• No results found

Arbetslivsnämnden

In document Årsredovisning Härnösands kommun (Page 39-42)

Verksamheten

Arbetslivsnämnden har ansvar för vuxenutbildning i form av kommunal vuxenutbildning och lärvux, yrkeshögskola samt lärcentrum. Integration och mottagning av nyanlända samt sysselsättning för personer som står långt från arbetsmarknaden ingår även i uppdraget med syfte om att bryta utanförskap och stödja medborgarna till egen försörjning.

Viktiga händelser

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten har under 2012 arbetat för att skapa förutsättningar för individen att komma till egen försörjning.

Enheten har genom samarbetet med arbetsförmedlingen och kommunens förvaltningar kunnat sysselsätta cirka 200 personer.

Det är personer som under lång tid varit utan arbete och de har erbjudits anställning via olika stödformer från arbetsförmed-lingen. Resursgruppen har under året sysselsatt 150 personer, varav 55 personer har gått till egen försörjning. 80 personer som uppburit försörjningsstöd har fått arbete vilket inneburit en beräknad besparing för kommunen om cirka 6 miljoner kronor.

Resursgruppen under året arbetat cirka 50 000 timmar till kom-munala verksamheter, framförallt fritidssektorn.

Projekt Sälsten med renovering av sjöbodarna startades under våren och kommer att pågå även under 2013. Projektet har kompletterats med att medel via Länsstyrelsen och Naturvårsver-ket har beviljats för att göra området mera tillgängligt.

Enheten har mottagit 78 flyktingar. 30 av dessa har varit under 18 år.

Under första halvåret har arbetsmarknadsenheten deltagit i projektet Ung i Centrum, där unga upp till 20 år har fått stöd för att fortsätta studera eller praktik och arbetet fortsätter i skolförvaltningens regi. Under hösten har ett nytt projekt startat

”Ungdomar till arbete eller utbildning”. Projektet sker i samar-bete med näringslivsenheten och arbetsförmedlingen. Målsätt-ningen är att halvera ungdomsarbetslösheten som 1 juli var 333 unga 18-24 år arbetssökande hos arbetsförmedlingen.

I samarbete med Härnösands folkhögskola bedrivs motiva-tionsinriktad utbildningsinsats för unga vuxna, Läslust. Syftet är att skapa större tillit sig själv, struktur i vardagen med målet att efter avslutad kurs gå vidare till högre utbildning, arbete eller yrkespraktik. Etappen är en annan verksamhet i samverkan som är individanpassad och som tar sikte på individens behov av stöd i det alldagliga som gör det problematiskt att fungera på en arbetsplats eller i en studiemiljö.

Sambandet är en verksamhet som delvis finansierats av Sam-ordningsförbundet och är för unga 16-29 år som har psykiska besvär. Kommunen, landstinget, arbetsförmedlingen och försäk-ringskassan kan initiera personer för Sambandet och beredning sker i en gemensam grupp. En samhällsekonomisk utvärdering

har tagits fram och en kvalitativ utvärdering planeras.

Sommaren 2012 fick 130 ungdomar sommarjobb och ett 20-tal uppföljningsbesök har gjorts på arbetsplatserna. Ungdomarna har arbetet inom olika verksamheter hos idrottsföreningar, hemtjänsten, badplatser och turistnäringen.

Vuxenutbildningen

Svenska för invandrare (SFI) och samhällsorientering har erbju-dits alla nyanlända via Folkhögskolan i Härnösand. Under året har i samarbete med Arbetsförmedlingen arbetsmarknadsutbild-ning i kombination med SFI startats.

Vid Lärvux har ett 50-tal personer deltagit i undervisningen som anpassas till varje enskild individs förmåga och förutsätt-ningar. Med alternativa inlärningsmetoder kan även personer med läs och skrivsvårigheter utveckla sin kunskap och sina fär-digheter till nivåer som imponerar. Det är viktigt att kursdelta-garna ges en yrkesinriktad utbildning som möjliggör ett framtida lönearbete.

