• No results found

5 Stormakternas identifiering och förslag om hur terrorism ska motverkas

5.1 De Förenta Staternas Säkerhetsråd

En av FN:s huvudorgan är dess säkerhetsråd som består av 15 medlemmar varav fem är permanenta medlemsländer som kommer ligga i fokus för denna uppsats; Frankrike, Kina, Ryssland, Storbritannien och USA. Dessa länder har vetorätt vilket gör att de innehar möjligheten att stoppa beslut som ska tas i rådet medan de ytterligare 10 medlemsländerna väljs in och om vartannat år.

Deras huvudsakliga syfte är att upprätthålla världsfred och avvärja hot som uppkommer mot den internationella säkerheten, det vill säga att de ägnar sig enbart år frågor gällande internationell säkerhet och fred. 37

FN nådde en milstolpe den åttonde september 2006, gällande motverkandet av våldsbejakande extremism, när alla medlemsländer kom överens om att arbeta tillsammans mot den globala terrorismen. Överenskommelsen hade fyra byggstenar som grund: Att ta itu med de villkor som bidrar till spridningen av terrorism, de åtgärder för att kunna förebygga och bekämpa terrorism, de åtgärder för att bygga upp staternas förmåga att förebygga och bekämpa terrorism och för att stärka den roll som FN har i detta avseende samt att ta itu med de åtgärder för att säkerställa respekten för de mänskliga rättigheterna och rättsstatsprincipen som en grundläggande faktor för kampen mot terrorismen. 38

37 FN-förbundets webbredaktör. (2010)

5.2 Frankrike

39

5.2.1 Är

Önskar de motverka

I Frankrike har över tvåtusen invånare varit iblandade i det Irak-Syriska nätverket och över niotusen har blivit rapporterade till auktoriteterna för radikalisering; globalt sett har trettiotusen utländska terrorist-soldater från runt hundra länder slutit sig till ISIL. Vad beror detta på? Frankrike menar att Da’esh använder sig av hjärntvättningstekniker för få unga människor från alla delar av världen att avisa både skola, jobb och sina familjer, genom rekrytering främst över internet som har blivit terrorismens favoritkanal för både rekrytering och propaganda. Över Internet är det lätt för Da’esh att sprida ett falskt ideal och en felaktig världssyn menar Frankrike, de talar om att erbjuda de unga en ljus framtid och en känsla av tillbehörighet när de i verkligheten endast ger barbari och död. Detta görs med motivet att krossa de mänskliga rättigheterna, den fundamentala friheten och allt som ligger i hjärtat av demokratin. Efter attackerna i Paris den 13 november uttalade sig Frankrike att det var en barbarisk attack och även attack mot hela världen.

Terrorismen har tagit nya skepnader och Da’esh specifikt som transnationell terrorism, är ett helt nytt hot menar de. Frankrikes premiärminister, Manuel Vall uttalande sig angående Da’esh:

“An ideology of chaos is afoot. It glorifies death and corrupts the ideals at the very heart of our societies.”40

5.2.2 Bör och Gör

Vad de har gjort

Två axlar bygger Frankrike sin kontra-terrorism strategi på, för det första har de skapat webbsidor som exempelvis www.stop-djihadism.gouv.fr som är till för att delegitimisera Da’esh i deras publiks ögon genom att den riktar sig till den radikaliserades vänner och familj, detta har sedan lett till både Facebook och Twitter konton. Utöver det har så kallade ”hot-lines” tagits fram, som är öppna 24/7 för familjer

39

S/PV.7690, S/PV.7670, S/PV.7634, S/PV.7619, S/PV.7605, S/PV.7565, S/PV.7687

och vänner som vill rapportera misstankar om eventuell radikalisering. En territorial mekanism som överbevakat personer som blir inrapporterade samt för att kunna hjälpa de familjer och vänner utifrån varje enskilt fall. För det andra har en lag i Frankrike antagits som möjliggör att Staten kan kräva att internettjänster blockar och/eller tar ner innehåll som förespråkar terrorism samt en lag som gör att utländska som anses kunna vara ett hot mot nationen inte har rätt att vistas eller bosätta sig i Frankrike.

