• No results found

B UDGETBLANKETTEN

In document ALF GA-medel (Page 6-10)

3.   BUDGETANVISNINGAR

3.3   B UDGETBLANKETTEN

3.3.1 Tekniska anvisningar

Den elektroniska budgetblanketten finns på fakultetens hemsida, www.med.lu.se/om_fakulteten/ekonomi/ga_budget. Budgetblanketten fylls i on-line och sparas ner i en databas, vilket gör det möjligt att i efterhand gå in och ändra eller lägga till uppgifter i blanketten. Ändringar går att göra fram till den tidpunkt då budgetförslaget skall vara insänt till programnämnden. Det färdiga budgetförslaget skall skrivas ut, undertecknas av den termins-/kursansvarige och berörda verksamhetschefer och därefter skickas in.

Budgetarbetet utgår från förra årets kursbudgetar. Klicka på "Öppna tidigare sparad kurs" för att komma åt förra årets kursbudget.

Den leder till inloggningssidan. Välj kurs och skriv in ditt lösenord (som e-postats till respektive terminsansvariga), klicka därefter på "Öppna” och då öppnas blankettens startsida

Det underskrivna och godkända budgetförslaget insänds av den terminsansvarige till David Ganrot (Kansli M, hst 66) senast den 12 november 2010.

3.3.1.1 Startsidan

Budgetblankettens första sida består av ett antal knappar. Genom att klicka på dessa kommer man till de olika blankettsidorna. Efterhand som uppgifterna läggs in på de olika blankettsidorna kommer totalsumman på sidan att synas på respektive sidas knapp.

Om det är första gången du skall arbeta med budgetblanketten klickar du på "Ändra grunduppgifter". På den sida som då visas kan du ändra de grundvärden som skrevs in när budgetblanketten skapades. Det är viktigt att alla fält är ifyllda för att budgeten skall kunna sparas på ett korrekt sätt. Klicka på ”spara” när alla uppgifter fyllts i. Sedan kan du börja fylla i blanketten. Lösenordet går inte att ändra på detta sätt. Om lösenordet behöver bytas görs detta av David Ganrot (david.ganrot@med.lu.se).

Den översta knappen "sammanställning" leder till en översiktssida där alla ifyllda uppgifter visas, längst ner på sidan finns en ”pdf-knapp” för utskrift av den ifyllda blanketten. När man klickar på pdf-länken kommer en pdf-utskrift att visas på skärmen, den kan sedan skrivas ut på vanligt sätt genom att klicka på utskriftsknappen på pdf-filens verktygsfält. Längst ner finns knappen "Kostnader för kursen fördelat på kliniker", som leder till en sida där alla kostnader för kursen har summerats per klinik.

Genom att klicka på de övriga knapparna kommer man till de olika sidorna i blanketten.

På varje sida finns det ett antal fält som kan fyllas i. Alla uppgifter på en rad måste fyllas i för att blanketten skall fungera. Ovanför varje kolumn finns det en rund röd knapp med ett frågetecken. När man klickar på den öppnas ett hjälpfönster med information om vilka uppgifter som skall fyllas i. Vissa av kolumnerna har rullister. Det är då bara möjligt att välja något av de alternativ som finns i rullisten. Man väljer genom att klicka på rullisten och därefter klicka på det alternativ man vill välja. När man fyllt i alla uppgifter klickar man på "spara"-knappen. Den ifyllda sidan sparas då i databasen och en ny sida kommer upp på skärmen. På den sidan finns den färdiga blankettsidan med alla automatiska beräkningar gjorda. Det finns därefter två val, antingen kan man klicka på knappen "Fortsätta fylla i …" och komma tillbaka till den sida man höll på att fylla i eller klicka på knappen "Startsidan" och komma tillbaka till blankettens första sida och sedan välja en ny blankettsida att fylla i. Det är lämpligt att spara när man fyllt i mellan 5 och 10 rader på en blankettsida och därefter gå tillbaka och fortsätta fylla i blanketten. På sidan "Kommentarer" kan sådan information som inte kan anges på annan plats i blanketten skrivas in.

Alla tal som fylls i på blanketten skall vara heltal och siffrorna skall skrivas in i en följd utan tusentalsavgränsning

När man är färdig med arbetet klickar man på avsluta och då kommer man tillbaka till sidan ”Budgetblankett för ALF GU-medel”.

