• No results found

Styrelsen och verkställande direktören för RaySearch Laboratories AB (publ), organisationsnummer 556322-6157, får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2008.

VERKSA MHETEN

RaySearch Laboratories är ett medicintekniskt företag som ut-vecklar avancerade mjukvarulösningar för förbättrad strålbehand-ling av cancer. RaySearchs produkter säljs via licensavtal med ledande partners som Philips, Varian, Nucletron, IBA Dosimetry och Tomo-Therapy. Hittills har åtta produkter lanserats och RaySearchs mjuk-vara används av fler än 1 300 kliniker i över 30 länder. Därutöver omfattar existerande licensavtal mer än 15 ytterligare produkter som är planerade att lanseras under de närmaste åren. RaySearch grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institu-tet i Stockholm och bolaget är noterat i Small Cap-segmenInstitu-tet på OMX Nordiska börs Stockholm.

Utvecklingsarbetet inriktas på att omsätta marknadskrav, kundönskemål och forskningsresultat i produkter i samarbete med bolagets fem partners. Det sker både genom utveckling av nya produkter och med vidareutveckling och underhåll av be-fintliga produkter. Utvecklingsarbetet under 2008 har fokuserats på dosplanering av rotationsterapi och konventionell strålterapi, strålterapi med protoner, automatisk generering av behandlings-planer, biologisk behandlingsutvärdering och kvalitetssäkring av strålbehandlingar.

Forskningsarbetet är mer framtidsinriktat och ligger till grund för nästa generations produkter. Forskningen inriktas framförallt på följande områden: adaptiv strålterapi, flermålsoptimering och radiobiologiska modeller och verktyg. Forskningsverksamheten bedrivs i nära samarbete med bland andra Karolinska Institu-tet i Solna, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Princess Margaret Hospital i Kanada, Massachussetts General Hospital i USA, University Medical Centre Nijmegen i Nederländerna och Clatterbridge Centre for Oncology i Storbritannien.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET

COMPASS® började generera intäkter och avtalet med IBA Dosimetry utvidgades

COMPASS® är en marknadsledande dosimetrilösning för kvali-tetssäkring av intensitetsmodulerad strålterapi och har utvecklats i samarbetet med IBA Dosimetry. I december 2007 lanserades COMPASS® globalt av IBA Dosimetry och under första kvarta-let 2008 mottogs de första orderna. RaySearch fick då även sina första intäkter från COMPASS® då det första kommersiella sys-temet installerades. Samarbetet utvidgades även formellt med en ny produkt, i-RayTracker som ytterligare förstärker

COMPASS®-systemets unika kapacitet för onlineövervakning. COMPASS®

möjliggör redan i dag mätning av den dos som faktiskt levereras till patienten varje dag under behandlingsprocessen. Baserat på bilder som tas under behandlingens gång, kommer i-RayTracker dessutom att möjliggöra en korrekt summering av den ackumu-lerade dosen med hänsyn tagen till anatomiska förändringar som organrörelser och tumörkrympning. Detta ger i sin tur möjlighe-ter till nya effektivare adaptiva behandlingar med än lägre risk för biverkningar. Den här avancerade funktionaliteten finns inte till-gänglig i något kommersiellt system på marknaden i dag.

RaySearch och Philips ingick avtal avseende ny produkt för VMAT I juni utvidgade RaySearch och Philips det existerande licensavta-let inom IMRT med en ny produkt för dosplanering av VMAT-be-handlingar. VMAT (Volumetric Modulated Arc Therapy) är en ny avancerad form av IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy) där strålbehandlingsmaskinen roterar kring patienten samtidigt som behandlingsstrålen är påslagen. Konceptet möjliggör att be-handlingen kan levereras snabbare än med traditionell IMRT där patienten bestrålas från ett litet antal fasta infallsvinklar. Samtidigt uppnås likvärdig eller förbättrad behandlingskvalitet jämfört med IMRT som idag anses ge den bästa behandlingskvaliteten. Produk-ten kommer att vara en integrerad modul i Philips dosplanerings-system Pinnacle3 och marknadsförs under namnet SmartArc. En prototyp finns redan integrerad i Pinnacle3 och har demonstrerats på de stora mässorna AAMD och AAPM. Den färdiga produkten förväntas finnas tillgänglig för kliniskt bruk under första halv-året 2009.