Frankrike även haft nära samtal med Microsoft för att kunna samarbeta och öka medvetenheten kring terrorism och vad de kan göra för att underlätta arbetet att rensa bort bland annat Da’esh propaganda och rekryteringsplattformar. Man har även talat med Google, Twitter och Facebook då Internetföretagen anses kunna spela en viktig roll för mobiliseringen av samhället.

Slutligen har Frankrike, sedan 2014, en ministerkommitté som har ansvaret för att koordinera strategier för att förhindra radikalisering och har koll på de människor som blivit rapporterade genom exempelvis deras ”hot-lines”. Tullarna i Frankrike har även tagit särskilda åtgärder för att kolla importen av specifika kulturella föremål speciellt från Mellanöstern för att på så sätt stoppa olaglig handel av konstverk.

Vad vill de göra

Nationellt

Medlemmarna i Säkerhetsrådet tar fram olika resolutioner som ska hjälpa till att underlätta och visa vägen för arbetet mot terrorism och extremism, av vissa Frankrike själva varit med och tagit fram, problematiken är implementeringen av dessa resolutioner som måste gå fortare för alla stater. Genom att exempelvis kunna implementera resolutionen 2253 kommer staterna ha laglig grund för frysa tillgångarna hos alla individet och enheter som finns på FN sanktions lista, denna måste därför både inneha mer information men även en detaljerad sådan.

På nationell nivå vill Frankrike öka medvetenheten hos privata aktörer, förbättra övervakningen genom mobilisering av den finansiella aktörerna samt stärka kapaciteten att frysa konton.

Internationellt

Da’eshs världsbild måste de legitimeras i ögonen hos de som är mest utsatta för rekrytering, vilket är de unga, av den anledningen kommer Frankrike, tillsammans med

Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO), ha ett seminarium om hur de ska förhindra radikaliseringen av de unga med hjälp av utbildning. De poängterar vikten i att samarbeta med flera aktörer, även utanför FN, som andra internationella organisationer men att samarbete överlag är det absolut nödvändigaste för att kontra terrorismen och fast de anser att de flyganfall mot Da’eshs oljetankar varit lyckade menar det att implementering av viktiga resolutioner och internationell mobilisering är vad som kommer stoppa ISIL. På politisk nivå är det effektivaste sättet att slåss emot ISIL genom en politisk övergång i Syrien.

En annan viktig punkt för motverkande av terrorism är att dela information länder emellan, det måste gå snabbare och bättre då det ibland räcker med tre timmar för att förhindra ett terrordåd, enligt Frankrike

Efter attackerna i Paris den 13:e november gick Frankrike ut med att de skulle öka sina flyganfall trefaldigt och att det effektivaste sättet att stoppa Da’esh var att genom politiska medel stoppa konflikten i Syrien. De förväntade sig att Europa skulle aktivt engagera sig i deras sak på grund av den gemensamma säkerheten de delar, de ansågs viktigt att länder lägger sina nationella skillnader åt sidan och samarbetar mot ett gemensamt syfte.

5.3 Kina

41

5.3.1 Är

Önskar de motverka

Kina anser att terrorism blivit det internationella samhällets svåraste och brådskande utmaning på grund av att de använder sig av alla olika slags kanaler för att möjliggöra insamling av pengar till sin organisation och på så sätt äventyrar hela det globala finansiella systemets stabilitet. De använder även den nya teknologin för att vrida på religiösa doktriner, propagera terroristisk och extremistisk ideologi, väcka hat, diskriminering och våld.

På grund av det snabbt växande elektroniska betalningsplattformar blir det svårare att kunna identifiera var de insamlade pengarna till terroristorganisationen

41

kommer ifrån och även identifieringen av terrorister i sig, är utmanande på grund av bristen av detaljerad information i FN:s sanktion lista.

Enligt Kina är terrorismen en gemensam fiende för hela mänskligheten och all terrorism – oavsett när, var och av vem det utförs samt oberoende av motivationen – är det ett seriöst brott vilket måste erkännas av alla stater så att dubbelmoralen i ämnet försvinner.

