• No results found

Gator inom exploateringsområdet

Innehållsförteckning

2 Planerad exploatering

5.2 Gator inom exploateringsområdet

Exploateringen bidrar med nya målpunkter i området och som i sin tur genererar mer liv och rörelse av framför allt oskyddade trafikanter på gång- och cykelvägnätet. Störst bedöms ökningen bli på gång- och cykelvägarna norr och väster om Fittja Centrum. Det är viktigt att konflikter mellan oskyddade trafikanter och lastfordon minimeras och åtgärder behöver vidtas i gatunätet för att minimera konsekvenserna.

Vägar inom området kan också användas av räddningstjänsten. De når samtliga byggnader via föreslagna vägar och gång- och cykelvägar, dock inte innergårdarna vid Fittja centrum.

Figur 9. Angöringsvägar kring Fittja Centrum.

1. Mot gång- och cykelvägen mellan nya gårdsgatan i riktning mot Botkyrka handel öppnas nya entréer för gående upp.

2. Gårdsgatan mellan Fittjavägen och gång- och cykelvägen norr om Fittjacentrum får begränsad mängd biltrafik och endast fordon med tillstånd tillåts trafikera vägen. Fordon längre än 12 meter förbjuds genom skyltning, och genom avtal med Lidl kommer storleken på deras leveransfordon att säkerställas. Gångtrafik kommer att förekomma på vägen som byggs med trottoarer eller i en yta med material som avviker från asfalt.

Längs vägen finns utrymme för att placera cykelställ och annan möblering.

3. På gång- och cykelvägen norr om centrumet väster om gårdsgatan förekommer angöringstrafik för lastning och lossning. Förslaget bygger på att fordonen färdas in gårdsgatan för att sedan efter rundköring nordväst om Fittja Centrum sköta lastning och lossning vid befintligt lastintag (ungefär där siffran 3 är placerad i kartan). Genom en breddning av vägen till ca nio meter kan breda och långa fordon ta sig genom korsningarna, se kapitel 5.2.1, och oskyddade trafikanter får en trafiksäker och väl tilltagen yta att vistas på.

4. I norra delen av området utförs en torgbildning som också fungerar som vändplats för leveransfordon till Lidl. Vändplatsen utformas så att fritt utrymme för lastbilar uppnås (diameter 25,25) och endast leveransfordon kommer tillåtas trafikera ytan. Ytan får en hög kvalité på markbeläggning och visst möblemang kan förekomma i utkanten såsom sittmöbler och cykelställ. Se även körspår i kapitel 5.2.1. Ytan är väl tilltagen för

Uppdrag: 257955, Fittja C Specialutredningar tidigt skede 2015-11-25 Beställare: Fittja Centrumfastigheter AB

19(24)

vändande fordon så när en lastbil utför vändning finns vistelseytor för oskyddade trafikanter kvar runt torget.

5. Ytan mellan Fittja Centrum och Fittjahöjden blir helt fredad från biltrafik. En yta i mitten avsätts för cykeltrafik och är tillräckligt bred för att räddningsfordon ska kunna trafikera gatan. Övriga delar av gatan anpassas efter de gåendes behov och plats för vistelse skapas.

Figur 10. Referensbild vistelsegata, Olai kyrkogata i Norrköping.

6. Krögarvägens vändplats vid adressen Krögarvägen 8 flyttas till nytt läge vid södra änden av Fittjahöjden. Här möjliggörs lastning och lossning till Fittjahöjden. Gatan byggs om till 7,5 meter bred gångfartsgata alternativt en 5,5 meters bred lokalgata med 2 meter bred trottoar. Hämtning och lämning av barn till förskolan med bil sker på samma plats som idag.

7. Den södra delen av dagens gång- och cykelväg kommer också att tjäna som angöringsväg för färdtjänstfordon och bilar på väg till parkeringsplatser för

rörelsehindrade vid det nya äldreboendets entré. Vägen kommer också att användas av leveransfordon till äldreboendet. Allmän biltrafik tillåts inte längs sträckan som också enkelriktas norrut. Uppställning av fordon sker intill Fittja Centrum och ska inte komma in konflikt med gång- och cykeltrafikanter.

8. En ny angöringsväg öppnas upp från Krögarvägen för att möjliggöra en enkelriktad slinga för leverans och färdtjänstfordon som ska nå det nya äldreboendet i Fittja Centrum. Allmän trafik tillåts inte denna sträcka. Vägen bör vara 4,5 meter bred så att oskyddade trafikanter kan möta bredare fordon.