Grundläggande vuxenutbildning har under året haft 160 stude-rande. I ämnet svenska har de undervisats i olika grupper utifrån sina förkunskaper. Dessa kursdeltagare har oftast tidigare erhållit SFI-undervisning som avslutats på olika nivåer. Deltagarna har en begränsad tid till förfogande för att tillgodogöra sig de kunskaper de behöver för att etablera sig på arbetsmarknaden och i samhälls-livet. Begränsningen ligger främst i den tid som eleven kan erhålla studiestöd från centrala studiestödsnämnden. I samarbete med arbetsförmedlingen prövas en kombination av studier och praktik som möjliggör ersättning i form av aktivitetsstöd.

Gymnasial vuxenutbildning har getts i form av allmänna stu-dieförberedande kurser där 450 studerande passerat under året.

70 % av de studerande läser hela eller delar av sin utbildning på distans. I enstaka fall då vuxenutbildningen inte kan erbjuda sökt kurs har kurser köpts från andra kommuner alternativt ex-terna utbildningsanordnare. Yrkesutbildningar på gymnasienivå har i huvudsak köpts som enstaka utbildningsplatser. Staten har bidragit med ett riktat stöd för yrkesutbildningar. Utbildning-arna har i huvudsak varit inom området vård och omsorg i egen regi under andra halvåret.

Statens satsning på lärlingsutbildning för vuxna startade 2011 och i år har de första lärlingarna tagit examen. Utbildningarna har riktats mot restaurang, naturbruk och hantverk.

Yrkeshögskolan

Antalet studeranden har under året varit ca 170. 50 elever avslu-tade sina utbildningar i juni och 70 % av eleverna 2011 har gått till arbete inom sex månader efter avslutad utbildning.

Utbildningen till apotekstekniker på distans lockade nästan 500 sökande varav 35 studerande antogs i höst. Nytt intag har gjorts med 27 studerande till utbildningen för drifttekniker kraft och värme.

Uppdragsutbildningar har genomförts inom kyl- och värme-pumpsbranschen.

Samarbetet inom kommunen med gymnasiet och med Mitt-universitetet fungerar väl och maskinhallen nyttjas gemensamt för laborationer. I och med samarbetet kan man till viss del erbjuda kombinerade kursutbud och dela på lokal- och utrust-ningskostnader, vilket ökar flexibiliteten och förbättrar ekono-min. Samarbetet har utvidgats till utbildningsstrategiska och pedagogiska frågor i syfte att attrahera fler studeranden på alla nivåer inom energiområdet.

Måluppfyllelse

Femton övergripande mål har formulerats och är gemensamma för Härnösands kommuns verksamheter. Nämnderna har ett gemensamt uppdrag att förverkliga dem. Utvärdering av mål och indikatorerna per sista december finns att läsa i förvaltningsbe-rättelsens ”god ekonomisk hushållning”

Ekonomi

Resultat (mnkr) Utfall Utfall

2012 2011

Intäkter 41,1 49,6

Kostnader -70,1 -76,4

Nettokostnad -29,0 -26,8

Skattemedel 38,5 31,7

Resultat 9,5 4,9

Arbetslivsnämnden som helhet redovisar ett överskott om 9,5 mnkr. Samtliga enheter bidrar till resultatet genom att i sin tur redovisa enskilda överskott.

Prognosen från tertialrapporten kvartal 2 uppskattades till +1,9 mnkr, och har under efterföljande månader justerats upp allt eftersom tillskott om 3 mnkr i skattemedel inkommit, ex-terna intäkter ökat samt prognosticerade kostnader minskat.

Verksamhetsuppföljning Utfall Utfall Budget Avvikelse 2011 2012 2012 2012 Arbetslivsnämnden -0,7 -0,7 -0,9 0,1 Ledning och gemensam adm -8,7 -7,3 -8,2 0,9 Arbetsmarknadsenheten -6,2 -8,9 -14,8 5,9 Vuxenutbildningen -9,9 -11,4 -12,8 1,4

Yrkeshögskolan -1,3 -0,7 -1,8 1,2

Summa -26,8 -29,0 -38,5 9,5

Nämndens överskott om knappt 0,1 mnkr har sin grund i att färre ledamöter än beräknat deltagit vid nämndsammanträden.

