• No results found

Försäljning av lägenheter

Vi fortsätter med att renovera och sätta ut hyresrätter till försäljning när dessa sägs upp. Prisnivån är fortfarande bra och vår förening lockar glädjande nog många spekulanter.

Status 2013-06-02

Antal lägenheter: 135 (+12 hyresrätter) Antal medlemmar: 204

Nya medlemmar sedan förra informationsbrevet: 3

Avflyttade medlemmar sedan förra informationsbrevet: 2

12. Uppmaningar till alla medlemmar

Slutligen vill vi påminna om några saker som vi tycker kan vara bra att tänka på som boende i föreningen.

Störningsjouren

Ring störningsjouren om det är för högljutt i en lägenhet efter kl 22 söndag-torsdag och kl 23 fredag-lördag, om du ser någon som håller på med skadegörelse eller om du av någon annan anledning känner dig otrygg. Det bästa sättet att lösa störning från grannar brukar dock vara att själv ringa på och påtala detta.

I de fall Securitas rycker ut och inte kan hitta någon ”skyldig” får föreningen betala de 1500 kr som denne skulle betalat annars. Detta kan vara värt att tänka på i de fall man kanske lika gärna kan ringa på själv.

Återvinningsrummet

Vi vill återigen uppmana alla medlemmar att platta till kartonger och sortera korrekt. Det är vi som förening som får betala alla extrakostnader för sortering och extra tömningar som krävs när vi inte sköter oss. Det ska tilläggas att det blivit mycket bättre, men det finns utrymme för ännu mer förbättring.

Det finns GRÖNA PÅSAR att hämta i grovsoprummet.

Sopor i trapphus

Det är självklart INTE OK att ställa ut stinkande soppåsar i trapphuset bara för att du tycker det luktar i din lägenhet. Detta förekommer alltför ofta och stanken drabbar då ALLA i trapphuset. Styrelsen får många klagomål om det här så snälla tänk på detta så är vi alla tacksamma.

Förvaring i trapphus och garage

Det är fortfarande problem med förvaring av skor, barnvagnar, cyklar, däck m.m. i trapphusen och garaget. Det är inte tillåtet att förvara saker i trapphusen ur ett brandskydds- och utrymningsperspektiv. Tänk på att även den som sitter i rullstol ska kunna ta sig ut genom trapphuset i en nödsituation. Saker i trapphusen är dessutom i vägen vid städningen av trapphusen och vi har därför gett städpersonalen tillåtelse att ta bort alla saker som står i trapphusen. Vill du ha kvar din pulka, leriga stövel, innebandyklubba, dörrmatta, blomkruka, trehjuling etc. rekommenderar vi

Det var allt för den här gången. Vi i styrelsen hoppas att du hade nytta av denna information, och vi tar tacksamt emot kommentarer på innehåll och upplägg. Vi tål kritik, men även beröm.

Vi siktar på att skicka ut nästa informationsbrev i september 2013.

Vi tillönskar alla medlemmar en glad sommar!

//Styrelsen i Brf Drabanten

13.

Kontaktuppgifter för felanmälan m.m.

FELANMÄLAN OCH JOUR (FF Fastighetsservice kundtjänst)

Ej akuta ärenden anmäls lämpligast via: http://www.ff-fastighetsservice.se/

Telefon: 020-30 70 70

Till FF vänder du dig när du behöver hjälp av vaktmästare (exempelvis för byte av namnskylt på dörrar och i trapphus, smörjning av portdörrar, för åtgärd av eventuell skadegörelse på fastigheten).

Som hyresgäst vänder du dig även till FF kundtjänst för felanmälan av lägenhetens inre funktioner.

FELANMÄLAN HISS (KONE) Telefon: 013-16 09 40 (dygnet runt)

FELANMÄLAN GARAGEPORT (Crawford Sverige AB) Telefon: 020-22 98 00 (kontorstid)

Telefon: 020-24 98 00 (jour)

TRYGGHETSJOUR (SECURITAS AB) Telefon: 013-14 46 96 (jour)

Ring trygghetsjouren om det är för högljutt i en lägenhet efter kl 22 söndag-torsdag och kl 23 fredag-lördag, om du ser någon som håller på med skadegörelse eller om du av någon annan anledning känner dig otrygg.

LÅSSMED (LÅS & NYCKLAR) Telefon: 013-37 19 50 (kontorstid) Telefon: 0705-14 53 04 (jour)

Kopiering av nycklar. Låssmed vid utelåsning (bekostas av den boende).

BOENDEPARKERING

För boendeparkeringskort att lägga i vindrutan, kontakta styrelsen via styrelse@brfdrabanten.se eller via postlådan utanför gårdshuset Kronan.

EKONOMISK FÖRVALTNING (FRUBO – Pia Wallin) Telefon: 013-37 40 80 (kontorstid)

För frågor om hyra av förråd och garageplatser, avisering av avgifter och hyror, pantsättning av lägenheten osv.

FÖRVALTARE (Thomas Widgren) Telefon: 013-37 50 30 (kontorstid)

Allmänna frågor som rör in- och utflyttning.

FÖRSLAG, IDÉER, SYNPUNKTER

Har du förslag, idéer och/eller synpunkter är du välkommen att vända dig direkt till någon i styrelsen, eller mejla synpunkter@brfdrabanten.se. För mer information se

www.brfdrabanten.se

Information om gruppanslutning i Brf Drabanten.

Brf Drabanten har tagit beslut om gruppanslutning av bredband och telefoni från Bredbandsbolaget.

Gruppanslutningen kommer att starta den 1 oktober 2013 och cirka 4 veckor innan kommer de boende att få ett informationsblad i brevlådan om hur man ansluter sig till avtalet.

Gruppanslutningsavtalet ger de boende tillgång till bredband med 100

Mbit/s i upp och nedladdning samt bredbandstelefoni. Samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende.

Bredbandsbolaget lånar ut en bredbandsrouter kostnadsfritt, fraktkostnad på 96 kr faktureras vid beställning, routern har fast och trådlöst internet samt telefoniuttag.

Befintliga kunder hos Bredbandsbolaget behöver inte göra någonting om de inte vill lägga till tjänster, vi för automatiskt över er till gruppanslutningen och tar bort den fasta kostnaden för bredband och telefoni på er faktura.

De som vill bli kunder ska ringa Bredbandsbolagets Kundservice på 0770-777 000 och anmäla detta tidigast 4 veckor innan avtalet börjar gälla.

Man säger själv upp sitt befintliga bredbandsabonnemang hos annan operatör

Man

ska inte

säga upp sitt befintliga telefoniabonnemang utan

anmäla till Bredbandsbolagets Kundservice att man vill ha telefoni från Bredbands-bolaget. Vi tar då hand om uppsägningen av din befintliga operatör och begär en flytt av ert befintliga telefonnummer, denna process tar cirka 10 arbetsdagar men du har kvar din befintliga operatör tills Bredbandsbolaget kopplar in ditt nya abonnemang.

Beställer man tjänsterna senast den 31/10 så slipper man startavgift, ordinarie startavgift är 495 kr på bredband och 275 kr på telefoni.

Om en boende vill ha högre hastighet på bredband så erbjuds 250/100 Mbit/s för en extra kostnad av 79 kr per månad mot egen faktura.

OBS! Föreningens befintliga leverans av TV berörs ej då detta avtal inte innefattar en TV-tjänst.

Related documents