5.3.2 Bör och Gör

Vad de har gjort

Kina talar inte mycket om vad de gjort hittills för att kontra terrorismen, förutom att ha tagit fram och stött resolutioner samt implementerat dom, men uttalar sig även om att ha antagit en lag mot terrorism för att påvisa sitt engagemang i det internationella samarbetet.

Vad vill de göra

Nationellt

Staterna behöver ta fram fler relevanta lagstiftningar i sina egna länder för att underlätta arbetet mot terrorismen, stärka sitt rättsväsende, intensifiera och kontrollera deras internet övervakning samt effektivt ta bort information som är av terroristiskt innehåll. Internetleverantörer måste även öka sin juridiska kunskap och sinne för ansvar genom att ta initiativ för att få ner relevant innehåll fort; ha själv-disciplin. I det avseende anser Kina även att stater ska kunna välja att ta ner vissa sociala medier och ta bort de kanaler som terrorister använder för att sprida hat, det vill säga vissa delar av Internet.

Stater behöver även formulera en laglig ram för att kriminalisera terroristiska aktiviteter och en kampanj mot terrorism bör skapas för att kontra det terroristiska synsättet samt skapa medvetenhet hos medborgarna.

Slutligen lägger Kina stort fokus på att skapa nya typer av internationella relationer. Genom att ha öppna dialoger med andra samhällen i full respekt för dennes kultur och religion kan man lära sig mycket av varandra, om inte minst om att kunna leva på samma jord i harmoni. Man bör bygga ett gemensamt öde för hela mänskligheten och skapa så kallade ”win-win” samarbeten då det är av all vikt att de internationella samhället samarbetar för att kunna tackla både symtomen och rötterna av problemet. Man vill främja en global säkerhetsregering med universell utveckling och välstånd, där

alla behandlas lika och kan göra nyttiga kulturella utbyten för att utveckla en miljö av tolerans.

Internationellt

Det finns mycket att göras inom arbetet mot terrorismen men i grund och botten måste all kontra-terrorism aktiviteter grundas i syftet och principerna FN:s Charter samt andra erkända fundamentala normer av internationella relationer. Man måste använda sig av fördelarna med FN och andra internationella organisationer genom att exempelvis ta fram databaser med plattformar för byte av information, tillsammans, menar Kina. En del av detta är att lyckas implementera de resolutioner som tas fram för att förenkla arbetet både nationellt och internationellt, mot terrorismen. Det är viktigt att länder bygger upp en bred kommunikation, hjälper till med information och stärka sina brottsbekämpande organ för att stater ska kunna straffa de utländska terrorist soldater som återvänder hem.

En av de viktigaste punkterna är att bygga konsensus mellan medlemsländerna och ha samordnade åtgärder, de fundamentala principerna av kontra-terrorism måste strikt följas för att på så sätt få samma standard på hur arbetet förs därför får det inte finnas någon dubbelmoral utan all terrorism ska bestraffas.

Det internationella samhället bör även, enligt Kina, hjälpa utvecklingsländer med sitt kapacitetsbyggande för att kunna hantera terrorism, detta genom exempelvis ekonomiska resurser och utbildning av personal.

Slutligen anser Kina att det är av största vikt att terroristers möjliga användning av biologiska-, kemiska- och kärnvapen tas upp för diskussion och att förberedande åtgärder tas.

5.4 Ryssland

42

5.4.1 Är

Önskar de motverka

Världen möts av ett hot i både en global natur och skala och dess grogrund ligger i Irakiskt och Syrianskt territorium som nu har övertagits av ISIL. Dessa terrorister som kallar sig själv för Islamistiska Staten har nu förklarat krig mot inte endast Syrien och Irak men även Frankrike och alla stater som är involverade i kontra-terrorism operationer. Ryssland menar att ökningen av radikalism har blivit uppumpat av terrorism-propaganda som sprider en pervers ideologi av omedgörlighet samt våld som inte är relaterad till någon specifik religion och fokuserar på att rekrytera de unga och de socialt underprivilegierade skiktet av befolkningen.

