• No results found

Bostäder

In document Översiktsplan Sävsjö kommun (Page 113-116)

Översiktsplanen ska enligt 3 kap. 5 § i Plan- och bygglagen redovisa hur kommunen avser att tillgodose det långsiktiga behovet av bostäder. I det här avsnittet redovisas de be ntliga förutsättningarna för behovet av bostäder i kommunen och utifrån detta redovisas i avsnittet Mark- och vattenanvändning var det är lämpligt att bygga nya bostäder.

De esta bostäderna i kommunen har byggts under andra halvan av 1900-talet. Fram till början av 1990-talet var bostadsbyggandet relativt högt, men efter det har antalet bostadslägenheter som byggts per år varit lågt. De senaste åren har bostadsbyggande ökat något, men marginellt jämfört med byggandet på 1970- och 1980-talen.

I kommunens bostadsförsörjningsplan framgår hur kommunen ska tillgodose det framtida behovet av bostäder. Ett av målen i planen är att det ska nnas en tillräcklig planberedskap för byggnation av villor och erbostadshus. Dessutom framgår behovet av bostäder anpassade för kommande behov med anledning av förändringar i befolkningssammansättningen – samt hur kommunen ska arbeta med detta. Med er äldre behövs helt enkelt er bostäder för äldre.

Till översiktsplanen har ett mål satts om att planera för 13 000 personer till år 2030 och 14 000 personer till år 2040, alltså ungefär 1300 respektive 2300 er personer än 2021. Med ett

genomsnittligt antal boende om 2,3 personer per bostad skulle det innebära ett behov av mark för ungefär 500 bostäder till år 2030 och 1000 bostäder till år 2040, vilket motsvarar något mer än 50 bostäder per år.

Diagram som redovisar antalet nya bostäder som byggts per år i Sävsjö kommun 1975-2020 sorterat efter vilken typ av bostad.

Näringsverksamhet

Genom att i översiktsplanen säkerställa förutsättningar för planberedskap för en bredd av olika typer av näringar kan platser för företag säkerställas. Behovet kan bestå av ytkrävande platser med god tillgång till vägar för godstransporter likväl som kontorsarbetsplatser

centralt.

Förbättrad kommunikation och infrastruktur hanteras också till viss del av översiktsplanen, se avsnittet om Trafik och transporter.

Småindustrier och skogs- och jordbruk dominerar näringslivet i Sävsjö kommun.

Träindustrin med bland annat sågverk och hustillverkning är viktiga basnäringar, men det nns även era andra typer av småindustrier inom kommunen. En nyckelfråga för

kommunens företag är kompetensförsörjningen. Goda kollektivtra kförbindelser är en viktig förutsättning för att ge företag möjligheter att verka i kommunen. För vissa företag har det alltmer öppnats upp möjligheter för att arbeta på distans. Genom att erbjuda gemensamma arbetsplatser och mötesplatser för företagare kan era anställda bo i Sävsjö även om arbetsplatsen är placerad någon annanstans.

Industriverksamheter

Inom kommunen nns ett stort antal småindustrier. Historiskt har många småindustrier förlagts relativt nära bostadsbebyggelse. För att i framtiden undvika att småindustrierna stör närboende bör nya industrier placeras längre ifrån bostadsbebyggelse och med direkt tillgång till stora vägar så att tra ken inte behöver köra genom bostadsområden eller orternas centrum.

Dessutom bör transportintensiva verksamheter placeras så att de i framtiden ska kunna anslutas till järnvägen eller på ett smidigt sätt ska kunna transportera råvaror och varor till en omlastningsplats utmed järnvägen.

Det är särskilt angeläget för industrier som bedriver miljöfarlig verksamhet att förläggas med lämpliga skyddsavstånd till bostadsbebyggelse. Läs mer om detta under avsnittet om miljöfarlig verksamhet.

Handel

Utvecklingen av handel har under lång tid gått mot att sällanköpshandel placeras utanför tätorterna dit det är smidigt att ta sig med bil eller att sällanköpshandeln blir internetbaserad. I Sävsjö kommun är det framförallt dagligvaruhandeln som sker lokalt och förutsättningarna är starkast för lokala matbutiker och andra butiker för dagligvaror. Med anledning av den pandemi som har präglat världen de senaste två åren har handlandet av varor genom internet

intensi erats och även lokala mata ärer har börjat ta emot beställningar över internet. Det är svårt att förutse hur framtidens handel kommer att se ut, men sannolikt kommer handeln över

internet att fortsätta intensi eras och distributionen av paket kommer att bli en viktig

verksamhet. För att handeln inne i tätorterna ska klara sig är det viktigt att det nns dragare – det kan handla om handelsverksamheter eller restauranger som drar ett stort antal kunder, lekplatser centralt eller attraktiva centrummiljöer (källa: Svensk handel ).

Lokaliseringsprinciper för industriverksamheter och handel

I Sävsjö kommun idag är stora delen av tätorterna uppblandade med miljöstörande och ytkrävande verksamheter centralt belägna i anslutning till bostadsbebyggelse. För att på sikt möjliggöra en mer sammanhållen utveckling av tätorterna och möjliggöra färre bilresor lyfts här ett antal lokaliseringsprinciper som ska fungera som underlag för kommunen arbete med

etableringar av handel och industri.

Utgångspunkten i principerna är dels att all handel ska kunna lokaliseras i närhet till varandra för att skapa synergie ekter och för att minska bilresandet, dels att möjliggöra för

miljöstörande och ytkrävande verksamheter att ytta till platser längre från centrum. Även om lokaliseringar för att förtäta i centrum har fördelar, gör kommunen bedömningen att avstånden i alla fall blir relativt små – vilket möjliggör resande med gång- och cykeltra k – och att det

därför är bättre att lokalisera inte bara småskalig handel utan även storskalig handel relativt centralt – och sammanhängande. Det nns alltså en fördel att hålla handelsområdena relativt centralt i anslutning till centrum trots att de kan komma att bli ytkrävande.

Ställningstaganden i form av lokaliseringsprinciper

In document Översiktsplan Sävsjö kommun (Page 113-116)

Related documents