• No results found

Förslag på tjänster

I detta kapitel redovisas de olika förslagen till tjänster avsedda för vardera målgruppen.

Finns det liknande tjänster kommer dessa att presenteras kortfattat. De olika tjänstför-slagen att jämföras och en motivering finns till varför de specifika tjänsterna implemen-terades.

6.1. Alzheimerföreningen i Sverige

6.1.1 Förslag på tjänst för Alzheimerföreningen i Sverige

En portal för den som drabbas av demenssjukdom och dennes anhöriga. Tjänsten kommer att erbjuda Alzheimerföreningen i Sverige ett nytt sätt att nå ut till den som drabbas av demenssjukdom och dennes anhöriga med information och råd. Genom portalen kan ett antal funktioner erbjudas vilka på olika sätt kan hjälpa den som lider av sjukdomen eller de personer som på olika sätt är inblandade dennes vardag.

 Genom portalen ska den som får en diagnos om demenssjukdom kunna skapa och fylla i ett ”om mig” dokument vilket lagras i PHR. I dokumentet kan information som är relevant för den framtida vården och livssituationen sparas.

Då portalen är kopplad mot plattformen för PHR blir det möjligt för anhöriga och sjuk-vårdspersonal att på ett enkelt sätt ta del av informationen i dokumentet för att säkerställa att den som drabbas av demenssjukdom även i framtiden får bästa tänkbara omsorg.

 I portalen skulle en hälsodagbok kunna finnas tillgänglig där anhöriga och vårdpersonal kan spara information om till exempel hur den demenssjuke reage-rar på förändringar i medicineringen och så vidare.

Genom hälsodagboken skulle ansvarig läkare kontinuerligt kunna följa den demenssjukes hälsa.

 Via portalen kan en kalenderfunktion finnas tillgänglig där anhöriga enkelt kan överblicka samt lägga till olika aktiviteter i den demenssjukes vardag.

Då informationen i PHR kan delas med sjukvårdspersonal kan kalendern enkelt fyllas med aktiviteter som utflykter, läkarbesök med mer.

Portalen kan också vara en ny kanal för Alzheimerföreningen i Sverige att förmedla den information och kunskap som finns tillgänglig och presentera för tjänstens användare, även på andra språk än svenska. Att använda plattformen för PHR till satt sprida kunskap och information är dock inget som skulle ge några fördelar mot andra traditionella kanaler som hemsidor eller forum.

6.1.2 Existerande tjänster för Alzheimersjuka

Alzheimer’s Association är en organisation i Amerika som arbetar för att förbättra både vården och stödet till personer som lider av eller på andra sätt drabbats av demenssjuk-domar. Via organisationens hemsida erbjuds ett antal olika onlinetjänster som på olika sätt kan stödja den som är drabbad av sjukdom eller personer i dennes närhet.

Alzheimer’s Navigator är ett online-baserat verktyg som bland annat bistår den drabbade med handlingsplaner för att planera sin framtid, anpassa sitt hem, listar aktiviteter med

Care Team Calendar är ett verktyg som är riktat till personer som hjälper en demenssjuk.

Verktyget hjälper dessa personer att planera och samordna sina aktiviteter och hjälpin-satser. Till exempel att hjälpa den som är sjuk med matlagning och promenader med

Tjänsten kommer att erbjuda blivande föräldrar ett nytt sätt att delta i de olika aktivite-terna som är knutna till mödra- och barnavård. Till exempel att själva fylla i relevanta dokument som inskrivningsformulär och födelseplaner hemma i lugn och ro.

Då portalen är kopplad mot plattformen för PHR kommer graviditeten och sedan det födda barnets utveckling att kunna följas av föräldrar, barnmorska, sjukvård och andra.

Mödravårdstjänsten

Under graviditeten kommer tjänsterna att vara inriktade mot mödravård och genom portalen kommer blivande föräldrar att kunna:

 Fylla i inskrivningsdokument.

 Fylla i födelseplan.

 Se vaccinationslista.

 Se ultraljudsbilder.

 Följa fostrets tillväxt under graviditeten (Symfys/Fundus-mått).

 Med mera.

Barnavårdstjänsten

När barnet är fött så erbjuder portalen tjänster som är mer inriktade på barnavård och föräldrarna kommer att kunna:

 Följa barnets utvecklingskurvor för till exempel vikt, längd och huvudmått.

 Förse systemet med egna mätvärden som till exempel vikt, vilka löpande kan följas av barnmorskor och annan sjukvårdpersonal.

