• No results found

Kapitel 5. Nedmontering i tillstånds- och anmälningsärenden

5.4. Tillståndsbeslut. Fakta, sammanställning och resultat

5.4.1. Efterbehandling av plats

I samtliga tillståndsbeslut finns någonting nämnt om efterbehandling efter att verksamheten upphör men vilka krav på efterbehandling som ställs och hur kraven framförs varierar. Ofta ställs krav på efterbehandling i beslutets villkor och sedan delegeras graden av

efterbehandling och hur det ska utföras till tillsynsmyndigheten. Att delegera detta till tillsynsmyndigheten förekom på ett eller annat sätt i samtliga tillståndsbesluten. För

överlåtandet till tillsynsmyndigheten att besluta om efterbehandlingsgrad åberopades i vissa beslut stöd av 19 kap 5 § punkten 8 jämfört med 22 kap 25 § tredje stycket i miljöbalken. Ofta nämns att planering och utförandet av återställningsarbetet ska göras i samarbete med

tillsynsmyndighet och markägare.

Ett klargörande av vad som ska återställas och till vilken grad det ska ske förekommer inte i villkoren i tillstånden som sagts ovan. Men Naturvårdsverkets vill ha en tydlighet när det gäller själva graden av efterbehandling.

”Naturvårdsverket anser att det är viktigt att det av tillstånd och av handlingar som hör till anmälningsärenden tydligt framgår vad som gäller vid nedmontering och borttagande av vindkraftverk som inte längre är i drift. Det gäller utöver själva nedmontering av verken, till exempel borttagande av fundament, borttagning av kablar, avlägsnande av vägar och övrigt återställande av marken.” (Naturvårdsverket - återställande, 2013).

Ett sätt att förtydliga efterbehandlingsgraden föreslås av Dan Lundgren, ansvarig för tillsynen av vindkraft i Region Gotland. Han anser att det bästa vore att i tillståndsbeslutens villkor fastställa till vilken nivå fundamenten ska tas bort. Som exempel på nivåer nämner han en bit

under marknivå eller plogdjup om det rör sig om åkermark. Att ta bort ett helt fundament är ett omfattande arbete som är förenat med stora kostnader och stor miljöpåverkan. Mindre delar av efterbehandlingen kan med fördel lämnas över till tillsynsmyndigheten att bestämma (Lundgren, 2013).

För tillståndsbeslut om vindkraft skriver Naturvårdsverket följande på sin webbsida:

”De frågor som reglerats i tillstånd omfattas av så kallad rättskraft. Det betyder att det inte går att ställa ytterligare krav på verksamhetsutövaren i de frågorna, till exempel angående betongfundament. Det är därför viktigt att villkor om nedmontering och återställande utformas med så stor eftertanke som möjligt.

I de frågor som inte regleras i tillståndet kan tillsynsmyndigheten, vanligen kommun eller länsstyrelse, meddela förelägganden om nedmontering och återställande. Förelägganden ska riktas till verksamhetsutövaren.” (Naturvårdsverket - återställande, 2013).

Även tiden för efterbehandling, när vindkraftsproduktionen upphört, varierar mellan besluten.

Det kan till exempel stå att en efterbehandlingsplan ska lämnas in till tillsynsmyndigheten senast sex månader efter att verksamheten upphört, eller att efterbehandlingen ska vara slutförd senast 24 månader efter verksamhetens upphörande, se tabell 12. Ofta nämns här att kraven även gäller om enstaka verk tas ur produktion, vilket innebär att enskilda verk som inte producerar under vindkraftsparkens fulla tid ska monteras ned och platsen där de stått ska återställas.