Överskottet om 0,8 mnkr hos Ledning och gemensam admi-nistration har främst sin grund i lägre personalkostnader än be-räknat, 0,5 mnkr. Kostnaden för ekonom på heltid från och med april månad har istället belastat ekonomikontoret. Kostnader för

konsulter har varit hälften så mycket som bugeterat, 0,3 mnkr.

Arbetsmarknadsenheten uppvisar ett överskott om totalt 5,9 mnkr. I arbetet med sysselsättningsåtgärder av såväl unga som vuxna har enheten uppnått mer fördelaktiga avtal än väntat med Arbetsförmedlingen rörande lönestöd. Dessa har i sin tur gene-rerat högre externa intäkter än beräknat och bidrar tillsammans med större ersättningar från Migrationsverket till överskottet med 3,5 mnkr. Under hösten 2012 tilldelades 3 mnkr till det nystartade projektet Ungdomar till arbete eller utbildning, vilket vid årets slut redovisar ett överskott om 2,4 mnkr.

Vuxenutbildningen visar ett överskott om 1,4 mnkr, vilket beror till störst del på en återhållsamhet inom administration samt lägre kostnader för köpta utbildningar. Vårdutbildning som tidigare köpts av gymnasiet drivs i egen regi och ny upphandling i samarbete med Sundsvalls och Timrå Kommuner har gett möj-ligheten att köpa utbildningar från privata utbildningsanordnare till lägre pris än tidigare.

Det positiva utfallet hos Yrkeshögskolan på 1,2 mnkr beror till övervägande del på lägre kostnader för köp av utbildning och konsulter samt en återhållsamhet i övriga kostnader. En ökad satsning om 0,1 mnkr mer än budgeterat har gjorts på mark-nadsföring av utbildningarna, vilka har visats ge bra respons av sökande.

Nettoinvestering (mnkr) Utfall Utfall Budget Avvikelse 2011 2012 2012 2012

Sjöbodar Sälsten -0,1 -0,1

Maskinhallen -0,2 0,2

Summa -0,1 -0,2 0,1

Sedan juli 2012 har Arbetslivsförvaltningen genom Arbetsmark-nadsenheten bidragit till projektet kring sjöbodarna vid Sälsten i form av arbetskraft för 0,5 mnkr. Intäkterna i projektet har varit bidrag från Länsstyrelsen om 0,2 mnkr samt lönestöd från Arbetsförmedlingen om 0,2 mnkr. Arbetsstyrkan har bestått av projektledare samt medarbetare som arbetat med renovering av sjöbodar, tillgängligheten till sjöbodar och lövhällan, grillplatser samt information, skyltar mm. Total nedlagt tid av projektledare är 598 timmar och av medarbetare 2296 timmar.

Inga investeringar har skett i Maskinhallen under året.

Framtiden

Arbetsmarknadsenheten

Metodutveckling och utveckling av nya former för sysselsättning för att kunna erbjuda högre kvalitet i insatserna samt att fler får möjlighet att få del av sysselsättningsåtgärder som ett led på vägen mot arbetslivet. Platser som är lämpliga för kvinnor kom-mer särskilt att beaktas. Fortsatt fokus på ungdomars situation på arbetsmarknaden och gruppens behov av insatser i samarbete med övriga aktörer är en viktig framtidsfråga.

Vuxenutbildningen

Under 2013 fortsätter arbetet med att utveckla lärlingsutbild-ningar. De ungas och nyanländas behov av yrkeskompetens-bedömning samt validering av kunskaper och praktiskt arbete kommer att fokuseras i samarbete med bland annat Arbetsför-medlingen. Via förstärkt studie- och yrkesvägledning ge fler möjlighet att studera inom vuxenutbildningen. Aktivt arbeta för att minska antalet elever som inte avslutar sin utbildning, fram-förallt vad gäller distansutbildningen. Erbjuda samtliga lärare utbildning i tekniska och pedagogiska hjälpmedel.

Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolans villkor med kort framförhållning vad gäller uppstart och avslut av utbildningar kräver en flexibel organisa-tion. Ständig omvärldsspaning och god kännedom om behov hos branschen är en framgångsfaktor. Ökat samarbete med gym-nasieskolan, Mittuniversitetet och att skapa allianser med andra

In document Årsredovisning Härnösands kommun (Page 39-42)

Related documents