9. Busslingan påverkas inte.

10. Gång- och cykelvägen söder om Fittja Centrum påverkas inte.

11. Infarten mot parkeringsplats från Forvägen utförs cirka 10 meter från Fittjavägen. Från infarten når man två plan i parkeringsgaraget samt cirka 64 markparkeringsplatser öster om Fittja centrum. Vid infart till parkeringsgaraget uppnås god sikt mot gående på gångbanan längs fasaden genom att genomsiktlighet skapas, exempelvis genom att ett hugget hörn (2,5 meter) utförs i fasaden invid utfarten. Infarten trafikeras av cirka 850

Uppdrag: 257955, Fittja C Specialutredningar tidigt skede 2015-11-25 Beställare: Fittja Centrumfastigheter AB

20(24)

fordon per dag, antaget att platserna i garaget omsätts 1,5 gånger per dag och

markparkeringen omsätts 3 gånger per dag. Maxtimmen antas 15 % av resorna ske och 75 % av rörelserna antas ske i östlig riktning på Fittjavägen. Det ger en belastningsgrad på 0,24 på Forvägen vilket innebär god standard1. Infarten innebär således inte

olämplig konflikt med fotgängare eller fordonstrafik på Forvägen eller Fittjavägen.

5.2.1 Kapacitet längs Fittjavägen

Idag trafikerar cirka 6 000 fordon Fittjavägen (mätpunkt 2015 direkt väster om Forvägen). Två nya infarter planeras till Fittjavägen utöver den befintliga infarten till dagens parkering och busshållplatser. En känslighetsanalys genomförs för att klargöra vilken av infarterna som är begränsande för trafikflödet på Fittjavägen.

1. Längs österut planeras ny infart till P-hus. Från infarten nås cirka 70 parkeringsplatser som antas omsättas i snitt 1,5 gång per dag. I maxtimmen antas 15 % av resorna ske och 75 % av rörelserna antas ske i östlig riktning på Fittjavägen. Det ger en

belastningsgrad på 0,17 på Fittjavägen vilket innebär god standard3.

Känslighetsanalys visar att rent hypotetiskt kan genomgående trafik på Fittjavägen öka 3,5 gånger, från 300 fordon per riktning i maxtimmen till ca 1 050 fordon per riktning i maxtimmen innan dess att mindre god standard uppnås. På dygnsnivå innebär det en ökning från dagens 6 000 fordon per dygn till ca 21 000 innan mindre god standard uppnås i korsningarna.

2. Direkt öster om befintlig infart till Fittja centrum planeras en ny infart där enstaka leveransfordon ges tillåtelse att trafikera. Trafikflödet uppskattas vara lägre än till parkeringsdäcket (se punkt 1 ovan) och en känslighetsanalys visar att än mer trafik kan passera denna punkt innan mindre god standard uppnås.

3. Dagens infart mot centrumet trafikeras av busstrafik, leveransfordon till bland annat Lidl, bilister till korttidsparkering och långtidsparkering kring centrumet. I den framtida

trafikstrukturen kommer endast bussar och bilar till korttidsparkeringen att trafikera korsningen. Korttidsparkeringen rymmer 15 platser vilka antas omsättas var 30 minut under centrumets öppettider, dvs 20 gånger per dag. Biltrafikflödet uppgår efter exploatering till totalt 600 och antalet bussar som trafikerar infarten per dag uppgår till cirka 215 stycken. Det ger en belastningsgrad på 0,19 på Fittjavägen vilket innebär god standard1.

Känslighetsanalys visar att samtlig trafik i korsningen kan öka 1,7 gånger, från 300 fordon per riktning i maxtimmen till ca 800 fordon per riktning i maxtimmen innan dess att mindre god standard uppnås. I beräkningarna har även trafiken in mot centrumet (buss och bil) ökat med 1,7 gånger. På dygnsnivå innebär det en ökning från dagens 6 000 fordon per dygn till ca 16 200 innan mindre god standard uppnås i korsningarna.

Trafiknivåerna kan enligt ovanstående analys öka markant (från 6 000 till 16 200 fordon per dygn) innan dess att mindre god standard1 uppnås. Trafikalstringen i Fittja centrum uppskattas enligt Trafikverkets alstringsverktyg till 1 300 fordon per dygn, och med marginal klaras

gränsvärdena i känslighetsanalysen. Inom överskådlig tid är en ökning till 16 200 fordon per dygn orimlig.