RaySearch inledde forskningssamarbete med Massachusetts General Hospital

I augusti tecknade RaySearch ett samarbetsavtal med Massachu-setts General Hospital (MGH) i Boston, USA, inom flermålsop-timering för strålterapi. Inom all strålbehandling måste läkaren balansera motstridiga behandlingsmål såsom att ge tillräckligt hög stråldos till tumören för att uppnå tumörkontroll, samtidigt som dosen till omkringliggande frisk vävnad måste hållas så låg att ris-ken för biverkningar minimeras. Flermålsoptimering är ett verktyg för att hantera den här typen av kompromisser på ett strukturerat sätt. Målet med samarbetet är att utveckla en mjukvaruprodukt som möjliggör för kliniker att utvärdera en mängd behandlings-alternativ på ett intuitivt och effektivt sätt. Detta har potentialen att effektivisera den tidskrävande dosplaneringsprocessen där man idag iterativt förändrar de olika ingående parametrarna i en dosplan tills man uppnår en tillräckligt bra plan.

37 37 37 förVAltningSBerättelSe

Första patienten behandlades med RaySearchs system för protonterapi I augusti 2008 ingick RaySearch Laboratories AB ett samarbets-avtal med Akademiska sjukhuset i Uppsala angående utveckling av ett nytt system för dosplanering av strålbehandlingar med pro-toner som utförs på The Svedberg-laboratoriet. I december nåddes en viktig milstolpe när den första patienten behandlades med en plan som tagits fram med det nya systemet från RaySearch. Sys-temet är integrerat i dosplaneringssysSys-temet Oncentra MasterPlan från RaySearchs samarbetspartner Nucletron. Akademiska sjuk-huset behandlar drygt 100 cancerpatienter om året med proton-terapi på The Svedberg-laboratoriet och systemet kommer att an-vändas för alla protonbehandlingar framöver.

OMSÄT TNING OCH RESULTAT

Under helåret 2008 minskade den totala omsättningen med tre pro-cent jämfört med föregående år och uppgick till 62,7 (64,7) MSEK.

Antalet sålda licenser uppgick till 634 (731) och licensintäkterna under 2008 uppgick till 39,0 (45,1) MSEK. Omsättningen utgörs till största delen av licensintäkter från p-RayOptimizer och p-Ray-Machine samt supportintäkter. Omsättningsminskningen förklaras huvudsakligen av lägre försäljningsvolymer via Philips. Supportin-täkterna under 2008 ökade med 21 procent till 23,7 (19,6) MSEK.

Supportintäkterna baseras på den ackumulerade licensförsäljningen och har därför växt kontinuerligt. Under 2009 kommer dock sup-portintäkterna för RaySearchs första produkt p-RayOptimizer att börja minska eftersom produkten, som har funnits på marknaden sedan 2001, nu enligt avtal betraktas som mogen.

Rörelseresultatet under 2008 uppgick till 21,1 (25,8) MSEK, vil-ket motsvarar en rörelsemarginal på 33,6 (39,8) procent.

Resultatet efter skatt under 2008 uppgick till 18,2 (19,8) MSEK, vilket innebär att resultatet per aktie uppgick till 0,53 (0,58) SEK.

RÖREL SEKOSTNADER OCH AK TIVERING AV UT VECKLINGS ­ KOSTNADER

Rörelsekostnaderna exklusive valutakursvinster och valutakurs-förluster ökade, jämfört med föregående år med 4,7 MSEK till 42,8 MSEK. Denna ökning förklaras av ökade satsningar på forskning, främst inom strålterapi med protoner, adaptiv strålterapi, flermåls-optimering och forskningssamarbetet med Princess Margaret Hospital. Kostnader för större kontor samt ökade avskrivningar på aktiverade utvecklingskostnader har också bidragit till ökningen.

Övriga rörelseintäkter och övriga rörelsekostnader avser valuta-kursvinster och valutakursförluster och nettot av dessa har under 2008 uppgått till en vinst om 1,8 (0,1) MSEK.

Per den 31 december 2008 arbetade 45 (40) anställda med forskning och utveckling. I forsknings- och utvecklingskostnader

ingår bland annat kostnader för löner, konsultarvoden, datorut-rustning och lokaler. Forsknings- och utvecklingskostnaderna före aktivering och avskrivning av utvecklingskostnader uppgick till 48,1 (41,1) MSEK och förväntas utgöra en väsentlig del av rö-relsens kostnader även i framtiden.

