• No results found

Begränsad

HP-produkt garanti

Bläckpatroner 90 dagar

Program i Nordamerika/Kanada 90 dagar Program i Asien/Stilla Havet, Europa 1 år Program i Latinamerika 1 år Skrivare i Nordamerika/Kanada 90 dagar Skrivare i Asien/Stilla Havet, Europa 1 år Skrivare i Latinamerika 1 år

A. Den begränsade garantins omfattning

1. Hewlett-Packard (HP) garanterar slutanvändaren att produkter från HP är felfria vad avser material och tillverkning under en viss tid från den dag då kunden köpte varan. Kunden ansvarar för att spara sitt inköpsbevis.

2. För programvaruprodukter gäller endast HP:s begränsade garanti om det inte går att köra

programmeringsinstruktionerna. HP garanterar inte att användningen av några produkter kommer att kunna ske utan avbrott eller fel.

3. HP:s begränsade garanti täcker endast de fel som uppkommer vid normal användning av produkten och gäller inte för:

a. Felaktigt eller otillräckligt underhåll eller modifikation;

b. Programvara, gränssnitt, material, reservdelar eller förbrukningsmaterial som ej tillhandahållits eller stöds av HP eller

c. Användning som inte överensstämmer med produktspecifikationerna.

4. Vad avser skrivare från HP påverkar inte användning av bläckpatroner som ej tillverkats av HP eller användning av återfyllda bläckpatroner kundens garanti eller eventuella supportkontakter med HP. Om däremot skrivaren skulle upphöra att fungera eller skadas och detta beror på användning av en bläckpatron som ej tillverkats av HP eller användning av en återfylld patron kommer HP att debitera normal kostnad för arbetstid och material för den del av skrivarreparationen som kan hänföras till denna skada.

5. Om HP under den gällande garantitiden tar emot ett meddelande om fel i programvara, utskriftsmaterial eller bläckpatronsprodukter som täcks av HP:s garanti ska HP ersätta den felaktiga produkten. Om HP under den gällande garantitiden tar emot ett meddelande om fel i maskinvaruprodukter som täcks av HP:s garanti kan HP välja att antingen reparera eller byta ut den felaktiga produkten.

6. Om inte HP kan reparera eller byta ut (beroende på vad som är lämpligt) en felaktig produkt som täcks av HP:s garanti, ska HP inom rimlig tid efter det att HP fick reda på felet, returnera köpeskillingen för produkten.

7. HP har ej skyldighet att reparera, byta ut eller återbetala köpesumman förrän kunden har returnerat den defekta produkten till HP.

8. Alla ersättningsprodukter kan vara nya eller nästan nya under förutsättning att deras funktion minst motsvarar den ersatta produkten.

9. HP:s begränsade garanti gäller i samtliga länder där den HP-produkt som täcks av garantin distribueras av HP, med undantag av Mellanöstern, Afrika, Argentina, Brasilien, Mexiko, Venezuela och Frankrikes ”Departements D’Outre-Mer”; för dessa undantagsländer gäller garantin endast i inköpslandet. Kontrakt för ytterligare garantiservice, såsom service på platsen, finns tillgängligt från alla auktoriserade

B. Begränsningar i garantin

1. I DEN UTSTRÄCKNING LOKAL LAGSTIFTNING MEDGER, GER VARKEN HP ELLER DESS TREDJE PARTS

LEVERANTÖRER NÅGRA SOM HELST ANDRA GARANTIER ELLER ANDRA GARANTIVILLKOR, VARE SIG DESSA ÄR UTTRYCKTA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, AVSEENDE HP-PRODUKTERNA OCH AVVISAR SPECIELLT ALLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER ELLER GARANTIVILLKOR AVSEENDE SÄLJBARHET, TILLFREDSSTÄLLANDE KVALITET ELLER LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL.

C. Begränsningar i garantin

1. I den utsträckning lokal lagstiftning medger, är de gottgörelser som tillhandahålles i denna Garantiförklaring kundens enda och exklusiva gottgörelser.

2. I DEN UTSTRÄCKNING LOKAL LAGSTIFTNING MEDGER, MED UNDANTAG AV DE FÖRPLIKTELSER SOM SÄRSKILT FRAMSTÄLLTS I DENNA GARANTIFÖRKLARING, SKA HP ELLER DESS TREDJE PARTS LEVERANTÖRER UNDER INGA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER VARA

SKADESTÅNDSSKYLDIGA FÖR DIREKTA, INDIREKTA, SÄRSKILDA, UNDERORDNADE SKADOR ELLER FÖLJDSKADOR, OAVSETT OM DETTA BASERAS PÅ AVTAL, KRÄNKNING ELLER ANNAN JURIDISK TEORI ELLER OM HP HAR MEDDELATS OM MÖJLIGHETEN TILL SÅDAN SKADA.

D. Lokala lagar

1. Detta begränsade garantiavtal ger kunden specifika, lagliga rättigheter. Kunden kan även ha andra rättigheter som kan variera från stat till stat i USA, från provins till provins i Kanada eller från land till land i övriga världen.