Här nedan ges exempel på hur frågan har behandlats i några tillståndsbeslut:

”Vid nedläggning av verksamheten eller om elproduktion inte har bedrivits under en

sammanhängande tid av ett år ska åtgärder för återställning och efterbehandling av området vidtas av bolaget. Tillsynsmyndigheten får besluta i vilken omfattning verk, fundament, maskinhus, transformatorer, ledningar och övrig utrustning ska tas bort av bolaget och vilka övriga åtgärder som krävs för att återställa området i så nära ursprungligt skick som möjligt.

En plan för avveckling av anläggningen samt återställning av det område där verksamheten har bedrivits ska ges in till tillsynsmyndigheten senast 30 år efter det att detta beslut har vunnit laga kraft. Tillsynsmyndigheten får medge att planen ges in vid en senare tidpunkt.

(Blåsmark Norrbotten, Dnr 551-8768-11, 2012).

”Skriftlig anmälan, omfattande arbets- och tidplan för återställning av området, ska göras till tillsynsmyndigheten senast tolv månader innan vindkraftverk (enstaka eller alla) permanent tas ur drift. Av anmälan ska även framgå vilka åtgärder som avses vidtas för att återställa

Län

12 mån efter eller tills giltigt tillstånd

området. Tillsynsmyndigheten ska godkänna anmälan innan åtgärderna i denna påbörjas.

Senast 24 månader efter respektive vindkraftverks nedmontering ska återställningen vara slutförd. Återställningen ska vara slutförd inom tillståndstiden.” (Grönmyrberget

Västernorrland, Dnr 551-109-12, 2012).

”Åtgärder för återställande av området ska vidtas vid nedläggning av verksamheten.

Verksamheten ska anses som nedlagd om elproduktion inte har bedrivits under ett år, eller om giltigt tillstånd inte föreligger. Området ska vara fullständigt återställt senast 30 år efter det att tillståndet vunnit laga kraft. Som nedlagd verksamhet räknas även del av anläggningen, såsom enskilda vindkraftverk, som tas ur drift innan huvuddelen av verksamheten läggs ned.

Miljöprövningsdelegationen överlåter, med stöd av 19 kap 5 § punkten 8 jämfört med 22 kap 25 § tredje stycket miljöbalken, åt tillsynsmyndigheten att vid behov meddela närmare villkor beträffande vilka åtgärder som behövs för att återställa området enligt villkor 8 och 9 och i vilken omfattning anläggningen därvid ska tas bort samt hur tillfälliga platser ska återställas efter det att anläggningsarbetet är avslutat.” (Önnestad Skåne, Dnr 551-9568-10, 2011).

”Skriftlig anmälan, omfattande en arbets- och tidplan för återställning av området, ska göras till tillsynsmyndigheten senast en (1) månad innan vindkraftverk (enstaka eller alla)

permanent tas ur drift. Vindkraftverk ska anses tagna ur drift om de inte producerat el och levererat el till elnät med fungerande elanslutning under en sammanhängande tid av ett år eller om giltigt tillstånd saknas. Av anmälan ska även framgå vilka åtgärder som avses vidtas för att återställa området. Tillsynsmyndigheten ska godkänna anmälan innan åtgärderna i denna påbörjas. Kan enighet inte nås ska frågan hänskjutas till Miljöprövningsdelegationen för avgörande. Senast två (2) år efter respektive vindkraftverks nedmontering ska

återställningen vara utförd.” (Tindered Kalmar, Dnr 551-8-10, 2010).

”Senast två år efter vindkraftsanläggningen eller delar av anläggningen, såsom enskilda vindkraftverk, permanent tas ur drift ska vindkraftverk, maskinhus, transformatorer och annan utrustning ha avlägsnats. Fundament och platser för vindkraftverk ska ha anpassats till omgivande naturmiljö. Anläggningen anses vara tagen ur drift när elproduktion inte har bedrivits under ett år.

Arbetet ska utföras i samråd med markägaren och tillsynsmyndigheten och vara genomfört i sin helhet senast vid tillståndstidens utgång.” (Brännåsen Gävleborg, Dnr 551-379-10, 2011).

Related documents