3.3.1.2 Rapporter

Från inloggningssidan kan man även välja att logga in på en rapportsida, genom att klicka på "Tag ut rapporter". Lösenordet är samma som för budgetblanketten.

Startsidan för rapporter består av ett antal knappar. Varje knapp leder till en rapport.

De två översta knapparna leder till olika sammanställningar över terminens totala kostnader. Därefter finns det en knapp för varje budgetblankett som finns upplagd för terminen.

Rapporten ”Kostnader för terminen fördelade på klinik” är den rapport som den terminsansvarige skall skriva ut och därefter underteckna tillsammans med respektive verksamhetschef. Den undertecknade blanketten skickas därefter in till Medicinska fakultetens kansli.

3.3.2 Generella anvisningar

I anvisningarna för ifyllandet av blanketten finns information om vilka uppgifter som skall ifyllas under respektive rubrik. Nedan följer vissa generella anvisningar. Övriga anvisningar finns under respektive blanketts rubrik.

3.3.2.1 Klinik/enhet

Den terminsansvarige måste i budgetblanketten ange var i sjukvårdsorganisationen terminens/kursens kostnader uppstår. I blanketten anges detta genom att

”klinik/enhetskolumnen” fylls i. Första bokstaven i varje kod anger vid vilken ort verksamheten bedrivs; M för Malmö, L för Lund, osv. Enheten skall anges med kod enligt listan i bilaga 1. Kodlistan kan även fås fram genom att man klickar på kolumnens frågetecken. Denna uppgift är obligatorisk.

Vid externa inköp av exempelvis kits och reagenser anges den klinik där inköpet görs, dvs. normalt sett den klinik där utbildningen bedrivs. När undervisningen bedrivs på en vårdcentral anges "Vårdc" oavsett vilken vårdcentral som avses. I maj resp november inskickas sedan en förteckning över vilka vårdcentraler som faktiskt kom att utnyttjas och i vilken omfattning, samt hur medlen skall fördelas mellan dem.

3.3.2.2 Moment

I kolumnen ”Moment” skall det anges vilket moment i utbildningen som avses eller vilken arbetsuppgift som avses. Om samma moment genomförs flera gånger skall det sammanställas under en punkt i blanketten. Om ett moment genererar kostnader på flera olika sidor i blanketten, skall samma momentbeteckning användas på alla ställen.

3.3.2.3 Utövare

I kolumnen ”Utövare” skall namnet anges på den läkare som skall utföra arbetsuppgiften. Om man inte vet namnet på den som skall genomföra arbetsuppgiften skrivs istället ”okänd” i rutan.

3.3.2.4 Titel

Titel anges genom att i rullisten klicka på rätt titel. Denna ruta är länkad till den timlönekostnad för respektive personalkategori som används vid den automatiska beräkningen av totalkostnaden för arbetsuppgiften. De schabloner för timlönekostnaden som används framgår av nedanstående tabell. Dessa är angivna inklusive sociala avgifter. Det är nödvändigt att fylla i titel för att de automatiska beräkningarna skall fungera.

Kategori

TIMLÖN

år 2011 Kategori

TIMLÖN år 2011

Arbetsterapeut 270 Psykolog 333

Avdelningsläkare 538 Sjukgymnast 278

Biomedicinsk analytiker 263 Sjukhusfysiker 374

Bitr överläkare 583 Sjuksköterska 272

BMA m spec funktion 301 Sjuksköterska m spec funktion 315

Distriktsläkare 633 Specialistläkare 537

Enhetschef/medicinsk sekreterare 294 Underläkare AT 278

Handläggare ekonomi (verksamhetsek.) 331 Underläkare leg ST 393

Kurator 288 Undersk m spec funktion 249

Labingenjör 315 Undersköterska 214

Medicinsk sekreterare 217 Verksamhetschef 750

Medicintekn ingenjör 305 Överläkare 651

Medicintekniker 241

3.3.3 Institutionsadministration

Terminens andel av kostnader som uppstår inom sjukvården för universitets-institutionens eller avdelningens administration, t ex kursekreterarens rum, telefoner, fax, viss kopiering o s v skall budgeteras.

In document ALF GA-medel (Page 6-10)

Related documents