2. Om villkoren i denna garanti strider mot lokala lagar skall garantin anses vara modifierad, så att den överensstämmer med sådan lokal lag. Under sådan lokal lag kan det hända att vissa undantag och begränsningar detta garantiavtal ej gäller kunden. I vissa amerikanska stater samt i andra länder utanför USA (inklusive provinser i Kanada) kan man:

a. Förhindra att förbehållen och begränsningarna i detta garantiavtal begränsar kundens lagstadgade rättigheter (t ex Storbritannien);

b. På annat sätt begränsa tillverkarens möjlighet att genomdriva sådana undantag och begränsningar eller c. Utfärda eller bevilja kunden ytterligare garantirättigheter,

ange underförstådda garantiers varaktighet, som tillverkaren inte kan utfärda förbehåll emot eller inte tillåta begränsningar för hur länge en underförstådd garanti skall gälla.

3. FÖR KUNDTRANSAKTIONER I AUSTRALIEN OCH NYA ZEELAND GÄLLER ATT GARANTIVILLKOREN I DETTA AVTAL, FÖRUTOM VAD SOM TILLÅTS ENLIGT LAGEN, INTE EXKLUDERAR, BEGRÄNSAR ELLER MODIFIERAR OCH UTGÖR ETT TILLÄGG TILL DE OBLIGATORISKA RÄTTIGHETER SOM GÄLLER FÖRSÄLJNINGEN AV DENNA PRODUKT TILL DIG.

HP Garanti för år 2000

I enlighet med de villkor och begränsningar som anges i HP Begränsad garanti vilken anges ovan, garanterar HP att denna HP-produkt kommer att kunna bearbeta datum på rätt sätt (inklusive, men ej begränsat till, beräkning, jämförelse och sekvenser) från, till och mellan det nittonde och det tjugonde århundradet och åren 1999 och 2000, inklusive beräkningar med skottår, vid användning i enlighet med den

produktdokumentation som tillhandahålls av HP (inklusive alla anvisningar för installation av rättelser och uppgraderingar), under förutsättning att alla andra produkter (t ex maskinvara,

A

Avvakta/gör uppehåll med en utskrift13

B

bakgrundsutskrift12

,

13 Bästa, läge10

,

52

utskriftshastighet52 beställa

delar och tillbehör47 förbrukningsmaterial45 bindning längs kortsidan24 bindning längs långsidan24 bläck

dator, ställa in från5 delar

välja typer att använda53

F

fastnat papper, se papperstrassel fax, problem med utskrift av36 FCC-notis55

felsökning, se problem förbrukningsmaterial45

beställa45

papper och annat material46 reservdelsnamn och

information om bestämmelser55 inmatningsfack skrivarprogram33

,

34

K

kortledare2 kundsupport42 kuvert

metriska storlekar53 minsta marginaler54 skriva ut en bunt18 utskrift av enstaka17 välja53

LED-indikator, meddelande om55 ljudnivå53

ljus i skrivare4 Ljusstyrka11

M

manuell dubbelsidig utskrift24 marginaler

minsta, per papperstyp54 material se papper minsta marginaler, per typ54 specifikationer53

och minsta marginaler54 per papperstyp53 papperstrassel, åtgärda35

,

37 Papperstyp/kvalitet, flik10 cd, läser inte33

delar av utskriften fattas39 delar av utskriften på

fel plats39 en tom sida matades ut ur

skrivaren36 fax36

för mycket bläck40 hjälp33

ingen sida matades ut35 installation av program34 installera skrivarprogramvaran

34

lampan Fortsätt blinkar37 lampan Ström blinkar37 lampor blinkar37 långsam skivare36 papperstrassel35 program, läser inte33

problem (fortsättning) trassel35

utskrift35

36

,

39

40 utskriftskvalitet40

problem med utskrift se problem program, se skrivarprogram programkompatibilitet52

R

radera utskrift13 registerkort

utskrift19

20 rengöra

skriv ut, dialogruta8 skrivare lista över delarvi ljud4

uppdateringar av drivrutiner, se uppdateringar av program

uppdateringar av program42 välja, standard5

vikt52 skrivarprogram

ladda ner42

problem med installation33

skrivbordsutskrift6 Snabb, läge10

sortera ordning på utskrifter13 specifikationer52

standardskrivare5 starta om utskrift13 stoppa utskrift13

sladd, beställning av45 strömförbrukning52

uppdateringar av program42 upplösning registerkort19

20 stoppa/starta om13 visitkort19

20 Utskriftsformat, dialogruta7

Hewlett-Packard arbetar ständigt för att förbättra designprocesserna för sina HP DeskJet-skrivare för att minska den negativa inverkan på kontorsmiljön och på de orter där skrivarna tillverkas, fraktas och används.

Hewlett-Packard har också utvecklat processer för att minska den negativa inverkan vid avyttringen av skrivare sedan dessa tjänat ut.

Related documents