Under 2008 aktiverades utvecklingskostnader uppgående till 29,6 (23,4) MSEK. Avskrivningarna på aktiverade utvecklings-kostnader under 2008 uppgick till 10,7 (6,6) MSEK. Forsknings- och utvecklingskostnaderna efter aktivering och avskrivning av utvecklingskostnader uppgick till 29,2 (24,2) MSEK. Se not 16.

LIK VIDITET OCH FINANSIELL STÄLLNING

Per den 31 december 2008 uppgick likvida medel till 70,6 MSEK, jämfört med 79,1 MSEK per den 31 december 2007. Per den 31 de-cember 2008 uppgick de kortfristiga fordringarna till 23,2 MSEK jämfört med 17,8 MSEK per den 31 december 2007. RaySearch har inga räntebärande skulder.

K ASSAFLÖDE

Kassaflödet under 2008 uppgick till –8,5 (12,3) MSEK. Kassaflö-det från den löpande verksamheten uppgick till 26,0 (37,9) MSEK.

Minskningen beror framför allt på att rörelsekapitalet minskade under 2007 vilket hade en positiv effekt om 9,8 MSEK medan rörelsekapitalet ökade under 2008 vilket hade en negativ effekt om –10,5 MSEK. Ökningen av rörelsekapitalet under 2008 förklaras främst av ökade kundfordringar. Kassaflödet påverkades också negativt av att RaySearch utbetalade utdelning till aktieägare upp-gående till 5,6 (0,0) MSEK.

VALUTAEXPONERING

Bolaget är beroende av den amerikanska dollarns och eurons ut-veckling gentemot den svenska kronan eftersom fakturering till Philips sker i dollar och fakturering till Nucletron och IBA Do-simetry sker i euro. Under 2008 bokfördes intäkterna i dollar till en genomsnittlig kurs på 6,69 SEK att jämföra med 6,70 SEK un-der 2007. Unun-der 2008 bokfördes intäkterna i euro till en genom-snittlig kurs på 9,86 SEK, att jämföra med 9,27 SEK under 2007.

En känslighetsanalys av valutaexponeringen visar att effekten på rörelseresultatet under 2008 av en förändring i den genomsnittliga dollarkursen med +/– 10 procent är +/– 4,4 MSEK och att mot-svarande effekt av en förändring i den genomsnittliga eurokursen med +/– 10 procent är +/– 1,8 MSEK. Bolaget följer en av styrelsen fastställd valutapolicy. Se känslighetsanalys i not 27.

38 38

38 förVAltningSBerättelSe

INVESTERINGAR

Anläggningstillgångarna utgörs till största delen av aktiverade ut-vecklingskostnader. Investeringar i immateriella anläggningstill-gångar under 2008 uppgick till 30,2 (24,3) MSEK och i materiella anläggningstillgångar till 0,5 (2,1) MSEK. Se not 16, 17 och 18.

PERSONAL

Vid årets utgång uppgick antalet anställda i RaySearch till 50 (47) personer. Medelantalet anställda under perioden januari–december 2008 uppgick till 48 (37). Personalen har en hög utbildningsnivå, 28 procent har doktorsexamen och 70 procent har annan universi-tets-/högskoleutbildning. RaySearch har en jämställdhetsplan.

För att RaySearch lättare ska kunna attrahera, motivera och bibehålla sin personal utfärdades i juni 2008 ett nytt optionspro-gram riktat till de anställda inklusive ledande befattningshavare som inte deltagit i tidigare incitamentsprogram. Totalt utfärdades 103 128 köpoptioner omfattande lika många aktier. Optionerna kan utnyttjas till att förvärva aktier under perioden 31 decem-ber 2011 till 31 decemdecem-ber 2012 till lösenpriset 46,50 SEK. Optio-nerna förvärvades av de anställda till marknadspris beräknat en-ligt Black & Scholes-modellen. Eftersom optionerna är utställda på befintliga aktier som innehas av dotterbolaget RayIncentive kommer någon utspädningseffekt på aktieägarnas innehav inte att uppstå.

