• No results found

9 INLÖSEN OCH ÅTERKÖP AV OBLIGATIONERNA 9.1 Inlösen på förfallodag

In document ADDvise Group AB (publ) (Page 84-87)

Emittenten ska lösa in samtliga, och inte endast vissa, av Obligationerna i sin helhet på den Slutliga Inlösendagen (eller, om en sådan dag inte är en Bankdag på den först följande Bankdagen) med ett belopp per Obligation som motsvarar det Nominella Beloppet med tillägg för upplupen men obetald Ränta.

9.2 Emittentens förvärv av Obligationer

Emittenten får, med förbehåll av tillämplig lag, vid var tidpunkt och till var pris förvärva Obligationer på marknaden och alla andra sätt. Obligationer som hålls av Emittenten får till Emittentens diskretion hållas eller säljas, men inte cancelleras, förutom i samband med en fullständig återlösen av Obligationerna.

9.3 Frivillig förtida inlösen av Emittenten (köpoption)

(a) Emittenten får lösa in alla, men inte endast vissa, av Obligationerna i sin helhet:

(i) när som helst från och med Första Emissionsdagen till, men exklusive,

84 som faller 30 månader efter Första Emissionsdagen ett belopp per Obligation lika med 101,8125 procent. av det Nominella Beloppet tillsammans med upplupen men obetalt ränta;

(iv) när som helst från och med den första bankdagen som faller 30 månader efter Första Emissionsdagen till, men exklusive, den första bankdagen som faller 33 månader efter Första Emissionsdagen ett belopp per Obligation lika med 100,7250 procent. av det Nominella Beloppet tillsammans med upplupen men obetalt ränta; och

(v) när som helst från och med den första bankdagen som faller 33 månader efter Första Emissionsdagen till, men exklusive, Förfallodagen ett belopp per Obligation lika med 100 procent. av det Nominella Beloppet tillsammans med upplupen men obetalt ränta.

(b) Inlösen enligt Klausul 9.3(a) får ske under förutsättning att Emittenten skickat en underrättelse därom till Innehavarna och Agenten minst femton (15) Bankdagar innan. Sådan underrättelse ska ange Inlösendagen och den relevanta Avstämningsdagen och är oåterkallelig, men får, enligt Emittentens val, innehålla ett eller flera villkor. Vid utgången av sådan underrättelse och uppfyllandet av villkoren (om några), är Emittenten skyldig att lösa in Obligationerna i sin helhet till tillämpliga belopp.

(c) För att beräkna resterande räntebetalningar i enlighet med 9.3(a)(i) så ska räntesatsen för perioden från avstämningsdagen till, men exklusive, den första bankdagen som faller 27 månader efter den Första Emissionsdagen beräknas vara den räntesats som gäller det datum som Innehavarna notifieras om att Emittenten avser lösa in alla utestående Obligationer.

9.4 Obligatoriskt återköp på grund av en Ägarförändringshändelse eller Avnoteringshändelse (säljoption)

(a) Vid en Ägarförändringshändelse eller en Avnoteringshändelse, har varje Innehavarna rätt att begära att alla, eller endast vissa, av dennes Obligationer ska återköpas (varigenom Emittenten har en skyldighet att återköpa sådana Obligationer) till ett pris som motsvarar etthundraen (101,00) procent av det Nominella Beloppet tillsammans med upplupen men obetald Ränta under en period om femton (15) Bankdagar efter en underrättelse från Emittenten avseende relevant händelse enligt Klausul 11.1(e). Perioden om femton (15) Bankdagar får dock inte börja tidigare än när Ägarförändringshändelsen eller Avnoteringshändelsen har skett.

(b) Underrättelsen från Emittenten i enlighet med Klausul 11.1(e) ska ange dagen för återköpet samt instruktioner avseende de åtgärder en Innehavare måste vidta om denne vill att Obligationer som denne innehar ska återköpas. Emittenten, eller en

Person som utsetts av Emittenten, ska återköpa de relevanta Obligationerna och återköpsbeloppet ska förfalla till betalning på den återköpsdag som angetts i Emittentens underrättelse enligt Klausul 11.1(e), om en Innehavare så begärt och agerat i enlighet med instruktionerna i underrättelsen från Emittenten.

Återköpsdagen får inte infalla senare än tjugo (20) Bankdagar efter den period som anges i Klausul 9.4(a).

(c) Emittenten ska följa de krav som ställs enligt tillämpliga lagar eller regler om värdepapper avseende återköp av Obligationer. I den mån bestämmelserna i sådana lagar och regler strider mot denna Klausul 9.4, ska Emittenten följa de tillämpliga lagarna och reglerna om värdepapper och det ska inte anses att Emittenten brutit mot sina förpliktelser enligt denna Klausul 9.4 på grund av en sådan konflikt.

(d) Obligationer som återköpts av Emittenten enligt denna Klausul 9.4 får enligt Emittentens val behållas eller säljas, men inte cancelleras, förutom i samband med full inlösen av Obligationerna.

9.5 Obligatoriskt partiellt återköp

(a) Om det sammanlagda beloppet som tillgodoräknas Förvärvskontona den dag som faller 18 månader efter Första Emissionsdagen överstiger 5 000 000 SEK, ska Emittenten tillse att all sådan Nettolikvid ska appliceras för en partiell inlösen av Obligationerna på uppdrag av Emittenten till ett pris av 101,00 procent tillsammans med upplupen men obetald ränta på det återbetalda beloppet.

Inlösendatumet ska falla senast på det första Räntebetalningsdagen efter den första årsdagen av det Första Emissionsdagen. Den partiella inlösningen ska sänka det nominella beloppet för varje obligation pro rata (avrundad till närmaste 1 000 SEK).

(b) Om det sammanlagda beloppet som står på Förvärvskontona är mindre 5 000 000 SEK, ska detta belopp frisläppas till Emittenten och tillämpas för generella

86 (b) Säkerhetsagenten ska inneha Transaktionssäkerheten och garantierna för de Säkerställda Parternas räkning i enlighet med Säkerhetsdokumenten och Garanti och Efterlevnadsavtalet (i tillämpliga fall). Emittenten ska, och ska tillse att Garanterna och varje Koncernbolag som är part till ett eller flera Säkerhetsdokument och / eller Garanti och Efterlevnadsavtalet (i förekommande fall), kommer att ingå Säkerhetsdokumenten och / eller Garanti och Efterlevnadsavtalet och fullborda säkerheterna i enlighet med Säkerhetsdokumenten.

(c) Såvida inte Säkerhetsagenten har fått instruktioner från Innehavarna i enlighet med Klausul 16 (Beslut av Innehavarna) ska Säkerhetsagenten (utan att först behöva erhålla Innehavarnas samtycke) ha rätt att ingå avtal med Emittenten eller en tredje part eller vidta andra åtgärder, om det enligt Säkerhetsagentens uppfattning är nödvändigt för att upprätthålla, förändra, släppa eller genomdriva Transaktionssäkerheten eller garantierna, skapa ytterligare Säkerhet eller garantier till förmån för de Säkerställda Parterna eller i syfte att reglera Innehavarnas eller Emittentens rättigheter till Transaktionssäkerheten eller Garantierna, i båda fallen i enlighet med villkoren i Finansdokumenten och förutsatt att sådana avtal eller åtgärder inte skadar Innehavarnas intresse.

11 INFORMATION TILL INNEHAVARNA

In document ADDvise Group AB (publ) (Page 84-87)