I ett brev från den ryska federationen till säkerhetsrådet med avsikt att få en diskussion bland säkerhetsrådets 15 medlemmar förklarar den ryska federationen hur de varningar, från Rysslands håll, om en destabiliserad situation Mellanöstern blivit verklighet samt att detta nu lär leda till blodigt kaos för alla inblandade. Ansvaret för detta ligger hos Västvärldens bristande och oansvariga politik som genomförts som en del av en kampanj för exportering av demokrati vilket redan har lett till en utvidgning och förstärkning av ISIL, även Västvärldens försök till att använda radikala grupper som en murbräcka för att störta oönskade regimer möjliggör till fler negativa scenarier och är en dubbelstandard från deras sida. Av dessa negativa aspekter får nu Frankrike andra länder inom Europeiska Unionen (EU) som tillåter Washingtons kortsiktiga och egennyttiga politik, betala priset. Det betonas även hur terrorismen i sin helhet är den absoluta ondskan.

5.4.2 Bör och Gör

Vad de har gjort

Förutom tagit fram fler resolutioner i samarbete med bland annat USA som antagits i säkerhetsrådet har den Ryska Federationen haft väldigt lyckade flyganfall mot Da’eshs lönefinansiering. De anser att detta är en bra strategi ser de även de negativa delarna, nämligen Da’esh kreativa sätt att hitta alternativa finansieringsvägar vilket nu har blivit

42S/PV.7690, S/PV.7670, S/PV.7634, S/PV.7619, S/PV.7605, S/PV.7565, S/PV.7687, S/2016/298, S/2015/897

en av de största utmaningarna att motverka. De arbetar även med både religiösa ledare och experter inom religion och juridik för att kontra Da’esh perspektiv genom föreläsningar och obligatoriska kurser i skolan. De stödjer även civilsamhället jakt på ökad medvetenhet i form av artiklar i massmedia och inlägg på sociala medier angående terrorismens kriminalitet.

Slutligen stödjer den Ryska federationen den Irakiska regerings kamp mot terrorismen.

Vad vill de göra

Nationellt

Det är finns viktigt arbete som kan göras på nationell nivå, ett steg i rätt riktning var att implementera resolutionen 2253 som stärker regeringarna att kunna spåra finansieringen av Da’esh samt de som associerar sig med dem men implementeringen av viktiga resolutioner måste ske snabbare och antas av alla stater. De anser även att vissa stater, genom att blocka resolutioner, endast ser saker kortsiktigt och försöker dra egen nytta av situationen vilket måste upphöra genast.

Den Ryska Federationen vill ha en säkerhet att Turkiet gör sitt allra bästa för att stoppa detta flöde genom att införskaffa en monitor som övervakar Turkiets gränser. Generellt antar den Ryska Federationen en kritisk hållning gentemot Turkiet där de ifrågasätter kemiska vapen som sägs producerats och exporteras från Turkiet och de anser även att Turkiet kränker Iraks suveränitet med sina flyganfall som i störst utsträckning drabbar de civila, en åsikt som även Kina delar.

Det finns även mycket för enskilt land att göra på nationell nivå som exempelvis demonstrerades med Rysslands flyganfall men även genom samarbeten inom nationen mellan näringsliv och industri.

Internationellt

För att övervinna den absoluta ondskan i form av terrorism måste den nuvarande kontra-terrorism verksamheten samordnas effektivt, det vill säga arbeta tillsammans utan dubbelstandard som att göra skillnad på ”goda” och ”onda” terrorister samt genom att förstöra alla möjligheter till att finansiera terrorism. Detta är en nyckeldel till att

motverka terrorismen – genom att förena hela det internationella samhället, där alla stater skapar en front för att avsluta terrorism och dess bakomliggande orsaker.

Ryssland anser även att för att inte den kaotiska situationen i Mellanöstern ska hota att störta grannländer och regioner genom våld och terror måste omedelbara steg tas, inklusive de av militär natur. Stater måste ifrån se taktiska skillnader och upprätta en bred koalition för att kunna bekämpa terrorismen, i liknelse till de anti-Hitler koalitionen som gjordes under andra världskriget.