 Se vaccinationslista.

 Med mera.

Portalen kommer att erbjuda tjänster av mer generell karaktär som till exempel möjlighet för föräldrarna att hantera kontaktuppgifter, sköta tidsbokningar samt föra dagbok som möjliggör för föräldrarna att löpande kunna anteckna tankar, funderingar och annat som kan utgöra ett viktigt diskussionsunderlag under mötet med mödra-/barnavård eller sjukvård.

6.2.2 Existerande tjänster för BVC och MVC

I England pågår ett projekt med en tjänst kallad eRedBook. eRedBook är en tjänst som är utvecklad för HealthVault-plattformen i England. Genom tjänsten kan föräldrar boka

läkartider, lägga till olika mätvärden, se tillväxtkurvor, vaccinationslista, föra dagbok och skapa notiser om man som förälder är orolig över något.

I tjänsten kan föräldern även lägga till datum för olika utvecklingsframsteg som barnet gör till exempel börjar gå, prata och så vidare. Genom eRedBook kan föräldern se filmer eller läsa information om olika ämnen som amning.

I tjänsten kan föräldern också läsa vilka undersökningar som ska göras och vid vilken ålder till exempel synkontroll. All information som lagras i eRedBook kan delas med sjukvårdspersonal.[9]

1177 Sjukvårdsrådgivningen har lanserat två stycken applikationer. BVC-appen och Graviditetskalender. I Graviditetskalender kan användaren beräkna förlossningsdatum, läsa information om barnet och modern för de olika graviditetsveckorna. Appen inne-håller också länkar till olika sidor på 1177.se som behandlar olika graviditetsrelaterade ämnen.

I BVC-appen kan en förälder lägga till och hantera ett eller flera barn. I appen kan an-vändaren lagra information om barnets vikt samt längd och jämföra dessa mot tillväxt-kurvor men även hålla reda på vilka vaccinationer som barnet fått och skriva noteringar om olika steg i barnets utveckling till exempel barnets första steg och så vidare.

I appen kan föräldern läsa information om vid vilka åldrar besök sker hos barnavård-centralen och vad dessa möten kommer att handla om, det är även möjligt att skriva och lagra anteckningar med funderingar inför dessa möten.

Liksom i Graviditetskalendern finns länkar till sidor på portalen 1177.se som beror re-levant information. All information som användaren matar in i applikationen lagras lokalt och delas inte med andra parter.[10]

Babygruppen har lanserat applikationerna Gravidkalender och Baby App. I stort sett har dessa samma funktionalitet som de två motsvarande som 1177 Sjukvårdsrådgivningen lanserat, med vissa skillnader som att applikationerna från Babygruppen erbjuder kostråd och dagboksfunktion.[11]

6.3. ParkinsonFörbundet

6.3.1 Förslag på tjänst

En Parkinson portal som erbjuder den som lider av Parkinsons sjukdom ett sätt att samla all dokumentation om det egna hälsotillståndet. Tjänster för detta finns redan i dagsläget i olika utföranden men det som gör denna tjänst unik är dess koppling mot plattformen för PHR.

Genom portalen kommer de mätvärden som användaren själv matar in att kunna följas av läkare på neurologmottagningar, Parkinsonteam och andra som på olika sätt är delaktiga i användarens vård och omsorg.

Genom tjänsten kommer användaren att kunna:

 Hantera medicinlista.

 Föra dagbok där kända faktorer som påverkar hälsotillståndet för Parkinson sjuka kan antecknas.

 Kunna jämföra hur hälsotillståndet påverkas av andra faktorer som till exempel

 Med mera.

I den dagbok som finns i portalen kommer användaren att kunna registrera värden som generellt påverkas av Parkinsons sjukdom däribland:

 Sömn.

 Kognitiva funktioner som minne och koncentrationsförmåga.

 Sinnesstämning.

Men användaren kommer också att kunna registrera andra värden för till exempel fysiska aktiviteter i dagboken och på så sätt även kunna jämföra hur dessa värden påverkar häl-sosituationen.

6.3.2 Existerande tjänster för Parkinsonsjuka

System Magda är ett system som hjälper användaren att registrera sin upplevda hälsosi-tuation i en elektronisk dagbok vilket kan vara till stöd då man träffar sin läkare eller andra kontakter som sker med vården.

Användaren ställer själv in hur ofta systemet ska fråga om till exempel vilken läkeme-delseffekt användaren upplever eller om dt förekom några biverkningar.