BONUS OCH vINSTANDELSSTIFTELSE

Under 2008 togs bonusen bort för alla anställda utom för VD, och ersattes av en vinstandelsstiftelse. Vinstandelsstiftelsen omfattar alla anställda inklusive ledande befattningshavare förutom VD.

En avsättning till vinstandelsstiftelsen utgår ett givet år om sevinsten föregående år uppgick till en nivå överstigande en rörel-semarginal om 20 procent. Beloppet som avsätts uppgår i så fall till tio procent av den del av rörelsevinsten som överstiger gräns-nivån. Avsättningen har ett maximalt utfallsbelopp uppgående till 30% av lämnad utdelning. Om utdelning inte lämnas eller om rö-relsemarginalen inte uppgår till 20% görs ingen avsättning.

ST YRELSENS ARBETE

RaySearchs styrelse består av fyra ledamöter och en suppleant, som valdes av aktieägarna vid årsstämman 22 maj 2008. Bolagets verk-ställande direktör ingår i styrelsen. Styrelsen har under 2008 haft 11 sammanträden.

Styrelsens arbete bedrivs enligt särskild arbetsordning och in-struktion om arbetsfördelning mellan styrelse och verkställande direktör. Vid varje ordinarie sammanträde behandlas bestämda rapport- och beslutspunkter. Styrelsen tar ställning till strategi-, struktur- och organisationsfrågor samt forsknings- och utveck-lingsfrågor. Styrelsen behandlar också samarbetsavtal, delårsrap-porter, årsbokslut, revisions- och budgetfrågor. Utöver verkstäl-lande direktören som föredragande vid styrelsens sammanträden deltar vid behov även andra tjänstemän i bolaget.

Ersättningar och förmåner till verkställande direktören för verk-samhetsåret 2008 har beslutats av styrelsen. Ersättningar till andra ledande befattningshavare har beslutats av verkställande direktören i samråd med styrelsens ordförande. Styrelsen har ing-en ersättningskommitté och inging-en nomineringskommitté.

Bolagets revisorer deltar årligen vid minst ett av styrelsens sam-manträden. RaySearch tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning.

MODERBOL AGET

Koncernens moderbolag är RaySearch Laboratories AB (publ).

Redovisningen i moderbolaget överensstämmer i allt väsentligt med redovisningen för koncernen varför kommentarerna för kon-cernen i hög utsträckning gäller även för moderbolaget. Aktivering av utvecklingskostnader redovisas i koncernen, men inte i moder-bolaget. Resultat före skatt uppgick till 17,3(9,6) MSEK. Resultat-ökningen förklaras av en anteciperad utdelning från dotterbolaget RayIncentive om 12,0 MSEK. Moderbolaget hade per den 31 de-cember 2008 likvida medel uppgående till 54,5 (64,2) MSEK.

FILIALER I UTL ANDET

RaySearch har inte några filialer i utlandet.

INNEHAV AV EGNA AK TIER

Innehavet av egna aktier per 2008-12-31 och per 2007-12-31 (justerat för split 3:1) uppgick till 449 628 aktier vilka innehas av RayIncentive AB. Kvotvärdet för dessa aktier är 0,50 SEK. Dessa aktier utgör 1,3 procent av aktiekapitalet. Den ersättning som har betalats för aktierna uppgår till 276 KSEK. Inga egna aktier har för-värvats och inga egna aktier har överlåtits under räkenskapsåret.

AK TIERNA OCH ÄGARFÖRHÅLL ANDEN

På årsstämman 2008 beslutades om en uppdelning av aktier, en aktiesplit, 3:1. Efter aktiespliten uppgår antalet aktier till 34 282 773 stycken fördelade på 12 638 724 serie A och 21 644 049 serie B.

Kvotvärdet ändrades från 1,50 SEK till 0,50 SEK. Varje aktie äger lika rätt till andel i bolagets tillgångar och vinst. Varje aktie av serie A berättigar till tio röster och varje aktie av serie B berättigar till en röst på bolagsstämman. Vid bolagsstämman får varje röstberät-tigad rösta för det fulla antalet företrädda aktier utan begränsning i röstetalet. De största aktieägarna i RaySearch var vid 2008 års utgång Johan Löf som äger 20,7 procent av kapitalet och 42,7 pro-cent av rösterna, AFA Försäkring som äger 5,9 propro-cent av kapitalet och 1,4 procent av rösterna, Wasatch fonder som äger 5,9 procent av kapitalet och 1,4 procent av rösterna samt Erik Hedlund som äger 5,2 procent av kapitalet och 10,7 procent av rösterna.