5.2.2 Körspår

Körspår har utförts för tre korsningar. I Figur 11 illustreras utrymmesbehovet för en lastbil (12 meter) vid in- och utfart. Infartens radier anpassas så att svängrörelsen går att utföra utan att fordonen inkräktar på Fittjavägens södra körbana.

3 God standard < 0.6, 0.6 < mindre god standard < 0.8, 0.8 < låg standard. I låg standard växer köer snabbare än vad de avvecklas. I god standard avvecklas eventuella köer snabbt.

Uppdrag: 257955, Fittja C Specialutredningar tidigt skede 2015-11-25 Beställare: Fittja Centrumfastigheter AB

21(24)

Figur 11. Körspår för korsningen mellan ny gårdsgata och Fittjavägen.

I Figur 12 illustreras utrymmesbehovet för en lastbil (12 meter) i korsningen mellan ny gårdsgata och gång- och cykelvägen norr om Fittja centrum. En lokal breddning av gång- och cykelvägen är nödvändig för att möjliggöra svängrörelsen.

Figur 12. Körspår för korsningen mellan ny gårdsgata och gång- och cykelväg.

I Figur 12 illustreras utrymmesbehovet för en lastbil (12 meter) i korsningen mellan ny gårdsgata och gång- och cykelvägen norr om Fittja centrum. En lokal breddning av gång- och cykelvägen är nödvändig för att möjliggöra svängrörelsen.

Uppdrag: 257955, Fittja C Specialutredningar tidigt skede 2015-11-25 Beställare: Fittja Centrumfastigheter AB

22(24)

I Figur 13 redovisas ytbehovet för en vändning på den planerade vändplatsen nordväst om Fittja centrum. En lastbil (12 meter) klarar av vändningen utan backrörelser, men behöver större delen av den fria ytan mellan befintliga och planerade hus för att det ska vara möjligt.

Figur 13. Körspår för vändplats nordväst om Fittja centrum.

Uppdrag: 257955, Fittja C Specialutredningar tidigt skede 2015-11-25 Beställare: Fittja Centrumfastigheter AB

23(24)

6 Rekommendationer

För att skapa förutsättningar för leveransfordon måste flertalet åtgärder vidtas. För att Lidl ska kunna ta emot varor nära nuvarande läge måste gårdsgatan i kombination med gång- och cykelvägen norr om Fittja Centrum användas. Breddning av gång- och cykelvägen måste ske och det är nödvändigt att fastighetsägaren avtalar med Lidl om kortare leveransfordon vilket minskar transporternas negativa konsekvenser.

I sydvästra delen föreslås en ny angöringsgata byggas från Krögarvägen mot det sydvästra hörnet av Fittja Centrum. Denna väg kommer färdtjänst, leveransfordon och fordon mot parkeringsplats för rörelsehindrade tillhörande äldreboendet att använda.

För att leveransfordon ska kunna nå Fittjahöjden föreslås Krögarvägen förlängas fram till Fittjahöjden södra del. Här skapas en vändplats och gång- och cykelvägen breddas till 7,5 meter och tillåts trafikeras av angörande biltrafik.

Mellan Fittjahöjden och Fittja Centrum byggs gång- och cykelvägen om till en vistelsegata där endast gång- och cykeltrafik tillåts.

Uppdrag: 257955, Fittja C Specialutredningar tidigt skede 2015-11-25 Beställare: Fittja Centrumfastigheter AB

24(24)

Tyréns AB

Västgötegatan 13 602 21 Norrköping Besök: Västgötegatan 13 Västgötegatan 13 602 21 Norrköping Tel: 010 452 20 00 www.tyrens.se

Exploateringsprojekt PROJEKTBUDGET Upprättad: 2016-04-25

Botkyrka Kommun Projekt:

Projektledare:

