• No results found

”FORGOTTEN CONTINENT”

In document <=- The FINAL FANTASY Universe -=> (Page 69-73)

använda magier i Oeilvert. Kuja ber dig sedan att välja tre kamrater att ta med. Det är ett ganska enkelt val eftersom att du inte kan använda magier så är Vivi, Eiko och Dagger helt värdelösa, och Quina likaså. Välj därför att ta med dig Steiner, Amarant och Freya. Men du kan även välja att ta Quina istället för Steiner.

För då kommer Steiner att hamna i samma lag som Vivi och då kan de dunka på rejält med skada tillsammans. Quina är ganska stark så han/hon duger i Oeilvert laget.

Efter att du har valt se får du se Kuja släppa ut dina valda kamrater och teleportera dem till dig. Efter ett tag så teleporterar Kuja iväg er alla till en ny plats. Du ska här springa ner åt höger o sedan upp för trappan.

Spring ner för trappan på andra sidan och upp mot skeppet. Det ska du kliva ombord på.

Nu så flygs du automatiskt iväg mot Forgotten Continent. Strax vid Iifa Tree så får ni se er själva ombord.

Där så kommer Thorn och Zorn fram och jävlas lite med dig, sedan åker ni vidare mot ert uppdrag.

”FORGOTTEN CONTINENT”

Skeppet landar och ni kliver av. Nu så borde du ta och spara och sedan bege dig söderut mot Oeilvert. Du kan inte ta skeppet och flyga iväg själv men om du går fram till det och trycker på X-knappen så säljer Zorn saker till dig.

--- ITEM SHOP – FORGOTTEN CONTINET [Zorn i Hilda Garde I]

Potion - 50

Hi-Potion - 200

Phoenix Down - 150 Echo Screen - 50

Soft - 100

FF9-guiden från ​ffuniverse.nu​ -​ sida ​69

Antidote - 50

Eye Drops - 50

Magic Tag - 100

Vaccine - 100

Remedy - 300

Annoyntment - 150

Tent - 800

--- Efter att ha handlat och sparat så ska du mosa dig ner mellan klipporna norrut så att du kommer fram till Oielvert. Det är bara att knalla på ner och först västerut vid första klippan och sedan österut vid nästa. Du ska sedan gå runt en klippa och sedan norrut igen så ska du komma fram till en klump med nåt man inte kan se vad det är. Detta är Oeilvert.

”OEILVERT”

Precis där du kommer in så ser du en Moogle till höger. Här kan du spara, vila och handla. Det kan vara bra att komma ihåg denna plats då nåt behöver inköpas. Här är hans lista på varor:

--- MOGSHOP --- OEILVERT [Mimoza]

Diamond Sword - 4700 Trident - 3580

Mythril Claws - 6500 Magic Racket - 1350 Healing Rod - 1770 Fairy Flute - 4500 Cypress Pile - 3200 Silver Fork - 7400

Pinwheel - 200

Chimera Armlet- 1200 Egoist’s Armlet - 2000 Thunder Gloves- 1200

Diamond Gloves - 2000 Mantra Band - 1500

Dark Hat - 1800

Green Beret - 2180

Gold Helm - 1800

Cross Helm - 2200

Brigandine - 4300

Judo Uniform - 5000

Plate Mail - 2320

Gold Armor - 2950

Hi-Potion - 200

Phoenix Down - 150

Soft - 100

Antidote - 50

Eye Drops - 50

Magic Tag - 100

Remedy - 300

Annoyntment - 150

Tent - 800

--- Köp ej Diamond Sword för den hittar du en bit längre fram. När du har shoppat klart så ska du springa uppåt till den konstiga byggnaden. När du kommer fram till porten så kommer dina kompisar också upp för trappan. När ni tror att ni inte kan komma in så öppnas dörrarna automatiskt. Så det är bara att springa in.

FF9-guiden från ​ffuniverse.nu​ -​ sida ​70

Ett tips när du möter fienden Epitaph här är att låta denna fiende göra sin attack ”mirror” som då framkallar en av era kamrater. Men passa dig för att han kastar en massa Petrify på er om du inte slår honom först. Alltså skada honom först så kastar han Mirror, döda denne och skada honom igen för att han ska kasta Mirror igen. Fortsätt så tills du har dödat alla tre, döda sedan själva Epitaph så får du typ 7000-8000 EXP och en massa annat!

