• No results found

Förteckning över inkomna frågor till regionfullmäktiges sammanträde 2019-02-26

1. Fråga från Mattias Olsson (S) till regionstyrelsens ordförande Carl-Johan Sonesson (M) angående det organisatoriska ansvaret för Medicinsk service och fastställande av internbudget för 2019.

2. Fråga från Henrik Fritzon (S) till Carl-Johan Sonesson (M) som ansvarigt finansregionråd gällande huruvida Alliansens

budgetförslag 2020 kommer att ge tillräckliga resurser till

kollektivtrafiknämnden för att de nedskärningar som nu görs, kan återställas.

3. Fråga från Henrik Fritzon (S) till regionstyrelsens ordförande Carl-Johan Sonesson (M) med hänvisning till att en demokratiskt styrd organisation ska eftersträva öppenhet och transparens med de lagstiftningar som styr verksamheten.

4. Fråga från Yvonne Augustin (S) till regionala utvecklingsnämndens ordförande Anna Jähnke (M) angående minskade anslag till

folkhögskolorna i regionala utvecklingsnämndens budget för 2019.

5. Fråga från Andreas Schönström (S) till kollektivtrafiknämndens ordförande Carina Zachau (M) med anledning av alliansens fastställda budget för Skånetrafiken för 2019 som innebär kraftiga nedskärningar både på trafik, underhåll och service.

6. Fråga från Peter Ahlbom (V) till ordföranden för sjukhusstyrelsen Helsingborg, Anders Lundström (KD) angående situationen på Helsingborgs lasaretts hjärtavdelning och om en handlingsplan med de efterfrågade åtgärderna vårdpersonalen kommer att verkställas.

2 (4)

Region Skåne

7. Fråga från Mecide Özer (S) till ordföranden för sjukhusstyrelse Landskrona, Fatih Warda (C) angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Landskrona, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

8. Fråga från Marianne Eriksson (S) till ordföranden i Kristianstad sjukhusstyrelse, Patrik Holmberg (S), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Kristianstad, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

9. Fråga från Cecilia Magnusson-Svärd (S) till ordföranden i Sjukhusstyrelse Ystad, Malin Henriksson (L), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Ystad, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

10. Fråga från Irene Nilsson (S) till ordföranden i sjukhusstyrelse Hässleholm, Lars Lundberg (KD), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Hässleholm, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

11. Fråga från Birgitta Almroth (S) till ordföranden i sjukhusstyrelse Trelleborg, Gunilla Nordgren (M), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Trelleborg, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

12. Fråga från Carina Svensson (S) till ordförande i Sjukhusstyrelse SUS, Camilla Mårtensson (L), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse SUS, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

3 (4)

Region Skåne

13. Fråga från Mikael Skoog (S) till ordföranden i sjukhusstyrelse Helsingborg, Anders Lundström (KD), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och

sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Helsingborg, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

14. Fråga från Susanne Jönsson (S) till ordföranden i sjukhusstyrelse Ängelholm, Maria Berglund (KD), angående den nya fastställda budgetprocessen gällande uppdraget till hälso- och sjukvårds-nämnden (HSN) att skriva ett samlat yttrande och om ordföranden för sjukhusstyrelse Ängelholm, tycker att styrelsen ska yttra sig över planeringsdirektivet till HSN.

15. Fråga från Charlotte Malmborg (S) till Pontus Lindberg (M)

gällande arbetet med jämställdhet, jämlikhet och antidiskriminering vars ambitioner och mål fastställs i regionens likarättspolicy och om Pontus Lindberg (M) kan garantera att de minskade resurserna i personalnämndens budget inte kommer innebära sänkta ambitioner i likarättsarbetet.

16. Fråga från David Westlund (S) till ordföranden i Personalnämnden, Pontus Lindberg (M), angående kompetensförsörjning i Skåne och fler specialistsjuksköterskor då Alliansen har valt att inte öka antalet utbildningsanställningar 2019. Är det positivt för

kompetens-försörjningen i regionen att inte öka antalet utbildningsanställningar?

17. Fråga från Anna-Lena Hogerud (S) till Gilbert Tribo (L) angående avvecklingen av det strategiska arbetet mot demenssjukdomar – tycker du, mot bakgrund av de nuvarande och framtida behoven, att det är ett klokt beslut att skära ner på det strategiska arbetet mot demenssjukdomar?

18. Fråga från Elisabet Holmer (S) till ordföranden i Personalnämnden, Pontus Lindberg (M), angående studentmedarbetare då Alliansen har valt att skära ner satsningen på utbildnings- och

arbetsmarknadsinsatser med 17,9 mkr, däribland en minskning av antalet studentmedarbetare från 50 platser till 4-5 platser – Har Alliansen ändrat sin inställning till studentmedarbetare?

19. Fråga från Thomas Hansson (MP) till ordföranden för regionala utvecklingsnämnden, Anna Jähnke (M) angående uppdraget som regional utvecklingsaktör och frågan – Ser du ett problem med att resurserna blir mindre och mindre, både för våra samarbetsaktörer och för regionens interna arbete, för att lyckas med våra

framtidsutmaningar i de regionala utvecklingsfrågorna?

4 (4)

Region Skåne

20. Fråga från Thomas Hansson (MP) till ordföranden för

regionstyrelsen, Carl-Johan Sonesson (M), angående tydlighet i motståndet mot provborrningar i det skånska landskapet och frågan – tänker du ta initiativ till ett möte mellan Region Skåne och

Sydsvenska handelskammaren för att förmedla regionstyrelsens synpunkter på borrningar och planer på gruvdrift i Skånes alunskifferområden, som ju uppenbarligen ser ut att vara på kollisionskurs med Sydsvenska handelskammarens önskan?

Regionfullmäktige

FÖRTECKNING 2019-02-25 Dnr 1900039

1 (2)

Förteckning över inkomna interpellationer och

Related documents