TOTAL PROJEKTPROGNOS Kostnader Intäkter Netto

EXPLOATERING Kr Kr Kr

Mark (från reserven) 11 500 -11 500

Mark 9 675 000 9 675 000

Övriga kostnader 1 220 000 -1 220 000

0 0

Planavgifter 900 000 900 000

Summa generell exploatering 1 231 500 10 575 000 9 343 500

INVESTERING ALLMÄN PLATS

Kostnader/intäkter gata/park 1 000 000 1 000 000 0

0 0

Summa allmän plats 1 000 000 1 000 000 0

INVESTERING VATTEN/AVLOPP

Utgifter VA 1 800 000 -1 800 000

Anläggningsavgifter VA 13 000 000 13 000 000

0

Summa kommunalt va 1 800 000 13 000 000 11 200 000

TOTAL 4 031 500 24 575 000 20 543 500

VARAV REDOVISAT T O M 20XX-XX-XX

Kostnader Intäkter Netto

Kr Kr Kr

Exploatering 890 000 595 000 -295 000

Investering allmän plats 0

Investering kommunalt va 22 000 -22 000

TOTAL 912 000 595 000 -317 000

Erhållen budget för tidigare skeden -700 000

Differens att lämna över till nästa skede -383 000

UPPSKATTAD ÅTERSTÅENDE KOSTNAD FÖR GENOMFÖRANDE

Exploatering 341 500 9 980 000 9 638 500

Investering allmän plats 1 000 000 1 000 000 0

Investering kommunalt va 1 778 000 13 000 000 11 222 000

KOSTNADER INTÄKTER NETTO

Kr Kr Kr

TOTAL 3 119 500 23 980 000 20 860 500

TOTALT ATT ÄSKA/ÖVERSKOTT UTÖVER TIDIGARE ERHÅLLEN 21 243 500

DRIFTKONSEKVENSER SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN GATAPARK

Kommunal årlig driftbudget (snitt): Kr Kr Kr

-driftkostnad gata 0 0 0

-driftkostnad park 0 0 0

- allmän plats (kapitaltjänst) 65 303 65 303 0

TOTALT 65 303 65 303 0

DRIFTKONSEKVENSER TEKNISKA NÄMNDEN VA

Kommunal årlig driftbudget (snitt): Kr Kr Kr

-driftkostnad vatten/avlopp 0 0 0

- vatten/avlopp (kapitaltjänst) 117 545 848 939 -731 394

TOTALT 117 545 848 939 -731 394

ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2]

Samhällsbyggnadsnämnden

2016-05-17 Dnr sbf/2014:539

19

Antagande av detaljplan för Fittja Centrum (sbf/2014:539)

Förslag till beslut

Samhällsbyggnadsnämnden godkänner detaljplan för Fittja centrum.

Sammanfattning

Planområdet är beläget i norra Botkyrka, stadsdel Fittja och nära Fittja tun-nelbanestation. För området gäller detaljplan PI. 56-08-1, som fastställdes 1971. Genomförandetiden för detaljplanen har gått ut.

Syftet med detaljplanen är att göra möjligheten för utökade kommersiella lokaler och bostadsbebyggelse om ca 300 lägenheter i nuvarande Fittja centrum, fastigheten Forbonden 4. Syftet är också att utveckla Fittja centrum till en at-traktiv möteplats och boendemiljö.

Detaljplanen föreslår ca 312 lägenheter i flerbostadshus, äldreboende, för-skola, garage och utökar möjlighet till kommersiella lokaler. Det befintliga centrumet kommer att fortsätta sin verksamhet men ha möjlighet att utveck-las till ett tydligare och större centrum för området.

Tre flerbostadshus planeras inom planområdet, ett väster om det befintliga centrumet på Fittjahöjden och två ovanpå den befintliga parkeringen. Den tredje byggnaden, väster om det befintliga centrumhuset på Fittjahöjden, planeras som en lamellvolym upp till sju våningar med främst bostäder men även en konsthall/bibliotek och en förskola i nära kontakt med befintliga grönytor.

På stor del av det befintliga centrumet planeras en påbyggnad för äldrebo-ende med tre nya våningar och en mindre del med 15 nya våningar (Fittja Tower), som kan vara för bostäder, kontor eller hotell. Centrumets markplan kommer att utökas och tillbyggas med en våning och med två trapphus som når upp till de övre våningarna på västra sidan av den befintliga centrum-byggnaden.

BOTKYRKA KOMMUN ORDFÖRANDEFÖRSLAG 2[2]

Samhällsbyggnadsnämnden

2016-05-17 Dnr sbf/2014:539

Mellan den 1 februari till 22 februari var planen på granskning. Totalt har 13 yttranden inkommit under granskning varav 8 yttranden som inte har något att erinra.

Ärendet

Ägarna till Fittja centrum, Fittja Centrum Fastigheter AB bildat 2013-02-20, har gjort en framställan till Botkyrka kommun om att utveckla Fittja cent-rum med dels bostadsbebyggelse och dels med ökad mängd affärslokaler.

