• No results found

Hur redigeras insänt material innan publicering?

Figurförteckning

Bilaga 1: Enkät till kundundersökningen

6. Hur redigeras insänt material innan publicering?

Rosebud's Tours: Jag frågar varje resenär om jag får använda texten på referenssidan - kan då ha strukit ner texten innan - de läser och godkänner

Ramkvillabuss AB: det redigeras ej

Marseillanresor: det redigeras inte alls utom det att vi tar bort början och slut på meningen och sparar det väsentliga.

Euroochina: Se fråga 3 och 5

Golf World Travel AB: Ingen redigering, dock anonymiseras texterna då vi inte begär in tillåtelse innan vi publicerar.

Limetravel: Att alla som skriver får säga om de vill vara med, om de vill ha bild med och hur de vill skriva under sin berättelse.

Gränslösa Resor AB: Eftersom jag oftast formulerar citaten utifrån vad kunden berättar eller har skrivit har jag inte någon uttalad policy, utöver det som angivits ovan.

Natur Resor Annelie Utter AB: ibland har de glömt att skriva sitt namn och ibland har de inte skrivit vilket år det rest då lägger jag till det. Om det är grova stavfel så har jag också fixat det.

BL TRAVEL AB: oredigerat

Phoenix Sweden AB: Ibland kan enkätsvaren vara ganska långa och då väljer vi helt enkelt ut ett stycke som är mer kärnfullt och kort än andra.

SI Språkresor: Vi redigerar stavning och kollar igenom innehållet.

STA Travel: Ingenting redigeras innan det publiceras. Kunden lägger ju själv in text, bilder och filmer i bloggen. Om något olämpligt dyker upp på någon blogg redigeras det i efterhand. Vi har Terms & Condition som kunden får godkänna innan denne blir medlem. Går man utanför ramarna för dessa villkor ingriper STA Travel och tar bort ev. olämpligt innehåll. Inom ramarna får kunderna göra vad de vill.

TOUR PACIFIC: Vi förbehåller oss rätten att redigera och korta av berättelsen. Brasilienexperten: redigeras ej.

Travel 2 liverpool: Inget, läggs in som det skrivs, kopieras…

Hagestad Touring: Alla positiva inlägg publiceras. Ingen redigering. Upptäcktsresor: Ingen redigering

Ving: Materialet redigeras inte, men granskas av oss. Vidare kan andra användare anmäla ett inlägg.

Navigare-yachting: Av den som för tillfället har hand om hemsidan. Alpine Legends: Referenserna är till dags dato statiska.

Dina Vingårdar AB: De som väljs ut redigeras inte, med undantag för rena sakfel. Exempelvis om kunden skriver att man får hyra en vinrad i 10, men man enligt våra regler endast får hyra 5 år i taget så ändrar vi det sakfelet innan publicering. Vi vill annars att det ska vara kundens egna ord och formuleringar och ändrar inget annat.

Fritidsresor: Kan ej uppge

Tjeckienexperten: Vi redigerar ingenting i själva texten utom någon enstaka

stavningskontroll. Vi tar normalt bort extra tomma rader för att så att säga spara utrymme. KonTiki-resor: De redigeras inte, utan citaten används ordagrant.

Favorit kultur och temaresor AB: Samtliga resenärer kontaktas. Om ngt skulle redigeras i text läses det först upp av oss och godkänns av resenären. Namn eller annan signatur är OK. Häst och sportresor: Ingen redigering, vi scannar in kundens egna svar.

Hagströms safari: Jag kortar ner dem om det behövs. 7. Vilka policys/regler tillämpas?

Rosebud's Tours: Egentligen ingen Ramkvillabuss AB: se punkt 5 ovan

Marseillanresor: att återge det som står skrivet ordagrant på pappret så att resenärerna kan känna igen sitt utlåtande

Euroochina: Vi har kryssrutor som kunden får fylla i: Ja, ni får gärna publicera… Ja, ni får gärna publicera…, men utelämna mitt namn tack och Nej, jag vill inte att ni publicerar… Sedan så gäller vissa andra saker. Vi följer upp det som behöver följas upp.

Golf World Travel AB: Inga särskilda Limetravel: Se fråga 5

Gränslösa Resor AB: Se fråga 6

Natur Resor Annelie Utter AB: Inga regler. Jag brukar fråga om någon vill skriva. Jag publicerar inte enbart en bild. Det måste vara en liten text också...jag får så otroligt många bilder.

BL TRAVEL AB: överenskommelse med kund

Phoenix Sweden AB: Att vi använder oss av den text som skickas in och hänvisar till författare, samt givetvis att vi ber om tillåtelse innan publicering.

SI Språkresor: Inga särskilda regler. Vi vill att texterna ska vara rättstavade.

STA Travel: Någon av er kan registrera er på vår reseblogg så får ni upp vilka villkor som gäller för att använda bloggen. Det är en ganska lång text så det är bäst att ni läser den där.

TOUR PACIFIC: ---

Brasilienexperten: Inga nedskrivna policys utan väljer det som är bra och passar in Travel 2 liverpool: Inget bestämt.

Hagestad Touring: Vi har som policy att dom som inte är nöjda ska skicka en skrivelse inom 2 veckor efter avslutad resa, därför kommer inget negativt till gästboken, för övrigt är det sällan vi får klagomål

Upptäcktsresor: - Ving: -

Navigare-yachting: Vet inte vad ni avser få fram här, regler och policys kring vadå, kommentarer på hemsidan?

Alpine Legends: för bloggen gäller korrekt svenska. Humor. Lättsamt utan att vara flamsigt. Dina Vingårdar AB: Fick ej frågan!

Fritidsresor: Kan ej uppge

Tjeckienexperten: Vi har som policy att inte publicera kommentarer som bara innehåller negativ kritik utan förslag på förbättringar. Har man kritik som är konstruktiv, så publicerar vi den.

KonTiki-resor: De redigeras inte, utan citaten används ordagrant.

Favorit kultur och temaresor AB: Samtliga resenärer kontaktas. Om ngt skulle redigeras i text läses det först upp av oss och godkänns av resenären. Namn eller annan signatur är OK. Häst och sportresor: Ingen redigering, vi scannar in kundens egna svar.

Hagströms safari: Skriva ner det som vi får.

8. Har Ni några framtidsplaner för denna typ av kommunikation och i så fall hur ser