Systemet bygger på en handenhet som användaren matar in svaret på de olika frågorna i, sedan förs informationen över till datorn med hjälp av USB-sladd. På datorn kan in-formationen presenteras i olika grafer med mera.[12]

Parkinson’s Voices är en hemsida med information och annat om Parkinsons sjukdom och hur det är att leva med sjukdomen. På hemsidan finns ett verktyg kallat Parkinson’s Well-Being Map där användaren graderar olika faktorer som rörlighet, kognitiva funkt-ioner, sömn och smärta. Efter att ha fyllt i de olika faktorerna kryssar användaren i vilken typ av medicin som denne intagit och man kan även fylla i frågeställningar som man vill ta upp vid mötet med läkare.

När all information är ifylld kan användaren välja att spara formuläret som en fil och även jämföra med tidigare sparat formulär.[13]

6.4. Capio S:t Göran

6.4.1 Förslag på tjänst

En patientportal som erbjuder patienten möjlighet till att förbereda och följa upp kon-takten med Capio S:t Görans sjukhus. Genom att tjänsten kommer patienten att kunna:

 Fylla i sin hälsodeklaration och dela den med sjukhuset men även andra vård-givare som behöver informationen.

 Hantera tidsbokningar. Både att skapa men även redigera mötestider.

 Läsa information om den planerade behandlingen och eventuellt efterföljande behandlingen.

 Fylla i ett ”om mig” dokument där icke medicinsk information finns. Doku-mentet kan enkelt delas med både Capio S:t Görans sjukhus men även med andra vårdgivare som patienten kommer i kontakt med.

 Fylla i olika utvärderingar och enkäter som hjälper sjukhuset att förbättra sin verksamhet.

Vissa av dessa tjänster erbjuder redan sjukhuset via MVK men till exempel hälsodekla-rationen som idag hanteras manuellt skulle innebära en klar förbättring ifall den kunde hanteras digitalt men även om den sparas i kontoinnehavarens konto för hälsoinformation och då kunde återanvändas vid andra vårdkontakter.

Man bör notera att intervjupersonerna som deltog i detta examensarbete representerade IT-avdelningen och andra avdelningar inom Capio S:t Göran kan ha andra behov.

Man skulle kunna anta att till exempel ett rehabiliteringsprogram med någon form av coachningstjänst skulle kunna vara en nyttig funktion i portalen men det faller utanför ramen för detta arbete.

6.4.2 Existerande tjänster för vårdgivare

MedStar Health lanserade ett system eHealth2go för sina patienter som lider av diabetes typ 2. Målet med tjänsten var att hjälpa patienterna att sänka blodockernivåerna. Med blodsockermätare kan patienten själv mäta och registrera blodsockernivåer.

Genom tjänsten kunde sjukvårdspersonal följa mätningarna och patienten kan få tillgång till en vårdplan som hjälper denne att förbättra sin hälsosituation. Patienten kan följa sambandet mellan kost och träning och hur dessa faktorer påverkar hälsosituationen.

M3 Clinician har en tjänst för att underlätta upptäkten och diagnostiseringen av psykiska sjukdomar hos sina patienter. Genom tjänsten kan patienterna löpande fylla i utvärde-ringar som sedan följs upp av läkare och sjukvårdspersonal som då får en bra överblick över patientens mentala hälsa.[14]

6.5. Motivering till utvalda tjänster

Av de föreslagna tjänsterna valdes tjänsterna åt Mama Mia AB ut till att implementera.

Anledningen till att just dessa tjänster valdes framför de andra beror ett antal faktorer.

Målgruppen för tjänsterna överlag visar ett engagemang för att på egen hand inhämta information och lära sig mer om sitt hälsotillstånd. Målgruppen är generellt yngre män-niskor med datorvana och som inte är obekant med att ta till sig nya tekniker jämfört med en äldre generation som kanske inte är lika mottagliga för att anamma tjänster som är utvecklade för PHR.

I dag saknar målgruppen möjligheter till att själv bidra med information till vårdgivaren annat än via e-post och telefon. Men det finns också engagerad personal hos vårdgivaren som hittills har visat intresse för att hjälpa dem som vänder sig till verksamheten med frågor och problem.

För en blivande förälder eller föräldrar med små barn upp till sex år finns det många olika relevanta värden som en förälder med fördel kan förse vårdgivaren med som till exempel inskrivningsformulär, viktmätningar och mycket annat.

Related documents