Här kan du gå åt vänster, höger och upp för en trappa. Börja med att öppna kistan till höger bakom trappan för att få en ​Remedy​. Gå sedan upp för trappan och ta en ​ Rising Sunsom ligger däri. Spring till vänster uppe för trappan så kommer du till ett annat ställe där en ​Elixir ligger i kistan längst till vänster. Aktivera sedan den blå stenen innan kistan genom att trycka på X då utropstecknet kommer fram, stå nära stenen.

Den blir då röd och du kan lämna rummet. Spring ner för trappan och in till vänster. Där ska du fortsätta till där golvet lyser grön-gult. Gå ner och till höger så hittar du en kista med ett ​Diamond Sword i. Fortsätt till vänster så uppenbaras en bild framför er ovanför det lysande golvet, det är ett hologram på en planet.

Zidane säger Mother … Terra då en text uppenbarar sig runt klotet.

Spring upp en bit och åt höger för att komma åt kistan vid hologrammets kant. Kistan innehåller en ​Shield Armor​.

Spring ner för trappan i det här rummets vänstra hörn. I kistan längst till höger, efter trappan upp, så ligger en​Power Vest​. Spring sedan upp för trappan och ta de ​ Feather Bootssom ligger där i kistan. Gå sedan till det gula ljuset längst till vänster och undersök det. Ljuset visar något, ett skepp. Ta sedan ljuset till höger och undersök det, ett till skepp visas. Spring sedan ner för trappan och undersök ljuset längst ner åt höger.

Efter att även den visar ett skepp så ska du undersöka det sista ljuset som även det visar ett skepp.

Spring upp för trappan igen och upp till vänster för nästa trappa. Spring upp för hela den långa till du kommer till en mitten sektion. Här ska du undersöka det svarta, blanka klotet för att få se ett gäng bilder på en stad, och en planet. Fortsätt sedan uppåt till vänster. Fortsätt åt vänster så kommer du slutligen tillbaks till rummet där du såg det första hologrammet utav en planet, Terra.

Spring här uppåt så öppnas den blåa dörren så att du kan springa in. Där inne så finner ni en vägg med en massa masker liknandes konstiga ansikten. Ett ansikte åker ut ur väggen, blir ljusrött och börjar prata. Ni går upp på en plattform och åker upp en bit. Flera ansikten pratar till er om att rädda planeten Terra. När de är klara så ska du springa tillbaks ända till det första rummet du kom in till. Gå därifrån till höger.

Då kommer du in i ett stort rum med ett nersänkt golv i mitten. En bit uppåt står en Moogle som du kan spara och vila dig hos. Spara innan du fortsätter. För du ska gå ut åt höger och väl där så finns det ingen återvändo från det som komma skall!

Utrusta dig väl, gå ut och handla om det behövs. Hela alla dina kamrater och se till att lära dig de där Abilities som du snart lärt dig samt de riktigt smaskiga. Lär dig åt minstonde Clear Headed, för att slippa Confuse, och gå sedan vidare åt höger. Halvägs dit förbi hålet i marken så kommer en bild upp utav en planet, och sedan en till, de krockar med varandra. Töm skattkistan till vänster om trappan på en ​Gaia Gear​ och gå vidare till höger Här så finns en plattform som du ska kliva ut på och trycka på X-knappen.

Det blixtrar hejvillt och ni åker ner likt en spiral ner längs väggen med plattformen ni står på. Det är en slags hiss som leder er ner i hålets mörker, men vart?

Gå fram till stenplattan framför dig och kolla den. Där finns föremålet, Gulug Stone, som Kuja ville ha.

Utrusta alla i gänget med Ability:n Clear Headed, annars kommer det att gå galet;) Han ska ta föremålet men då skakar det till, nån kommer!

--- ARK

Med Clear Headed på alla, eller de flesta, så slipper du att råka ut för Confusion på alla i gänget under denna strid. För bossen har en attack som ger alla er Confuse och det är ganska jobbigt.

Om du kör med de gubbar som jag körde med, och föreslog för er tidigare (Zidane, Steiner, Freya &

Amarant), så är det bara att köra på. Amarant ska börja med att kasta den Rising Sun du tidigare hittade här i Oeilvert. Detta gör du med Amarants kommando ”Throw” och Rising Sun kommer att göra mellan 2500 och 3000 HP i skada på bossen. Du kan sedan kasta Pinwheel, om du har några, för att göra nära 2000 HP i

FF9-guiden från ​ffuniverse.nu​ -​ sida ​71

skada. Freya ska först av allt kasta sin Dragon ability Rei’s Wind så att alla får Regen på sig. Steiner kan köra sina Break attacker ”Armor-” och ”Power Break” så att bossen blir ömtåligare och klenare i styrka.