Att utveckla centrumet är en av de idéer som togs fram i detaljprogrammet

” Framtid Fittja” för att utveckla stadsdelen, 2012-05-08.

Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse, daterad 2016-04-25, utgör underlag för beslutet.

Ekonomi

Ett ramavtal och plankostnadsavtal har upprättats med fastighetsägaren.

Fastighetsägaren har även option på att under 2 år förhandla med kommu-nen om köp av del av den angränsande fastigheten Fittja 17:1.

I ramavtalet och plankostnadsavtalet klargörs ansvarsförhållanden under planprocessen samt inriktningen i det exploateringsavtal som ska godkännas innan kommunen antar detaljplanen.

Kommunen debiterar fastighetsägaren för alla planrelaterade kostnader.

Kommunen kommer att få en intäkt om den kommunala marken enligt opt-ionen säljs.

TJÄNSTESKRIVELSE 1[4]

Samhällsbyggnadsförvaltningen

2016-04-25 Dnr sbf/2014:539

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA · Besök Munkhättevägen 45, Tumba · Kontaktcenter 08-530 610 00 Direkt 08 - 530 610 00 / Sms·/HandläggareMobilTelefon/ · E-post raad.alkhafagy@botkyrka.se

Org.nr 212000-2882 · Bankgiro 624-1061 · Fax 08-530 616 66 · Webb www.botkyrka.se

Referens Mottagare

Raad Al Khafagy Samhällsbyggnadsnämnden

Antagande av detaljplan för Fittja Centrum (plannr: 56-56)

Förslag till beslut

Samhällsbyggnadsnämnden godkänner detaljplan för Fittja centrum.

Sammanfattning

Syftet med detaljplanen är att göra möjligheten för utökade kommersiella lokaler och bostadsbebyggelse om ca 300 lägenheter i nuvarande Fittja centrum, fastigheten Forbonden 4. Syftet är också att utveckla Fittja centrum till en at-traktiv möteplats och boendemiljö.

Detaljplanen föreslår ca 312 lägenheter i flerbostadshus, äldreboende, för-skola, garage och utökar möjlighet till kommersiella lokaler. Det befintliga centrumet kommer att fortsätta sin verksamhet men ha möjlighet att utveck-las till ett tydligare och större centrum för området.

Tre flerbostadshus planeras inom planområdet, ett väster om det befintliga centrumet på Fittjahöjden och två ovanpå den befintliga parkeringen. De nya två husen ovan parkeringsytan ska trappas ner i höjd mot motsatta rikt-ningar för att skapa variation och undvika karaktär av ytterligare rätblock.

Husen varierar i våningsantal och har spetsig planform. De ska placeras på en upphöjd bostadsgård som samtidigt utgör sockel med möjlighet till ytor för handel eller andra centrumverksamheter. Varje trapphus avslutas med en egen takterrass högst upp. En del av de nya bostäderna ska vetta direkt mot busstorget, vilket skapar mer liv och trygghet särskilt under mörka kvällar. I samband med exploateringen av bostäder tillkommer ett parkeringsgarage i två plan.

Den tredje byggnaden, väster om det befintliga centrumhuset på Fittjahöj-den, planeras som en lamellvolym upp till sju våningar med främst bostäder men även en konsthall/bibliotek och en förskola i nära kontakt med befint-liga grönytor.

På stor del av det befintliga centrumet planeras en påbyggnad för äldrebo-ende med tre nya våningar och en mindre del med 15 nya våningar (Fittja Tower), som kan vara för bostäder, kontor eller hotell. Centrumets markplan kommer att utökas och tillbyggas med en våning och med två trapphus som

BOTKYRKA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2[4]

Samhällsbyggnadsförvaltningen

2016-04-25 Dnr sbf/2014:539

når upp till de övre våningarna på västra sidan av den befintliga centrum-byggnaden.

Mellan den 1 februari till 22 februari var planen på granskning. Totalt har 13 yttranden inkommit under granskning varav 8 yttranden som inte har något att erinra.

De inkomna yttrandena berör främst fyra frågor:

Genomförandeavtal: Trafikförvaltningen vill att genomföravtal ska upprät-tas för att säkra tunnelbana anläggning under byggskedet.

Fittja Centrum Fastigheter AB kommer att upprätta ett genomförandeavtal med Trafikförvaltningen innan detaljplanen antas.