Ytterligare för att motverka terrorismen läggs en stor vikt i att stärka systemet för att kunna spåra de kanaler som finansierar ISIL och de som associerar sig med dem för att sedan kunna stoppa det; detta genom ett viktigt samarbete med exempelvis Financial Action Task Force (FATF). Ett utpekat problem är inköpet av stulen olja, kulturella antikviteter och konstverk samt exporten av fossilt bränsle som rör sig över den turkiska nationsgränser.

Den andra vikten på internationell nivå ligger i att involvera organisationer utanför staten, civilsamhället, religiösa samhällen, pedagogiska institutioner i form av utbildning, massmedia och företagen. För att verkligen lyckas motverka ISIL och terrorism i sin helhet måste hela det internationella samhället arbeta tillsammans specifikt tas sanktionslistan över terrorister upp där det anses kunna förbättra genom klarare beskrivningar.

Slutligen anser Ryssland att det behövs mer diskussion kring det faktum att terrorister uppvisat bevis på att de kan hantera kemiska vapen och det därför är viktigt att detta tas hand om direkt för att förhindra ett framtida kemiskt krig.

5.5 Storbritannien

43

5.5.1 Är

Önskar de motverka

Mr. Osborn som är finansminister för Storbritannien menade att terroristattackerna är designade för att skrämma och splittra oss men att de har misslyckats, istället är de nu

43

närmare än någonsin. De anser även att Da’esh är en ny ras av terrorism, vilket kräver nya åtgärdat för att motverka, som tagit en av världens bästa religioner och tolkat den till något perverst.

I sin helhet är terrorism ren ondska som måste förstöras.

5.5.2 Bör och Gör

Vad de gjort

Storbritannien hjälper sina partners i regionen för att stärka deras gränskontroll kapaciteter samt att stänga ner Da’eshs resurser och rekrytering. De jobbar även nationellt med både industri och polisen för att motverka och ta ner terroristiska och extremistiska innehåll på internet samt stödjer civilsamhället i att ge ut ett kontra-perspektiv på Da’esh ideologi.

Storbritannien är även stolta över att ha den starkaste lagstiftning, i koalitionen, emot kidnappning för lösen betalningar vilket fler stater borde ta efter.

Storbritannien är ett av de länder som talar mest om hur långt de, som Stat men även säkerhetsrådet och andra internationella samarbeten, har kommit i kampen mot terrorismen och nämner även att de redan har stoppat flera terrordåd i Storbritannien de senaste åren.

Vad vill de göra

Nationellt

För att verkligen stänga ner Da’eshs finansiering krävs det att alla stater arbetar tillsammans mot ett gemensamt syfte och implementerar de resolutioner som säkerhetsrådet tar fram. På nationell nivå handlar det inte bara om vad Riksdagen gör utan det är även viktigt att ta vara på de expertisen som existerar i det lokala samhället, civilsamhället och religiösa ledare då det kan kontra de perspektiv, propaganda som Da’esh sprider menar Storbritannien, men det behövs även skapas ett långsiktigt mål med resolutioner för att motverka extremism i sin helhet, av vilket terrorismen föds ur.

Storbritannien anser också att det är viktigt att stater skriver upp de människor som åkt till Syrien på FN:s sanktions lista för att möjliggöra en frysning av deras konton. I och med det är det även extremt viktigt att alla stater också har en regering som anser att det är kriminellt att finanserna terrorister, oavsett anledning eller syfte.

I fråga om flyganfall anser Storbritannien att det är och har varit ett lyckat sätt att eliminera Da’esh finansiering genom olja och bör göras i ett tätt samarbete med andra medlemsländer såväl som andra partners.

Internationellt

Som nämn ovan fokuserar Storbritannien på samarbetet mellan länder, det är viktigt att de som har de gemensamma syftet att stoppa Da’esh skapar ett nätverk tillsammans föra att möjliggöra det, ”to defeat a network we need a network.”44 Säkerhetsrådet behöver även höra mer vad som händer vid frontlinjen för att förstå situationen bättre och även överse det tio år gamla kontra-terrorism strategin för att se om det behöver uppdateras, då den nuvarande terrorismen är relativt ny i jämförelse med strategin.

Det är även viktigt att nya vägar för informationsdelning lagstiftas mellan bekämpade organ både nationella och internationella samt mellan bekämpade organ och

Related documents