• No results found

EKONOMISK BERÄTTELSE FÖR 2012

Intäkter

Året 2012 var föreningens första verksamhetsår och det har visat sig att vi från början var ganska osäkra på exakt vad vi ville ha för verksamhet. Beräkningarna vi gjorde på det konstituerande årsmötet gjordes med planer som hade vissa förutsättningar, mer information om detta kommer senare i berättelsen.

Eftersom vi var osäkra på vad vi exakt ville göra så gjorde vi en del felbedömningar. Dessa

felbedömningar är visserligen inte kritiska, men vi har verkligen försökt lära oss av våra misstag och styrelsen är överens om att budgeten för 2013 är betydligt bättre.

Intäkterna för verksamhetsåret 2012 motsvarade förväntningarna någorlunda med viss modifikation.

Den totala summan för intäkter uppgick nästan till så mycket vi räknade med. Vi fick mer bidrag och medlemsavgifter än vad vi hade väntat oss eftersom vi lyckades dra in väldigt många fler medlemmar än vad vi hade räknat med. Det ligger förutom dessa siffror kvar ett par tusenlappar i pengar som vi inte begärt utbetalning av hos Sverok och vår SMS-tjänsteleverantör MO-SMS. Om man granskar

siffrorna närmare kommer man komma fram till att siffrorna inte riktigt stämmer överens med medlemsantalet vi har. Under verksamhetsåret 2012 fastställdes medlemsavgiften till 50 kronor och av det har vi fått ut ungefär 37,50 kr per medlem. Verksamhetsbidraget från Sverok var på 4 000 kr för föreningar med medlemsavgift på minst 50 kronor och medlemsbidraget från Sverok var 60 kr per medlem för föreningar med medlemsavgift på minst 50 kronor. Anledningen till att siffrorna inte stämmer är att alla pengar ännu inte blivit utbetalda från MO-SMS och Sverok, att Sveroks databas för medlemmar (eBas) ännu inte accepterat alla medlemmars uppgifter pga. systemfel samt att medlemsavgifter som betalades i samband med TWLAN2k12 inte kommer betalas ut från vår samarbetspartner Airsoft Varberg (som hanterade ekonomin) pga. att TWLAN2k12 precis gick ihop ekonomiskt. Med i bidragspunkten av intäktsdelen är för övrigt också träffbidrag från Sverok på de tre evenemang vi varit med på under 2012, DreamHack Summer, TWLAN2k12 och DreamHack Winter.

När budgeten fastslogs räknade vi med att få något mer i sponsring än vad vi lyckades med. De 3 000 kronorna kommer komma från Sparbanken 1826 och är ännu så länge en fordring som följer med in i verksamhetsåret 2013. Pengarna räknar vi med att få någon gång i februari 2013. Vi har registrerat oss i Kristianstad kommuns föreningsregister och det finns planer på att söka bidrag därifrån.

I början av verksamhetsåret var ”Övrig försäljning” något vi inte visste att vi skulle hålla på med.

Egentligen räknade vi inte med någon försäljning över huvud taget förutom medlemsvärvning som vi kan se som ett slags försäljning. ”Övrig försäljning” i intäktsdelen syftar på den försäljning av T-shirts med TEH WARRiORS-tryck som vi gjorde.

Donationer har vi inte fokuserat så mycket på under verksamhetsåret trots att vi försökt få igång ett smidigt system för donationer. Detta har gjort att donationsintäkterna ”bara” uppgick till den angivna summan.

Kontot ”Övrigt” i intäktsdelen nämndes i 2012 års konstituerande årsmöte med exemplet ”om vi anordnar LAN eller liknande”. Tyvärr genererade inte TWLAN2k12 några intäkter. Övriga intäkter syftar i denna resultaträkning på de pengar vi fick i ränta på banken.

Vad gäller kostnaderna så hade vi betydligt lägre än vi räknade med. Drift, den första

kostnadspunkten i resultaträkningen, understryker min andra mening i den ekonomiska berättelsen.

Vi räknade med att vi i början av verksamhetsåret skulle rivstarta med en helt ny driftsmiljö, något som i praktiken inte kommit igång på riktigt förrän i början av 2013. Denna nya driftsmiljö skulle vara en storsatsning med ett inköp av en ny servermaskin, egenhanterade IP-adresser (Provider

Independent) och en ny Internetuppkoppling med bättre förutsättningar för vår serververksamhet.

Under 2012 års resultaträkning uppgår därför inte driftskostnaderna till de vi tog med i budgeten vilket istället ger oss en skjuts i verksamhetsåret 2013 när våra drömmar äntligen kan börja förverkligas!

Vi budgeterade för hyra av lokal vid ett eventuellt LAN. Under TWLAN2k12 samarbetade vi med Airsoft Varberg vars lokal vi i samarbetet fick nyttja kostnadsfritt, därav totalsumman.

VID PROTOKOLLET JUSTERAS

Vi höll oss inom gränserna för vad vi budgeterat för inköp under 2012. Föreningen har fortfarande lite skuld att betala av till kassören Oskar Levin som lagt ut lite pengar för inköpet av ny servermaskin som just också är en del av kostnadspunkten. Övriga inköpskostnader vi hade var exempelvis

tävlingspriser och kuvert + porto och kontorsmateriel.

Kostnadspunkten ”Övrigt” har omdefinierats till ”Banktjänster” i styrelsens budgetförslag för verksamhetsåret 2013. Detta hade nämligen varit ett mer lämpligt namn. Vi hade inga utgifter för banktjänster under verksamhetsåret 2012 eftersom banken bjöd på denna avgift. Detta har dock redan dragits för verksamhetsåret 2013. Banktjänsternas kostnad kan naturligtvis diskuteras och är något jag inte tänker undvika. Det finns ju en hel del andra banker som erbjuder banktjänster kostnadsfritt, men sponsringen vi fått av Sparbanken 1826 har varit enklare att få eftersom vi är kunder i samma bank. De sponsrar nämligen hellre föreningar som är kunder hos dem. Mer information finns på deras hemsida.

Procentkolumnen i resultaträkningen är den uppgångna verkliga totalsumman dividerat på

budgetens beräknade summa. Summan för intäkterna uppgick nästan till vad vi hade räknat med och summan för kostnaderna var mycket lägre än vad vi trodde de skulle vara. Detta ger oss en start på 2013 som potentiellt är väldigt gynnande för ännu mer verksamhet!

Peking, 4 februari 2013

________________________________

Oskar Levin Kassör

§11 REVISORERNAS BERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅR 2012

Related documents