Detta ska förstås göras allra först (använd TREKANT för att hoppa över till nästa aktiva kamrat) innan de andra gör sitt. Men det lyckas inte alltid direkt. Zidane får köra på med vanliga attacker.

Bossen kan kasta Photon på er som sänker en persons HP till 1. Låt då Freya agera som helare och kasta något hälsosamt på den olycklige. Bossen har även sin Propeller Wind attack som ger alla Confuse, och har du inte Clear Headed så blir det riktigt jobbigt. Och efter ett gäng rejäla smällar så är allt över, speciellt om nån av er går in i Trance.

Ni som vet lite mer, än ni kanske borde, om FF9 kanske tror att denna boss ger ifrån sig en Eidolon. Nja, inte riktigt. Denna boss bär namnet på spelets kraftigaste Eidolon. Denna boss tappar även en Pumice Piece, ett föremål som inte är så bra för sig, men om du hittar en till nånstans…

11 AP

--- Gå sedan fram till det nedfallna stenbordet och ta ​Gulug Stone​.

Du får nu se en scen i Desert Palace. Det är Eiko, om du inte tog med henne till Oeilvert förstås;) Kuja meddelar att om inte Zidane och de andra är tillbaks inom 10 minuter så kommer de alla att dö! Men så klart står Cid utanför och hör allt och får en plan. Han ska stoppa timglaset och rädda er, för Zidane kommer aldrig att hinna tillbaks i tid. Han hör två Black Mages prata med varandra och får reda på lite.

Styr nu Cid ner och till höger. Där inne finns timglaset, men det vaktas utav en stor ful ”gris” i en bur. Du har sex minuter på dig att komma fram till buren och ta ​Hourglass Key​, nyckeln till timglaset. Du ska trycka på O-knappen för att flytta dig fram en liten bit då monstret inte tittar. Om du rör dig det minsta då han tittar så får du börja om, och tiden går. Tar tiden slut så börjar tiden om, det blir inte Game Over!

När du fått tag i nyckeln så behöver du inte oroa dig mer. Du ska nu lösa ett litet pussel med en våg och några vikter för att kunna nå hyllan där timglaset står. Du ska ställa vikter på den vänstra delen, men du får bara plats med högst tre vikter. Det får inte bli för tungt eller för lätt för då når du inte timglaset. Du ska först undersöka vikterna, så att du vet vad de är gjorda utav. Den första (från höger till vänster) är gjord av trä, sen lera, sen sten och sist järn. De är alltså olika tunga, tyngst från vänster till lättast ut mot höger. När du löst detta så kan du komma åt timglaset och rädda dina kompisar genom att välja ett av de fyra alternativen på att kombinera vikterna! Lösningen finns längst ner på nästa sida.

De andra kommer ut och Cid berättar att han hörde ” … put them all on … ” från vakterna. Det betyder att ni ska slå på alla av något. Och det något är lampor i slottet. Men först så ska du springa in till höger där Cid nyss var. Där kan du spara, sova och handla av Moogle:n på bordet.

--- MOGSHOP --- DESERT PALACE [Mojito]

Diamond Sword - 4700 Trident - 3580

Mythril Claws - 6500 Magic Racket - 1350 Healing Rod - 1770 Fairy Flute - 4500 Cypress Pile - 3200 Silver Fork - 7400

Pinwheel - 200

Rising Sun - 500

Chimera Armlet- 1200 Egoist’s Armlet - 2000

Diamond Gloves - 2000 Mantra Band - 1500

Dark Hat - 1800

Green Beret - 2180

Cross Helm - 2200

FF9-guiden från ​ffuniverse.nu​ -​ sida ​72

Brigandine - 4300 Judo Uniform - 5000

Gold Armor - 2950

Potion - 50

Hi-Potion - 200

Phoenix Down - 150 Echo Screen - 50

Soft - 100

Antidote - 50

Magic Tag - 100

Remedy - 300

Annoyntment - 150

Tent - 800

--- När du är klar så kan du knata vidare ut igen och gå åt vänster istället och upp för trappan där.

In document <=- The FINAL FANTASY Universe -=> (Page 69-73)

Related documents