Planbeskrivning: Lantmäteriet vill att konsekvenserna av detaljplanen kom-pletteras angående x-område, E-område och kostnader.

Planbeskrivningen har kompletterats med Lantmäterietsynpunkter.

område: Vattenfall anser att den triangulära formen av det södra E-området ska vara rektangulär och att tillfartsvägen vara tillgänglig.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har i samråd med Vattenfall och Botkyrka byggen kommit överens om E-områdets placering, form och tillgänglighet.

Skugga: 100 Hyresgäster på Forvägen anser att sol- och dagsljusförhållande kommer att försämras för dem och att de nya husen inte byggs högre än de-ras låga hus.

Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att det ligger i allmänintresset att ut-veckla och förtäta bebyggelse i Fittja centrum och att projektet ligger i linje med kommunens översiktsplan och programmet för området ”Framtid Fittja”. Att sänka de nya byggnaderna till samma nivå som de låga befint-liga husen, minskar exploateringsgraden på planområdet väsentligt, vilket motverkar planens syfte.

De största ändringarna i granskningsförslaget är följande:

• Reviderade och kompletterade solstudier.

• Några justeringar har gjorts i plankartan angående taklutning, x-område och villkorat bygglov för Fittja Tower.

Bakgrund

Planområdet är beläget i norra Botkyrka, stadsdel Fittja och nära Fittja tun-nelbanestation. För området gäller detaljplan PI. 56-08-1, som fastställdes 1971. Genomförandetiden för detaljplanen har gått ut.

Ägarna till Fittja centrum, Fittja Centrum Fastigheter AB bildat 2013-02-20, har gjort en framställan till Botkyrka kommun om att utveckla Fittja cent-rum med dels bostadsbebyggelse och dels med ökad mängd affärslokaler.

Att utveckla centrumet är en av de idéer som togs fram i detaljprogrammet

BOTKYRKA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 3[4]

Samhällsbyggnadsförvaltningen

2016-04-25 Dnr sbf/2014:539

” Framtid Fittja” för att utveckla stadsdelen, 2012-05-08. Enligt detta pro-gram är Fittja centrum ett av de utpekade områden där man vill utreda en förtätning av bostäder och även utveckla centrum med en utökning av loka-ler. Att utöka centrumet med bostäder skulle ge mer liv och trygghet åt plat-sen. En ombyggnad av den befintliga centrumbyggnaden kan också stärka platsen om verksamheterna riktar sig mer utåt med entréer och skyltfönster mot torg och gångvägar.

Ekonomi

Ett ramavtal och plankostnadsavtal har upprättats med fastighetsägaren.

Fastighetsägaren har även option på att under 2 år förhandla med kommu-nen om köp av del av den angränsande fastigheten Fittja 17:1.

I ramavtalet och plankostnadsavtalet klargörs ansvarsförhållanden under planprocessen samt inriktningen i det exploateringsavtal som ska godkännas innan kommunen antar detaljplanen.

Kommunen debiterar fastighetsägaren för alla planrelaterade kostnader.

Kommunen kommer att få en intäkt om den kommunala marken enligt opt-ionen säljs.

Preliminär tidplan

Beslut om godkännande maj 2016

Antagen plan juni 2016

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Magnus Andersson Raad Al Khafagy

Samhällsbyggnadschef Planarkitekt

Bilagor:

• Plankarta med bestämmelser

• Plan- och genomförandebeskrivning

• Gestaltningsprogram

• Granskningsutlåtande

• Solstudier

BOTKYRKA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 4[4]

Samhällsbyggnadsförvaltningen

2016-04-25 Dnr sbf/2014:539

_________

Expedieras till

Planadministratör

Fittja Centrum Fastigheter AB

I

Marken får inte bebyggas

Marken får endast bebyggas med uthus, ramp och parkering Marken får byggas under med uthus och parkeringplats och över med två körbara bjälklag

Marken ska byggas över med planterbart bjälklag med minst 0,45m tjockt jordlager

g Marken skall vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning u Marken skall vara tillgänglig för allmänna underjordiska ledningar z Marken skall vara tillgänglig för allmän körtrafik till fri höjd av minst

6,0m

UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING

e11000 Största byggnadsarea

MARKENS ANORDNANDE (utformning av kvartersmark)

Mark och vegetation

n1 Vegetation ska finnas

n2 Marken skall vara tillgänglig för inlastning till fri höjd av minst 5 meter

Körbar utfart får inte anordnas

Körbar utfart får inte anordnas

Related documents