Såvitt styrelsen i RaySearch känner till existerar inga aktie-ägaravtal gällande B-aktien. Dock finns ett aktieaktie-ägaravtal mellan Johan Löf, Erik Hedlund, Anders Brahme, Carl Filip Bergendal, Bengt Lind, Anders Liander och Karolinska Institutet Holding AB (Grundarna) avseende deras A-aktier. Avtalet stadgar bland an-nat hembudsskyldighet inför avyttring av aktier till utomstående och rätt för Grundare att i vissa fall förvärva annan Grundares

39 39 39 förVAltningSBerättelSe

aktier. Andelen av det totala röstetalet som omfattas av överlå-telsebegränsningar är 69,3 procent (29,9 procent av kapitalet). I aktieägaravtalet finns även ett åtagande från Grundarna gentemot Philips att, vid ett offentligt bud på RaySearch från annan part, Grundarna skall hembjuda sina A-aktier till Philips om Grundare med en majoritet av A-aktierna anser att budet är skäligt och avser att acceptera det.

Johan Löf, Erik Hedlund, Anders Brahme och Carl Filip Bergendal har gentemot Nucletron, till följd av RaySearchs licens-avtal med Nucletron, åtagit sig att genom A-aktier behålla den röstmässiga kontrollen över RaySearch. Detta åtagande gentemot Nucletron gäller som längst till och med januari 2012.

Johan Löf, Erik Hedlund, Anders Brahme och Carl Filip Bergendal har även gentemot IBA Dosimetry till följd av RaySearchs licens-avtal med IBA Dosimetry, åtagit sig att genom A-aktier behålla den röstmässiga kontrollen över RaySearch. Detta åtagande gentemot IBA Dosimetry gäller som längst till och med juni 2012.

RaySearchs avtal med TomoTherapy ger vardera parten rätt att säga upp avtalet om en konkurrent genom förärv av aktier får ett väsentligt inflytande över den andra parten.

I bolagsordningen finns inte några speciella bestämmelser om tillsättande och entledigande av styrelseledamöter eller om änd-ring av bolagsordningen. Bolagsstämman har inte lämnat bemyn-digande till styrelsen att besluta att bolaget skall ge ut nya aktier eller förvärva egna aktier. Det finns inte några avtal mellan bolaget och styrelseledamöter eller anställda som i händelse av ett offent-ligt uppköpserbjudande avseende aktierna i bolaget föreskriver ersättningar om dessa personer säger upp sig, sägs upp utan skälig grund eller om deras anställning upphör. Se även aktien och ägar-förhållanden på sidan 30.

RIK TLINJER FÖR ERSÄT TNING TILL LEDANDE BEFAT TNINGS ­ HAVARE

Utgångspunkten för styrelsen är att ersättning och andra anställ-ningsvillkor för bolagsledningen skall vara marknadsmässiga.

Nedan beskrivs hur principerna för ersättning och andra anställ-ningsvillkor har tillämpats under 2008.

Lön och andra ersättningar

VD har en fast grundlön och en rörlig ersättning. Den rörliga er-sättningen uppgår till 2,0 procent av koncernens resultat före skatt, dock maximalt sex månadslöner. VD avsade sig sin rätt till bonus för 2008 varför ingen bonus utgick. Därutöver har VD förmånsbil.

VD:s lön revideras årligen. Detta sker genom förhandlingar mellan VD och styrelsens ordförande, varefter ordföranden pre-senterar ett förslag till övriga styrelsen. VD närvarar inte när sty-relsen överlägger och beslutar i denna fråga.

Övriga ledande befattningshavare bestod under 2008 av finanschefen, forskningschefen, utvecklingschefen, produktche-fen och marknadscheproduktche-fen. Dessa personer har en fast grundlön.

Under 2008 ersattes ledande befattningshavares rörliga ersättning av en vinstandelsstiftelse som omfattar alla anställda förutom VD.

