidsramar för, och utförandet av arbetsuppgifter.

Den nya arbetsgivaren tillhandahåller möjlighet för- och uppmuntrar lagarbete.

Den nya tjänsten innebär en högre ekonomisk ersättning i from av löner, provisioner och bonusar.

Den nya arbetsgivaren är kundorienterad.

Den nya tjänsten innefattar kollegor som visar intresse för- och värderar det arbete/de resultat som uppnås av andra kollegor.

Den nya tjänsten inkluderar en prestationsrelaterad tilläggslön.

En liten påminnelse!

Kom ihåg att lägga till följande mening innan varje påstående:

"Jag skulle ansöka om ett nytt jobb om ...":

Den nya tjänsten innebär att jag får kontroll över min egna kompetensutveckling.

Den nya arbetsgivaren visar omtanke för mina känslor och behov i arbetsmiljön, samt bidrar med hjälp, information och god konstruktiv feedback.

Den nya arbetsgivaren tillhandahåller erkännande och uppskattning från ledningen.

Den nya arbetsgivaren tar ansvar för och är engagerad i aktuella samhällsfrågor.

Den nya tjänsten innefattar kollegor som är uppmuntrande, omtänksamma, villiga att hjälpa till och är öppna till att dela kunskap och expertis med varandra för att förbättra ömsesidiga lärandet.

Den nya tjänsten är en språngbräda för framtida anställningar.

Ytterligare en liten påminnelse!

Har du kommit ihåg att lägga till följande mening innan varje påstående:

"Jag skulle ansöka om ett nytt jobb om ..."?

Den nya arbetsgivaren uppmuntrar min kreativitet och ger vägledning i utmanande uppgifter trots tidigare fall av misslyckanden.

Den nya tjänsten innebär bättre ekonomiska fördelar i form av semestrar, betald sjukförsäkring och ersättning till arbetstagare.

Den nya arbetsgivaren har organisatoriska värden och principer som baseras på att uppfylla mina behov och har mitt bästa intresse i åtanke.

Den nya arbetsgivaren erbjuder en möjlighet till framsteg i karriären.

Den nya arbetsgivaren tillhandahåller mig stöd som förbättrar mina möjligheter till kompetensutveckling och därmed även min karriärutveckling.

Nästan klar! Vi vill bara veta lite mer om DIG.

Vilket kön tillhör du? - Kvinna/Man/Föredrar att inte säga Hur gammal är du? - 20-30år/31-45år/ 46-55år/ 56+år

Hur länge har du arbetat för din nuvarande arbetsgivare? - I mindre än 1 år!/1-5 år/6-10 år/I över 10 år!

Related documents