Villkoren för avsättning till vinstandelsstiftelsen finns beskrivna ovan under avsnittet Bonus och vinstandelsstiftelse. Övriga ledan-de befattningshavares löner reviledan-deras årligen. Detta sker genom förhandlingar mellan VD och den enskilda medarbetaren.

Incitamentsprogram

Det finns inte något incitamentsprogram särskilt riktat till bolags-ledningen.

Pension

Samtliga pensionsåtaganden är avgiftsbestämda. Pensionsåldern för VD och övriga ledande befattningshavare är 65 år och pen-sionspremierna motsvarar ITP-planen.

Uppsägning

Om VD säger upp sin anställning gäller en uppsägningstid om 6 månader och om uppsägning av VD:s anställning sker från bo-lagets sida gäller en uppsägningstid om 12 månader. I båda fallen har VD rätt till lön under uppsägningstiden. Med övriga ledande befattningshavare gäller en ömsesidig uppsägningstid om tre må-nader under vilken lön utgår.

Avgångsvederlag

Varken VD eller övriga ledande befattningshavare är berättigade till avgångsvederlag, i formell mening, om deras anställning upp-hör. Däremot gäller, som ovan angivits, att VD och övriga ledande befattningshavare har rätt till lön under uppsägningstiden.

Förslag till 2009 års riktlinjer

Styrelsen föreslår att ovan angivna riktlinjer skall gälla för tiden från 2009 års årsstämma. Styrelsen föreslår att styrelsen skall kun-na avvika från riktlinjerkun-na om särskilda skäl finns för det.

VIK TIGA HÄNDELSER EFTER R ÄKENSK APSÅRETS UTGÅNG

Samarbetet med Nucletron utökades med två nya lösningar för dosplanering

I januari ingicks ett utvecklings- och licensavtal som innebär att RaySearch skall utveckla programvarumoduler för modellbaserad segmentering (MBS) och dosplanering av rotationsbehandlingar (Volumetric Modulated Arc Therapy eller VMAT) för Nucletrons dosplaneringssystem Oncentra® MasterPlan. VMAT är en rela-tivt ny avancerad form av IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy) där målorganet kontinuerligt bestrålas samtidigt som strålkällan roterar ett eller flera varv runt patienten. Konceptet möjliggör att behandlingen kan levereras snabbare än med tradi-tionell IMRT där patienten bestrålas endast från ett litet antal fasta infallsvinklar. MBS förenklar segmenteringsprocessen där en tredi-mensionell modell av tumören och omkringliggande organ skapas innan själva behandlingen planeras. Detta är ett tidskrävande steg eftersom det traditionellt utförs genom att manuellt rita ut kontu-rerna för relevanta strukturer. Den nya mjukvaran utnyttjar tredi-mensionella organmodeller som automatiskt anpassas till varje

pa-40 40

40 förVAltningSBerättelSe

tients individuella bilddata. Produkten kommer att vara användbar för dosplanering av både extern strålterapi och brachyterapi och har en stor potential att effektivisera segmenteringsprocessen och även säkerställa att segmenteringen utförs på ett konsekvent sätt från fall till fall.

Första produkten i samarbetet med TomoTherapy erhöll FDA-godkännande och kan därmed börja marknadsföras

I augusti 2007 inleddes ett samarbete med TomoTherapy och i januari 2009 erhöll den första produkten i samarbetet 510(k)-godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och kan därmed lanseras på marknaden vilket är plane-rat under våren. Produkten, som marknadsförs under namnet SharePlan™, möjliggör överföring av behandlingsplaner från TomoTherapys Hi·Art®-system till konventionella linjäracce-leratorer. Genom att utnyttja mycket sofistikerade algoritmer genererar produkten helt automatiskt ett urval av levererbara IMRT-planer baserat på en existerande Hi·Art®-plan. Detta tidsbesparande koncept är ett viktigt verktyg för att optimera patientnyttan och behandlingskapaciteten på kliniker som instal-lerar ett Hi·Art®-system i en blandad miljö med konventionella linjäracceleratorer. Möjligheten att automatiskt generera dospla-ner för IMRT är unik i sitt slag och finns inte tillgänglig i något annat system på marknaden.

RISKER OCH OSÄKERHETSFAK TORER

Finansiell riskhantering

Koncernens finanspolicy för hantering av finansiella risker har

Koncernens finanspolicy för hantering av finansiella risker har

Related documents